Speculoos Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Όπως ειπώθηκε δεν υπάρχει πια η έννοια μισο/ένα κιλό για ολόκληρη φρατζόλα που πωλείται ανά τεμάχιο οπότε δεν υπάρχει και αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει το βάρος πριν ή μετά το ψήσιμο όπως γινόταν παλιότερα. Από το 2014 με το πολυνομοσχέδιο 4254/2014 σχετικά με διάφορα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας καταργούνται τα προκαθορισμένα βάρη οπότε κάθε φούρναρης παράγει τα ψωμιά που πωλούνται ανά τεμάχιο στο βάρος που ο ίδιος επιθυμεί και θα πρέπει να αναγράφεται με ευκρίνεια.
LouCi4er Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Καλά χαλαρώστε λιγάκι κάποιοι εδώ. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν κάθεται να φτιάχνει ψωμί κάθε μέρα επί μόνιμου βασεως στο σπίτι του. Μπορεί να το κάνει 1-2 φορές τον μήνα έτσι για το γαμοτο επειδή του αρέσει η διαδικασία και φυσικά αν κρίνει πως ποιοτικά και γευστικά το ψωμί του είναι καλύτερο από του φουρνου. Κατά τα άλλα, μπορεί να μην τρώει και συχνά ψωμί οπότε να του αρκούν αυτές οι λίγες φορές η μπορεί να προτιμάει να αγοράζει τόσο από έξω αλλά να φτιάχνει και στο σπίτι του. Κι ομως,εμενα η μανα μου καθεται και ζημωνει το ψωμι της επι σχεδον 2 χρονια τωρα.Ζημωνει μια φορα την εβδομαδα και το βαζει καταψυξη.Το κανει γιατι λεει τα ψωμια απο τον φουρνο εδω στο χωριο εχουν πολυ σκληρη πετσα και δεν μπορει να τα φαει συν του οτι πιστευει οτι ο φουρναρης ειναι βρωμιαρης και σιχαινεται.Εγω παντως θελω το ψωμι να εχει σχεδον ολο πετσα και καθολου ψυχα,της μανας μου ειναι το αναποδο και δεν μ αρεσει καθολου.
enrique19 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 18 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Αν επιτρέπετε, πως το φτιάχνετε το ψωμί; Βάζετε τα υλικά που είπε ένας πριν, αλεύρι, νερό, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και τα ανακατεύετε κάπου και μετά το ψήνετε; Ναι ακριβως βαζω ολα αυτα τα υλικα(που βρισκω ΠΑΝΤΑ σε προσφορα και καλη ποιοτητα..αλευρι απο μυλο) και μετα τα ψηνει ο αρτοπαρασκευαστης μου με νυχτερινο ρευμα.Ελαχιστοποιω το κοστος παντου και βγαινει περιπου 20 λεπτα. 1
achilles_g_ Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Λογικό, πιθανόν κάποια μικρη ποσότητα να έχει αφαιρεθεί πχ πιτσιλιές η να έχει μείνει σε σκεύος, τα 400mL νερό δεν είναι καθαρά 400gr, διότι το νερό έχει μια πυκνότητα λίγο κάτω του 1 kg/L στους 20 βαθμούς. Σε φούρνο μου έχει τύχει να είναι 700 gr, το έβαλα πιο πολύ για να ζυγίσουμε τις διαφορές 😀😀
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 3 σελίδες απαντήσεις για οικονομική ανάλυση ψωμιού και για το αν τελικά κάνει 1,2€ ή 0,8€ καθαρά το κιλό. Μην προσβάλλεστε όταν μετά σας λέω μίζερους. Φιλικά πάντα.
SB_1957 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 17 λεπτά πριν, JohnGTA είπε 3 σελίδες απαντήσεις για οικονομική ανάλυση ψωμιού και για το αν τελικά κάνει 1,2€ ή 0,8€ καθαρά το κιλό. Μην προσβάλλεστε όταν μετά σας λέω μίζερους. Φιλικά πάντα. Δεν είναι θέμα μιζέριας. Γιατί με το σκεπτικό σου θα πρέπει να μη σε νοιάζει αν κάποιο άλλο προϊόν έχει 120 ή 80 ευρώ! 7
phanispal Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Ναι, κι εγώ δε συμπάσχω με την άποψη του JohnGTA, μου θυμίζει την περίπτωση με το μπουκαλάκι νερό που από 50 δραχμές πήγε στα 50 λεπτά και κάποιοι έλεγαν «τι κάνεις έτσι για 50 λεπτά;». Δεν είναι θέμα τόσο του ποσού αυτού καθεαυτού, όσο της κοροϊδίας. 7
kprimax Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Πέρα από το κόστος των υλικών , πρέπει να υπολογίσουμε και τις εργατοώρες, πρέπει να πληρωθεί και για τον κόπο του, το χρόνο του.. Δεν είμαι φούρναρης, αλλά έχω φίλο φούρναρη και ξέρω τα ζορια που τραβάει. Έχει να κοιμηθεί φυσιολογικά κάτι χρόνια. Και δε μιλάω για τις μεγάλες αλυσίδες, αλλλά για τους μικρούς οικογενειακούς φούρνους. 1
mary Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Έφτιαξα σήμερα ψωμί με 500γρ αλεύρι, μετά το ψήσιμο το ψωμί ζύγιζε 820γρ. Άρα στη δικιά μου περίπτωση μισό κιλό ψωμί ζυγίζει 820γρ. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2021 από mary 1 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 0,70 λεπτά και 1 ευρώ ; Όσοι είναι ψωμάδες ,το πληρώνουν ακριβά.Κάτω από 1,5ευρώ ούτε για πλάκα αν θες να πάρεις καλής ποιότητας.Εδώ πάει το ας πάρω καλύτερα έναν αρτοπαρασκευαστή.
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Σε φούρνο μου έχει τύχει να είναι 700 gr, το έβαλα πιο πολύ για να ζυγίσουμε τις διαφορές 😀😀 Ξέχασα και το ότι το νερό εξατμίζεται.
Arkin Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Απο μας το σταρι παντως τα τελευταια χρονια το περνουν 15 λεπτα το κιλο. Και το πουλανε χρυσαφι. 20 λεπτα ειναι τα εξοδα γιατι δεν βρεχει καθολου τα τελευταια χρονια και δεν βγαζει το καθε στρεμμα πολλα. Μια επιδοτηση μενει και αυτη λιγη γιατι παει και στα εξοδα. Πανε να καταστρεψουν τον πρωτογενη τομεα ενω ολη η Ελλαδα ζει απο εμας. 1
achilles_g_ Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 17 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ξέχασα και το ότι το νερό εξατμίζεται. Εξατμίζεται αλλά άλλο 900 gr άλλο 700...
kloze Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Διαβάζω πολλά σχόλια που δεν ισχύουν και θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής, στο ψωμί η αξία είναι με βάση την ζύμη γιατί ο φούρναρης και αυτός πληρώνει αλεύρι άρα μισό κιλό ψωμί όταν αγοράζεις είναι 350γρ διότι ήταν 500γρ ζυμάρι μείον 30% την αφυδάτωση. Το κλασικό χωριάτικο υπάρχει νόμος ότι πρέπει να είναι από 350γρ-370γρ ψημένο τα υπόλοιπα ψωμιά είναι αρτοποιήματα και χρεώνονται όσο επιθυμεί ο φούρναρης,αν θες το αγοράζεις. όταν αγοράζεις ψωμί δεν πληρώνεις το αλεύρι πληρώνεις την νύχτα πάνω από όλα που δουλεύει ο φούρναρης για να βρεις εσυ το πρωί έτοιμα τα προϊόντα + τα έξοδα του φούρνου πετρέλαιο ΔΕΗ ενοίκιο κτλ . αλλο να γυρίζεις σπιτι σου στις δυο τα ξημερώματα από βόλτα και άλλο να ξυπνάς να πας για δουλειά αγαπητοί και όσοι δουλεύουν νύχτα καταλαβαίνουν. 3
rubadub Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, enrique19 είπε Ναι ακριβως βαζω ολα αυτα τα υλικα(που βρισκω ΠΑΝΤΑ σε προσφορα και καλη ποιοτητα..αλευρι απο μυλο) και μετα τα ψηνει ο αρτοπαρασκευαστης μου με νυχτερινο ρευμα.Ελαχιστοποιω το κοστος παντου και βγαινει περιπου 20 λεπτα. Άνοιξε φούρνο να κλείσεις την επόμενη των εγκαινίων... άντε και βρίσκεις αλευρι απο μύλο (λές και τα άλλα είναι απο κούνια), σε προσφορά (!) και σε καλή ποιότητα (!!!), βάλε μαγιά, αλάτι, ρευμα, εργατικά.. αντε γεια!!! 0,30 έχει μόνο η ξηρή μαγιά που θα βάλεις στο (σπιτικό) κιλό, με τιμές σκρούτζ... το σπιτικό ψωμι είναι καλύτερο απο τον μέσο φούρνο, δεν είναι οικονομικότερο σε καμία περίπτωση... 1 ώρα πριν, Arkin είπε Απο μας το σταρι παντως τα τελευταια χρονια το περνουν 15 λεπτα το κιλο. Και το πουλανε χρυσαφι. 20 λεπτα ειναι τα εξοδα γιατι δεν βρεχει καθολου τα τελευταια χρονια και δεν βγαζει το καθε στρεμμα πολλα. Μια επιδοτηση μενει και αυτη λιγη γιατι παει και στα εξοδα. Πανε να καταστρεψουν τον πρωτογενη τομεα ενω ολη η Ελλαδα ζει απο εμας. Κοιτα να δείς κάτι πράγματα... και το προβειο γαλα 0,9€ το αγοράζουν στην καλύτερη και πουλάνε την φέτα 10€.. για να μήν μιλήσουμε για βαμβάκια και ρούχα... μεταποίηση λέγεται, και έχει κέρδη αλλά και έξοδα.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις