Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Έχω το εξής θέμα:

Πήγα να αλλάξω από τις ρυθμίσεις των Windows 10, την ανάλυση της οθόνης, από 2160p σε 1440p και κράσαρε ο υπολογιστής. Δεν ανταποκρινόταν απολύτως τίποτα.

Οκ λέω και κάνω επανακίννηση, μόνο που αντί να bootάρει κανονικά, μετά το bios screen μου δείχνει μαύρη οθόνη. Έκανα clear cmos, άνοιξα το κουτί και ξανατοποθέτησα την κάρτα, δοκίμασα άλλες θύρες displayport, αλλά είχε το ίδιο θέμα. Με hdmi που δοκίμασα λειτούργησε 2 φορές από τις 5 και έδειχνε κανονικά εικόνα, αλλά τώρα δε το ξανακατάφερα να βρω εικόνα. Έτυχε;

Καμία ιδέα;

Δημοσ.

Δλδ έχεις εικόνα μέχρι το bios splash screen και μετά τπτ? Μάλλον τα Windows 10 τα έπαιξαν. 

Κάνε ένα usb με τα Windows 10 με το tool και δες αν θα έχεις εικόνα κατά την διαδικασία του φορμάτ. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Δλδ έχεις εικόνα μέχρι το bios splash screen και μετά τπτ? Μάλλον τα Windows 10 τα έπαιξαν. 

Μάλλον κανένας driver τα έπαιξε. Με integrated graphics μπαίνει.

Δοκίμασα πάλι με hdmi και μπήκα κανονικά, οπότε μάλλον είναι θέμα software.

Σκέφτομαι να κάνω uninstall τα drivers της nvidia με ddu και καθαρή εγκατάσταση.

Παίζει να φταίει το g-sync;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tsamo2 είπε

Μάλλον κανένας driver τα έπαιξε. Με integrated graphics μπαίνει.

Δοκίμασα πάλι με hdmi και μπήκα κανονικά, οπότε μάλλον είναι θέμα software.

Σκέφτομαι να κάνω uninstall τα drivers της nvidia με ddu και καθαρή εγκατάσταση.

Παίζει να φταίει το g-sync;

Δεν νομιζω. Αν μπαινει και με safe mode, τοτε ναι, θεμα software.

Δημοσ.

35 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν νομιζω. Αν μπαινει και με safe mode, τοτε ναι, θεμα software.

Μπαίνει safe mode με displayport κανονικά...

Έβαλα ταχυτόχρονα με το hdmi και το dp, δείχνει εικόνα αλλά παγωμένη το dp, ενώ το hdmi λειτουργεί κανονικά αλλά ως 2η οθόνη, οπότε δε μπορώ να διαχειριστώ τίποτα από εκει, καθώς ότι ανοίγεις πάει στην 1η(dp).

Έκανα καθαρή εγκατάσταση των drivers μετά από απεγκατάσταση με ddu, αλλά τίποτα.

Τι άλλο να δοκιμάσω;

Καμία ιδέα κανείς;

Δημοσ.

Καλα, αν αποσυνδεσεις την dp θα τα εχεις ολα στην 1η οθονη και μονο. Το καλωδιο ειδες μηπως δημιουργει θεμα, ή η θυρα?

Κολλαει, δηλαδη μαυριζει, ή παραμενει αναμενει απλα δεν κουνιεται τπτ στην οθονη? Μηπως και η ιδια η οθονη?

Για να εχει κατι η 3080, δυσκολα νομιζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν το έχω σκέτο, είναι όλα μαύρα.

Με ταυτόχρονη σύνδεση της hdmi, εμφανίζεται σαν 1η οθόνη αλλά είναι όλα παγωμένα στην εικόνα.

Δοκίμασα με άλλο καλώδιο dp, το ίδιο πρόβλημα.

Τα integrated graphics με dp λειτουργούν κανονικά.

Η 3080 με dp σε safe mode είναι κομπλέ.

Σκέφτομαι μήπως ξαναπεράσω το vbios το καινούργιο.

edit:Το οποίο vbios μου βγάζει μήνυμα ότι το bios version does not match, μάλλον επειδή είναι ήδη F12 κι όχι F10 όπως περίμενε.

Επεξ/σία από tsamo2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsamo2 είπε

Η 3080 με dp σε safe mode είναι κομπλέ.

Σκέφτομαι μήπως ξαναπεράσω το vbios το καινούργιο.

Δοκιμασε vbios αλλα αφου ξανα περασες τα drivers, θα ελεγε οτι κατι παιχτηκε με τα windows. Μπες σε safe mode να παρεις οτι θες καλου κακου. Υπαρχει επιλογη να κρατησεις αρχεια και προγραμματα βεβαια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Δοκιμασε vbios αλλα αφου ξανα περασες τα drivers, θα ελεγε οτι κατι παιχτηκε με τα windows. Μπες σε safe mode να παρεις οτι θες καλου κακου. Υπαρχει επιλογη να κρατησεις αρχεια και προγραμματα βεβαια.

Λες να φταίει κάτι από τα Windows και να θέλει format;

Αφού δε με αφήνει να κάνω vbios update με το εργαλείο της gigabyte, να κάνω με το nvflash;

Με hdmi είμαι κανονικά πάντως, αν χρειαστεί να πάρω τα αρχεία.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsamo2 είπε

Λες να φταίει κάτι από τα Windows και να θέλει format;

Αφού δε με αφήνει να κάνω vbios update με το εργαλείο της gigabyte, να κάνω με το nvflash;

Με hdmi είμαι κανονικά πάντως, αν χρειαστεί να πάρω τα αρχεία.

Ναι επειδη εχεις ηδη το τελευταιο vbios, αναγκαστικα nvflash. Αλλα και παλι δυσκολα αν επαιζες τοσες μερες χωρις θεμα. Με το που αλλαξεις την αναλυση παρουσιαστηκε το προβλημα. 

για δες και αυτα τα λινκς

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/pc-black-screen-crashing-when-i-try-to-change/8716380b-0372-4e84-8ecb-f8506279d85d

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/212834/for-all-people-with-black-screensno-signal-issues/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι επειδη εχεις ηδη το τελευταιο vbios, αναγκαστικα nvflash. Αλλα και παλι δυσκολα αν επαιζες τοσες μερες χωρις θεμα. Με το που αλλαξεις την αναλυση παρουσιαστηκε το προβλημα. 

για δες και αυτα τα λινκς

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/pc-black-screen-crashing-when-i-try-to-change/8716380b-0372-4e84-8ecb-f8506279d85d

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/212834/for-all-people-with-black-screensno-signal-issues/

Το λοιπόν:

Έκανα flash το og vbios της κάρτας μου με nvflash, τζίφος.

Έκανα update με το εργαλείο της Gigabyte στο τελυταίο vbios(rebar support), τίποτα.

Έκανα απεγκατάσταση όλα τα της Nvidia, bootαρα με displayport και λειτουργεί κανονικά...

Θα δοκιμάσω πλαιότερα drivers μπας και αλλά δεν, αλλά μάλλον είναι σαν τον τύπο στο δεύτερο link.

Για να δούμε τι θα δούμε...

edit: Με παλιότερο driver όταν έγινε η εγκατάσταση flashαρε μαύρη οθόνη και επανήλθε. Τώρα μένει να κάνω μία επανακίνηση να δούμε αν θα λειτουργήσουν όλα κανινκά σε πρώτο boot...

Επεξ/σία από tsamo2
Δημοσ.

Όλα καλά τελικώς. 

Κόντεψα να πάθω μία καρδιακή προσβολή η αλήθεια είναι, αλλά ευτυχώς απλά κάτι έφταιγε στο λογισμικό.

Τώρα τι ακριβώς από Windows, motherboard bios, gpu bios, drivers ή συνδυασμός δε ξέρω, αλλά ευτυχώς όλα είναι εντάξει τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

το καινούργιο hw δεν ξέρει κανείς που τελειώνει και που αρχίζει με το software για αυτο αν κατι δεν παει καλα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ τότε αλαζουμε drivers bios κλπ ακόμα και μικρές βελτιώσεις δεν αξίζουν τον κόπο να αλλάξεις κάτι 

δες τι γίνεται με τα win10 updates 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aris_ είπε

το καινούργιο hw δεν ξέρει κανείς που τελειώνει και που αρχίζει με το software για αυτο αν κατι δεν παει καλα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ τότε αλαζουμε drivers bios κλπ ακόμα και μικρές βελτιώσεις δεν αξίζουν τον κόπο να αλλάξεις κάτι 

δες τι γίνεται με τα win10 updates 

Κι όλο αυτό από μία αλλαγή ανάλυσης 🤣

Επίσης, επειδή με τρώει ο κώλος μου, ξαναπέρασα τα τελευταία drivers κι όλα λειτουργούν ρολόι.

Το σημαντικότερο ήταν να είναι καλά η κάρτα(που είναι), τώρα τα του λογισμικού κάποια στιγμή θα λύνονταν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...