Kostasthf Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Παιδιά καλησπέρα σε όλους. Επειδή κάθε μήνα πάει να με πιάσει η καρδιά μου μέχρι να μπουν τα γ@μωλεφτα από το ταμείο, μπορεί κάποιος να μου πει ΠΩΣ και ΠΟΥ βλέπω για ΠΟΣΟΥΣ μήνες θα μου μπαίνουν λεφτά από αυτό το ταμείο ανεργίας; Μπαίνω στο σύστημα και βλέπω που λέει ότι το δελτίο ανεργίας μου ισχύει έως 20/06/21. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα με πληρώνει το ταμείο μέχρι και τον Ιούνιο ή δεν είναι απαραίτητο; Ευχαριστώ, σας παρακαλώ βοηθειστε!!
greekfragma Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Η ημερομηνία δελτίου δεν συμβαδίζει απαραίτητα με το πόσους μήνες δικαιούσαι εκτός αν παίρνεις για 1η φορά. Αντί να ψάχνεις λύσεις στο ινσόμνια πάρε τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και ρώτα γιατί ανάλογα το εργασιακό σου παρελθόν αλλάζει και η διάρκεια του ταμείου. 2
Kostasthf Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 16 λεπτά πριν, greekfragma είπε Η ημερομηνία δελτίου δεν συμβαδίζει απαραίτητα με το πόσους μήνες δικαιούσαι εκτός αν παίρνεις για 1η φορά. Αντί να ψάχνεις λύσεις στο ινσόμνια πάρε τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και ρώτα γιατί ανάλογα το εργασιακό σου παρελθόν αλλάζει και η διάρκεια του ταμείου. Παίρνω για πρώτη φορά ταμείο. Όποτε σε αυτή τη περίπτωση ισχύει ο,τι αναγράφεται στο δελτίο; Φίλε έχω προσπαθήσει να πάρω τηλέφωνο αλλά μάταια. Το φόρουμ είναι το έσχατο μέσον για να πάρω μια απάντηση.
greekfragma Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Αν είναι η 1η φορά τότε ναι δικαιούσαι μέχρι τη λήξη του δελτίου σίγουρα. Για περισσότερο χρόνο ανάλογα το πότε και για πόσο θα γίνει η ανανέωση. 1
ObeyWario! Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 http://oaed.gr/paroches-anergias Μπαίνεις στη κατηγορία που είσαι και τα βλέπεις αναλυτικά 1
Kostasthf Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε Αν είναι η 1η φορά τότε ναι δικαιούσαι μέχρι τη λήξη του δελτίου σίγουρα. Για περισσότερο χρόνο ανάλογα το πότε και για πόσο θα γίνει η ανανέωση. Άρα υπολογίζω πως είναι να πάρω ακόμα 3 δόσεις, καθώς η δόση του Απριλίου δεν έχει μπει ακόμα. Λογικά θα μπει στις 16 του μήνα. Όταν λέμε ανανέωση, εννοούμε ότι στη περίπτωση που παραμείνω άνεργος μετά τον Ιούνιο μπορώ να κάνω ανανεωση του ταμείου μου; Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε! 4 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε http://oaed.gr/paroches-anergias Μπαίνεις στη κατηγορία που είσαι και τα βλέπεις αναλυτικά ΛΟΓΙΚΑ πάντα ανήκω στη κατηγορία του 8μηνου. Σύμφωνα και με τα ένσημα που μου είχαν υπολογίσει δλδ εκεί είμαι. Δηλαδη μέχρι το Μάιο. Ωστόσο γιατί το δελτίο ανεργίας λέει πως ισχύει μέχρι τον Ιούνιο;
greekfragma Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 πάμε πάλι γιατί δε διαβάζεις προσεκτικά. αν είσαι κατηγορία 8μήνου τόσο ταμείο θα πάρεις. Το δελτίο μπορεί να έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη διάρκεια από ότι δικαιούσαι. είναι πολλοί οι παράγοντες που το καθορίζουν και εσύ δε δίνεις καμία πληροφορία πέραν του οτι είναι το 1ο σου ταμείο και είσαι στην κατηγορία 8μηνος . μέσα στο σάητ που σου βαλε ο obeywario! θα βρεις ότι πληροφορίες ψάχνεις. 1
Kostasthf Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, greekfragma είπε πάμε πάλι γιατί δε διαβάζεις προσεκτικά. αν είσαι κατηγορία 8μήνου τόσο ταμείο θα πάρεις. Το δελτίο μπορεί να έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη διάρκεια από ότι δικαιούσαι. είναι πολλοί οι παράγοντες που το καθορίζουν και εσύ δε δίνεις καμία πληροφορία πέραν του οτι είναι το 1ο σου ταμείο και είσαι στην κατηγορία 8μηνος . μέσα στο σάητ που σου βαλε ο obeywario! θα βρεις ότι πληροφορίες ψάχνεις. Φίλε μου, το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που πήγα στον ΟΑΕΔ και έδωσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα δεν με ενημέρωσε κανείς τους για το πόσα ένσημα έχω και άρα σε ποιο πακέτο εντάσσομαι. Επίσης μπαίνω μέσα στη υπηρεσία στο προφίλ μου και το μόνο που μπορώ να δω είναι πότε λήγει το δελτίο ανεργίας. Όταν λοιπόν τον Οκτώβρη έγινε η πρώτη επιδότηση μπήκα στο σύστημα και είδα πως το δελτίο λήγει τον Ιούνιο. Και κατέληξα πως ΛΟΓΙΚΑ όπως λέω και επάνω είμαι στο 8μηνο. Τα ένσημα μου δεν ξέρω να τα μετράω. Τους πήγα τα έγγραφα που απαιτούνταν και απλά κάποια στιγμή, χωρίς καμία ενημέρωση, μπήκαν τα πρώτα χρήματα. Στο λινκ που έβαλε ο άλλος φίλος το μόνο που μπορώ να δω είναι με βάση τα ένσημα σε ποιο πακέτο εντάσσομαι. Δεν ξέρω όμως πόσα ένσημα έχω και σε ποιο πακέτο είμαι. Ευχαριστώ!
tedybear Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Kostasthf είπε μπήκα στο σύστημα και είδα πως το δελτίο λήγει τον Ιούνιο Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανανεώσεις το δελτίο ανεργίας σου την ημέρα που σου γράφει ότι λήγει (+- μια βδομάδα). Δε σημαίνει απαραίτητα δηλ. ότι τότε, ημερολογιακά, λήγει η τακτική επιδότηση ανεργίας αν και φαίνεται λογικό. Οι μη-επιδοτούμενοι άνεργοι κάνουμε αυτή την ανανέωση ανα 3-μηνο. Οι επιδοτούμενοι κάνετε μια "δήλωση παρουσίας" σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τις ημερομηνίες αυτές συνήθως τις γράφει σε ένα απο τα χαρτιά που συνοδεύουν την εγκριτική σου απόφαση για το επίδομα ανεργίας. Τα ξέρεις καλύτερα από μένα αυτά αφού έχεις ήδη μήνες που λαμβάνεις την τακτική επιδότηση. Δες ποια είναι η τελευταία ημερομηνία που πρέπει να κάνεις δήλωση παρουσίας. Αν υπάρχει δήλωση παρουσίας και για μετά τον Ιούνιο, τότε η επιδότησή σου δεν λήγει τον Ιούνιο. Τώρα βέβαια ίσως λόγω covid να μην έχεις κάποιο έντυπο στα χέρια σου οπότε ψάξε τα ένσημα σου... ... που μπορείς να τα δεις μέσα από την πλατφόρμα του ΑΤΛΑΣ ή βγάλε μια βεβαίωση προϋπηρεσίας από e-ΕΦΚΑ για να δεις πόσες μέρες εργασίας έχουν περαστεί στο σύστημα. Αν δούλευες σε καθεστώς πλήρους εργασίας θα πρέπει μάλλον να έχεις 25 ένσημα για κάθε μήνα εργασίας. Ίσως να παίζει κάτι άλλο αν ήσουν ελεύθερος επαγγελματίας ή ήσουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης κ.λπ. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2021 από tedybear 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα