androu Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Μια απορία .. πιο απο τα δύο έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα?? ενας δίσκος βινυλλίου . . ή ένα cd προφανώς .. χωρητικότητα σε μουσική..
androu Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Απο ποιότητα ναι!! απο χρονική διάρκεια ?? Δηλαδή ενα cd χωρά 80 λεπτά μουσικής ένας δίσκος ποσο χωράει?
Toufas Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 3-4 tragoudia max i kathe plevra nomizo se diarkia den ksero pezoune polla pragmata
Cristina Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Νικόλα, με την μουσική που ακούς, με το ζόρι 3-4 songs θα έπαιρνε ένα βινύλιο. Το μεγαλύτερης διάρκειας βινύλιο που θυμάμαι να έχω είναι κοντά στα 30'-33'/πλευρά (9-10 τραγούδια). Δεν αποκλείεται να υπάρχει δυνατότητα για λίγο παραπάνω.
SnipeR Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 Ρε παιδιά έχω μια απορία. Πώς μπορεί ένας δίσκος βινυλίου να έχει καλύτερη ποιότητα από ένα ψηφιακό δίσκο;
Cue Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 Γιατί το έχεις απορία? Αν το δεις εντελώς απλά, στο cd η μουσική είναι συμπιεσμένη!
Toufas Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 kai sniper i atmosfera logo tou magnitismou einai entelos diaforetiki...eilikrina einai toso magiko to pos pezei enas diskos...aaaax :>
SwAToNeR Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 to binylio einai analogiko pros analogiko.. to cd psifiako se analogiko....
orck Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 Δημοσ. 23 Μαΐου 2004 καλα βεβαια αυτα ισχυουν σε εντελως θεωρητικο επιπεδο παντα γιατι στην πραξη θες κορυφαια και πανακριβα μηχανηματα για να παιξει καλα ο δισκος Sniper αν σκεφτεις πως αναπαραγει το βινυλιο και το cd ενα ημιτονο ισως καταλαβεις το πρωτο το βγαζει σαν ημιτονο ενω το δευτερο κατι σαν παρα πολλα σκαλοπατια (256 βαθμιδες για 8bit δειγματοληψια) που ειναι παρα πολυ κοντα στο ημιτονο
Toufas Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 poli kala mixanimata kai panakriva? etsi den paei kai stis cdieres? ena pikap ton 300 euro pezei apsoga tous diskous
apoikos Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 Γιατί το έχεις απορία? Αν το δεις εντελώς απλά' date=' στο cd η μουσική είναι συμπιεσμένη![/quote'] Δε θα το έθετα ακριβώς έτσι (δεν πρόκειται για συμπίεση, αλλά για κωδικοποίηση) Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι ενώ το βινύλιο περιέχει τον ήχο, το CD περιέχει μια περιγραφή του ήχου (PCM). Κατά την αναπαραγωγή του CD ο αποκωδικοποιητής PCM προσπαθεί να ανασυνθέσει τον ήχο από την περιγραφή του, είναι σαφές όμως ότι το αποτέλεσμα διαφέρει από το αρχικό ηχητικό σήμα. Επιπλέον, όπως είπε ο Toufas, η μαγνητική κεφαλή "χρωματίζει" τον ήχο και του δίνει χαρακτήρα, αλλά αυτό είναι μάλλον θέμα γούστου. Προσωπικά προτιμώ να ακούω τους Nightwish σε βινύλιο παρά σε CD Τέλος, για όσους έχουν θεωρητικές ανησυχίες, το CD μπορεί να αποδόσει πολύ πιο στενό εύρος συχνοτήτων από το βινύλιο. Η PCM διαμόρφωση που χρησιμοποιεί έχει ρυθμό δειγματοληψίας 44.1 kHz, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι σύμφωνα με το θεώρημα Shannon - Nyquist (sic) μπορεί να διακρίνει στο σήμα συχνότητες μέχρι τα 22.05 kHz. Θεωρητικά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού το ανθρώπινο αυτί "καταλαβαίνει" συχνότητες μέχρι τα 16 kHz περίπου, ωστόσο στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά για δύο κυρίως λόγους: Οι υψηλές συχνότητες (τις οποίες ακούει το ανθρώπινο αυτί) πιθανόν να εμφανίζονται παραμορφωμένες ως προς την έντασή τους στο ψηφιοποιημένο σήμα. Τυχόν συχνότητες πάνω από τα 22.05 kHz εμφανίζονται ως "ψευδοσυχνότητες" (alias frequencies) στο ψηφιοποιημένο φάσμα, με αποτέλεσμα, αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα φίλτρα κατά την ηχογράφηση, να παραμορφώνεται το αρχικό σήμα. Λόγω των "λέξεων" των 16 bit που χρησιμοποιεί η PCM διαμόρφωση του CD, το δυναμικό εύρος είναι (θεωρητικά) περίπου 90 dB, δηλαδή ο δυνατότερος από το χαμηλότερο ήχο που περιέχονται σε ένα CD μπορούν να απέχουν 90 dB (το βινύλιο έχει μικρότερο δυναμικό εύρος) Στην πραγματικότητα το δυναμικό εύρος ενός CD περιορίζεται για διάφορους λόγους περίπου στα 85dB. Το δυναμικό εύρος που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί (μέχρι να... ματώσει) είναι περίπου 130 dB, οπότε το CD (ούτε το βινύλιο) δεν μπορεί να αποδώσει πλήρως ό,τι θα άκουγε το ανθρώπινο αυτί. Συγγνώμη για το τεχνικό της υπόθεσης
returnttsource Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 >οπότε το CD (ούτε το βινύλιο) δεν μπορεί να αποδώσει πλήρως ό,τι θα άκουγε το ανθρώπινο αυτί. opote pame se SACD KAI DVD-Audio ilopoihseis?
Fozzy Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 apoikos thanx vasika k egw thn eixa diafores tetoiou eidous apories kai to post sou htan poly katatopistiko an ksereis kapoia pragmata sxetika me SACD kai DVD-Audio opws leei k o returnttsource kalo tha htan na anoiges ena topic me afta
SnipeR Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 Δημοσ. 24 Μαΐου 2004 Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει δίσκο βινυλίου για να το συγκρίνω με τον ίδιο σε CD. Είμαι άσχετος περί του θέματος αλλά κάνω την εξής σύγκριση στο μυαλό μου και δημιουργείται αυτή η απορία. Αφού ένα ψηφιακό DVD είναι πολύ καλύτερο σε ποιότητα εικόνας-ήχου από μια αναλογική βιντεοκασσέτα, πώς γίνεται να μην ισχύει και το ίδιο με τα βινύλια και τα CDs; Ίσως φταίει το PCM, γιατί απ'ότι βλέπω στο post του returnttsource υπάρχουν super audio cd kai dvd-audio που δεν έχω ξανακούσει Επιπλέον το βινύλιο όσο να 'ναι το επηρεάζει ο καιρός και χαλάει την ποιότητά του. Το cd όσο και να γρατζουνιστεί και όσος χρόνος και να περάσει, ή θα παίζει ή δε θα παίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.