drapanakis Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Eχω 50αρα vodafone. Στην μετρηση ταχυτητας της okla, πιανω 46 με ανεβασμα 4,65 και 11 ping. Η vodafone βλεπει 50 mbps να εχω στο ρουτερ. Συνδεση ενσυρματη. Αλλαξα καλωδιο συνδεσης, εκλεισα το wifi, εκανσ επαναφορα εργ. Ρυθμισεων στο ρουτερ, τιποτα. Τι μπορει να συμβαινει ; Υπολογιστης T440s i7 12gb ram, ssd 240 intel.
goana12 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Παντα τα speedtest δειχνουν χαμηλοτερη απο την πραγματικη ταχυτητα. Και σε μενα 3-4 mbps λιγοτερα δειχνει. Μπες στο ρουτερ να δεις την πραγματικη ταχυτητα που εχει κλειδωσει.
drapanakis Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μα πηρα τη εταιρια και αυτοι μου ειπαν οτι φτανουν 50 στο ρουτερ μου.
jkoukos Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Άλλο πράγμα η ονομαστική ταχύτητα συγχρονισμού και εντελώς διαφορετικό η πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο. Η δεύτερη είναι πάντα μικρότερη από την πρώτη, κατά ένα ποσοστό που σε VDSL φθάνει έως 9-10% και σε ADSL 14-21%. Αυτό γίνεται λόγω των χρησιμοποιούμενων πρωτοκόλλων και είναι κανόνας απαράβατος που ισχύει στον γαλαξία μας χωρίς καμία εξαίρεση. Εσύ έχεις απώλεια περίπου 8%, οπότε είσαι μια χαρά. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2021 από jkoukos
NikosKallithea Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 22 λεπτά πριν, drapanakis είπε Μα πηρα τη εταιρια και αυτοι μου ειπαν οτι φτανουν 50 στο ρουτερ μου. Η μετρηση που κανει ο καθε πάροχος ειναι απο τα συστήματα του μέχρι τον ρουτερ σου, αυτη είναι ακριβώς και η ταχυτητα που βλέπεις στον ρουτερ. Αυτο δεν σημαίνει ότι θα εχει και την ιδια ταχυτητα μεχρι πχ την Αμερική ή την Κίνα κλπ. Αυτο εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες
drapanakis Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μπηκα στο ρουτερ. Δινει 48,8 και 4,94. Αρα η απωλεια, αν δεχτουμε οτι η μετρηση ειναι σωστη , ειναι 2 mbps.
drapanakis Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Η μετρηση που κανει ο καθε πάροχος ειναι απο τα συστήματα του μέχρι τον ρουτερ σου, αυτη είναι ακριβώς και η ταχυτητα που βλέπεις στον ρουτερ. Αυτο δεν σημαίνει ότι θα εχει και την ιδια ταχυτητα μεχρι πχ την Αμερική ή την Κίνα κλπ. Αυτο εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες H εταιρια μου ειπε, οτι βλεπει στο ροθτερ 50, γιαυτο και ρωτησα.
nikos_k1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Σου είναι εύκολο να ανεβάσεις τα στατιστικά του ρουτερ? Επίσης το έχεις συνδέσει απευθείας στην κεντρική πρίζα της οικίας ή είναι με κάποιο Splitter?
malias4 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Παντα εχουμε απωλεια 4-5 mbps . Δεν παιζει να εχει το router 49999 κ να πιανουμε κ στα speed test τοσο. Γιαυτο η κοσμοτε εχει κανει αυξηση 5 mbps το overhead που λεμε οποτε εχει παει στα 55000 . Εγω πχ τωρα με κοσμοτε πιανω με speedtest 49 με 51 καθε φορα 1
spokosjr Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Εμένα σε vdsl 100mbps cosmote με fritz 7590 ενώ συγχρονίζω στα 99,3 στο download του speedtest όπως και σε torrents δεν έχω καταφέρει να πιάσω ποτέ πάνω από 86, είναι φυσιολογικό 14% απόκλιση? 1
jkoukos Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Όταν λέμε ότι η απώλεια είναι Χ ποσοστό, αναφερόμαστε καθαρά στην ιδανική περίπτωση όπου έχουμε να κάνουμε μόνο με το overhead βάσει των χρησιμοποιούμενων πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Επιπλέον παίζουν ρόλο το λογισμικό της συσκευής (π.χ. ΡC, κινητό κλπ) και η ρυθμίσεις του, ο τρόπος επικοινωνίας (ενσύρματος ή ασύρματος), το δίκτυο του παρόχου και η δρομολόγηση της κίνησης προς το εξωτερικό, πόσο φορτωμένο είναι αυτό την δεδομένη χρονική στιγμή (όπως και το δικό μας LAN), ο server στο οποίο συνδεόμαστε ή από τον οποίο κατεβάζουμε δεδομένα κλπ. Τα online speedtest μας δείχνουν γενική εικόνα, αλλά δεν είναι αξιόπιστα. Καλύτερος έλεγχος γίνεται κατεβάζοντας ενσύρματα από κάποιον γρήγορο ftp server και με χρήση download manager αντί του ίδιου του browser. 16 ώρες πριν, drapanakis είπε Μπηκα στο ρουτερ. Δινει 48,8 και 4,94. Αρα η απωλεια, αν δεχτουμε οτι η μετρηση ειναι σωστη , ειναι 2 mbps. Το ότι έχεις πακέτο σύνδεσης 50Mbps, δεν σημαίνει ότι ντε και καλά τόσος θα είναι ο συγχρονισμός. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως την απόσταση που έχεις από το DSLAM και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχής σου, ακόμη και της εσωτερική σου εγκατάστασης μέχρι την τελευταία πρίζα του σπιτιού. Είναι απολύτως κατανοητό αυτό και έξω από τους νόμους της φυσικής, να έχουμε ίδια ταχύτητα συγχρονισμού σε απόσταση 100 μέτρων σε σχέση με άλλη σύνδεση στα 1000 μέτρα. Δώσε τα στοιχεία συγχρονισμού, όπως εμφανίζονται στο μενού του DSL Router. 1
zilias82 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 μην ξεχνάμε ότι εκτός όλων των άλλων οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται με ethernet καλώδιο αφου πρώτα είμαστε σίγουροι για την καλωδίωση του σπιτιού,όχι σε wifi και ειδικά σε συχνότητες 2.4 g...άσχετο με το θέμα αλλά δοκιμάστε 5g σε speedtest στο κινητό και δείτε διαφορές σχεδον η διπλή ταχύτητα!!και μιας και ανέφερα συχνότητες να ξέρετε ότι ο παλιός εξοπλισμός(laptop,pc) το πιθανότερο είναι να έχει παλιές κάρτες δικτύου εως 100 mbps με παλιούς driver κτλ το λέω γιατί εχω και ήθελαν ενημέρωση αν και ακόμα κ έτσι απλά μερικά παραπάνω πήρα οχι το τέλειο...το τέλειο μόνο με αγορά νέας κάρτας δικτύου.... 1
drapanakis Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, drapanakis είπε Aυτες ειναι οι μετρησεις του ρουτερ. Εχει και ενα φιλτρο στο καλωδιο πριν τη συνδεση το με τον τοιχο. Φυσικα η μετρηση εγινε με καλωδιο και οχι σε συρματη συνδεση. Επαναλαμβανω, δεν ειπα οτι επειδη πληρωνω 50αρα ταχυτητα, πρεπει , ντε και καλα, να εχω 50 στον υπολογιστη. Η εταιρια μου ειπε οτι βλεπει ομως 50 στο ρουτερ, και επειδη εγω βλεπω 46 στις μετρησεις, σκεφτηκα να σας ρωτησω. 1
zilias82 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 16 λεπτά πριν, drapanakis είπε Aυτες ειναι οι μετρησεις του ρουτερ. Εχει και ενα φιλτρο στο καλωδιο πριν τη συνδεση το με τον τοιχο. Φυσικα η μετρηση εγινε με καλωδιο και οχι σε συρματη συνδεση. Επαναλαμβανω, δεν ειπα οτι επειδη πληρωνω 50αρα ταχυτητα, πρεπει , ντε και καλα, να εχω 50 στον υπολογιστη. Η εταιρια μου ειπε οτι βλεπει ομως 50 στο ρουτερ, και επειδη εγω βλεπω 46 στις μετρησεις, σκεφτηκα να σας ρωτησω. στην VDSL δεν χρειάζεσαι φίλτρα από το μπριζάκι κατευθείαν στο ρουτερ και το μπριζακι του τηλεφώνου στην αντίστοιχη θύρα πάνω στο ρουτερ...δοκίμασε πιθανόν να πάρεις και τα υπόλοιπα mbit 😉
drapanakis Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μου ειπαν απο την εταιρια οτι χρειαζεται, για η γραμμη εχει και 2 τηλ επανω συνδεδεμενα, και με το φιλτρο λεει, απο δουλευουν, τα τηλ, καλυτερα. Ισχυει ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα