Προς το περιεχόμενο

Φόρτιση Ασύρματων Τηλεφώνων: Μας αφορά όλους

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως γνωστόν, η συντριπτική πλειοψηφεία των ασύρματων τηλεφώνων που χρησιμοποιούμε, χρησιμοποιεί μπαταρίες νικελίου επαναφορτιζόμενες.

Τόσο εγώ, όσο και φίλοι μου και όποιο κόσμο γνωρίζω, χωρίς πολύ σκέψη, όποτε θέλουμε παίρνουμε το τηλέφωνο από τη βάση φόρτισης και όποτε θέλουμε το ξανατοποθετούμε (για φόρτιση). Πχ. το πρωί το παίρνω και το βράδυ πριν τον ύπνο το βάζω να φορτίσει.

Ωστόσο αυτές οι μπαταρίες δεν είναι λιθίου. Αυτο σημαίνει ότι πρέπει να ξεφορτίζονται μέχρι τέλους (περίπου) πριν επαναφορτιστούν. Αυτο το εχω συζητήσει με πολλούς.

Στα κινητά μας έχουμε όλοι πλέον μπαταρίες λιθίου και φορτίζουμε χωρις πρόβλημα όποτε θέλουμε.

Στα ασύρματα όμως με αυτη την τακτική δημιουργείται πρόβλημα.

Δεν εννοώ ότι μόνον καταστρέφονται σύντομα οι μπαταρίες και χρειάζεται να αγοραστούν αλλες για αντικατάσταση.

Εννοώ ότι τυχαίνει να πάρω να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνο και είτε να χάνει την επαφή με τη βάση λόγω έλλειψης μπαταρίας, είτε να πατώ το πλήκτρο να μιλήσω και να μην ακούω τίποτε κλπ.

Ολα συμπτώματα άδειων-ξεφόρτιστων μπαταριών οι οποίες σημειωτέον έχουν αγορασθεί από το Γερμανο πριν 3μήνες. Οταν οι μπαταρίες ειναι καινουριες τιποτε απο αυτα δεν συμβαινει.

Τι γνώμη εχετε για την αντιμετώπιση του προβληματος της φορτισης των ασυρμάτων τηλεφώνων?

Πως μπορούμε να έχουμε φορτισμένο τηλέφωνο όταν το χρειαζόμαστε και να μην εξαντλούνται οι μπαταρίες σε στιγμές που δεν πρέπει?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

agorazoume ena syrmato panasonic pou pernei 2 nimh 1500 mah (aa size)kai krataei peripou mia ebdomada me metria xrhsh xwris fortish.kai otan aytes xalasoun me ligotero apo 10 e pernoume 2 nees.kai an mas minei kai to xreazomaste opwsdhpote sigoura 8a exoume spiti 2 mpataries aa gemates.ayta gia na sou 8imisw oti to pio basiko se ena asyrmato thl einai to ti mpataries pernei kai to poso kratane

Δημοσ.

Οι μπαταριες ni-cd νικελιου-καδμιου αποσυρθηκαν απο την αγορα πριν δυο χρονια.

Οτι βρειτε ειναι στοκ.

Αντικαταστηθηκαν με ni-mh νικελιου-μεταλου του υδριδιου που εχουν τον ιδιο τροπο φορτισης ειναι ελαφρυτερες εχουν μεγαλυτερη χωριτηκοτητα χωρις να εχουν φαινομενο μνημης δηλαδη να πρεπει να εκφορτιζονται πληρως μετα απο ενα αριθμο φορτισεων ωστε να ανακτησουν τη χωριτηκοτητα τους.

Δημοσ.

Omws akoma kai stis lithium battaries preph ana takta xronika diasthmata na koume plhrh apofortish !!! R.T.F.M. to grafoun pantou oles oi sobares etairies

Δημοσ.

Αντικαταστηθηκαν με ni-mh νικελιου-μεταλου του υδριδιου που εχουν τον ιδιο τροπο φορτισης ειναι ελαφρυτερες εχουν μεγαλυτερη χωριτηκοτητα χωρις να εχουν φαινομενο μνημης δηλαδη να πρεπει να εκφορτιζονται πληρως μετα απο ενα αριθμο φορτισεων ωστε να ανακτησουν τη χωριτηκοτητα τους.

Δηλαδή δεν έχουν φαινομενο μνημης? Τις φορτίζουμε όπως τις λιθιου? Οποτε θελήσουμε?

Δημοσ.

Παράθεση:

Δηλαδή δεν έχουν φαινομενο μνημης? Τις φορτίζουμε όπως τις λιθιου? Οποτε θελήσουμε?

Κοιταξα το manual του ασυρμάτου μου και δεν λέει τι τύπο μπαταρίας πρέπει να χρησιμοποιεί.

Τωρα το χρησιμοποιώ με Ni-cd.

Ερωτηση: μπορώ σε συσκευή που χρησιμοποιώ ni-cd να χρησιμοποιώ νικελίου μετάλλου χωρίς πρόβλημα?

Ή οι συσκευες λειτουργούν μόνο με τις μεν ή τις δε?

Δημοσ.

Ναι τουλαχιστον αυτες τις προδιαγραφες εχουν. Τωρα αν δεν κανουν αυτα που οι εταιριες που τις παραγουν υποσχονται αυτο δεν το ξερω.

Χρησημοποιω δυο ζευγαρια ni-mh για ασυρματο χειρηστηριο playstation 2 εδω και εναμισι χρονο κανενα προβλημα με καθημερινη φορτηση στο 60% και 40% της ενεργειας που εχουν. Μολις βαρεθω να παιζω η τελειωσει η πιστα πανε για φορτηση.

Δημοσ.

Μου φαινεται λοιπον οτι θα τις δοκιμασω κι εγω.

Λεω να ρωτησω και στο Γερμανο, να παρω και μια δευτερη αποψη.

Τουλαχιστον απο μπαταριες πρέπει να ξερουν.

Δημοσ.

Παράθεση:

Κοιταξα το manual του ασυρμάτου μου και δεν λέει τι τύπο μπαταρίας πρέπει να χρησιμοποιεί.

Τωρα το χρησιμοποιώ με Ni-cd.

Ερωτηση: μπορώ σε συσκευή που χρησιμοποιώ ni-cd να χρησιμοποιώ νικελίου μετάλλου χωρίς πρόβλημα?

Ή οι συσκευες λειτουργούν μόνο με τις μεν ή τις δε?

Οι ni-cd με τις ni-mh εχουν τα ιδια χαρακτηρηστικα φορτισης θεωρητικα και πρακτικα οι φορτιστες ειναι ιδιοι. Η ταση που εχουνε ειναι ιδια αρα μπορεις να τις αλλαξεις. Εγω το εχω κανει εδω και χρονια σε ολες τις συσκευες που χρησιμοποιω.

Δημοσ.

Οι μπαταριες ni-cd νικελιου-καδμιου αποσυρθηκαν απο την αγορα πριν δυο χρονια.

Τις πουλάνε ακόμη κάποιοι 'Γερμανοί'.

Λέτε να το κανουν για να αγοραζουμε πιο συχνα μπαταρίες?

Δημοσ.

Μου ειπαν στο Γερμανό οτι οι συσκευες που έχουν ni-mh δεχονται και ni-cd.

Το αντίθετο όμως δε συμβαίνει!

Ελα ομως που το τηλεφωνο μου δεν αναγράφει ποια ακριβως μπαταρία δέχεται.

Ισχύει αυτο που λέει ο Γερμανός ή ...μπαρούφες?

Να βάλω άφοβα Ni-Mh ή να μη το ρισκάρω?

Δημοσ.
Μου ειπαν στο Γερμανό οτι οι συσκευες που έχουν ni-mh δεχονται και ni-cd.

Το αντίθετο όμως δε συμβαίνει!

Ελα ομως που το τηλεφωνο μου δεν αναγράφει ποια ακριβως μπαταρία δέχεται.

Ισχύει αυτο που λέει ο Γερμανός ή ...μπαρούφες?

Να βάλω άφοβα Ni-Mh ή να μη το ρισκάρω?

Φιλε μου οι μπαταριες ειναι ιδιες δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Και αν βαζεις ΑΑ παρε Sanyo 2100 mA απο το Γερμανο και αν σε παιρνει παρε και τον φορτιστη της Sanyo ειναι αστερι.

Τα Panasonic τα τελευταια πεντε χρονια βαζουν ni-mh ισως και τα λιγο παλαιωτερα, μια θεια μου με Panasonic τριων χρονων παει στον Γερμανο και της δινουν ni-cd το τηλεφωνα δουλευε για τριαντα λεπτα τις αλλαζω με ni-mh και εδω και ενα χρονο ολα καλα.

Αρα στον Γερμανο σου ειπαν το αντιθετο, το μονο προβλημα ειναι η μικροτερη χωρητικοτητα των ni-cd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...