therock Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Κοιμαμαι ατσαλα και απο οτι καταλαβαινω κυριως μπρουμυτα και στα πλαγια, με αποτελεσμα να εχω ενοχλησεις στον αυχενα οταν ξυπναω. Εχει κανεις ιδεα ποιο ειναι το σωστο μαξιλαρι να παρω για υπνο σε τετοια σταση https://www.ikea.gr/proioda/leuka-eidi/maxilaria-upnou/sunthetika/gronamarant-maksilari-xamilo-ypnos-mproymyta/00460431 https://www.e-shop.gr/anatomiko-maxilari-ypnoy-la-luna-baby-line-the-baby-orthopedic-pillow-30x45cm-p-PL1.152039831?gclid=Cj0KCQjwmcWDBhCOARIsALgJ2QcGTagwO39hZ-EBsLAp8DgmQtrRtuNBjYl8pORHSghqUyBSviacIb0aAl_OEALw_wcB Και σε κατι πιο ακριβο βλεπω στην istikbal καποια κομματια αλλα δε ξερω πιο μπορει να κανει https://istikbalgreece.gr/eshop/stromata/maxilaria/13
SB_1957 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν έφταιγε το μαξιλάρι, το οποίο πάντα ήταν χαμηλό. Αυχενικό σύνδρομο έχω και όταν άρχισα φυσιοθεραπείες και καθημερινές ασκήσεις λύθηκε. Ούτε ακριβά ούτε ειδικά μαξιλάρια πήρα. Μήπως να κάνεις καμιά εξέταση να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
therock Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Σε μια μαγνητικη που κανα το καλοκαιρι βρηκα μια μικρη δισκοκυλη στο σβερκο που ισως ευθυνεται αλλα και παλι, ενα σωστο μαξιλαρι δε πιστευεις οτι θα βοηθησει καπως
SB_1957 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, therock είπε Σε μια μαγνητικη που κανα το καλοκαιρι βρηκα μια μικρη δισκοκυλη στο σβερκο που ισως ευθυνεται αλλα και παλι, ενα σωστο μαξιλαρι δε πιστευεις οτι θα βοηθησει καπως Δηλαδή τώρα τί μαξιλάρι έχεις? Δεν αμφισβητώ την ωφέλεια του σωστού μαξιλαριού ακόμη και για όσους δεν έχουν πρόβλημα. Εμένα πάντως με ωφέλησαν οι φυσιοθεραπείες που κάνω 2 φορές το χρόνο και οι ασκήσεις που μου έχει υποδείξει ο φυσιοθεραπευτής και ο γιατρός. 1
tsofras Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 13 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Δηλαδή τώρα τί μαξιλάρι έχεις? Δεν αμφισβητώ την ωφέλεια του σωστού μαξιλαριού ακόμη και για όσους δεν έχουν πρόβλημα. Εμένα πάντως με ωφέλησαν οι φυσιοθεραπείες που κάνω 2 φορές το χρόνο και οι ασκήσεις που μου έχει υποδείξει ο φυσιοθεραπευτής και ο γιατρός. Θα συμφωνήσω αλλά παίζει και μεγάλο ρόλο το μαξιλάρι. Επειδή έχω και εγώ θέμα εδώ και 20 χρόνια έχω δοκικάσει ορθοπεδικά , μπαμπού κτλ δεν με βόλεψε κανένα. Βρήκα ένα πριν 7 χρόνια το οποίω το φυλάω σαν τα μάτια μου (δυστυχώς ts δεν υπάρχει για να στο προτείνω, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά δεν είναι ούτε μαλακό ούτε σκληρό και βουλιάζει λίγο) Όπου πάω (διακοπές - Σ/Κ) το παίρνω μαζί μου (σαν τα παιδιά μου που παίρνουν το νανά τους ένα πράγμα) . Αν κοιμηθώ με άλλο μαξιλάρι πρώτον μπορεί να κάνω κανα 5ωρο να κοιμηθώ και δεύτερον θα σηκωθώ με τρελό πονοκέφαλο Οπότε ts ότι και αν σου προτείνουμε θα πρέπει να επενδύσεις κανα 100ε - 150ε να αγοράσεις 4-5 διαφορετικά και να τα δοκιμάσεις μέχρι να βρείς τι είναι καλύτερο για εσένα
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Αυτου του τυπου λενε τιποτα? Ψαχνω κι εγω για ενα και εχει παρει το ματι μου αυτα με την καμπυλη που υποτιθεται ειναι ιδανικα για τον αυχενα κλπ, αλλα δεν ξερω καποιον που να εχει κατι αναλογο για να μου πει αποψη. https://istikbalgreece.gr/eshop/stromata/maxilaria/13/Maksilari-Visco-Comfort
jimmyl Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Σιγουρα το μαξιλαρι παιζει ρολο , αλλα ξεκινα πρωτα απο τον αυχενα σου και τη δισκοκηλη , σωστη σταση σωματος οχι μονο στο υπνο αλλα ολη τη μερα , φυσιοθεραπια , ασκησεις , θα βοηθησουν σιγουρα , και η εργασια σου οποια και να ειναι παιζει ρολο , ειτε καθιστικη ειτε χειρωνακτικη , εχω και εγω θεμα οχι τοσο στον αυχενα αλλα στην πλατη λογω κυφωσκολιωσης και με ταλαιπωρουσε και στο αυχενα συχνα πυκνα , με φυσιοθεραπια και ασκησεις ειδα βελτιωση , μαξιλαρι εχω ενα της Media strom απο οπου πηρα και το στρωμα και μπορω να πω οτι με εχει βολεψει
fmarulezkd Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Οταν άρχισαν τα θεματα με τον αυχένα μου πηρα ενα απλό memory foam κ σταματησα να κοιμαμαι μπρούμυτα. Το 2ο είναι πολύ κακο για το αυχένα. Έκανε καλη δουλεια δε μπορώ να πω. Γενικά εχω θέματα ακομα κ παραδόξως τον τελευταίο μηνα άρχισα να κοιμαμαι στο πάτωμα (ξυλο με χαλι απο πανω) και εχει κανει θαύματα για τη μεση/πλάτη/αυχένα μου. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από fmarulezkd 1
therock Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Στις 11/4/2021 στις 6:43 ΜΜ, stormrain είπε Αυτου του τυπου λενε τιποτα? Ψαχνω κι εγω για ενα και εχει παρει το ματι μου αυτα με την καμπυλη που υποτιθεται ειναι ιδανικα για τον αυχενα κλπ, αλλα δεν ξερω καποιον που να εχει κατι αναλογο για να μου πει αποψη. https://istikbalgreece.gr/eshop/stromata/maxilaria/13/Maksilari-Visco-Comfort Αυτο εχω και γω τωρα και το χρησιμοποιω πο τη μερα που αρσαν τα προβληματα. Πολυ καλυτερο απο το απλο μαξιλαρι που ειχα που ειναι σα χαρτοπετσετα, αλλα γενικα το βρισκω πολυ ψηλο, δηλαδη στον ανασκελο υπνο σου σηκωνει πολυ τον αυχενα και γινεται αβολο. Δηλαδη για μενα που ειμαι σβουρα και απο πλαγιο και μπρουμητο μπορει να βρεθω μεχρι και ανασκελα εκει το ψιλοχανει. Γενικα αυτο ειναι καλο για τον πλαγιο καθως κλεινει το κενο που δημιουργειται οταν το κεφαλι ειναι σε πλαγιο θεση. Και για μπρουμυτο ειναι σχετικα καλο, αρκει να μην αγκαλιζεις το μαξιλαρι απο κατω οπως κανω εγω γιατι παλι σου υψωνει το κεφαλι. Δηλαδη θελει μπρουμητα αλλα με χερια ελευθερα στο πλαι του σωματος. Εγω δηλαδη γενικα ψαχνω κατι απο οτι καταλαβει που να δινει ελευθερια σε οποια σταση και αν εχεις γυρισε αλλα με εμφαση στο μπρομυτο Στις 12/4/2021 στις 2:15 ΠΜ, fmarulezkd είπε Οταν άρχισαν τα θεματα με τον αυχένα μου πηρα ενα απλό memory foam κ σταματησα να κοιμαμαι μπρούμυτα. Το 2ο είναι πολύ κακο για το αυχένα. Έκανε καλη δουλεια δε μπορώ να πω. Γενικά εχω θέματα ακομα κ παραδόξως τον τελευταίο μηνα άρχισα να κοιμαμαι στο πάτωμα (ξυλο με χαλι απο πανω) και εχει κανει θαύματα για τη μεση/πλάτη/αυχένα μου. Αυτο ειναι το καλυτερο απο οτι εχω διαβασει εδω και χρονια, αλλα πως το καταφερες ρε παιχτη. Ειναι πολυ αβολο, και γενικα πρεπει να εισαι ηρεμος, εγω που κανω ανησυχο υπνο θελω στρωματαρα και μαξιλαρια προδιαγραφων
shikabalas Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Στις 12/4/2021 στις 1:15 ΠΜ, fmarulezkd είπε Οταν άρχισαν τα θεματα με τον αυχένα μου πηρα ενα απλό memory foam κ σταματησα να κοιμαμαι μπρούμυτα. Το 2ο είναι πολύ κακο για το αυχένα. Έκανε καλη δουλεια δε μπορώ να πω. Γενικά εχω θέματα ακομα κ παραδόξως τον τελευταίο μηνα άρχισα να κοιμαμαι στο πάτωμα (ξυλο με χαλι απο πανω) και εχει κανει θαύματα για τη μεση/πλάτη/αυχένα μου. Παντοφλα? 😂
fmarulezkd Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 13/4/2021 στις 2:42 ΜΜ, therock είπε Αυτο εχω και γω τωρα και το χρησιμοποιω πο τη μερα που αρσαν τα προβληματα. Πολυ καλυτερο απο το απλο μαξιλαρι που ειχα που ειναι σα χαρτοπετσετα, αλλα γενικα το βρισκω πολυ ψηλο, δηλαδη στον ανασκελο υπνο σου σηκωνει πολυ τον αυχενα και γινεται αβολο. Δηλαδη για μενα που ειμαι σβουρα και απο πλαγιο και μπρουμητο μπορει να βρεθω μεχρι και ανασκελα εκει το ψιλοχανει. Γενικα αυτο ειναι καλο για τον πλαγιο καθως κλεινει το κενο που δημιουργειται οταν το κεφαλι ειναι σε πλαγιο θεση. Και για μπρουμυτο ειναι σχετικα καλο, αρκει να μην αγκαλιζεις το μαξιλαρι απο κατω οπως κανω εγω γιατι παλι σου υψωνει το κεφαλι. Δηλαδη θελει μπρουμητα αλλα με χερια ελευθερα στο πλαι του σωματος. Εγω δηλαδη γενικα ψαχνω κατι απο οτι καταλαβει που να δινει ελευθερια σε οποια σταση και αν εχεις γυρισε αλλα με εμφαση στο μπρομυτο Αυτο ειναι το καλυτερο απο οτι εχω διαβασει εδω και χρονια, αλλα πως το καταφερες ρε παιχτη. Ειναι πολυ αβολο, και γενικα πρεπει να εισαι ηρεμος, εγω που κανω ανησυχο υπνο θελω στρωματαρα και μαξιλαρια προδιαγραφων Τις πρώτες μέρες στριφογυρνούσα αλλα το συνήθισα. Πλέον δε μου κάνει καμία διαφορά. Αλλά γενικά το βράδυ που πάω να τη πέσω με το που ξαπλώσω νιώθω μια ανακούφιση και ένα ίσιωμα που δεν υπάρχει. Στις 13/4/2021 στις 2:55 ΜΜ, shikabalas είπε Παντοφλα? 😂 Το αντίθετο...Με τη κοπέλα είμαστε στην απόσταση, δε ξέρει καν πως κοιμάμαι. Παντόφλα θα πέσει όταν έρθει εδώ και της πω στο κρεβάτι εσύ στο πάτωμα εγώ 😂 Επεξ/σία 15 Απριλίου 2021 από fmarulezkd 1
therock Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δε ξερω ρε μαν εισαι ηρωας που το χεις καταφερει. Δηλαδη ξαπλωνεις κοιμασαι και ξυπνας κατευθειαν το αλλο πρωι?
fmarulezkd Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 15 ώρες πριν, therock είπε Δε ξερω ρε μαν εισαι ηρωας που το χεις καταφερει. Δηλαδη ξαπλωνεις κοιμασαι και ξυπνας κατευθειαν το αλλο πρωι? Ναι, στριφογυρναω βέβαια στον υπνο μου αλλα αυτο το εκανα ετσι κ αλλιως. Εχω και ενα πλεονέκτημα στο δωμάτιο που μενω. Ειναι τύπου σοφίτα. Οποτε παρόλο που κοιμαμαι στο πάτωμα ειμαι αρκετα ψηλά, που σημαίνει οτι δε τρωω τον κρυο αέρα. Επίσης με το χάλι πανω στο ξύλο δεν το αισθάνομαι ιδιαίτερα σκληρό. Απλα δεν εχει καθόλου ελαστικότητα, εξου και μου ισιώνει την πλατη. 1
mindreader Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μαξιλαρι υπνου, με memory foam, δεν εχω ξαναγορασει. Αλλα επειδη οτι αλλο μαξιλαρι εχω αγορασει, οπως μεσης, με memory foam, αλλα ακομη και αθλητικα με πατους memory foam, ειναι κυριολεκτικα απαιχτα, σκεφτομαι τα επομενα μαξιλαρια μου να ειναι πλεον memory foam. Memory foam και ανατομικα για υπνο στο πλαι. Γιατι εχω και εγω ενοχλησεις στον αυχενα, πολλες φορες φαινονται οτι γενικως υπαρχει επιβαρυνση στον υπνο, γιατι μπορει να τυχει να κοιμηθω και να ξυπνησω με 'βαρυ' κεφαλι. Αρα θα ψαχτω και με τα μαξιλαρια. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2024 από mindreader
Προτεινόμενες αναρτήσεις