JohnVani18 Δημοσ. 10 Απριλίου 2021 Δημοσ. 10 Απριλίου 2021 Όλη η σειρά Ryzen 7000 φαίνεται πως θα περιέχει Navi κάρτα γραφικών Αρκετές αλλαγές φαίνεται πως θα φέρει στους μελλοντικούς επεξεργαστές της η AMD, καθώς σύμφωνα με φήμες, όλη σειρά επεξεργαστών Ryzen 7000 που θα βασίζονται στη Zen 4 αρχιτεκτονική, θα έχουν ενσωματωμένη Navi κάρτα γραφικών. Παρόλο που μέχρι τώρα βλέπαμε συγκεκριμένες APUs που χρησιμοποιούσαν ενσωματωμένη κάρτα και κυκλοφορούσαν μετά τα κύρια μοντέλα, με την μετάβαση σε νέο socket, η AMD σκοπεύει να προσθέσει Navi κάρτα γραφικών σε όλα της τα μοντέλα. Τα νέα αυτά προέρχονται από έναν χρήστη του reddit που συγκέντρωσε πληροφορίες από διάφορες πηγές και ετοίμασε ένα σχεδιάγραμμα κυκλοφοριών. Αν η AMD κάνει όντως μια τέτοια αλλαγή, το πλεονέκτημα της Intel θα χαθεί, καθώς η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών σε όλα τα μοντέλα της έδινε πλεονέκτημα σε πολλούς επαγγελματίες - και καταναλωτές - που θέλουν ένα τυπικό σύστημα για βασικές λειτουργίες, χωρίς να μπαίνουν σε επιπλέον έξοδα για αγορά κάρτας γραφικών. Όπως έχουν πει κι άλλα μέσα του χώρου, με μια τέτοια κίνηση δε θα υπάρχει λόγος, για επαγγελματίες και όσους θέλουν ένα οικονομικό σύστημα, να μην επιλέξουν την AMD. Βέβαια μια τέτοια κίνηση μπορεί να απέχει χρόνια, καθώς η AMD δεν έχει τελειώσει με τη Zen 3 αρχιτεκτονική της, καθώς η σειρά Ryzen 6000 φαίνεται πως θα βασίζεται στη Zen 3+ αρχιτεκτονική στα 6nm. Η δε μετάβαση σε άλλο socket αναμένεται να έρθει με πολλές αλλαγές, με μετάβαση στα 5nm και υποστήριξη DDR5, LPDDR5, USB 4.0 και PCIe 5.0. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ChipHell, η μετάβαση στα 6nm για τους Ryzen 6000 επίσης δεν είναι τυχαία, καθώς θα είναι ένα μεταβατικό βήμα για την AMD με απώτερο σκοπό να προσθέσει Navi γραφικά σε όλους του Ryzen 7000 επεξεργαστές της (κωδική ονομασία Raphael). Τέλος, στο σχεδιάγραμμα υπάρχουν και πληροφορίες για τους Ryzen 7000 mobile (κωδική ονομασία Phoenix), οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν και σε desktop με νεώτερη αρχιτεκτονική GPU βασισμένη σε RDNA 3, η οποία (RDNA 3) έχει στόχο να προσφέρει 50% καλύτερη απόδοση ανά watt σε σύγκριση με την RDNA 2. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Γιατί μου φαίνεται απίθανο να σκάσει Zen3+ ενώ δεν είχε ανακοινωθεί/αναφερθεί πουθενά αλλού μέχρι πριν αυτές τις φήμες/"leaks"? 3
SaiNT_84 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπράβο Intel !! Σχίστους όλους !!! εεεεε....εννοώ , AMD !! Μπράβο AMD !! Είδα ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στην Intel Τι σου κάνει η συνήθεια ε ;; Κατευθείαν τα δαχτυλάκια μου επάνω στο keyboard, πήγανε I - N - T - E - L Καλό αυτό . Να υπάρχει ανταγωνισμός σε όλους τους τομείς. Ειδικά το μερίδιο που θέλουνε έναν επεξεργαστή που να έχει και κάρτα γραφικών ενσωματωμένη για υπολογιστή "Γραφείου" στην δουλειά, είναι πάρα πολύ , και σε όλο τον κόσμο. Και τώρα που οι κινέζοι θα βγάλουνε και αυτοί κάρτες γραφικών δικιές τους , λογικά η AMD θα θέλει να επεκτείνει προς την ενσωματωμένη GPU για να μην χάσει πολλά λεφτά από την αγορά. Τέσπα, ο χρόνος θα δείξει. Βλέποντας και κάνοντας. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από SaiNT_84
Tetrabitos Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 26 λεπτά πριν, SaiNT_84 είπε Μπράβο Intel !! Σχίστους όλους !!! εεεεε....εννοώ , AMD !! Μπράβο AMD !! Είδα ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στην Intel Τι σου κάνει η συνήθεια ε ;; Κατευθείαν τα δαχτυλάκια μου επάνω στο keyboard, πήγανε I - N - T - E - L Καλό αυτό . Να υπάρχει ανταγωνισμός σε όλους τους τομείς. Ειδικά το μερίδιο που θέλουνε έναν επεξεργαστή που να έχει και κάρτα γραφικών ενσωματωμένη για υπολογιστή "Γραφείου" στην δουλειά, είναι πάρα πολύ , και σε όλο τον κόσμο. Η intel που λες με τις ενσωματωμένες κάρτες της ήταν για γέλια. Μόνο για κανένα YouTube 1080p και εκεί δεν έβαζα το χέρι μου στην φωτιά 🔥 4 2
dpolal Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, SaiNT_84 είπε Μπράβο Intel !! Σχίστους όλους !!! εεεεε....εννοώ , AMD !! Μπράβο AMD !! Είδα ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στην Intel Τι σου κάνει η συνήθεια ε ;; Κατευθείαν τα δαχτυλάκια μου επάνω στο keyboard, πήγανε I - N - T - E - L Καλό αυτό . Να υπάρχει ανταγωνισμός σε όλους τους τομείς. Ειδικά το μερίδιο που θέλουνε έναν επεξεργαστή που να έχει και κάρτα γραφικών ενσωματωμένη για υπολογιστή "Γραφείου" στην δουλειά, είναι πάρα πολύ , και σε όλο τον κόσμο. Μην χαίρεσε τόσο πολύ. Σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ανάγνωση της είδησης βγαίνει το συμπέρασμα ότι η AMD μάλλον βλέπει ότι το πανηγύρι με τις κάρτες γραφικών θα αργήσει ΠΟΛΥ να τελειώσει και προετοιμάζεται κατάλληλα για το μέλλον. Κοινώς, τον ήπιαμε και το 22. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από dpolal 12
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 8 minutes ago, Tetrabitos said: Η intel που λες με τις ενσωματωμένες κάρτες της ήταν για γέλια. Μόνο για κανένα YouTube 1080p και εκεί δεν έβαζα το χέρι μου στην φωτιά 🔥 Όλοι αυτό λένε μέχρι να τα φτύσει κάρτα γραφικών χωρίς να έχουν καβάτζα. Αν είναι κι εκτός εγγύησης η κάρτα και συμβεί αυτή την εποχή, καλή τύχη με τις τιμές και την διαθεσιμότητα. 😛 5 1
nitroc Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Καλοδεχούμενη η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών , μακάρι και η υποστήριξη απο drivers να είναι επάξια .
me00016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Αυτά τα επιπέδου "Navi" γραφικά σε ποια κατηγορία (θα) κατατάσσονται; Γενικά, η ενσωμάτωση CPU-GPU σε απόδοση υψηλής ποιότητας (γραφίστες, gamers) γραφικών ξέρει κανένας αν είναι εφικτή; Έχει περισσότερα ή λιγότερα πλεονεκτήματα από το modular design; Tί και ποιος εμποδίζει την εξέλιξή της;
filip123go Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, me00016 είπε Αυτά τα επιπέδου "Navi" γραφικά σε ποια κατηγορία (θα) κατατάσσονται; Γενικά, η ενσωμάτωση CPU-GPU σε απόδοση υψηλής ποιότητας (γραφίστες, gamers) γραφικών ξέρει κανένας αν είναι εφικτή; Έχει περισσότερα ή λιγότερα πλεονεκτήματα από το modular design; Tί και ποιος εμποδίζει την εξέλιξή της; Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ψύξη. Οι ξεχωριστές gpu έχουν 1,2 ακόμα και 3 fans επάνω. Δεν νομίζω να τα βάζουν τυχαία οι κατασκευαστές. Με τα ενσωματωμένα γραφικά, άντε κανένα λολ να παίξεις από games και αυτό σε low-mid γραφικά. Δεν είναι για παραπάνω... Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από filip123go 1
radeon9700 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Thresh είπε Γιατί μου φαίνεται απίθανο να σκάσει Zen3+ ενώ δεν είχε ανακοινωθεί/αναφερθεί πουθενά αλλού μέχρι πριν αυτές τις φήμες/"leaks"? Υπάρχουν φήμες για αυτό τις τελευταίες βδομάδες. Οι λόγοι νομίζω είναι απλοί, δεν απειλείται από την intel η 11 γενιά μονο οι i5 11400/500 αξίζουν οι i7/ι9 τους κάνουν πλακα οι Ryzen οποτε γιατί να το τρέξει η AMD ? Επίσης η TSMC έχει φτιάξει έτσι το Ν6 όπου ότι φτιάχνεται σε N7 έχει pin το pin συμβατότητα λογικά δεν θα χρειαστεί να κάνει απόλυτος τίποτα η AMD για να πάει στα 6nm του zen3+, θα την βγάλει δηλαδή φτηνά, μια νέα γενιά σε AM4 με 100-200mhz παραπάνω λογικά θα πιάσουν τα 5ghz και θα χτυπήσει πάλι την πρωτιά στα FPS στο gaming. Τέλος τα DDR5 η πρώτη γενιά δεν θα είναι ιδιαιτερα καλή χωρια ότι θα είναι ακριβή. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν μεγάλο latency στις DDR5 αυτό λογικά σημαίνει θέμα στο gaming. Βάλε και τον covid με ότι συνεπάγεται μέσα .... οποτε το να περιμένουν να βγάλουν μια νέα γενιά ρυζεν σε νεο socket (AM5) με πολλά νέα πράγματα που θα τo συνοδεύσουν ( DDR5, LPDDR5, USB 4.0 και PCIe 5.0) τους δίνει τον χρόνο ο zen3+ στα 6nm που χρειάζονται για να είναι πιο πετυχημένη. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από radeon9700 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 9 minutes ago, radeon9700 said: Υπάρχουν φήμες για αυτό τις τελευταίες βδομάδες. Οι λόγοι νομίζω είναι απλοί, δεν απειλείται από την intel η 11 γενιά μονο οι i5 11400/500 αξίζουν οι i7/ι9 τους κάνουν πλακα οι Ryzen οποτε γιατί να το τρέξει η AMD ? Μου φαίνεται παράξενο πάντως, δεν με χαλάει όμως μιας και θα κουμπώνει πάλι σε X570. Αν ισχύει, σε συνδυασμό με τις τιμές/διαθεσιμότητα των 5900Χ/5950Χ, θα πέσει skip αναβάθμισης στους Zen 3 και κατευθείαν Zen3+ από Zen2. 1
leogr90 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 46 λεπτά πριν, dpolal είπε Μην χαίρεσε τόσο πολύ. Σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ανάγνωση της είδησης βγαίνει το συμπέρασμα ότι η AMD μάλλον βλέπει ότι το πανηγύρι με τις κάρτες γραφικών θα αργήσει ΠΟΛΥ να τελειώσει και προετοιμάζεται κατάλληλα για το μέλλον. Κοινώς, τον ήπιαμε και το 22. Θα συμφωνησω. Τουλαχιστον για εναν χρηστη που δεν τον ενδιαφερει το βαρυ gaming, αυτη ειναι μια πολυ καλη λυση μιας και οντως οι ελλειψεις θα συνεχισουν. Τουλαχιστον αυτη η κατηγορια καταναλωτων θα ειναι οκ, τωρα οι υπολοιποι κουραγιο και υπομονη
radeon9700 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Thresh είπε Μου φαίνεται παράξενο πάντως, δεν με χαλάει όμως μιας και θα κουμπώνει πάλι σε X570. Αν ισχύει, σε συνδυασμό με τις τιμές/διαθεσιμότητα των 5900Χ/5950Χ, θα πέσει skip αναβάθμισης στους Zen 3 και κατευθείαν Zen3+ από Zen2. Πιστεύω εμάς μας συμφέρει αυτό το σκηνικό. Τα 7nm της AMD τα τρώνε τα συμβόλαια για τις κονσόλες που έχουν ... ετσι ότι απομένει σκέψου ποσα πρϊόντα σε cpu και gpu έχει η amd να βγάλει στα τιμιμενα 7nm !!!. Ενώ τώρα στα 6nm δε υπάρχει ΤΊΠΟΤΑ !!! οποτε λογικά θα υπάρχει διαθεσιμότητα άρα θα πεσουν και οι τιμές. Πιστεύω (μακαρι να κανω λαθος) μονο οι last 5xx μητρικές θα πάρουν τον z3+ όπως επίσης και τους 5000G που λογικά θα βγούν το καλοκαίρι καλά να μαστέ. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από radeon9700 1
Shadows Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 58 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε Η intel που λες με τις ενσωματωμένες κάρτες της ήταν για γέλια. Μόνο για κανένα YouTube 1080p και εκεί δεν έβαζα το χέρι μου στην φωτιά 🔥 Το βλεπεις λαθος,ακομα και η ταπεινη και αρχαια intel hd 2000 που βγηκε πριν κοντα 10 χρονια,ακομα βασταει σε οτιδηποτε μεχρι 1080p playback παντα. Γτ σε ενα συστημα που ειναι για απλη χρηση browsing ή και ακομα επαγγελματικη δουλεια γραφειου,να μπλεκεις με εξωτερικες καρτες και που δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα σε εφαρμογες γραφειου + οτι συνεπαγεται με θερμοκρασιες,καταναλωσεις κλπ κλπ. Οι ενσωματωμενες ειναι σκυλια ουσιαστικα δεν χαλανε ποτε.Οποτε μακαρι να βαλει και η amd. 5
radeon9700 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Να γράψω κάτι last θα λίγο από το topic αλλα είναι σχετικό κιόλας. Η intel με τους νέους Intel Χε Graphics έχει κάνει πολύ σοβαρό βήμα μπροστά. Μπορεί τώρα στην 11 γενιά desktop λόγο 14nm να έχουν λίγα cores αλλα στα laptop που είναι στα 10nm έχουν 96 ΕU και είναι καλύτερη από την VEGA 8 Σαν καταναλωτές μας συμφέρει γιατί το ξύπνημα της INTEL θα ξυπνήσει και την AMD βάζοντας καλύτερα γραφικά στις ΑΜ5 cpu της. Τα 5nm δίνει πολύ χώρο και η RDNA2 είναι αρκετά καλή οποτε το ποσο δυνατη θα είναι θα εξαρτηθεί από την επομενη γενιά dektop της intel τέλη του έτους που θα είναι επιτέλους ναι ένα δάκρυ κυλάει στα 10nm !!!. Φημολογείται ότι όταν βγει προς τα τέλη του έτους η Intel Χε-HPG με 512 EU για desktop το κορυφαίο μοντέλο θα έχει επιδόσεις καπου στην nvidia 3700 με 3700 ΤΙ. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από radeon9700
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα