Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

5000 έχουν μόνο τα υλικά για 30m2. Χωρίς μεταφορικά και κατασκευή. Εν ολίγοις μόνο κομμένες τάβλες ξύλου. Πως γίνεται η κοπή? Βάζεις σε ένα πρόγραμμα τι θες να φτιάξεις, του βάζεις ξύλα και κόβει μόνο του τα απαραίτητα κομμάτια.

Είναι ένας συνδυασμός ΙΚΕΑ + Lego. Και στην παραγωγή lego, φτιάχνεις σε πρόγραμμα ένα σχέδιο που θες και αυτό σου λεει ποια κομμάτια θα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις. Δεν ειναι καμία φοβερή τέχνη. Τετραγωνικά μέτρα ξύλου σου πουλάνε.

Μόλις όμως αρχίσεις να θες μόνωση, παράθυρα με θερμοδιακοπές, υδραυλικά, παροχές ρέυματος, νεροχύτες, άδεια, βάση για το σπίτι κλπ να δεις πως ανεβαίνει το κόστος. 

Υπάρχει μια λογική σειρά επιβίωσης.

• άστεγος
  • σπηλιά
  • σκηνή
  • καλύβα
  • σπίτι σαν τα παραπάνω του θέματος
  • σπίτι κανονικό χωρίς μονώσεις
  • σπίτι με μονώσεις
  • Σπίτι ενεργειακής κατηγορίας Α+ 

Όπως σωστά είπε κάποιος πιο πάνω, είναι μια αποθήκη. Μην έχετε κάποιοι στο μυαλό σας ότι η κατασκευή των σπιτιών είναι ακριβή γιατί είναι κλέφτες όσοι τα φτιάχνουν. Ώρες εργασίας και χαρακτηριστικά πληρώνεις. Αν θες να κόψεις λεφτά, απλά κόβεις απο τις απαιτήσεις σου και παίζεις στη λίστα που έγραψα πιο πάνω ανάλογα με τα οικονομικά σου. Ούτως ή αλλως δεν είναι για όλους μας απαραίτητο πχ το ρευμα. Μια χαρά ζούμε και σε σκηνή!

Θα ανέβει αλλά και πάλι φαντάζομαι θα είναι λιγότερο από τσιμεντένιο (ίσως πολύ λιγότερο). Θέλω να βρω εταιρίες που να δίνουν όλο το πακέτο μαζί με δυνατά/ασφαλή υλικά για τέτοια κατασκευή. Δε ξέρω πόσο πάει το κόστος στα τετραγωνικά που με ενδιαφέρουν. 

Σκοπεύω να κάνω τα πάντα για να φύγω από το ενοίκιο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ακόμη και στο σπίτι που ζω με 200 ενοίκιο, σε μία δεκαετία θα πρέπει να δώσω 24000 μαζί με ότι ζημιές προκύψουν. Οι ζημιές θα μπορούσαν να το φτάσουν στα 30000. Μιλάμε φυσικά για ένα πολύ μικρό σπίτι όπου δεν είναι κανάς παράδεισος. Βέβαια το χειρότερο είναι ότι κάποιος άλλος ελέγχει τη μοίρα σου. Μπορούν να σε διώξουν όποτε θέλουν ή αν για κάποιο λόγο δεν έχεις να πληρώσεις πας στο δρόμο. Δε θέλω να χω τέτοια μπλεξίματα σε μεγαλύτερη και πιο δύσκολη ηλικία.

Οι παραπάνω κατασκευές με δυνατές οικονομίες 2-3 χρόνων φαίνονται εφικτές. 

Εδώ που ζω, από ότι έχω δει σε τιμές, πρέπει να δώσεις ένα τόνο λεφτά για να μη πάρεις κυριολεκτικά τίποτα. 

Επεξ/σία από aizensama24
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

το σπίτι χρειάζεται και ένα οικόπεδο για να κτιστεί και συνδέσεις με δίκτυα (ηλεκτρικό, ύδρευση, αποχέτευση, τηλεπικοινωνίες), δεν είναι τροχόσπιτο. Επιπλέον το ξύλο χρειάζεται συντήρηση, δεν είναι τούβλο. Για το ελάχιστο δυνατό κόστος κοίτα αλλού.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nvel είπε

το σπίτι χρειάζεται και ένα οικόπεδο για να κτιστεί και συνδέσεις με δίκτυα (ηλεκτρικό, ύδρευση, αποχέτευση, τηλεπικοινωνίες), δεν είναι τροχόσπιτο. Επιπλέον το ξύλο χρειάζεται συντήρηση, δεν είναι τούβλο. Για το ελάχιστο δυνατό κόστος κοίτα αλλού.

Υπάρχει κάτι φθηνότερο από τέτοια κατασκευή? Ε για όλα αυτά θα έχει λογικά λύσεις η εταιρία που τα πουλάει. Δε ξέρω τι δυνατότητες υπάρχουν.

Βλέπω για τσιμεντένια σπίτια στη πόλη που ζω οι τιμές δεν είναι κακές https://www.spitogatos.gr/aggelia/119528429 

https://www.spitogatos.gr/pwliseis-katoikies/messini/order_price_asc

Με κάνει να αναρωτιέμαι πόσο φθηνότερα μπορούν να γίνουν με ξύλο.

Εδώ που ζω δεν αποκλείεται να είναι και πιο εύκολο να βρεθεί χώρος για ένα σπίτι σε τέτοια κατασκευή.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Θα ανέβει αλλά και πάλι φαντάζομαι θα είναι λιγότερο από τσιμεντένιο (ίσως πολύ λιγότερο). Θέλω να βρω εταιρίες που να δίνουν όλο το πακέτο μαζί με δυνατά/ασφαλή υλικά για τέτοια κατασκευή. Δε ξέρω πόσο πάει το κόστος στα τετραγωνικά που με ενδιαφέρουν. 

Σκοπεύω να κάνω τα πάντα για να φύγω από το ενοίκιο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ακόμη και στο σπίτι που ζω με 200 ενοίκιο, σε μία δεκαετία θα πρέπει να δώσω 24000 μαζί με ότι ζημιές προκύψουν. Οι ζημιές θα μπορούσαν να το φτάσουν στα 30000. Μιλάμε φυσικά για ένα πολύ μικρό σπίτι όπου δεν είναι κανάς παράδεισος. Βέβαια το χειρότερο είναι ότι κάποιος άλλος ελέγχει τη μοίρα σου. Μπορούν να σε διώξουν όποτε θέλουν ή αν για κάποιο λόγο δεν έχεις να πληρώσεις πας στο δρόμο. Δε θέλω να χω τέτοια μπλεξίματα σε μεγαλύτερη και πιο δύσκολη ηλικία.

Οι παραπάνω κατασκευές με δυνατές οικονομίες 2-3 χρόνων φαίνονται εφικτές. 

Εδώ που ζω, από ότι έχω δει σε τιμές, πρέπει να δώσεις ένα τόνο λεφτά για να μη πάρεις κυριολεκτικά τίποτα. 

Για να χτίσεις θες άδειες και οικόπεδο. 

Ενδεικτικά το κόστος φαίνεται εδω.

http://saliderisprokat.gr/prosfora_prokat.html

620+

image.png.c2a0da01216b0dcfba1b8f61a03b74a4.png

Οπότε για ένα μέτριο σπίτι υπολογίζει χονδρικά 900€/m2 με την προϋπόθεση ύπαρξης οικοπέδου που δεν θέλει τρομερές χωματουργικές εργασίες - για ένα μέτριας ποιότητας σπίτι.

Η πιο φθηνή επιλογή είναι η αγορά σπιτιού 40ετίας σε υποβαθμισμένες περιοχές. Για αυτό σε χώρες του εξωτερικού ευδοκιμεί η συγκατοίκηση. Στην Ελλάδα επειδή δεν είναι στη φιλοσοφία του κόσμου ακόμα, σχεδόν φτάνουν σε σημείο να μην έχουν να φάνε κάποιοι ώστε να μένουν μόνοι

9 λεπτά πριν, nvel είπε

+1

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Η πιο φθηνή επιλογή είναι η αγορά σπιτιού 40ετίας σε υποβαθμισμένες περιοχές. Για αυτό σε χώρες του εξωτερικού ευδοκιμεί η συγκατοίκηση. Στην Ελλάδα επειδή δεν είναι στη φιλοσοφία του κόσμου ακόμα, σχεδόν φτάνουν σε σημείο να μην έχουν να φάνε κάποιοι ώστε να μένουν μόνοι

Θεωρείται υποβαθμισμένη η Μεσσήνη λόγο των ρομά ή επειδή είναι επαρχιακή πόλη?

Μπορείς να προτείνεις κάποια περιοχή να δω πόσο πάνε οι τιμές?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Θεωρείται υποβαθμισμένη η Μεσσήνη λόγο των ρομά ή επειδή είναι επαρχιακή πόλη?

Μπορείς να προτείνεις κάποια περιοχή να δω πόσο πάνε οι τιμές?

Δεν γνωρίζω για τη Μεσσήνη τι γινεται.

Εγω Αττική μένω και μόνο για αυτην μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια σχετικά με περιοχές της. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν όλα οσα σου έγραψα. Στην Αττικη με 200€ ενοίκιο πάντως, θα νοίκιαζες στις πιο κακόφημες γειτονιές, 30m2 σε απόλυτα σάπιο σπίτι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν γνωρίζω για τη Μεσσήνη τι γινεται.

Εγω Αττική μένω και μόνο για αυτην μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια σχετικά με περιοχές της. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν όλα οσα σου έγραψα. Στην Αττικη με 200€ ενοίκιο πάντως, θα νοίκιαζες στις πιο κακόφημες γειτονιές, 30m2 σε απόλυτα σάπιο σπίτι.

Το σπίτι που ζω είναι νεόδμητο και μοντέρνο. Είναι αρκετά καλό σπίτι και δε του λείπει τίποτα. Αλλά γενικά δε μου αρέσει καθόλου το ενοίκιο και να είμαι υπόλογος σε κάποιον άλλον ο οποίος έτσι και αλλιώς αν συμβεί κάτι δεν θα αναλάβει το κόστος της ζημιάς. Τέλος πάντων, φαίνεται ότι είμαι στη κατάλληλη περιοχή για να κάνω κάτι ως προς αυτό.

Θα πάρω τηλέφωνο τη παράπανω εταιρία από περιέργια. 

Δημοσ.

Προκάτ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Όπως ανέφεραν οι παραπάνω η μόνωση είναι η πιό σημαντική, αλλιώς παίρνεις και εννώνεις και δυό παλιά κοντέινερ και μένεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Το σπίτι που ζω είναι νεόδμητο και μοντέρνο. Είναι αρκετά καλό σπίτι και δε του λείπει τίποτα. Αλλά γενικά δε μου αρέσει καθόλου το ενοίκιο και να είμαι υπόλογος σε κάποιον άλλον ο οποίος έτσι και αλλιώς αν συμβεί κάτι δεν θα αναλάβει το κόστος της ζημιάς. Τέλος πάντων, φαίνεται ότι είμαι στη κατάλληλη περιοχή για να κάνω κάτι ως προς αυτό.

Θα πάρω τηλέφωνο τη παράπανω εταιρία από περιέργια. 

Νεόδμητο και μοντέρνο σημαίνει για 50 τετραγωνικά, 50.000€+. Κάποια πράγματα που ίσως δεν έχεις σκεφτεί είναι:

Με το ενοίκιο που δίνεις (200€-15% εφορία= 140€ - 15€ ενφιά = 135€) =  1620€ / έτος. Δηλαδή θα κάνουν απόσβεση σε 30 χρόνια. Εν ολίγοις είναι επένδυση που τους βάζει μέσα με 200€ ενοίκιο. Οπότε αν όντως είναι 50m2 και όχι 30m2, έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής απ οτι να έκανες οτιδηποτε άλλο με αυτα τα 200€

image.png.09313f5ecf49ec225d2d99e317886077.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Κάτσε στα 200€ ενοίκιο...Δεν γουστάρεις/αλλάξανε οι ανάγκες σου, βρίσκεις μεγαλύτερο/άλλο με 250, έφυγες...παρά να παντρευτείς κάτι που μοιάζει με σπίτι, με τόσα λεφτά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Νεόδμητο και μοντέρνο σημαίνει για 50 τετραγωνικά, 50.000€+. Κάποια πράγματα που ίσως δεν έχεις σκεφτεί είναι:

Με το ενοίκιο που δίνεις (200€-15% εφορία= 140€ - 15€ ενφιά = 135€) =  1620€ / έτος. Δηλαδή θα κάνουν απόσβεση σε 30 χρόνια. Εν ολίγοις είναι επένδυση που τους βάζει μέσα με 200€ ενοίκιο. Οπότε αν όντως είναι 50m2 και όχι 30m2, έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής απ οτι να έκανες οτιδηποτε άλλο με αυτα τα 200€

image.png.09313f5ecf49ec225d2d99e317886077.png

Δεν είναι μόνο η απόσβεση το θέμα αλλά και το να είσαι σταθερά στο σπίτι σου ότι και να γίνει. Ας πούμε τώρα που λήγει το συμβόλαιο μου δε γνωρίζω αν θα ανανεωθεί. Σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί θα πρέπει να ξαναμετακομίζω. Έχω κάνει 5 μετακομίσεις στη ζωή μου όπου στις περισσότερες όλα ήταν πληρωμένα απλά ήθελε να βάλει τα παιδιά του μέσα ο ιδιοκτήτης. Ο παράγοντας σπίτι είναι κάτι που με κυνηγάει πολλά χρόνια τώρα. Οι καιροί αλλάζουν και δε θες να βασίζεσαι σε κάποιον άλλον για την ομαλή διαβίωση σου. Επίσης να μείνει κάτι στα παιδιά σου, ακόμη και στα 60 αν φτάσεις δε θες να πληρώνεις ενοίκια.

Πήρα μία εταιρία και μου είπε ότι ένα υπερλούξ σπίτι με τα πάντα μέσα  και άδειες και όλα πάει γύρω στα 850Ε το τμ αλλά πρέπει να έχω οικόπεδο εντός σχεδίου για να χτιστεί. Μου είπε επίσης ότι τα προκάτ φτιάχνονται με πολλούς τρόπους, ο συγκεκριμένος τα φτιάχνει με μπετό.

Πόσο κοστίζει για να αποκτήσεις το οικόπεδο που θα χτιστεί?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Πήρα μία εταιρία και μου είπε ότι ένα υπερλούξ σπίτι με τα πάντα μέσα  και άδειες και όλα πάει γύρω στα 850Ε το τμ αλλά πρέπει να έχω οικόπεδο εντός σχεδίου για να χτιστεί.

που τα βρίσκετε ρε παιδί μου με 850 ευρώ το μέτρο τα υπερλουξ σπίτια, ήθελα να ξερα... 

11 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

τώρα αυτή είναι σοβαρή ερώτηση που κάνεις ;

no offence taken...

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Μου είπε επίσης ότι τα προκάτ φτιάχνονται με πολλούς τρόπους, ο συγκεκριμένος τα φτιάχνει με μπετό.

Μάλλον πρέπει να ψάξεις αρκετά για να πάρεις κάποιες απαντήσεις.

ΣΩΣΤΑ σκέφτεσαι ότι καλό ειναι να έχεις δικό σου σπιτι, στα υπόλοιπα όμως χρειάζεσαι χρόνο σε κάθε περίπτωση για να δεις πως δουλεύουν και στοιχίζουν.

Ορίστε οικόπεδα εντός σχεδίου στο Δ. Μεσσήνης.... https://www.xe.gr/property/search?System.item_type=re_land&Item.city_plan=31885&Transaction.type_channel=117518&Geo.area_id_new__hierarchy=84063 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Υπάρχει κάτι φθηνότερο από τέτοια κατασκευή? Ε για όλα αυτά θα έχει λογικά λύσεις η εταιρία που τα πουλάει. Δε ξέρω τι δυνατότητες υπάρχουν.

Βλέπω για τσιμεντένια σπίτια στη πόλη που ζω οι τιμές δεν είναι κακές https://www.spitogatos.gr/aggelia/119528429 

https://www.spitogatos.gr/pwliseis-katoikies/messini/order_price_asc

Με κάνει να αναρωτιέμαι πόσο φθηνότερα μπορούν να γίνουν με ξύλο.

Εδώ που ζω δεν αποκλείεται να είναι και πιο εύκολο να βρεθεί χώρος για ένα σπίτι σε τέτοια κατασκευή.

Ούτε και ιδιαίτερα καλές θα έλεγα είναι οι τιμές, νορμάλ είναι.

Δες και για τροχοβίλες. Υπάρχουν κάποιες που θυμίζουν κανονικά σπίτια και η τιμή τους είναι πιο χαμηλή από άλλα προκάτ.

Επίσης πουλάνε και μεταχειρισμένες που τις φέρνουν και τις στήνουν όπου θέλεις.

Χοντρικά πάντως, ένα προκάτ με όλα μέσα (άδειες, βάση, ΙΚΑ κτλ) καταλήγει περίπου στα 1000€ το μέτρο. Πάνω κάτω ίδια τιμή με τα συμβατικά, αλλά ξεμπερδεύεις πολύ πιο γρήγορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Ούτε και ιδιαίτερα καλές θα έλεγα είναι οι τιμές, νορμάλ είναι.

Δες και για τροχοβίλες. Υπάρχουν κάποιες που θυμίζουν κανονικά σπίτια και η τιμή τους είναι πιο χαμηλή από άλλα προκάτ.

Επίσης πουλάνε και μεταχειρισμένες που τις φέρνουν και τις στήνουν όπου θέλεις.

Χοντρικά πάντως, ένα προκάτ με όλα μέσα (άδειες, βάση, ΙΚΑ κτλ) καταλήγει περίπου στα 1000€ το μέτρο. Πάνω κάτω ίδια τιμή με τα συμβατικά, αλλά ξεμπερδεύεις πολύ πιο γρήγορα.

Μου φαίνεται με παραπλάνησε το άρθρο και ξόδεψα πολύ χρόνο στο τίποτα. Δε βλέπω κέρδος στη τιμή με τα προκάτ.

https://www.kamoulakos.gr/τροχοβίλες-old/τροχοβίλα-30-τ-μ-κρήτη/

Η παραπάνω κάνει 21000 και θέλει οικόπεδο 200+ τμ τα οποία πάνε 10000+ οπότε είμαστε ήδη στα 31000. Φυσικά μπορεί να θέλει και άλλα.

Δε ξέρω τι μπορεί να γίνει για το παράγοντα οικόπεδο/άδεια κτλ, ξέρω γω να χτίζει κάποιος κάπου κάτι τέτοιο και να αγοράσω έναν όροφο όπως με τις πολυκατοικίες, Θα δω αν πουλάνε και έτοιμα τέτοια. Στις τιμές που τα δίνουν προφανώς μπορώ να βρω κάποιο κανονικό διαμέρισμα σε πολυκατοικία να πάρω με όλα τα πλεονεκτήματα (ειδικά αν οι παραπάνω τιμές που έδειξα δεν είναι καλές)

Επεξ/σία από aizensama24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...