Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ τη παρέα. Είμαι υπο σκέψη να αναβαθμίσω το σύστημα μου το οποίο έχει αυτή τη στιγμή r5 1600 κ 32gb ram 2400 με nvm δίσκο.

Δεν είμαι gamer αν και παίζω σπανίως με ην ακόμα αξία rx480 που έχω επάνω. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε παραγωγή μουσικής (cubase) κ video editing.

Σκεφτόμουν ν μεταβώ σε i5 10400f με ότι σημαίνει αυτό σε επιπλέον αγορά μητρικής ψυκτρας κ μνήμης χρονισμένη σε υψηλότερες ταχύτητες.

Η μητρική που έχω ήταν από τις καλύτερες το 2018 Gigabyte B350 Gaming 3 ( το αναφέρω γιατί είναι πιθανό σε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση να μην καταλήξω σε κάποια αντίστοιχη χρηματικά αλλά σε κάτι φτηνότερο ίσως )

Πιστεύετε πως αξίζει η μετάβαση? Και αν δεν αξίζει έχετε να προτείνετε κάτι άλλο στη παρούσα φάση η να περιμένω δύο χρόνια ακόμα?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από giantzeron
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, giantzeron είπε

Χαιρετώ τη παρέα. Είμαι υπο σκέψη να αναβαθμίσω το σύστημα μου το οποίο έχει αυτή τη στιγμή r5 1600 κ 32gb ram 2400 με nvm δίσκο.

Δεν είμαι gamer αν και παίζω σπανίως με ην ακόμα αξία rx480 που έχω επάνω. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε παραγωγή μουσικής (cubase) κ video editing.

Σκεφτόμουν ν μεταβώ σε i5 10400f με ότι σημαίνει αυτό σε επιπλέον αγορά μητρικής ψυκτρας κ μνήμης χρονισμένη σε υψηλότερες ταχύτητες.

Η μητρική που έχω ήταν από τις καλύτερες το 2018 Gigabyte B350 Gaming 3

Πιστεύετε πως αξίζει η μετάβαση? Και αν δεν αξίζει έχετε να προτείνετε κάτι άλλο στη παρούσα φάση η να περιμένω δύο χρόνια ακόμα?

Ευχαριστώ

Φυσικά και όχι. Αν είχες σκοπό να αλλάξεις απλά cpu και να κρατήσεις τα υπόλοιπα ναι. Μιλάμε για μια αναβάθμιση της τάξης του 15%. Για μένα αν σε τρώει οπωσδήποτε για αναβάθμιση, δες κάτι σε 3600 - 3600x είτε σε καινούριο είτε σε μεταχειρισμένο να ξεμπερδεύεις.

Επεξ/σία από kostasSTi
  • Like 1
Δημοσ.

Πες μας γιατί είσαι σε σκέψεις;

Τι δεν κάνει ο 1600 και θες να κάνεις αναβάθμιση;

Καταλαβαίνω οτι οι μνήμες σου είναι χαμηλές όμως η πιο οικονομική αναβάθμιση θα ήταν να αλλάξεις μόνο cpu(πχ 3600).

Ο 10400f είναι τεράστιο vfm αλλά γιατί να στήσεις σύστημα από την αρχή; Και τι εννοείς να περιμένεις 2 χρόνια; Έρχονται πολλά πράγματα μέσα στην χρονιά και αρχές της επομένης, αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου...;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ. Θα ήθελα μια αναβάθμιση που θα μπορέσει να μου δώσει πιο άμεση απόκριση σε εφαρμογές κυρίως όπως Photoshop cubase k premiere. 

Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό θα καταφέρω να το επιτύχω βέβαια με την αναβάθμιση σε 10400 αλλά ίσως να μπορούσα με αυτόν σε συνδιασμό με ένα πιο σύγχρονο chipset πχ z490 + 16gb αρκετά πιο γρήγορες πχ 4000mhz

Σαφώς αν μιλάμε για upgrade της τάξης του 15% δεν αξίζει. Πιστεύετε ότι με upgrade σε νεότερο Ryzen θα δω κάποια αισθητή διαφορά?

Επεξ/σία από giantzeron
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, giantzeron είπε

Ευχαριστώ. Θα ήθελα μια αναβάθμιση που θα μπορέσει να μου δώσει πιο άμεση απόκριση σε εφαρμογές κυρίως όπως Photoshop cubase k premiere. 

Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό θα καταφέρω να το επιτύχω βέβαια με την αναβάθμιση σε 10400 αλλά ίσως να μπορούσα με αυτόν σε συνδιασμό με ένα πιο σύγχρονο chipset πχ z490 + 16gb αρκετά πιο γρήγορες πχ 4000mhz

Σαφώς αν μιλάμε για upgrade της τάξης του 15% δεν αξίζει. Πιστεύετε ότι με upgrade σε νεότερο Ryzen θα δω κάποια αισθητή διαφορά?

3600 στα 170 η 3700x στα 270. Και οι δύο καλύτεροι από τον 10400 για τις ανάγκες σου.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, radiohead είπε

3600 στα 170 η 3700x στα 270. Και οι δύο καλύτεροι από τον 10400 για τις ανάγκες σου.

Υπάρχει σε αγγελία με 120 και ξεμπερδεύεις @giantzeron.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, giantzeron είπε

Η μητρική που έχω ήταν από τις καλύτερες το 2018 Gigabyte B350 Gaming 3

Not ..... Η μόνη gigabyte που ήταν καλούτσικη ήταν μια ακριβή x370 , όλες οι άλλες σάπιες μέχρι να φτάσουμε στην 5xx σειρά που βγάζει κάποιες αξιόλογες

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, leros2004 είπε

Not ..... Η μόνη gigabyte που ήταν καλούτσικη ήταν μια ακριβή x370 , όλες οι άλλες σάπιες μέχρι να φτάσουμε στην 5xx σειρά που βγάζει κάποιες αξιόλογες

Τι πετσοκωμα ηταν δαυτο ???? :P :P :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...