Dr.Tesla Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 21 ώρες πριν, chek2fire είπε Απλά όπως είπα φτιάχνει μόνο του μετά από 1-2 μέρες που το πιάνει. Ο διακόπτης ακολουθεί μία αργή πορεία προς το θάνατο. Το έχω ζήσει 2 φορές με το G403 στα omron click, μία φορά στο rotary encoder και 1 φορά σε MX Brown. Ότι και να κάνεις είναι θέμα της οξείδωσης στην επιφάνεια το ελάσματος εντός του διακόπτη. Στο Mechanical switch που έχει ως αρχή λειτουργίας την επαφή και τη δημιουργία γέφυρας ρεύματος πάντα θα υπάρχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αν θες να το αποφύγεις θα πάρεις ένα ποντίκι και θα μάθεις να το στρώνεις μόνος σου με "ακριβούς" διακόπτες. Ή θα πας σε optical που θα γλυτώσεις τα double click και θα παίξεις με το debounce στο software. Άλλαξα διακόπτες πριν 1 χρόνο στο ποντίκι και είναι η καλύτερη εμπειρία που θα μπορούσα να έχω. Είμαι βέβαια διατεθιμένος να το κάνω μεχρι να λιώσει στα χέρια μου. Θεωρώ τραγικό να πληρώσω για 2η φορά 50+ ευρώ εντός 2-3ετίας. Φαντάσου έχω στην άκρη καμιά 10αρια Kailh GM4.0 και Huano Blue shell White dot. Είναι θέμα χρόνου να αποδεχτείς πως πρέπει να γίνει η αλλαγή (διακόπτων, όχι ποντικιού) . Μόλις ξεκινήσει να σε ταλαιπωρεί παραπάνω θα το σκεφτείς σοβαρά. Είμαι πάντα υπερ της αλλαγής διακόπτη, ειδικά αν έχεις βρει ένα ποντίκι που με τα macro - infinity scroll - σχήμα σε έχει βολέψει. 2
mp44christos Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, pirmen56 said: Είχα Razer των 50κάτι ευρώ πριν το bloody που έχω τώρα. Ούτε για πέταμα στον τοίχο το death adder και λίγδιαζε εύκολα. Πάνω από 5 χρόνια απροβλημάτιστης χρήσης το V5M(που είχα πρώτα) με πατενταρισμένη τεχνολογία αποφυγής double-click και ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ διακόπτες. Απλά το Α90 είναι νεότερο και εγγενώς multi-click free. Το βάρος οφείλεται στην μπαταρία γιατί αποθηκεύει cheats. Δεν είναι τα μόνα mouse με οπτικούς διακόπτες τα bloody. Οι τελευταίες τεχνολογίες σε lazer, dpi κτλ. είναι επιεικώς μπαρούφες του marketing. Έχει αναλυθεί εκατομμύρια φορές το θέμα. Αλλιώς, με την υποτιθέμενη βελτίωση των αισθητήρων πριν 10 χρόνια θα' παιζαν όλοι χάλια. Το optical switch μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι. Χαλάει όποτε το αποφασίσει αυτός που το φτιάχνει, ανάλογα με το πόσο σέβεται τον πελάτη. Μέχρι να χαλάσει όμως 0 double click και σχεδόν μηδενικό latency γιατί δεν έχουν debounce noise*. Εσύ βέβαια που θες αίσθηση...και θες το ταχύτερο lazer, πακέτο με το latency των μεταλλικών διακοπτών και την αίσθηση ξεχαρβαλώματος μετά από χρήση, μείνε σε ποντίκια των 80€ που βγάζουν δε βγάζουν τη χρονιά. *https://www.razer.com/razer-optical-mouse-switch Απιστευτο οτι ειπες ειναι λαθος. Αισθητηρες λαζερ δεν ειναι για gaming δεν θα κατσω να στο αναλυσω γιατι ενγα γκουγκλε αρκει. optical switch δεν συμαινει οτι δεν χαλανε μια χαρα χαλανε και εχουν χαλια αισθηση μονο double click δεν παθαινουν. Τωρα πια υπαρχουν ενα σορο διακοπτες που θα τους εχεις μια ζωη δεν ειναι σαν παλια. Δεν προτεινα ποτε DA. Για τα Viper ελεγα. 170 γραμαρια πακρια εδω και σε 100 γραμαρια θα του ελεγα μακρια. Πηγαινε λιγο στο mousereview μπας και δεις κανενα φως. @Dr.Tesla https://docs.google.com/spreadsheets/d/1x9iUvx3j2GiWwj_o2_jmsofY0Hoppg26QWolg-_Uaj4/edit#gid=0 Επεξ/σία 21 Απριλίου 2021 από mp44christos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα