LawyerS Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μετά από πολλούς μήνες και με αφορμή τα γενέθλια ενός φίλου μου μαζευτήκαμε στο χωρίο όλη η παρέα για να φάμε να κουβεντίασουμε και να περάσουμε λίγο ξέγνοιαστα στην εξοχή. Στην παρέα λοιπόν για πρώτη φορά ήρθε μια κοπέλα, ξαδέρφη φίλου μου κοντά στα 30 ενώ όλη η παρέα μας είναι στην ηλικία 30-34. Ανοίγοντας λοιπόν κλασσικά το ένα θέμα μετά το άλλο και με αφορμή μια ατάκα του οικοδεσπότη η κοπέλα (ξαδέρφη του φίλου μου) στράβωσε και άρχισε να υπερασπίζεται το φύλο της και την ισότητα των γυναικών. Προσπαθώντας λοιπόν να κατευνάσω τα πνεύματα άρχισα να αναπτύσσω την δική μου θεωρία. Προσπάθησα να εξηγήσω στην κοπέλα πως δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα σε κάτι που δεν είναι βιολογικά το ίδιο. Πως σε κάποια πράγματα η γυναίκα είναι καλύτερη και ανώτερη και σε κάποια άλλα ο άντρας. Πως επίσης είμαι υπέρμαχος ότι στις γυναίκες λόγω μητρότητας πρέπει να αναγνωρίζονται κάποια παραπάνω δικαιώματα ενώ επίσης ο ρόλος του δεν πρέπει να είναι μόνο "νοικοκυρά" αν θέλει να ακολουθήσει και καριέρα. Για καλή μου τύχη, βρίσκονταν και η γυναίκα μου στην παρέα, η οποία αφού συμφώνησε της έδωσε παραδείγματα πως τόσο εκείνη όσο και εγώ καθαρίζουμε το σπίτι, πλένουμε πιάτα, μαγειρεύουμε εναλλάξ και ο καθένας έχει το επάγγελμά του αλλά δεν γίνεται να υπάρξει ισότητα σε πολλές καθημερινές δραστηριότητες και ότι απλά κάποιος κάνει κάτι περισσότερο κάπου και ο άλλος κάτι παραπάνω κάπου αλλού χωρίς βέβαια να μετράμε πόσα έκανες εσύ και πόσα ο άλλος. Τέλοσπάντων πέσαμε σε άτομο το οποίο δεν ήθελε να ακούσει παρά μόνο να πείσει, οπότε και για να αλλάξω κουβέντα την ρώτησα αν έχει σύντροφο και πως αντιμετωπίζει αυτή το θέμα ισότητα οπότε λαμβάνω την θεϊκή ατάκα πως ακόμα δεν βρήκε κάποιον που να έχει το πακέτο. 🤣 Δεν ξέρω αν μεγάλωσα αρκετά αλλά είχα χρόνια να ακούσω αυτή την έκφραση πέρα από συνεντεύξεις των "κυριών" της τηλεόρασης οπότε με έκανε να γελάσω. Της ζήτησα να μου απαντήσει πως είναι δυνατόν να είναι υπέρμαχος της ισότητας αλλά από την άλλη να ψάχνει μόνο άντρα που να τα έχει όλα, και κακά τα ψέματα οι γυναίκες με αυτή την έκφραση εννοούν συνήθως άντρες με λεφτά. Απ ότι καταλάβατε απάντηση δεν πήρα αλλά κέρδισα μια αντιπάθεια. Και αναρωτιέμαι. Μήπως είμαι εγώ τρελός; Μήπως έγινα γεροντοπαράξενος;
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπαρξει ισότητα και 50-50 και οποια γυναίκα το πιστεύει αυτό απλά κοιμαται στον κόσμο της. Το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι αυτό που είπες, κάποιος την μία φορά κανει περισσότερα, την επόμενη ο άλλος κάνει τα περισσότερα για την ισοπαλία και αυτό εφόσον υπάρχει συνεννόηση γιατί δεν συμβαίνει και σε όλους. Δεν ξέρω τι ατάκα ειπώθηκε. Οι ατάκες καλό είναι να αποφεύγονται γιατί πέραν ότι προκαλούν απλά παραμένουν ατάκες και δεν προφέρουν τίποτα, όταν έχεις ακούσει κάτι 100 φορές, την επόμενη φορά που θα το ακούσεις είναι σαν το ακούς ξανά άλλες 100. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2021 από Basilhs23___ 1
tigergreg Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Τα λεφτα τα κοιτανε ολοι...αντρες και γυναικες. Συνειδητα η υποσεινηδητα.... Σ αυτο υπαρχει δεδομενη ισοτητα.😄 1
LawyerS Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπαρξει ισότητα και 50-50 και οποία γυναίκα το πιστεύει αυτό απλά κοιμαται στον κόσμο της. Το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι αυτό που είπες, κάποιος την μία φορά κανει περισσότερα, την επόμενη ο άλλος κάνει τα περισσότερα για την ισοπαλία. Οι ατάκες καλό είναι να αποφεύγονται γιατί πέραν ότι προκαλούν απλά παραμένουν ατάκες και δεν προφέρουν τίποτα, όταν έχεις ακούσει κάτι 100 φορές, την επόμενη φορά που θα το ακούσεις είναι σαν το ακούς ξανά άλλες 100. Συμφωνώ απόλυτα. Δεν χρειάζεται να υπάρξει ισότητα και πιστεύω ότι όσες δεν νιώθουν ίσες το έχουν κάνει καραμέλα. Πρέπει και να νιώθεις ίσος. Απλά δεν ξέρω αν ισχύει αλλά βλέπω πως πολλοί και πολλές κοιτάνε να λένε μεγάλες κουβέντες απλά να το παίξουν φιλοσοφία χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο όσον λένε και πέφτουν οι ίδιοι στον λάκκο τους. 1 λεπτό πριν, tigergreg είπε Τα λεφτα τα κοιτανε ολοι...αντρες και γυναικες. Συνειδητα η υποσεινηδητα.... Σ αυτο υπαρχει δεδομενη ισοτητα.😄 ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλήθεια. Να προσθέσεις μόνο στο τέλος πως η δυστυχία είναι δεδομένη.
ObeyWario! Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Συγνώμη αλλά όταν μιλάς για δύο φύλα εννοείς ότι όλα τα άλλα φύλλα δεν έχουν δικαίωμα στην ισότητα; Γιατί το περιορίζεις στα δύο κυρίαρχα φύλα; 1 1
tigergreg Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, LawyerS είπε Να προσθέσεις μόνο στο τέλος πως η δυστυχία είναι δεδομένη. Αστικη ψευδαισθηση θαλεγα περι ευτυχιας η δυστυχιας. Εντελως υποκειμενικη αν σκεφτουμε πως εζησαν οι πατεραδες και παππουδες μας. Η Σαγκαν ειχε πει σκωπτικα....."Προτιμω να κλαιω στο πισω καθισμα της ρολς ρους παρα στο παγκακι".
Twoface Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Συγνώμη αλλά όταν μιλάς για δύο φύλα εννοείς ότι όλα τα άλλα φύλλα δεν έχουν δικαίωμα στην ισότητα; Γιατί το περιορίζεις στα δύο κυρίαρχα φύλα; Εγώ ξέρω 2 φύλα το αρσενικό και το θηλυκό !!! Αν υπάρχει κάποιο τρίτο ευχαρίστως να μας το πεις αλλά απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει.... 1
Bitbit Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Συγνώμη αλλά όταν μιλάς για δύο φύλα εννοείς ότι όλα τα άλλα φύλλα δεν έχουν δικαίωμα στην ισότητα; Γιατί το περιορίζεις στα δύο κυρίαρχα φύλα; γιατί 2 είναι τα φύλλα ρε φίλε (ή φίλη)
Προτεινόμενες αναρτήσεις