Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω φτιάξει αρκετά pc τόσο για τον εαυτό μου όσο και για φίλους, αλλά είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.  Γιαυτό αρκετό καιρό με έτρωγε το χέρι μου να δοκιμάσω για πρώτη φορά την κατασκευή custom υδρόψυξης. Έχω μελετήσει πολύ καλά τις διαδικασίες και νοιώθω έτοιμος να το δοκιμάσω, οπότε αρχίζω σιγά σιγά το σαφάρι για τη συγκέντρωση υλικών. Το σύστημα που σχεδιάζω να ψύξω είναι ένας i7 k (προφανώς 12ης γενιάς) και μια κάρτα γραφικών (RTX 3080 θα πάω μάλλον οταν ομαλοποιηθούν οι τιμές) την οποία και θα μοντάρω για custom υδρόψυξη.

Επειδή το σχέδιο αυτό είναι αρκετά μελλοντικό (μάλλον πάει για αρχές 2022) η βασική μου ερώτηση είναι αν ξέρει κανένας φίλος να μου πει ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα για custom υδροψυξεις. Επίσης είμαι σε δίλημμα αν θα προχωρήσω με hard ή soft σωλήνες. Ξέρω ότι οι μαλακοί είναι οι ενδεδειγμένοι για κάποιον που το δοκιμάζει πρώτη φορά. Όμως βλέπω ότι αισθητικά το hard tubing μπορεί να γίνει ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ, αρκεί να γίνει σωστά.

Ξέρω ότι πολλοί θα με κράξετε με αυτά που σκέπτομαι, (και εγώ θα κράξω τον εαυτό μου), ίσως με έχει βαρέσει στο κεφάλι και η απραξία αναβαθμίσεων με τις στρεβλώσεις των τιμών, αλλά ναι για πρώτη φορά θέλω να έχω ένα εντυπωσιακό αισθητικά PC, κοινώς καγκουριά :) :) :)

Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή για το τι πρέπει να προσέξω ευπρόσδεκτη!

Επεξ/σία από conqueror06
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, conqueror06 είπε

Έχω φτιάξει αρκετά pc τόσο για τον εαυτό μου όσο και για φίλους, αλλά είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.  Γιαυτό αρκετό καιρό με έτρωγε το χέρι μου να δοκιμάσω για πρώτη φορά την κατασκευή custom υδρόψυξης. Έχω μελετήσει πολύ καλά τις διαδικασίες και νοιώθω έτοιμος να το δοκιμάσω, οπότε αρχίζω σιγά σιγά το σαφάρι για τη συγκέντρωση υλικών. Το σύστημα που σχεδιάζω να ψύξω είναι ένας i7 k (προφανώς 12ης γενιάς) και μια κάρτα γραφικών (RTX 3080 θα πάω μάλλον οταν ομαλοποιηθούν οι τιμές) την οποία και θα μοντάρω για custom υδρόψυξη.

Επειδή το σχέδιο αυτό είναι αρκετά μελλοντικό (μάλλον πάει για αρχές 2022) η βασική μου ερώτηση είναι αν ξέρει κανένας φίλος να μου πει ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα για custom υδροψυξεις. Επίσης είμαι σε δίλημμα αν θα προχωρήσω με hard ή soft σωλήνες. Ξέρω ότι οι μαλακοί είναι οι ενδεδειγμένοι για κάποιον που το δοκιμάζει πρώτη φορά. Όμως βλέπω ότι αισθητικά το hard tubing μπορεί να γίνει ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ, αρκεί να γίνει σωστά.

Ξέρω ότι πολλοί θα με κράξετε με αυτά που σκέπτομαι, (και εγώ θα κράξω τον εαυτό μου), ίσως με έχει βαρέσει στο κεφάλι και η απραξία αναβαθμίσεων με τις στρεβλώσεις των τιμών, αλλά ναι για πρώτη φορά θέλω να έχω ένα εντυπωσιακό αισθητικά PC, κοινώς καγκουριά :) :) :)

Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή για το τι πρέπει να προσέξω ευπρόσδεκτη!

Εταιριες υπαρχουν πολλες https://www.ekwb.com/https://www.alphacool.com/https://watercool.de/, πιο οικονομικα https://bykski.de/. Το soft tube ειναι σιγουρα πιο ευκολο, προσπαθησε να βαλεις zmt σωληνα(μαυρος σε χρωμα) να αποφυγεις το plastisizer https://www.ekwb.com/blog/what-is-plasticizer/ αν πας σε αυτους.Σε hard tube το πιο ευκολο υλικο ειναι το petg. Αφου καταληξεις σε tube k μεγεθος του, κοιτας τα αντιστοιχα fittings. Καλο ειναι tubes k fittings να αγοραστουν απο την ιδια εταιρια για μενα. Απο εκει κ περα, cpu block, gpu block, radiators, reservoir εχουν ολα g1/4 υποδοχες, οποτε απο οπου και να τα παρεις ειναι το ιδιο.Να σε κραξω δεν μπορω αφου κ εγω εχω το μικροβιο της υδροψυξης😁... Το πρωτο το δοκιμασα με zmt και τωρα εχω hard tube. Επειδη δεν πιανουν τα χερια μου τρελα, βρηκα δυσκολο να κανω περιπλοκες γωνιες με το hard tube. Οποτε αν δεις τη φοτο θα παρατηρησεις πως ολοι οι σωληνες ειναι απλοι, με μια γωνια 90 μοιρων. Ενα αλλο μειονεκτημα των hard tube  ειναι πως αν θες να βγαλεις το cpu block πχ πρεπει να το λυσεις ολο.Αν εχεις πιο συγκεκριμενες ερωτησεις, ρωτα. 

IMG_20200904_183332_compress21.jpg

Επεξ/σία από niko13
  • Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. ωραίο build και εγώ μάλλον θα πάω προς "πλακί" τεπόζιτο (με ενσωματωμένη αντλία).  Και εγώ προς EKWB κλίνω έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια γενικά στο πρώτο ψάξιμο που έχω κάνει. Και το καλό είναι ότι στέλνει και απευθείας από το σάιτ τους απευθείας Ελλάδα από ευρωπαϊκή ένωση.

Θα αρχίσω σιγά σιγά τη συγκέντρωση των υλικών και σίγουρα θα μου γεννηθούν και άλλες απορίες κατά τη διάρκεια :)

ΥΓ: Πολύ ωραία ιδέα να παρεμβάλεις και ένα δεύτερο radiator μεταξύ σύνδεσης GPU και CPU (αν βλέπω καλά στη φωτό), θα πρέπει να δουλεύει πολύ καλά από θερμοκρασίες το συστημά σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, conqueror06 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. ωραίο build και εγώ μάλλον θα πάω προς "πλακί" τεπόζιτο (με ενσωματωμένη αντλία).  Και εγώ προς EKWB κλίνω έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια γενικά στο πρώτο ψάξιμο που έχω κάνει. Και το καλό είναι ότι στέλνει και απευθείας από το σάιτ τους απευθείας Ελλάδα από ευρωπαϊκή ένωση.

Θα αρχίσω σιγά σιγά τη συγκέντρωση των υλικών και σίγουρα θα μου γεννηθούν και άλλες απορίες κατά τη διάρκεια :)

ΥΓ: Πολύ ωραία ιδέα να παρεμβάλεις και ένα δεύτερο radiator μεταξύ σύνδεσης GPU και CPU (αν βλέπω καλά στη φωτό), θα πρέπει να δουλεύει πολύ καλά από θερμοκρασίες το συστημά σου.

Απο θερμοκρασιες το εντυπωσιακο ειναι στη gpu που δεν περναει 45 με τιποτα (2070 super), στον cpu δεν θα δεις τρελα πραγματα σε σχεση με aio η μια μουλαρο αεροψυξη. Γι αυτο και custom loop μονο για cpu, δεν το βλεπω λογικο. Εχω ek reservoir, gpu block, fittings kai alphacool τα υπολοιπα. Οσον αφορα την παρεμβολη ψυγειου, δεν εχει διαφορα σε temps, οπως και να τα βαλεις,οποτε μην τρελαθεις😁.Καλα ψωνια κ εδω ειμαστε αν χρειαστεις κατι η εχεις αποριες.. 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Coppermine είπε

Εξαρτάται από τη cpu πάντα

Καθαρα οικονομικα, εξακολουθω ρε αδερφε μου να πιστευω πως custom loop δεν  αξιζει για κανεναν cpu σε σχεση με μια arctic  360 liquid freezer η ενα Noctua NH-D15 . Να δεις 3/4  βαθμους κατω (τοσο ειναι στον δικο μου 9900κ)για πολλαπλασιο κοστος? Στις δυο πρωτες περιπτωσεις την βγαζεις με 100 ευρο πανω κατω. Αν παρεις reservoir, pump/radiator/cpu block/ fittings πας σε διαστημικο νουμερο με μικρη ανταμοιβη.Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω, το extra κοστος το δικαιολογω αν μπει και η gpu μεσα που βλεπεις και την τρελη διαφορα σε temps

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.

O δικός μου 9940Χ τον έχω τοποθετήσει σε άλλο 1 rig με αερόψυξη dark rock pro4, στο δικό μου παίζει 12 cores@ 4.9ghz με 1,28v και 2 cores @5.0ghz με 1,29ω 24/7 daiy σταθερότατος με θερμοκρασία στα mosfets 50 βαθμων και cpu temps 38 idle εώς 70 full load (cinebench))

Αντίθετα με την dark rock 4 μέχρι 4,5ghz all cores 1.26v core με θερμοκρασίες 38 idle αλλά 90 full load.....και φυσικά αν κλόκαρε παραπάνω έκανε throttle, η μητρική ίδια Asus X299A prime

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Coppermine είπε

O δικός μου 9940Χ τον έχω τοποθετήσει σε άλλο 1 rig με αερόψυξη dark rock pro4, στο δικό μου παίζει 12 cores@ 4.9ghz με 1,28v και 2 cores @5.0ghz με 1,29ω 24/7 daiy σταθερότατος με θερμοκρασία στα mosfets 50 βαθμων και cpu temps 38 idle εώς 70 full load (cinebench))

Αντίθετα με την dark rock 4 μέχρι 4,5ghz all cores 1.26v core με θερμοκρασίες 38 idle αλλά 90 full load.....και φυσικά αν κλόκαρε παραπάνω έκανε throttle, η μητρική ίδια Asus X299A prime

Mου την εφερες😁.. Ενταξει ρε τρελοκομειο δεν παιρνει ο μεσος ανθρωπος 12 πυρηνο ουτε το εχει oc σε φορτιο τυπου cinebench 24/7 για να δει αυτη τη διαφορα που βλεπεις εσυ. Σε τετοιο τερατακι εγω θα εβαζα aio, τι να κανει η αεροψυξη... Και εμενα αν τρεξω cinebench η διαφορα σε σχεση με τη noctua ανεβαινε στους 8 βαθμους (5.0ghz /1.3v περιπου 240w) αλλα στην χρηση που του κανω (μεχρι gaming) η ψαλιδα πεφτει στους 3/4.Επειδη κ εγω πρωτα ενα kit της alphacool πηρα για τον επεξεργαστη μονο, απογοητευτηκα με την διαφορα που ειδα. Φανταζομαι πως σε cpu με λιγοτερα watt θα ειναι ακομα χειροτερα. 

Επεξ/σία από niko13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...