Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει μια σύνθεση desktop που δεν δουλεύει - black screen- μηδέν σήμα.
Κάνοντας συνδιασμούς, όπου μπορούσα   το πρόβλημα
έγκειται είτε στη μητρική  (ASRock B460M-HDV) είτε στον επεξεργαστή (i3-10100F).  RAM, GPU δουλεύουν κανονικα αλλού.

Αυτά τα δύο είναι καινουργια, αγορασμένα από δυο διαφορετικά (γνωστά) μαγαζιά της Αθήνας
και δεν έχω συμβατά κομμάτια για να τα  τσεκάρω.  Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω?

Δημοσ.

Καρτα γραφικων εχεις;

O επεξεργαστης δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα ειναι F.

Δωσε λιγες λεπτομερειες ποια ειναι τα υπολοιπα parts.

Οταν λες μηδεν σημα τι ακριβως γινεται,δεν ξεκιναει καθολου;

• Thanks 1
Δημοσ.

έχω

Asus Radeon Expedition OC  Rx570 και  Thermaltake Smart SE 730W ενός έτους περίπου. Αυτά δουλεύουν σε άλλο σύστημα κανονικά.

Το PC ανάβει, η GPU ανάβει, τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά (PC και επεξεργαστή) αλλά απο το HDMI τόσο της κάρτας, όσο και της μητρικής δεν βγαίνει τίποτα απολύτως. Η οθόνη δεν αναγνωρίζει κανένα σήμα! Όπως είπα η κάρτα δουλεύει κανονικά σε άλλη μητρική

Δημοσ.
8 ώρες πριν, koupan16 είπε

έχω

Asus Radeon Expedition OC  Rx570 και  Thermaltake Smart SE 730W ενός έτους περίπου. Αυτά δουλεύουν σε άλλο σύστημα κανονικά.

Το PC ανάβει, η GPU ανάβει, τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά (PC και επεξεργαστή) αλλά απο το HDMI τόσο της κάρτας, όσο και της μητρικής δεν βγαίνει τίποτα απολύτως. Η οθόνη δεν αναγνωρίζει κανένα σήμα! Όπως είπα η κάρτα δουλεύει κανονικά σε άλλη μητρική

Aπο το hdmi της μητρικης δεν θα βγει τπτ αφου δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα ο επεξεργαστης σου.

Αν δεν ειναι καποιο θεμα bios με ρυθμιση για επιλογη γραφικων απο onboard (αν ο επεξεργαστης εχει γραφικα) η pci,κανε ενα bios reset η βγαλε και ξαναβαλε τον επεξεργαστη.(σε εμενα το τελευταιο δουλεψε οταν δεν ειχα σημα οπως στην περιπτωση σου,με τον 10400f που εβαλα πριν μερικους μηνες)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα κοίτα με άλλο καλώδιο. Μου έχουν τύχει διάφορα, ειδικά με καλώδια hdmi. Δοκίμασε με Display Port αν έχεις (δες αν η οθόνη είχε τίποτα μέσα από καλώδια).

Μετά, πάμε στο βγάλε-ξαναβάλε τα κομμάτια. 90% των περιπτώσεων είναι κομμάτι hardware που δεν έχει μπει σωστά (επεξεργαστής, μνήμες, καλώδια τροφοδοσίας κ.λπ.).

Edit: Και αυτό που λέει ο @3DJIN είναι βασικό, αν και το θεωρώ αυτονόητο. Παρ' όλα αυτά, τσέκαρε την οθόνη αν είναι γυρισμένη σε hdmi από το μενού της. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους.

Να πω οτι η οθόνη είναι σε HDMI mode αφού έχω άλλο desktop πάνω της και λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασα και Display port, καθώς και άλλο καλώδιο HDMI, τα ίδια.

Έκανα χωρίς επιτυχία clear cmos που είπατε, αλλά κάτι που δεν είχα παρατηρήσει πριν είναι:

το PC σταματαει στιγμιαία (1-2sec), σβηνουν τα πάντα και αμέσως ξεκινάει μονο του για κανένα λεπτο και πάλι τα ίδια

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, koupan16 είπε

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους.

Να πω οτι η οθόνη είναι σε HDMI mode αφού έχω άλλο desktop πάνω της και λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασα και Display port, καθώς και άλλο καλώδιο HDMI, τα ίδια.

Έκανα χωρίς επιτυχία clear cmos που είπατε, αλλά κάτι που δεν είχα παρατηρήσει πριν είναι:

το PC σταματαει στιγμιαία (1-2sec), σβηνουν τα πάντα και αμέσως ξεκινάει μονο του για κανένα λεπτο και πάλι τα ίδια

Ωραία. Πάμε στο βγάλε-ξαναβάλε όλα τα κομμάτια δυστυχώς. Ο επεξεργαστής πρέπει να ξανατοποθετηθεί, οι μνήμες το ίδιο και πρέπει να δοκιμάσεις ένα dimm την φορά σε διαφορετικές θέσεις να δείς τί γίνεται. Όλα τα καλώδια πρέπει κανονικά να βγούν και να ξαναμπούν. Αν κάτι δεν έχει μπει σωστά μπορεί να σου κάνει διάφορα το pc. Μια φορά μου έτυχε με καινούργιο τροφοδοτικό. Δεν έβαλα σωστά ένα molex σε ανεμιστήρα (δεν μπήκε τελείως μέσα δηλαδή) και το σύστημα τρελαινόταν, άνοιγε και μετά από λίγο το τροφοδοτικό έκλεινε τα πάντα. Γι' αυτό λέω ότι για να είσαι σίγουρος πρέπει να ελεγθούν όλα από την αρχή. 

• Like 2
Δημοσ.

Οκ παίδες, ευχαριστώ

οι μνήμες που δοκίμασα, μια τη φορά  (και οι δυο δουλεύουν κανονικά σε άλλο pc) είναι  HYPERX FURY BLACK 8GB DDR4 2400MHZ (αυτή πρέπει να κάνει σίγουρα) και  G.Skill Aegis 8GB DDR4 3200MHz

παω να πάρω thermal paste και να ξαναρχίσω!  Μια τελευταία ερώτηση: την επιφάνεια του επεξεργαστή κάνει να την καθαρίσω με 70% αιθανόλη ή χρειάζομαι καθαρή?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koupan16 είπε

παω να πάρω thermal paste και να ξαναρχίσω!  Μια τελευταία ερώτηση: την επιφάνεια του επεξεργαστή κάνει να την καθαρίσω με 70% αιθανόλη ή χρειάζομαι καθαρή?

Δεν είναι απαραίτητο, αν και το συνιστούν. Εγώ καθαρίζω με σκέτο πανάκι πάντα, χωρίς κάτι άλλο. Αν σε κάποιο σημείο μένει πάστα και είναι αχνό το μέταλλο, απλά το χνωτίζω λίγο με το στόμα και με το πανάκι αμέσως φεύγει. Προτιμώ τον μηχανικό καθαρισμό γενικά. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, koupan16 είπε

οι μνήμες που δοκίμασα, μια τη φορά  (και οι δυο δουλεύουν κανονικά σε άλλο pc) είναι  HYPERX FURY BLACK 8GB DDR4 2400MHZ (αυτή πρέπει να κάνει σίγουρα) και  G.Skill Aegis 8GB DDR4 3200MHz

Πριν ξεκινησεις να ξεμονταρεις ασε τις kingston στην ακρη και βαλε μονη της την g.skill να δεις εαν δουλευει.

• Like 1
Δημοσ.

Έλυσα τα πάντα, τα μόνταρα από την αρχή και είδα φως για πρώτη φορά. Όλα τα κομμάτια δουλεύουν και είναι συμβατά, κάτι δεν είχε κουμπώσει σωστά μεταξύ cpu-mobo, δεν έχω άλλη εξήγηση.

ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια τις συμβουλές

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koupan16 είπε

κάτι δεν είχε κουμπώσει σωστά μεταξύ cpu-mobo, δεν έχω άλλη εξήγηση

Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να συνδεθούν σε ένα σύστημα που είναι σημαντική η πιθανότητα κάτι να μη κουμπώσει σωστά. Χαίρομαι που τελικά δούλεψε το σύστημα. Με υγεία να το χαρείς. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...