Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1)Αν καποιος θελει να αγορασει εναν επεξεργαστη Intel 10ης ή 11ης γενιας πως μπορει να ξερει το πραγματικο TDP σε stress test για να αποφασισει ποια ψυκτρα πρεπει να αγορασει;
Πχ καποιοι λενε 125w απο την Intel αλλα σε δοκιμες εφταναν και τα 250w.
Aν παρεις ψηκτρα για τα 125w θα εχεις θεμα...

2)H 12η γενια που θα ειναι σε 1700 socket και παραλληλογραμμο σχημα θα χρειαζεται νεες ψυκτρες ή θα κανουν ολες οι 115X ;

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε

1)Αν καποιος θελει να αγορασει εναν επεξεργαστη Intel 10ης ή 11ης γενιας πως μπορει να ξερει το πραγματικο TDP σε stress test για να αποφασισει ποια ψυκτρα πρεπει να αγορασει;
Πχ καποιοι λενε 125w απο την Intel αλλα σε δοκιμες εφταναν και τα 250w.
Aν παρεις ψηκτρα για τα 125w θα εχεις θεμα...

2)H 12η γενια που θα ειναι σε 1700 socket και παραλληλογραμμο σχημα θα χρειαζεται νεες ψυκτρες ή θα κανουν ολες οι 115X ;

αν ρυθμίσεις την μητρική να τον λειτουργεί εντός προδιαγραφών τότε ισχύει ότι λέει η INTEL

Αν αφήσεις την μητρική να του δίνει ρεύματα τρελά τότε πρέπει να υπολογίσεις την "τρέλα" του κατασκευαστή της μητρικής και να πάρεις ανάλογη ψύξη

Αν θες απάντηση γράψε μας τι συνδυασμούς  μητρικής/cpu να σου πούμε

1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεν το έχει ανακοινώσει η INTEL οπότε θα το ξέρουμε σε 5-6 μήνες

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

αν ρυθμίσεις την μητρική να τον λειτουργεί εντός προδιαγραφών τότε ισχύει ότι λέει η INTEL

Αν αφήσεις την μητρική να του δίνει ρεύματα τρελά τότε πρέπει να υπολογίσεις την "τρέλα" του κατασκευαστή της μητρικής και να πάρεις ανάλογη ψύξη

Αν θες απάντηση γράψε μας τι συνδυασμούς  μητρικής/cpu να σου πούμε

Δεν το έχει ανακοινώσει η INTEL οπότε θα το ξέρουμε σε 5-6 μήνες

O i5 10400 πχ λεει οτι ειναι 2,9 -4,3ghz  TDP 65w
Mε δεδομενο οτι καποιος δεν θελει να τον "πειραξει" αλλα θελει να μπορει να ανταπεξελθει ακομα και αν ολα τα cores ειναι στα 4,3ghz θα λαβει υποψην του τα 65w η μπορει να φτασει και τα 150w σε full load;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

O i5 10400 πχ λεει οτι ειναι 2,9 -4,3ghz  TDP 65w
Mε δεδομενο οτι καποιος δεν θελει να τον "πειραξει" αλλα θελει να μπορει να ανταπεξελθει ακομα και αν ολα τα cores ειναι στα 4,3ghz θα λαβει υποψην του τα 65w η μπορει να φτασει και τα 150w σε full load;

αφού στο έχω ήδη απαντήσει , γιατί ξαναρωτάς το ίδιο?

26 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

ξαναδιάβασε την απάντηση μου και κόψε το τρολλινγκ!

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

αφού στο έχω ήδη απαντήσει , γιατί ξαναρωτάς το ίδιο?

τρολαρεις?

Τα τεστ που ειδα και καποιοι Intel εφταναν 250w ΤDP ηταν σε stock settings και οχι overclocked οποτε ξαναρωταω μηπως με το "τρελα" ενoεις καποια αλλη ρυθμιση οπως το Turbo που κανουν στους Non-K και τρεχουν πιο γρηγορα χωρις overclocking.

https://www.anandtech.com/show/16343/intel-core-i710700-vs-core-i710700k-review-is-65w-comet-lake-an-option/2

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.

Τα intelia εχουν 54 sec turbo που φτάνουν 200-250watt. Λογω της περιορισμένης διαρκειας δεν χρειαζεσαι ψυκτρα με τρελη απαγωγη θερμοτητας αλλα με αρκετουτσικο heat capacity. Απο εκει και πέρα αν κλεισεις τα turbo ειναι φτερα ολοι οι επεξεργαστες. 

Οπωσ και να εχει βεβαια τα 250 watt που αναφερεις τα φτανουν επεξεργαστές που κοστιζουν 400 και 500 ευρω. Δεδομενο είναι οτι θα παρεις μια ψυκτρα της φιλοσυνης και οχι 50 γραμμαρια αλουμινιο στα 20 ευρω. Αν μιλαμε για τον 10400 τοτε και τα 50 γράμμαρια αλουμινιο αρκετα ειναι, με 30 ευρω ψύκτρα θα εισαι οκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Τα intelia εχουν 54 sec turbo που φτάνουν 200-250watt. Λογω της περιορισμένης διαρκειας δεν χρειαζεσαι ψυκτρα με τρελη απαγωγη θερμοτητας αλλα με αρκετουτσικο heat capacity. Απο εκει και πέρα αν κλεισεις τα turbo ειναι φτερα ολοι οι επεξεργαστες. 

Οπωσ και να εχει βεβαια τα 250 watt που αναφερεις τα φτανουν επεξεργαστές που κοστιζουν 400 και 500 ευρω. Δεδομενο είναι οτι θα παρεις μια ψυκτρα της φιλοσυνης και οχι 50 γραμμαρια αλουμινιο στα 20 ευρω. Αν μιλαμε για τον 10400 τοτε και τα 50 γράμμαρια αλουμινιο αρκετα ειναι, με 30 ευρω ψύκτρα θα εισαι οκ

Δεν εχω καταληξει ακομα σε ποιον θα παω, ο i5 10400 ηταν παραδειγμα για να καταλαβω αν τα ονομαστικα 65w TDP ειναι με Turbo η χωρις Turbo και αν υπαρχει καπου μια λιστα με τα πραγματικα TDP με Turbo για ολους τους Intel 10th 11th.
ΑΙΟ τις εχω αποκλεισει και εχω ενα περιορισμο στο air cooler height με max 150mm λογω case,απο εκει και περα το κοστος της ψυκτρας δεν με απασχολει.

Nα το θεσω διαφορετικα.
Ψαχνω τo πιο αποδοτικο air cooler ανεξαρτητου κοστους με μεγιστο υψος 150mm και αναλογα με τα TDP που μπορει να καλυψει θα παρω τον αντιστοιχο πιο γρηγορο Non-K με πραγματικο TDP σε TURBO.

παραδειγμα
H Cryorig H7 Quad Lumi ειναι 145mm αρα μου κανει(<150mm),εχει 160w ΤDP 
Ο 11700 εχει ονομαστικο TDP 65W αν σε Turbo ΔΕΝ ξεπερναει τα 160w TDP τοτε μια πιθανη επιλογη ειναι αυτη.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Τα τεστ που ειδα και καποιοι Intel εφταναν 250w ΤDP ηταν σε stock settings και οχι overclocked οποτε ξαναρωταω μηπως με το "τρελα" ενoεις καποια αλλη ρυθμιση οπως το Turbo που κανουν στους Non-K και τρεχουν πιο γρηγορα χωρις overclocking.

https://www.anandtech.com/show/16343/intel-core-i710700-vs-core-i710700k-review-is-65w-comet-lake-an-option/2

Στο τεστ  που μας δείχνεις η μητρική που χρησιμοποιούν έχει ρυθμίσεις εκτός προδιαγραφών της intel.

Γι'αυτό   σε ρωτάω ποια μητρική με τι ρυθμίσεις.

Ο 10700 σε πληροφορώ αν τον τρέξεις χωρίς να βάλεις παραπάνω ρεύματα η δωρεάν-μαμά  ψύκτρα είναι ΥΠΕΡαρκετή και αθόρυβη.

Ελπίζω να μην τρολάρεις γιατί είναι η 3η φορά που  γράφω το ίδιο πράγμα και το γράφω αρκετά απλά ώστε να  το καταλαβαίνουν μικρά παιδιά.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεν εχω καταληξει ακομα σε ποιον θα παω, ο i5 10400 ηταν παραδειγμα για να καταλαβω αν τα ονομαστικα 65w TDP ειναι με Turbo η χωρις Turbo και αν υπαρχει καπου μια λιστα με τα πραγματικα TDP με Turbo για ολους τους Intel 10th 11th.
ΑΙΟ τις εχω αποκλεισει και εχω ενα περιορισμο στο air cooler height με max 150mm λογω case,απο εκει και περα το κοστος της ψυκτρας δεν με απασχολει.

Nα το θεσω διαφορετικα.
Ψαχνω τo πιο αποδοτικο air cooler ανεξαρτητου κοστους με μεγιστο υψος 150mm και αναλογα με τα TDP που μπορει να καλυψει θα παρω τον αντιστοιχο πιο γρηγορο Non-K με πραγματικο TDP σε TURBO.

παραδειγμα
H Cryorig H7 Quad Lumi ειναι 145mm αρα μου κανει(<150mm),εχει 160w ΤDP 
Ο 11700 εχει ονομαστικο TDP 65W αν σε Turbo ΔΕΝ ξεπερναει τα 160w TDP τοτε μια πιθανη επιλογη ειναι αυτη.

Η dark rock tf νομίζω ειναι η καλύτερη στα 150mm, αλλα κοστιζει αναλογα

Μετα υπαρχει η h7 quad και η h7 σκετη. 

Ο 10700 κανει peak στα 210watt για την διαρκεια του turbo. O 11700 λιγο παρακατω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Η dark rock tf νομίζω ειναι η καλύτερη στα 150mm, αλλα κοστιζει αναλογα

Μετα υπαρχει η h7 quad και η h7 σκετη. 

Ο 10700 κανει peak στα 210watt για την διαρκεια του turbo. O 11700 λιγο παρακατω

Κάνεις μεγάλο λάθος κάνει peak πολύ-πολύ χαμηλότερα αν βάλεις B560 μητρική , περίπου στα μισά watt από όσα λες.

Είναι όπως τα λέει ο malakudi  στο 

το ίδιο καίει και ο 10700

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Κάνεις μεγάλο λάθος κάνει peak πολύ-πολύ χαμηλότερα αν βάλεις B560 μητρική , περίπου στα μισά watt από όσα λες.

Είναι όπως τα λέει ο malakudi  στο 

το ίδιο καίει και ο 10700

Ο malakudi λέει για i5 11500. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Ο malakudi λέει για i5 11500. 

Το ίδιο καίει (ίσως και λιγότερο ο Ι7 10700) , τον έχω σε Β460 με την μαμά ψύκτρα και τον παρακολουθώ από το XTU.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε

Το ίδιο καίει (ίσως και λιγότερο ο Ι7 10700) , τον έχω σε Β460 με την μαμά ψύκτρα και τον παρακολουθώ από το XTU.

Ρε συ, με τρελάνεις θες? Αφού έχει all core OC στα 4.6ghz turbo, με 110watt τα πιάνει αυτά? :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Herald είπε

Ρε συ, με τρελάνεις θες? Αφού έχει all core OC στα 4.6ghz turbo, με 110watt τα πιάνει αυτά? :P 

στα 130W περίπου τον κόβει η μητρική πριν πιάσει τα 4.6 στους 8 πυρήνες. ΥΠΑΡΧΕΙ κόφτης.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε

στα 130W περίπου τον κόβει η μητρική πριν πιάσει τα 4.6 στους 8 πυρήνες. ΥΠΑΡΧΕΙ κόφτης.

E άλλο αυτό, το παιδί ρωτάει με τα turbo boost ενεργά. Αφού σε "stock" πρέπει να πιάνει 4.6 all core για 54 second, αυτό είναι το PL2 της Intel. Βαράει κάπου 200watt. Το ξέρω και από τον 10900 μου που πιάνει 250 😛 

Πάντως η καλύτερη δουλειά είναι να πάρεις k cpu και να κάνεις undervolt. Πιάνω 4.7 all core όλη μέρα σε όλα τα workloads με 130-140watt peak. 

Επεξ/σία από Herald

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...