malakudi Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Ο 10700 έχει PL1 65, PL2 224 Tau 28. Οπότε 4600 all core θα παίξει μόνο 28 sec. Μετά θα πέσει στα 65W και φυσικά δε θα παίζει στα 4600. Αν όμως έχεις μητρική που αγνοεί το Tau, προφανώς και θες ψύκτρα 250W TDP.
NT1G Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 8 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Δεν εχω καταληξει ακομα σε ποιον θα παω, ο i5 10400 ηταν παραδειγμα για να καταλαβω αν τα ονομαστικα 65w TDP ειναι με Turbo η χωρις Turbo και αν υπαρχει καπου μια λιστα με τα πραγματικα TDP με Turbo για ολους τους Intel 10th 11th. ... Το TDP της Intel αναφέρεται στο Base Frequency .
jgeorgiou Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, Herald είπε E άλλο αυτό, το παιδί ρωτάει με τα turbo boost ενεργά. Αφού σε "stock" πρέπει να πιάνει 4.6 all core για 54 second, αυτό είναι το PL2 της Intel. Βαράει κάπου 200watt. Το ξέρω και από τον 10900 μου που πιάνει 250 😛 Πάντως η καλύτερη δουλειά είναι να πάρεις k cpu και να κάνεις undervolt. Πιάνω 4.7 all core όλη μέρα σε όλα τα workloads με 130-140watt peak. Το έχεις δοκιμάσει σε μητρική που δεν κάνει auto overvoltage , γιατί έχω το έχω δοκιμάσει. Δεν δίνει η μητρική ρε αδερφέ τόσο ρεύμα , πως να το πω ποιο απλά;
malakudi Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 33 λεπτά πριν, NT1G είπε Το TDP της Intel αναφέρεται στο Base Frequency . Αυτό δεν είναι 100% ακριβές. Το TDP, δηλαδή το PL1, είναι ακριβώς όσο έχει ρυθμιστεί ο επεξεργαστής εσωτερικά, εν προκειμένω 65W. Αυτό σε αντίθεση με την AMD που το 65 δεν είναι 65 αλλά 65*1,35=88 W και θα πέσει σταδιακά στα 65 μόνο αν έχει thermal throttle. Αντίθετα οι επεξεργαστές της Intel θα πέσουν πάντα στο PL1 αφού περάσει ο χρόνος Tau (σε μητρικές που δεν αγνοούν το Tau φυσικά). Τώρα το base frequency είναι απλώς μία εγγυημένη συχνότητα που υπό οποιοδήποτε workload σε αυτή τη συχνότητα δε θα ξεπεραστεί το PL1. Πχ στον 11500 που δοκιμάζω αυτές τις μέρες, το PL1 είναι 65W και το base frequency είναι 2700. Παρ' ολ' αυτά, στα 65W έχω 3300MHz συχνότητα με AVX-512, 3500 με AVX-2 και 3700 με non-AVX. Πιθανόν κάποιο άλλο πιο βαρύ AVX workload (πχ prime95) να ρίχνει τη συχνότητα και στο 2700.
NT1G Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 22 λεπτά πριν, malakudi είπε Αυτό δεν είναι 100% ακριβές. Το TDP, δηλαδή το PL1, είναι ακριβώς όσο έχει ρυθμιστεί ο επεξεργαστής εσωτερικά, εν προκειμένω 65W. Αυτό σε αντίθεση με την AMD που το 65 δεν είναι 65 αλλά 65*1,35=88 W και θα πέσει σταδιακά στα 65 μόνο αν έχει thermal throttle. Αντίθετα οι επεξεργαστές της Intel θα πέσουν πάντα στο PL1 αφού περάσει ο χρόνος Tau (σε μητρικές που δεν αγνοούν το Tau φυσικά). Τώρα το base frequency είναι απλώς μία εγγυημένη συχνότητα που υπό οποιοδήποτε workload σε αυτή τη συχνότητα δε θα ξεπεραστεί το PL1. Πχ στον 11500 που δοκιμάζω αυτές τις μέρες, το PL1 είναι 65W και το base frequency είναι 2700. Παρ' ολ' αυτά, στα 65W έχω 3300MHz συχνότητα με AVX-512, 3500 με AVX-2 και 3700 με non-AVX. Πιθανόν κάποιο άλλο πιο βαρύ AVX workload (πχ prime95) να ρίχνει τη συχνότητα και στο 2700. Δεν ξέρω, εγώ γράφω τι λέει η ιντελ και λέει αυτό, Αναφορά σε κείμενο TDP Thermal Design Power (TDP) represents the average power, in watts, the processor dissipates when operating at Base Frequency with all cores active under an Intel-defined, high-complexity workload. Refer to Datasheet for thermal solution requirements.
malakudi Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, NT1G είπε Δεν ξέρω, εγώ γράφω τι λέει η ιντελ και λέει αυτό, Σωστά, αλλά είναι η απλοϊκή εξήγηση στην αναλυτική απάντηση που έδωσα πιο πάνω. Γι' αυτό και έγραψα ότι δεν είναι 100% σωστό. Είναι μεν σωστό, αλλά δεν εξηγεί σε λεπτομέρεια τη λειτουργία των Intel CPUs σε σχέση με το TDP και τα PL1/PL2/Tau. Στη βασική συχνότητα σε κάποιες διεργασίες θα πιάσει το TDP, σε κάποιες άλλες όμως θα πιάσει το TDP σε συχνότητες μεγαλύτερες της βασικής συχνότητας.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Στο τεστ που μας δείχνεις η μητρική που χρησιμοποιούν έχει ρυθμίσεις εκτός προδιαγραφών της intel. Γι'αυτό σε ρωτάω ποια μητρική με τι ρυθμίσεις. Ο 10700 σε πληροφορώ αν τον τρέξεις χωρίς να βάλεις παραπάνω ρεύματα η δωρεάν-μαμά ψύκτρα είναι ΥΠΕΡαρκετή και αθόρυβη. Ελπίζω να μην τρολάρεις γιατί είναι η 3η φορά που γράφω το ίδιο πράγμα και το γράφω αρκετά απλά ώστε να το καταλαβαίνουν μικρά παιδιά. Φιλε μου δεν τρολαρω προσπαθω να καταλαβω τι ενοεις "προδιαγραφες intel" και γενικα τι επιλογες εχει το Turbo. Eφοσον ο επεξεργαστης εχει Turbo και θελω να το ενεργοποιησω,εκει διαλεγεις ΟΝ η OFF η' εχει και αλλες επιλογες; Eχει επιλογη Stock turbo(προδιαγραφες Intel) και Unlimited Τurbo(εκτος προδιαγραφων) η με το "προδιαγραφες intel" θεωρεις το turbo να ειναι μονιμα κλειστο; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από BlurayMoviesGreece
NT1G Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Οι προδιαγραφές Intel είναι PL1: x W, PL2: y W, Tau: z sec. Δεν είναι αναγκαστικά ίδιες σε κάθε γενιά.
Herald Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Το έχεις δοκιμάσει σε μητρική που δεν κάνει auto overvoltage , γιατί έχω το έχω δοκιμάσει. Δεν δίνει η μητρική ρε αδερφέ τόσο ρεύμα , πως να το πω ποιο απλά; Ε αυτο ειναι θεμα της μητρικής τοτε, οχι του επεξεργαστη. Ο επεξεργαστής εχει pl2 στα 250w,το αν μια μητρική δεν μπορει να του δώσει τοσα άλλο καπελο. Με λιγα λογια αν κανω reset στα default την μητρικη μου θα δωσει πανω απο 250watt σε turbo.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Herald είπε Ε αυτο ειναι θεμα της μητρικής τοτε, οχι του επεξεργαστη. Ο επεξεργαστής εχει pl2 στα 250w,το αν μια μητρική δεν μπορει να του δώσει τοσα άλλο καπελο. Με λιγα λογια αν κανω reset στα default την μητρικη μου θα δωσει πανω απο 250watt σε turbo. Αν καταλαβα σωστα το PL1 ειναι το TDP που γραφει η Intel στο site της και το PL2 ειναι το ποσο μπορει να φτασει με Turbo. Oποτε αν υποθεσουμε οτι με το περιορισμο που εχω στο case με max cooler height 150mm οι επιλογες που εχω ειναι κοντα στα 150-160w(cooler thermal) πρεπει να βρω ποιος ειναι ο μεγαλυτερος Non-K με PL2 κοντα στα 150-160W ΤDP. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από BlurayMoviesGreece
malakudi Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 25 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αν καταλαβα σωστα το PL1 ειναι το TDP που γραφει η Intel στο site της και το PL2 ειναι το ποσο μπορει να φτασει με Turbo. Oποτε αν υποθεσουμε οτι με το περιορισμο που εχω στο case με max cooler height 150mm οι επιλογες που εχω ειναι κοντα στα 150-160w(cooler thermal) πρεπει να βρω ποιος ειναι ο μεγαλυτερος Non-K με PL2 κοντα στα 150-160W ΤDP. Όχι, εξαρτάται αποκλειστικά από το τι χρήση θες να κάνεις. Το 134 που κυκλώνεις θα ισχύσει μόνο για 28 sec, εκτός αν έχεις Z490/Z590 μητρική που αγνοεί το Tau.
Herald Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 27 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αν καταλαβα σωστα το PL1 ειναι το TDP που γραφει η Intel στο site της και το PL2 ειναι το ποσο μπορει να φτασει με Turbo. Oποτε αν υποθεσουμε οτι με το περιορισμο που εχω στο case με max cooler height 150mm οι επιλογες που εχω ειναι κοντα στα 150-160w(cooler thermal) πρεπει να βρω ποιος ειναι ο μεγαλυτερος Non-K με PL2 κοντα στα 150-160W ΤDP. Αν δεν εχεις οικονομικο θεμα παίρνεις k με z μητρικη και κανεις undervolt. Μπορεις να εχεις 10900Κ στα 140 watt μέγιστη καταναλωση στα 4.7 ghz.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, Herald είπε Αν δεν εχεις οικονομικο θεμα παίρνεις k με z μητρικη και κανεις undervolt. Μπορεις να εχεις 10900Κ στα 140 watt μέγιστη καταναλωση στα 4.7 ghz. Δεν υπαρχει οικονομικο θεμα,απλα επειδη θελω να παρω 12700k για τα ddr5 ,pci-x 5.0 λεω μεχρι τοτε να παρω ενα 10ης που αργοτερα θα το εχω για 2ο pc. Θα προτιμουσα να παρω εναν μεσαιο και να τον εχω στα ορια του παρα να παρω εναν "top" και να τον εχω φιμομενο. Γι'αυτο εξεταζω τις περιπτωσεις i5 και i7 σε Non-K μιας και θα ειναι δευτερο pc. Eφοσον ο 10700 ξεπερναει κατα πολυ τα 150-160w που με περιοριζει το fan cooler εως 150mm height θα πρεπει να παω σε i5 με βαση τον πινακα. 8 λεπτά πριν, malakudi είπε Όχι, εξαρτάται αποκλειστικά από το τι χρήση θες να κάνεις. Το 134 που κυκλώνεις θα ισχύσει μόνο για 28 sec, εκτός αν έχεις Z490/Z590 μητρική που αγνοεί το Tau. Aν με τις Z αλλαζει μονο το Tau και το PL2 παραμενει στα ιδια Watt σιγουρα θα παρω Z.
NT1G Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε ... Aν με τις Z αλλαζει μονο το Tau και το PL2 παραμενει στα ιδια Watt σιγουρα θα παρω Z. Νομίζω όλα αυτά μπορείς να τα ρυθμίσεις μόνος σου σε ότι νούμερα θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα