Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από δύο χρόνια πρόβλημα με το 903 logitech mouse που έχω και με το περίφημο double click πρόβλημα στο αριστερό του κουμπί. To κακο είναι ότι και το προηγούμενο που το είχα πριν 4 χρόνια μου έβγαλε και αυτό το ίδιο πρόβλημα. 

Τι συμβαίνει γενικά με τα mouse της logitech τα τελευταία χρόνια. Τόσο crap είναι?

Aπό τι διαβάζω και δεν ξέρω αν ισχύει τα mouse τους έρχονται κάποια με τα κινέζικα εξαρτήματα που βγάζουν και τα προβλήματα και ποιο ελάχιστες παρτίδες από Ιαπωνικά εργοστάσια.

To θέμα είναι ότι σε μένα ότι mouse και να έχω επιχειρήσει να πάρω εκτός από logitech ποτέ δεν με βόλεψε στο χέρι. Τώρα είμαι σε δίλημμα  η να πάω ξανά σε logitech και να το ρισκάρω η να ρισκάρω να πάρω κάτι άλλο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Πιάνουν τα χέρια σου με κολλητήρι και soldering να το φτιάξεις;

μπα όχι. τα έχω δει αυτά τα video που δείχνουν πως το φτιάχνεις αλλά δεν είμαι για τέτοια.  

Δημοσ.
19 ώρες πριν, chek2fire είπε

μπα όχι. τα έχω δει αυτά τα video που δείχνουν πως το φτιάχνεις αλλά δεν είμαι για τέτοια.  

Αν θελεις ανοιξε το και ριξε 1-2 σταγονες οινοπνευμα στο διακοπτακι παντωντας το επαναληπτικα πολλές φορές.Αν δεν πιασει δωστο μου να δοκιμάσω να στο φτιάξω (εαν εισαι Αθηνα)...το πολύ πολύ να το...αποτελειώσω!!

Δημοσ.

το παράξενο είναι ότι το κάνει παροδικά. αν το πιάασει δλδ δεν ξεκολάει για ώρες και το κάνει συνέχεια, μετά επανέρχεται και δεν το κάνει καθόλου 

Δημοσ.

Τα παλια ποντικια το κανανε γτ ειχαν μαπα διακόπτες. Το gpw το κανει γτ εχουν διαλεξει λαθος διακόπτες για τα volt που τρεχει το ποντικι. Για διακοπτες παρε απο το aliexpres τους kalih gm 4.0 η 8.0.

On 12/04/2021 at 20:22, Crybal said:

Αν θελεις ανοιξε το και ριξε 1-2 σταγονες οινοπνευμα στο διακοπτακι παντωντας το επαναληπτικα πολλές φορές.Αν δεν πιασει δωστο μου να δοκιμάσω να στο φτιάξω (εαν εισαι Αθηνα)...το πολύ πολύ να το...αποτελειώσω!!

Που στην Αθήνα εισαι? Γτ βασικα θελω το κολλητήρι σου οχι οτι κωλλωνω να κανω μονος. Το θεμα ειναι οτι θες και πατακια για να το ανοιξεις αλλα αν εχεις τα στοκ ευκαιρία να τα αλλαξεις. Επιπλέον δοκίμασε να εγκαταστήσεις το τελευταιο firmware ισως βοηθήσει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp44christos είπε

Τα παλια ποντικια το κανανε γτ ειχαν μαπα διακόπτες. Το gpw το κανει γτ εχουν διαλεξει λαθος διακόπτες για τα volt που τρεχει το ποντικι. Για διακοπτες παρε απο το aliexpres τους kalih gm 4.0 η 8.0.

Που στην Αθήνα εισαι? Γτ βασικα θελω το κολλητήρι σου οχι οτι κωλλωνω να κανω μονος. Το θεμα ειναι οτι θες και πατακια για να το ανοιξεις αλλα αν εχεις τα στοκ ευκαιρία να τα αλλαξεις. Επιπλέον δοκίμασε να εγκαταστήσεις το τελευταιο firmware ισως βοηθήσει.

υπάρχει περίπτωση να το έχουν διορθώσει στις πιο καινούργιες εκδόσεις αυτών των ποντικιών τους?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mp44christos είπε

Αθηνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, chek2fire said:

υπάρχει περίπτωση να το έχουν διορθώσει στις πιο καινούργιες εκδόσεις αυτών των ποντικιών τους?

Το εχουν. Αποψη μου ειναι βρες μου ενα κολλητήρι και στο κανω και εγω (γτ εχει και το δικο μου θεμα). Δεν ειναι κατι το τρελο.

@Crybal

Ρε φιλε η αθηνα ειναι μεγαλη. Αν μενεις κεντρο πες μου ωρα και ηρθα. Αν μενεις πχ Βουλα καλη σου μερα.

Επεξ/σία από mp44christos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Έχω το Logitech G502 Hero που αποκτήθηκε πριν 10 μέρες μετά από αντικατάσταση του καταπληκτικού Logitech G502 Proteus Spectrum (μέσα στην εγγύηση) από την μαμά εταιρία από τις αποθήκες της στην Ολλανδία. Στις δύο πρώτες μέρες ο νεαρός γιος μου που παίζει παιγνίδια παρατήρησε αδυναμία ακρίβειας στο αριστερό κλικ. Επειδή δεν είχα κουράγιο να το ξαναστείλω πίσω στην εταιρία το έλυσα (υπάρχει αναλυτικό βίντεο στο youtube που δείχνει τα βήματα) και είδα οτι έχει μεν ποιοτικούς διακόπτες της εταιρίας Omron αλλά...κατασκευασμένους στην Κίνα. Μάλιστα φοράει τον διακόπτη D2FC-7-N(G1) ο οποίος κατασκευάζεται στην Κίνα και έχει λίγο αδύναμο κλικ. Λογικά και το 903 τον ίδιο θα φοράει. Παρήγγειλα χωρίς δισταγμό καινούργιους διακόπτες (στην αστεία τιμή των 1,3 €) από ελληνικό μαγαζί (Μαρκίδης στο Αιγάλεω) με ηλεκτρονικά και μου έφερε τους Omron D2F-01F-T που είναι κατασκευασμένοι στην Ιαπωνία. Η αντικατάσταση έγινε σε φίλο ηλεκτρονικό.

Και τώρα να τονίσω το πιο σημαντικό. Η πλακέτα του G502  είναι διπλοπεραστή σε κόλληση. Τι σημαίνει αυτό. ΄Έχει καλάι και μέσα στην τρύπα που περνάνε  τα μεταλλικά ποδαράκια του διακόπτη.  Αυτό καθιστά αρκετά πιο δύσκολη την διαδικασία αντικατάστασης καθώς η αφαίρεση του παλαιού μικροδιακόπτη θέλει λίγη παραπάνω προσπάθεια. Αυτά επεσήμανε ο φίλος ηλεκτρονικός. όχι οτι δεν γίνεται αλλά θα σε ζορίσει λίγο παραπάνω.

Βέβαια η διαφορά στην χρήση του ποντικιού μετά την επισκευή είναι χαώδης. Το ποντίκι πάει τρένο. Ούτε ίχνος διπλού κλικ κλπ.

1.jpeg

2.jpeg

Επεξ/σία από velissarios1
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, velissarios1 said:

Καλημέρα. Έχω το Logitech G502 Hero που αποκτήθηκε πριν 10 μέρες μετά από αντικατάσταση του καταπληκτικού Logitech G502 Proteus Spectrum (μέσα στην εγγύηση) από την μαμά εταιρία από τις αποθήκες της στην Ολλανδία. Στις δύο πρώτες μέρες ο νεαρός γιος μου που παίζει παιγνίδια παρατήρησε αδυναμία ακρίβειας στο αριστερό κλικ. Επειδή δεν είχα κουράγιο να το ξαναστείλω πίσω στην εταιρία το έλυσα (υπάρχει αναλυτικό βίντεο στο youtube που δείχνει τα βήματα) και είδα οτι έχει μεν ποιοτικούς διακόπτες της εταιρίας Omron αλλά...κατασκευασμένους στην Κίνα. Μάλιστα φοράει τον διακόπτη D2FC-7-N(G1) ο οποίος κατασκευάζεται στην Κίνα και έχει λίγο αδύναμο κλικ. Λογικά και το 903 τον ίδιο θα φοράει. Παρήγγειλα χωρίς δισταγμό καινούργιους διακόπτες (στην αστεία τιμή των 1,3 €) από ελληνικό μαγαζί (Μαρκίδης στο Αιγάλεω) με ηλεκτρονικά και μου έφερε τους Omron D2F-01F-T που είναι κατασκευασμένοι στην Ιαπωνία. Η αντικατάσταση έγινε σε φίλο ηλεκτρονικό.

Και τώρα να τονίσω το πιο σημαντικό. Η πλακέτα του G502  είναι διπλοπεραστή σε κόλληση. Τι σημαίνει αυτό. ΄Έχει καλάι και μέσα στην τρύπα που περνάνε  τα μεταλλικά ποδαράκια του διακόπτη.  Αυτό καθιστά αρκετά πιο δύσκολη την διαδικασία αντικατάστασης καθώς η αφαίρεση του παλαιού μικροδιακόπτη θέλει λίγη παραπάνω προσπάθεια. Αυτά επεσήμανε ο φίλος ηλεκτρονικός. όχι οτι δεν γίνεται αλλά θα σε ζορίσει λίγο παραπάνω.

Βέβαια η διαφορά στην χρήση του ποντικιού μετά την επισκευή είναι χαώδης. Το ποντίκι πάει τρένο. Ούτε ίχνος διπλού κλικ κλπ.

Θελει soder pump και flux η σύρμα αποκόλλησης (5 ευρο το καθενα)

Οι κάλοι διακοπτες ειναι οι kailh gm4.0 gm8.0

Δημοσ.

μια και το γνωρίζετε το θέμα για ποιο λόγο δεν το κάνει σε μένα συνέχεια και το πιάνει ανά διαστήματα με το περισσότερο διάστημα να λειτουργεί καλά?

Διαβαζα που έλεγε το site της logitech ότι μπορεί να έχει μαζέψει στατικό ηλεκτρισμό και προτείνουν να το βγάζουμε από τα usb και να το κλείνουμε αλλά όταν το είχε πιάσει το δικό μου το έκανα και δεν έγινε τπτ δεν βελτιώθηκε απλά έφτιαξε μετά από 1-2 μέρες δεν θυμάμαι.

Kάτι άλλο που προτείνουν είναι να το έχουμε πάνω σε hub. Εγώ το είχα πάνω στο hub του keyboard αλλά και εκεί το έβγαλα το έβαλα σε usb κανονική πάνω στην μητρική αλλά δεν βελτιώθηκε τίποτα. 

Απλά όπως είπα φτιάχνει μόνο του μετά από 1-2 μέρες που το πιάνει. 

Δημοσ.

Βρες ποντίκι με οπτικούς διακόπτες(A4tech Bloody για τοπ vfm). Γούλγαρε optical switch. Αλλιώς συντηρείς απατεώνες και ασχολείσαι με πεθαμένες τεχνολογίες.

Στις 11/4/2021 στις 9:15 ΜΜ, chek2fire είπε

Τι συμβαίνει γενικά με τα mouse της logitech τα τελευταία χρόνια. Τόσο crap είναι?

Είναι crap όπως και ΟΛΑ τα γνωστά brands για να κινείται το χρήμα. Όποιος τολμήσει να βγάλει κάτι που αντέχει τον ρίχνουν στο περιθώριο. Π.χ. η bloody που έτσι και πάρεις το A90/AL90 θα τρίβεις τα μάτια σου για τα 16€(που είχε φτάσει να στοιχίζει). Και τώρα το βρίσκεις σε μικρομάγαζα κυρίως γιατί δεν είναι σκουπίδι όπως απαιτεί η ελεύθερη αγορά.

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, pirmen56 said:

Βρες ποντίκι με οπτικούς διακόπτες

Εννοείς τους χειρότερους σε αίσθηση διακόπτες τις αγοράς ε? Και χαλάνε δεξια και αριστερά και αυτοι.

Του προτεινεις ποντικι 150γραμαρια με αισθητηρα λαζερ 5αιτιας με ενα σορο προβληματα? οκ φιλε.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, mp44christos είπε

Εννοείς τους χειρότερους σε αίσθηση διακόπτες τις αγοράς ε? Και χαλάνε δεξια και αριστερά και αυτοι.

Του προτεινεις ποντικι 150γραμαρια με αισθητηρα λαζερ 5αιτιας με ενα σορο προβληματα? οκ φιλε.

Είχα Razer των 50κάτι ευρώ πριν το bloody που έχω τώρα. Ούτε για πέταμα στον τοίχο το death adder και λίγδιαζε εύκολα. Πάνω από 5 χρόνια απροβλημάτιστης χρήσης το V5M(που είχα πρώτα) με πατενταρισμένη τεχνολογία αποφυγής double-click και ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ διακόπτες. Απλά το Α90 είναι νεότερο και εγγενώς multi-click free.

Το βάρος οφείλεται στην μπαταρία γιατί αποθηκεύει cheats. Δεν είναι τα μόνα mouse με οπτικούς διακόπτες τα bloody. Οι τελευταίες τεχνολογίες σε lazer, dpi κτλ. είναι επιεικώς μπαρούφες του marketing. Έχει αναλυθεί εκατομμύρια φορές το θέμα. Αλλιώς, με την υποτιθέμενη βελτίωση των αισθητήρων πριν 10 χρόνια θα' παιζαν όλοι χάλια.

Το optical switch μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι. Χαλάει όποτε το αποφασίσει αυτός που το φτιάχνει, ανάλογα με το πόσο σέβεται τον πελάτη. Μέχρι να χαλάσει όμως 0 double click και σχεδόν μηδενικό latency γιατί δεν έχουν debounce noise*.

Εσύ βέβαια που θες αίσθηση...και θες το ταχύτερο lazer, πακέτο με το latency των μεταλλικών διακοπτών και την αίσθηση ξεχαρβαλώματος μετά από χρήση, μείνε σε ποντίκια των 80€ που βγάζουν δε βγάζουν τη χρονιά.

*https://www.razer.com/razer-optical-mouse-switch

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...