Anna2495 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας μου. Αρχικά να πω ότι τα κοινόχρηστα βγαίνουν από μεσιτικο γραφείο. Η πολυκατοικία διαθέτει κεντρική θέρμανση πετρελαίου με ωρομέτρηση (αν το λέω σωστά) . Το θέμα είναι το εξής. Όταν χρησιμοποιούσαμε το καλοριφέρ για 60 ώρες π.χ πληρώναμε 190 ευρώ. Αυτό το μήνα που το χρησιμοποιήσαμε για 30 ώρες πληρώσαμε τα ιδια ακριβώς 😭😭😭. Μίλησα με αυτή που βγάζει τα κοινόχρηστα και μου είπε ότι όταν είναι κοινόχρηστο συμφέρει να το καις περισσότερο και ότι όσο λιγότερο καις τόσο περισσότερο θα έρθει κλπ. Αλλά δε υπαρχει λογική σε αυτό. Το γνωρίζω ότι επειδή είμαστε στον 4ο όροφο έχουμε διαφορετικό συντελεστή και απώλειες αλλά δε γίνεται τα ιδια χρήματα για τις μισές ώρες. Εάν κάποιος γνωρίζει εμπεριστατωμένα κάτι θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη του. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, Anna2495 είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας μου. Αρχικά να πω ότι τα κοινόχρηστα βγαίνουν από μεσιτικο γραφείο. Η πολυκατοικία διαθέτει κεντρική θέρμανση πετρελαίου με ωρομέτρηση (αν το λέω σωστά) . Το θέμα είναι το εξής. Όταν χρησιμοποιούσαμε το καλοριφέρ για 60 ώρες π.χ πληρώναμε 190 ευρώ. Αυτό το μήνα που το χρησιμοποιήσαμε για 30 ώρες πληρώσαμε τα ιδια ακριβώς 😭😭😭. Μίλησα με αυτή που βγάζει τα κοινόχρηστα και μου είπε ότι όταν είναι κοινόχρηστο συμφέρει να το καις περισσότερο και ότι όσο λιγότερο καις τόσο περισσότερο θα έρθει κλπ. Αλλά δε υπαρχει λογική σε αυτό. Το γνωρίζω ότι επειδή είμαστε στον 4ο όροφο έχουμε διαφορετικό συντελεστή και απώλειες αλλά δε γίνεται τα ιδια χρήματα για τις μισές ώρες. Εάν κάποιος γνωρίζει εμπεριστατωμένα κάτι θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη του. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Όσο περισσότερο το λειτουργείς τόσο περισσότερο πληρώνεις. Τώρα γιατί σας είπε αυτή δεν ξέρω. Η πολυκατοικία θέλει κάποιον χρόνον για θα θερμανθεί, μήπως εννοούσε πως δεν έχει να το ανάβετε πχ για μια ώρα μόνο την ημέρα αλλά 2-3 συνεχόμενες μέχρι να ζεσταθει το κτίριο και μετά να κλείνει διότι θα αισθάνεστε ότι κρυώνετε και θα θέλετε να το ανάψετε και άλλες ώρες μετά.
zourman1981 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) ΞεΚαθαρά ξενοικιαζεις και βρίσκεις σπίτι με αυτόνομη θέρμανση (και λογικά υψηλότερο νοίκι) και ξενοιαζεις... Η αν θες να μείνεις σε αυτό που είσαι μιλά με υπόλοιπους της πολυκατοικίας να βάλετε Φ.α όπου ο καθένας θα έχει τον λεβητοκαυστηρα του μαζί με τα πάγιο του... Επεξ/σία 11 Απριλίου 2021 από zourman1981 1
Anna2495 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς επειδή ειμαι καινούργια δε ξέρω πως μπορω να απαντήσω στη κάθε απάντηση ξεχωριστά αλλά δεν πειράζει 😂😂 Λοιπόν και εγώ έτσι το φαντάζομαι ότι όσο πιο πολύ καις τόσο πιο πολύ πληρώνεις αλλά αυτή με λίγα λόγια είπε ότι για να μοιραστεί το ποσό που μπαίνει κάθε μήνα μοιράζεται με συντελεστές κλπ. Είναι όμως παράλογο. Όπως Και να έχει αύριο θα ζητήσω να μου δώσει ένα χαρτί που να δείχνει πως βγαζει το ποσό. Όντως το καλύτερο θα ήταν ατομικό αλλά όσοι είναι ιδιοκτήτες έχουν ατομικό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που νοικιάζουν προφανώς δε θα μπουν στη διαδικασία για να το κάνουν ατομικό. Το σπίτι είναι πολύ βολικό και όμορφο για ν είμαι ειλικρινής για αυτό και προσπαθώ μπας και βρω μια άκρη.
efib Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Πληρωνα 190ε κοινοχρηστα για 2 ωρες θερμανσης σε 85τμ. Ξεκαθαρα τα επαιρνε ο διαχειριστης. Εκνευριστηκαν ολοι στην πολυκατοικια και το κοψαμε και πηγαν σε φ.α οι περισσοτεροι, αλλοι σε a/c.
zourman1981 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Να πεις του ιδιοκτήτη να σου βάλει καινούρια αλλουμινια (με την ανάλογη επιβάρυνση στο νοίκι) και τα 190 θα σου βγάζουν τουλάχιστον 4 ωρες
efib Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, zourman1981 είπε Να πεις του ιδιοκτήτη να σου βάλει καινούρια αλλουμινια (με την ανάλογη επιβάρυνση στο νοίκι) και τα 190 θα σου βγάζουν τουλάχιστον 4 ωρες Σε σπιτι 150τμ, που ησουν με το κοντομανικο, αντε να διναμε 250ε/3μηνο. 190ε κοινοχρηστα για 4ωρες για ενα σπιτι που μαλλον θα ειναι μικροτερο;
DimosthenisG Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, Anna2495 είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς επειδή ειμαι καινούργια δε ξέρω πως μπορω να απαντήσω στη κάθε απάντηση ξεχωριστά αλλά δεν πειράζει 😂😂 Λοιπόν και εγώ έτσι το φαντάζομαι ότι όσο πιο πολύ καις τόσο πιο πολύ πληρώνεις αλλά αυτή με λίγα λόγια είπε ότι για να μοιραστεί το ποσό που μπαίνει κάθε μήνα μοιράζεται με συντελεστές κλπ. Είναι όμως παράλογο. Όπως Και να έχει αύριο θα ζητήσω να μου δώσει ένα χαρτί που να δείχνει πως βγαζει το ποσό. Όντως το καλύτερο θα ήταν ατομικό αλλά όσοι είναι ιδιοκτήτες έχουν ατομικό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που νοικιάζουν προφανώς δε θα μπουν στη διαδικασία για να το κάνουν ατομικό. Το σπίτι είναι πολύ βολικό και όμορφο για ν είμαι ειλικρινής για αυτό και προσπαθώ μπας και βρω μια άκρη. Το έχω στην οικοδομή μου αυτό το σύστημα. Στην ουσία δίνει κάθε όροφος 30% είτε το ανάψει είτε όχι, και όλα τα υπόλοιπα τα μοιράζονται όσοι το έχουν ανοίξει
zourman1981 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 24 λεπτά πριν, efib είπε Σε σπιτι 150τμ, που ησουν με το κοντομανικο, αντε να διναμε 250ε/3μηνο. 190ε κοινοχρηστα για 4ωρες για ενα σπιτι που μαλλον θα ειναι μικροτερο; Δεν είπα ότι είναι καλή η καταναλωση Εγώ φέτος έδωσα για 100 τμ 420 ευρώ από Νοέμβρη και ακόμη δεν έχει τελειώσει Έχει να κάνει με την ενεργειακή κλάση του σπιτιού σου
efib Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Ιδια μονωση ειχαν και τα 2. Αν ειναι να δινει τοσα κοινοχρηστα για 2-4 ωρες, τοτε καλυτερα να παρει a/c inverter ή να πει στον ιδιοκτητη να βαλει φ/α. 190ε/μηνα για θερμανση ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ και καποιος κλεβει
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, efib είπε Ιδια μονωση ειχαν και τα 2. Αν ειναι να δινει τοσα κοινοχρηστα για 2-4 ωρες, τοτε καλυτερα να παρει a/c inverter ή να πει στον ιδιοκτητη να βαλει φ/α. 190ε/μηνα για θερμανση ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ και καποιος κλεβει 190 το μήνα για θέρμανση δεν είναι υπερβολικά εφόσον το λειτουργείς για πολλες ώρες την ημέρα και εφόσον έχεις πολλά τετραγωνικά, μην σου πω και παραπάνω.
efib Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 190ε για θερμανση σε ενα σπιτι +-200 για να εισαι με το κοντομανικο; Μονο αν εισαι σε καμια πολυ κρυα περιοχη και με κακη μονωση, αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, efib είπε Σε σπιτι 150τμ, που ησουν με το κοντομανικο, αντε να διναμε 250ε/3μηνο. 190ε κοινοχρηστα για 4ωρες για ενα σπιτι που μαλλον θα ειναι μικροτερο; Ίσως είχατε καλή μόνωση, τα λεφτά που δώσατε για τα τετραγωνικά σας και εφόσον το είχατε πολλες ώρες την ημερα εγώ τα θεωρώ λίγα συγκριτικά με άλλα διαμερίσματα μικρότερα η ίδια που έχω υπόψην. 1 λεπτό πριν, efib είπε 190ε για θερμανση σε ενα σπιτι +-200 για να εισαι με το κοντομανικο; Μονο αν εισαι σε καμια πολυ κρυα περιοχη και με κακη μονωση, αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση. Βγάλε μου το κόστος που δίνετε ανά ώρα λειτουργίας και τμ για να συνεννοουμαστε.
efib Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ίσως είχατε καλή μόνωση, τα λεφτά που δώσατε για τα τετραγωνικά σας και εφόσον το είχατε πολλες ώρες την ημερα εγώ τα θεωρώ λίγα συγκριτικά με άλλα διαμερίσματα μικρότερα η ίδια που έχω υπόψην. Το ειχα συζητησει με αρκετα ατομα και οι μου ειχαν πει πανω κατω οσα εδινα και εγω. Δειτε a/c (αποδοτικο κλιματιστικο inverter , που θα καλυπτει τα τμ) ή φ/α, θα ερθει πολυ πιο οικονομικα
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, efib είπε Το ειχα συζητησει με αρκετα ατομα και οι μου ειχαν πει πανω κατω οσα εδινα και εγω. Δειτε a/c (αποδοτικο κλιματιστικο inverter , που θα καλυπτει τα τμ) ή φ/α, θα ερθει πολυ πιο οικονομικα Φυσικό αέριο έχουμε στο διαμέρισμα της μητέρας μου, μας βγαίνει περίπου 2.5 ευρώ την ώρα. Κλιματιστικά έχουμε εδώ ήρθε ένα 200αρι ο εκκαθαριστικός αλλά δεν τα ανάβουμε κάθε ημέρα αλλιώς θα πήγαινε πολύ παραπάνω, μόνο στα μεγάλα κρύα και όταν πέφτει κάτω από 16-17, είμαστε 130τμ Επεξ/σία 11 Απριλίου 2021 από Basilhs23___
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα