chkontog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Καλησπερα.Έχω εναν hdd ο οποίος, εκεί που μπαίνει το καλώδιο για την μεταφορά των δεδομένων, έχει σπάσει το ένα πινάκι και δεν συνδέεται με τον υπολογιστή.(η τροφοδοσία είναι μια χαρά.).Σε τι μαγαζί να τον στείλω να μου τον φτιάξουνε;
chkontog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Βασικα ξεβίδωσα το pcb controller και θα πάρω ένα από ebay με 30 ευρώ. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μη ξεχάσετε να αλλάξετε το BIOS chip στη νέα πλακέτα.
chkontog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Μη ξεχάσετε να αλλάξετε το BIOS chip στη νέα πλακέτα. δλδ;
V.I.Smirnov Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) "Ίδιοι" δίσκοι ΔΕΝ έχουν ταυτόσημες ρυθμίσεις. Ο λόγος είναι οι μηχανικές ανοχές στην κατασκευή και στην κίνηση των μηχανικών μερών απαιτούν ύψιστη ακρίβεια που δεν επιτυγχάνεται με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Κάθε δίσκος καλιμπράρεται ξεχωριστά με ειδικό εξοπλισμό και οι ρυθμίσεις του αφορούν ακριβώς αυτόν και αποθηκεύονται σε ειδικό chip επάνω του. Το ότι θα βάλες πλακέτα άλλου "ίδιου" δίσκου δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα λειτουργήσει. Κι αν λειτουργήσει, οι ρυθμίσεις του θα είναι λανθασμένες (και σίγουρα όχι βέλτιστες) καθώς θα αφορούν διαφορετικό τεμάχιο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η σκέψη ότι "χάλασε ο controller, τον αντικαθιστώ από έναν δίσκο-δότη και τέλος" είναι απλοϊκή και λανθασμένη. Πρέπει να ξεκολλήσεις το chip του παλιού που έχει τις ρυθμίσεις του μηχανικού μέρους και να το βάλεις στην νέα πλακέτα. Αυτό εννοεί o Τέρης... - Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov 2 1
chkontog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 14 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε "Ίδιοι" δίσκοι ΔΕΝ έχουν ταυτόσημες ρυθμίσεις. Ο λόγος είναι οι μηχανικές ανοχές στην κατασκευή και στην κίνηση των μηχανικών μερών απαιτούν ύψιστη ακρίβεια που δεν επιτυγχάνεται με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Κάθε δίσκος καλιμπράρεται ξεχωριστά με ειδικό εξοπλισμό και οι ρυθμίσεις του αφορούν ακριβώς αυτόν και αποθηκεύονται σε ειδικό chip επάνω του. Το ότι θα βάλες πλακέτα άλλου "ίδιου" δίσκου δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα λειτουργήσει. Κι αν λειτουργήσει, οι ρυθμίσεις του θα είναι λανθασμένες (και σίγουρα όχι βέλτιστες) καθώς θα αφορούν διαφορετικό τεμάχιο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η σκέψη ότι "χάλασε ο controller, τον αντικαθιστώ από έναν δίσκο-δότη και τέλος" είναι απλοϊκή και λανθασμένη. Πρέπει να ξεκολλήσεις το chip του παλιού που έχει τις ρυθμίσεις του μηχανικού μέρους και να το βάλεις στην νέα πλακέτα. Αυτό εννοεί o Τέρης... - πφφφ αυτο μονο εργαστηριο μπορει να το κανει
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Η σκέψη ότι "χάλασε ο controller, τον αντικαθιστώ από έναν δίσκο-δότη και τέλος" είναι απλοϊκή και λανθασμένη. Πρέπει να ξεκολλήσεις το chip του παλιού που έχει τις ρυθμίσεις του μηχανικού μέρους και να το βάλεις στην νέα πλακέτα. Αυτό εννοεί o Τέρης... Αυτό ακριβώς! 1 λεπτό πριν, chkontog είπε πφφφ αυτο μονο εργαστηριο μπορει να το κανει Ή και μόνοι μας στο σπίτι φλασάροντας το νέο controller με το firmware του παλιού. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2021 από Τέρης Α.
chkontog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Αυτό ακριβώς! Ή και μόνοι μας στο σπίτι φλασάροντας το νέο controller με το firmware του παλιού. Πως γίνεται αυτό;
V.I.Smirnov Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Γι αυτό λέμε ότι η επισκευή του δίσκου ΔΕΝ είναι εφικτή από χρήστες. Ούτε τα βασικά δεν ξέρει ο κόσμος και θέλει να κάνει τον Κύρο Γρανάζη.... Εμ δεν γίνεται... - Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov 1
chkontog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το βιάζεστε; Όχι απαραίτητα 3 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Εμ, γιατί λέμε ότι η επισκευή του δίσκου ΔΕΝ είναι εφικτή από χρήστες. Ούτε τα βασικά δεν ξέρει ο κόσμος και θέλει να κάνει τον Κύρο Γρανάζη.... Εμ δεν γίνεται... - Δεν ήθελα να κάνω τον Κύρο Γρανάζη, απλά δεν ήξερα ότι γίνεται έτσι 5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το βιάζεστε; Ποια είναι η πλακέτα; Ο δίσκος γράφει πάνω WD10EARX- 00N0YB0 Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2021 από chkontog
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Αν είναι αυτή η πλακέτα (έχω κι εγώ την ίδια) το τσιπάκι που σας ενδιαφέρει είναι αυτό:
chkontog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 21 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν είναι αυτή η πλακέτα (έχω κι εγώ την ίδια) το τσιπάκι που σας ενδιαφέρει είναι αυτό: Ναι αλλά δεν ξέρω να κάνω αυτά που μου ειπατε
Mr_Terror Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Αν δεν θες να μπλεξεις με πλακετες βρες καποιον ηλεκτρονικο να σου κανει καποια πατεντα με καλωδια.Αν ειναι γατος ο ηλεκτρονικος θα στον κανει λειτουργικο. 1
chkontog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Βασικά θα μπορούσα να το κάνω και μόνος μου αλλα δεν ξέρω αν θα πετυχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα