Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Η intel που λες με τις ενσωματωμένες κάρτες της ήταν για γέλια. Μόνο για κανένα YouTube 1080p και εκεί δεν έβαζα το χέρι μου στην φωτιά 🔥

Ακόμη και οι Celeron J4* παίζουν 4K/60 από YouTube. Βρες μου επεξεργαστή της AMD  (χωρίς extra GPU) που να υποστηρίζει 4K/60.
Και κράτα το χέρι σου μακριά από τις τιμές φωτιά των GPUs ή των AMD CPUs (αν βρεις κανέναν διαθέσιμο)

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αμα δε πέσουν οι τιμές από Φθινόπωρο ή έστω τέλος του έτους μας βλέπω να μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου η enthusiast κατηγορία θα ξεκινάει από τα 1500€/$, η mainstream από τα 800 και οι casual με μια "ισχυρή" APU των 300-400 για 1080p/medium.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, radeon9700 είπε

Ευχαριστώ που ανέβασες το βίντεο... Αυτός που έκανε το βίντεο δεν αναφέρει ούτε specs, ούτε τι μηχανήματα είναι...

Είναι 2 λάπτοπ με τραγικά χαμηλό TDP...Επίσης δεν ξέρουμε καν τι ram έχουν.(ως γνωστόν η AMD θέλει γρηγορότερες μνήμες).

Μπορείς να μου βρείς ένα desktop επεξεργαστή της Intel που να πλησιάζει έστω και στο ελάχιστον τον 3400g σε απόδοση γραφικών (2 χρόνια επεξεργαστής...);; ΟΧΙ και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν υπάρχει.

Νομίζεις ότι με νοιάζει ποιος είναι πάνω και ποιος κάτω; Στο desktop μου έχω 5600x με 2080ΤΙ και στο laptop μου i9--10980HK και rtx3080. Σου φαίνομαι για fanboy?

Τί να κάνουμε αυτή τη στιγμή η AMD είναι καλύτερη σε όλα σε σχέση με την Intel. Προσωπικά δε θα ήθελα να ξεφύγει πολύ γιατί όπως προ είπα θα έχουμε φαινόμενα Intel που πολύ ΔΕ θα ήθελα...

Δημοσ.

Οι rx6700 βγηκαν με τιμη πανω απο χιλιαρικο , φανταζομαι με το RDNA3 τι εχει να γινει στο Ελλαδισταν.

spacer.png

Δημοσ.

από ότι βλέπω τελικά φέτος (2021) και του χρόνου (2022 όλο το έτος) ξεχάστε πλήρως τις ανεξάρτητες κάρτες γραφικών, το medium-high-highend gaming όπως το ξέραμε ξεχάστε το στο PC, η AMD λογικά θα είναι υποχρεωμένη να βάλει igpu σε όλους τους επεξεργαστές της (εκτός από λίγα συγκεκριμένα μοντέλα), τέλος πιθανόν οι παραγωγοί παιχνιδιών πια να επικεντρωθούν πλήρως στις κονσόλες διότι δεν θα χρειάζεται να ασχολούντο με την κάθε διαφορετική αρχιτεκτονική της κάθε gpu παρά μόνον με τις συγκεκριμένες gpu των κονσολών για καλύτερο optimizing

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Thresh είπε

Γιατί μου φαίνεται απίθανο να σκάσει Zen3+ ενώ δεν είχε ανακοινωθεί/αναφερθεί πουθενά αλλού μέχρι πριν αυτές τις φήμες/"leaks"? 

Τότε που είχαν πάρει πίσω τα "Μη υποστηριξης του B450 στα zen3" που τελικά άλλαξε , είχαν πει ότι θα είναι και το τελευταίο upgrade των B450. 

Πιστεύω ότι άφησαν να εννοηθεί ότι τα X570/B550 ενδεχομένως να πάρει ακόμα ένα upgrade cpu με τα zen3 +  Ειδικά από την στιγμή που η αλλαγή socket / ddr5 δεν είναι και πολύ... στα κοντά. Τους παίρνει ένα zen3+ άνετα μέχρι τότε. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, alex1_kgr είπε

Προσωπικά δε θα ήθελα να ξεφύγει πολύ γιατί όπως προ είπα θα έχουμε φαινόμενα Intel που πολύ ΔΕ θα ήθελα...

"Θα" έχουμε ? Δηλαδή δεν έχεις δει τέτοια φαινόμενα απο την AMD μέχρι σήμερα ?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Η intel που λες με τις ενσωματωμένες κάρτες της ήταν για γέλια. Μόνο για κανένα YouTube 1080p και εκεί δεν έβαζα το χέρι μου στην φωτιά 🔥

Πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν είχε ποτέ επεξεργαστή ntel .

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tonkpils είπε

Αμα δε πέσουν οι τιμές από Φθινόπωρο ή έστω τέλος του έτους μας βλέπω να μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου η enthusiast κατηγορία θα ξεκινάει από τα 1500€/$, η mainstream από τα 800 και οι casual με μια "ισχυρή" APU των 300-400 για 1080p/medium.

θες να πεις διανύουμε την εποχή ...

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Jos3ph είπε

θες να πεις διανύουμε την εποχή ...

Όχι. Εννοώ πως αυτό θα γίνει η νόρμα στο μέλλον. Τώρα απλά έχουμε λόγους να τα ρίχνουμε στα κρυπτονομισματα, στους σκαλπερς και την περιορισμένη διαθεσιμότητα και περιμένουμε απλά "να περάσουν".

Το λέω όμως ως ένα υποθετικό σενάριο.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, radeon9700 είπε

Ωραίο review όχι για gaming όμως είναι και αυτό

Κάτι last τα core που βάζει η AMD στη Vega μειώθηκαν δεν αυξήθηκαν Η 3400G είχε 11 core στην 4650G είχε 7 core στη 4750G έβαλαν 8 core. Και από ότι φαίνεται στην 5xxxG θα είναι παρόμοια με την 4xxxG τα vega core αλλα 100-200mhz λιγότερα.

Η λογική λέει ότι είτε δεν θέλουν να ξεφύγουν σε TPD, είτε γιατί ελλείψει ακόμα ανταγωνισμού στα desktop δε υπάρχει λόγος να μας δώσουν 1080p gaming

Σαν καταναλωτές πρέπει να παρακαλάμε η intel στη επομενη γενιά desktop στα 10nm να δώσει τον ΧΕ και με 96 και με 128 ΕU cores ώστε η AMD στους Ryzen των AM5 να αναγκαστεί να δώσει καλύτερα γραφικα πλέον σε RDNA2 γραφικά.

Οι εποχές με το minning είναι απαγορευτικές για αγορά GPU για gaming, βεβαια όταν θα βγούν οι νέοι amd στο AM5 κανεις μας δε ξέρει πως θα είναι η κατάσταση αλλα δε νομίζω να χαλάσει κανέναν να μπορεί να παίξει χωρίς επιπλέον κόστος πολλά καλα games στα 1080p στα LOW με αξιοπρεπή FPS.

Ποια low, τόση ώρα για 1080p LOW συζητάτε; Πφφφ...

Με συγχωρείς, αυτό δεν είναι παίξιμο, είναι απλώς ξεκίνησα το παιχνίδι, εμπειρία σκουπίδι.

Άκου low...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tonkpils είπε

Όχι. Εννοώ πως αυτό θα γίνει η νόρμα στο μέλλον. Τώρα απλά έχουμε λόγους να τα ρίχνουμε στα κρυπτονομισματα, στους σκαλπερς και την περιορισμένη διαθεσιμότητα και περιμένουμε απλά "να περάσουν".

Το λέω όμως ως ένα υποθετικό σενάριο.

πάντα το hardware τσιμπάει στις τιμές , δες 2008 ή 2015 , είναι η φυσική πορεία της ζήτησης και της προσφοράς. Η συγκυρία αυτή την στιγμή είναι περισσότερο ο κορονοιος που έκλεισε για καιρό τα εργοστάσια , παρά τα κρυπτονομίσματα και τους σκάλπερς. Αν δεν μπει όλο το προσωπικό στα εργοστάσια , δεν θα δούμε φως. Υπολειτουργούν τα περισσότερα.

Δημοσ.

Η έλευση των DDR5 σε ταχύτητες 6400Mhz, 8400Mhz θα αλλάξει ριζικά το σκηνικό στα intergrated graphics καθώς το 1080p gaming θα είναι mainstream είτε σε laptop είτε σε desktop!Φυσικά απέχουμε 3-4 χρόνια για αυτές τις ταχύτητες να γίνουν προσιτές στο μέσο καταναλωτή και ειδικά στα laptops!

Από την άλλη πλευρά η intel έχει ανακοινώσει ενσωμάτωση του thunderbolt 4 μέσα στους επεξεργαστές 12ης γενιάς και κατα πάσα πιθανότητα να είναι κάτι που θα δούμε πρώτα στα laptop και μετά στα desktop! Θα μιλάμε πλέον για μια εποχή που οι εξωτερικές κάρτες γραφικών θα γίνουν mainstream!

• Like 1
Δημοσ.

Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων από τους ειδικούς..

Ας πω την γνώμη μου όντας φίλα προσκείμενος μεν -όχι φαν- στην amd χωρίς όμως αντιπάθεια στην intel.

Σε όλους τους υπολογιστές (όχι του σπιτιού μου) που έχω δουλέψει τα τελευταία... 25 χρόνια, βρέθηκα σε intel με ενσωματωμένη. 

Κυρίως acad -και βαριά σχέδια..- και εν συνεχεία internet και εργασίες "γραφείου". Καθόλου gaming.  

Η γνώμη που έχω σχηματίσει για low budget πύργους με intel δεν είναι κακή. Τουναντίον! 

Ποτέ δεν είχα κόλλημα να κάνω οτιδήποτε. Δεν θυμάμαι να έχει σταματήσει η εργασία που κάνω λόγω κολλήματος/υπερθέρμανσης. Και 1080 video χωρίς αντίρρηση. 

Στην τελική, προσωπικά μου αρέσει ΠΟΛΥ η ιδέα του αξιόπιστου επεξεργαστή με καλή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (έχοντας λύσει όλα τα προβλήματα αυτού του συνδυασμού) που θα μπορώ να κάνω πολλά πράγματα +gaming χωρίς να δώσω 300+ για μία ξεχωριστή κάρτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2021 στις 10:57 ΜΜ, Eloy είπε

"Θα" έχουμε ? Δηλαδή δεν έχεις δει τέτοια φαινόμενα απο την AMD μέχρι σήμερα ?

Όχι φίλε μου δεν έχουμε...Η Ιντελ άλλαζε τα sockets σαν τα πουκάμισα. Η AMD  όχι! Έχει βγάλει 5 γενιές και 4 διαφορετικά chipsets και δεν υποχρέωσε κανέναν να αναβαθμίσει για 10% επιδόσεις...(όπως έκανε η INTEL)

Η AMD αυτή τη στιγμή κάνει άλματα σε κάθε γενιά! Ο 3800xt πχ που έχει 2 πυρίνες παραπάνω είναι περίπου 20% πιο αργός από τον 5600x! Και ο 5600x είναι 20-30 λίρες φθηνότερος!

Η INTEL αυτό θα στο χρέωνε 1 νεφρό! Οπότε ναι δε θέλω να δω το ίδιο παιχνίδι από την AMD.

Επεξ/σία από alex1_kgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...