Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Land-decked είπε

εχεις δικιο οτι τα χιλια καποτε ηταν σαν 2000 στην ανατολικη ευρωπη. ΣΗΜΕΡΑ ομως οταν τα ενοικια τους ειναι 500 ευρω και δεν γινεται να ζεις μονος σου. Πραγα, Βαρσοβια, βουδαπεστη, Βουκουρεστι.... ενοίκιο μεγαλυτερο απο Αθηνα, και ακου το καλυτερο, οταν εχει παγωνια εισαι τυχερος αν το σπιτι εχει κλιματισμο και δεν την βγαζεις με κανα ηλεκτρικο πανελ... Τα ξερω γιατι εχω κοιμηθει αγκαλια με πανελς πολλες φορες...😅 

Και ενταξυ να εχεις συγκάτοικο μεχρι τα 30 σου, μετα τα 30 που θες κατι καλυτερο τι γινεται? καποτε που το ενοικιο ηταν 200 ευρω μπορουσες να κανεις ζωαρα με το χιλιαρικο... πλεον τελος αυτα. Πλεον εχει γεμισει με Τουρκους, γιατι για τον τουρκο τα 800-1000 ευρώ ειναι σαν θυραυρος... γυρναει τουρκια και αγοραζει οτι γουσταρει με την λιρα στα ταρταρα...

Εγω συμφωνω 100% με τον φιλο που ειπε οτι πρεπει να παρεις τουλαχιστον επι 3 τα λεφτα της ελλαδας για να πας αλλου. Παιρνεις 1000 ελλαδα, θα φυγεις μονο αν σου δωσουν 3000+. Αλλιως κατσε εκει που εισαι. Φυγε μονο για την εμπειρια αν εχεις καβατζα το χαρτζιλικι του μπαμπα..

Γιατί δεν γυρνας Ελλάδα;

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί δεν γυρνας Ελλάδα;

πες μου πρωτα εσυ ποσα βγαζεις στο uk και αν εισαι καλα εκει..και θα σου πω μετα για μενα, γιατι εσυ δεν εχεισ γραψει καμια λεπτομερια για την ζωη σου εκει

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Land-decked είπε

πες μου πρωτα εσυ ποσα βγαζεις στο uk και αν εισαι καλα εκει..και θα σου πω μετα για μενα, γιατι εσυ δεν εχεισ γραψει καμια λεπτομερια για την ζωη σου εκει

Τα εχω γραψει ήδη, σε άλλο θέμα.Live in carer είμαι και στην τσέπη μπαίνουν πάνω απο £2100 τον μήνα.

Πριν 4 μήνες υπέγραψα νέο συμβόλαιο για τουλάχιστον £29000 τον χρόνο για 40 εβδομάδες εργασίας.Εχω δεχτεί προτάσεις απο άλλες εταιρίες για £900-£1000 την εβδομάδα μικτά.

Η τελευταία μου εν Ελλάδι εργασία ήταν για €800,εργάτης.

Απο Ελλάδα έφυγα την άνοιξη του 2019 σε ηλικία 48 ετών.

Διδυμος στο ζώδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Land-decked είπε

Εγω συμφωνω 100% με τον φιλο που ειπε οτι πρεπει να παρεις τουλαχιστον επι 3 τα λεφτα της ελλαδας για να πας αλλου. Παιρνεις 1000 ελλαδα, θα φυγεις μονο αν σου δωσουν 3000+. Αλλιως κατσε εκει που εισαι. Φυγε μονο για την εμπειρια αν εχεις καβατζα το χαρτζιλικι του μπαμπα..

Αν το αλλου εχει 3 φορες πιο ακριβη ζωη απο Ελλαδα? θα αρχισουμενα γκρινιαζουμε και εκει για τη ζωη? Θα μας φταινε ολα? Αλλα δεν θα μας φταει ο εαυτος μας που πηγε πανεπιστημιο αλλα δεν μπηκε στον κοπο να μαθει τι ειναι η αγοραστικη δυναμη?

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, OxiGiannisGiannakis είπε

Αν το αλλου εχει 3 φορες πιο ακριβη ζωη απο Ελλαδα? θα αρχισουμενα γκρινιαζουμε και εκει για τη ζωη? Θα μας φταινε ολα? Αλλα δεν θα μας φταει ο εαυτος μας που πηγε πανεπιστημιο αλλα δεν μπηκε στον κοπο να μαθει τι ειναι η αγοραστικη δυναμη?

Ο φίλος είπε επί 3 μισθό με την λογική ότι μιλάμε για τιμές Γερμανίας... Και μισθό Γερμανίας. Τώρα για την αγοραστική δύναμη που λες , αυτό ας το μάθουν τα παιδάκια που φέτος μπήκαν στο πανεπιστήμιο και νομίζουν ότι πιάσαν το λαχειο... Εγώ στα 30+ το έμαθα στην πράξη

24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τα εχω γραψει ήδη, σε άλλο θέμα.Live in carer είμαι και στην τσέπη μπαίνουν πάνω απο £2100 τον μήνα.

Πριν 4 μήνες υπέγραψα νέο συμβόλαιο για τουλάχιστον £29000 τον χρόνο για 40 εβδομάδες εργασίας.Εχω δεχτεί προτάσεις απο άλλες εταιρίες για £900-£1000 την εβδομάδα μικτά.

Η τελευταία μου εν Ελλάδι εργασία ήταν για €800,εργάτης.

Απο Ελλάδα έφυγα την άνοιξη του 2019 σε ηλικία 48 ετών.

Διδυμος στο ζώδιο.

Φίλε εσύ κάνεις μια δουλειά που δεν θα έκαναν πολλοί.... Και σε σχέση με το τι έκανες πριν φαίνεται ότι έκανες την σωστή επιλογή.

Ο φίλος μου που μένει στο Εδιμβούργο, σπουδασε πολιτικός μηχανικός, και φτιάχνει πίτσες στη ντόμινο για 1600 λίρες, τι να πεις για αυτόν?  Αν δεν είναι αυτό κατάντια τι είναι?

Το έγραψα και πιο πριν, οι blue collar εργαζόμενοι παίρνουν περισσότερα από τον average white collar. Γιατί οι δουλειές γραφείου πλέον είναι τελείως αυτοματοποίημενες... Και αν δεν τους κάνεις εσύ βρίσκουν άλλον, και σε μια βδομάδα έχει μάθει την δουλειά σου...

Τώρα σχετικά γιατί δεν φεύγω από ανατολικη Ευρώπη, όπως καταλαβαίνετε έχω σχέσεις εδώ , γυναίκα κλπ... 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Τώρα σχετικά γιατί δεν φεύγω από ανατολικη Ευρώπη, όπως καταλαβαίνετε έχω σχέσεις εδώ , γυναίκα κλπ... 

Πολύ σημαντικό αυτό.

13 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Ο φίλος μου που μένει στο Εδιμβούργο, σπουδασε πολιτικός μηχανικός, και φτιάχνει πίτσες στη ντόμινο για 1600 λίρες, τι να πεις για αυτόν?  Αν δεν είναι αυτό κατάντια τι είναι?

Ο ίδιος το βλεπει σαν κατάντια;Γιατί δεν ψάχνει αλλού τότε;Γιατί δεν πάει σε δευτερη δουλειά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πολύ σημαντικό αυτό.

Ο ίδιος το βλεπει σαν κατάντια;Γιατί δεν ψάχνει αλλού τότε;Γιατί δεν πάει σε δευτερη δουλειά;

ο ιδιος ντρεπετε να το πει στους παλιους του φιλους πισω στην ελλαδα. Γιατι παλια στο σχολειο ηταν απο τους ανετους, με τα ακριβα ρουχα και παπουτσια κλπ Γιαυτο στην αρχη ελεγε οτι ειναι μανατζερ στη πιτσαρια...αλλα η αληθεια παντα βγαινει στην επιφανεια..

καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη, αλλα να πεφτεις απο τα ψηλα στα χαμηλα ειναι μεγαλη...

Επεξ/σία από Land-decked
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Land-decked είπε

Το έγραψα και πιο πριν, οι blue collar εργαζόμενοι παίρνουν περισσότερα από τον average white collar. Γιατί οι δουλειές γραφείου πλέον είναι τελείως αυτοματοποίημενες... Και αν δεν τους κάνεις εσύ βρίσκουν άλλον, και σε μια βδομάδα έχει μάθει την δουλειά σου...

Μαλλον περνας φαση και τα βλεπεις ολα κυνικα. Σε white collar δουλεια ξερεις ποσους μηνες θελει να εκπαισευσεις καποιον για φτασει το επιπεδο του 3 χρονια εμπειριας? Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Μαλλον περνας φαση και τα βλεπεις ολα κυνικα. Σε white collar δουλεια ξερεις ποσους μηνες θελει να εκπαισευσεις καποιον για φτασει το επιπεδο του 3 χρονια εμπειριας? Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Σε όσες δουλειές πήγα είχαν SOP (Standard operating procedure). Το οποίο μαθαίνεις μαζί με κάποιον άλλον υπάλληλο, και μετά απο το πολύ 2 βδομάδες κάνεις την δουλειά μόνος σου. 

Όλες οι δουλειές που έχω κάνει είχαν ένα τέτοιο , είτε βιβλιαράκι είτε power point , τι να κάνεις και πως

Επεξ/σία από Land-decked
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Land-decked είπε

ο ιδιος ντρεπετε να το πει στους παλιους του φιλους πισω στην ελλαδα. Γιατι παλια στο σχολειο ηταν απο τους ανετους, με τα ακριβα ρουχα και παπουτσια κλπ Γιαυτο στην αρχη ελεγε οτι ειναι μανατζερ στη πιτσαρια...αλλα η αληθεια παντα βγαινει στην επιφανεια..

καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη, αλλα να πεφτεις απο τα ψηλα στα χαμηλα ειναι μεγαλη...

Οδηγός στην Αμαζον να πάει θα παίρνει £150 την ημέρα.Στο lidl πληρωνουν £11 με 12 την ώρα.

Μπας και βαριέται ο φίλος σου; 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, NT1G είπε

2 βδομάδες; Υπερβολές, σε 2 ώρες τα έχεις μάθει όλα.

10 χρόνια δουλεύω σε πολυεθνικές. Τόσο θέλει 2 βδομάδες και με καθοδήγηση άλλες 2 ακόμα και μετά μπορείς άνετα μόνος.

Τους έχεις για χαζούς? Κάνουν την δουλειά σαν άσκηση δημοτικού. Έτσι ώστε όταν ο κάθε υπάλληλος ζητήσει αύξηση, να τον στείλουν από εκεί που ήρθε. Σαν ένα γρανάζι που απλά το πετάς και βαζουν ένα άλλο όμοιο στην θέση του. 

και για να μη παρεξηγηθουμε δε στα λέει αυτά κανείς κομμουνιστής που μόνο να κλέγετε ξέρει. Τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια πως λειτουργούσαν.

Σκέψου το λογικά, γιατί να βασιστεί μια επιχείρηση στην δική σου αξία σαν μονάδα , και να μην σπάσει την δουλειά σε 3 εύκολα κομμάτια? Έτσι ώστε να μην σε έχει ανάγκη , να μπορεί να σε αλλάζει εύκολα . Και συνολικά θα πληρώνει τα 3 ατομα λιγότερο από έναν καλό εργαζόμενο που κάνει τα πάντα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Land-decked είπε

10 χρόνια δουλεύω σε πολυεθνικές. Τόσο θέλει 2 βδομάδες και με καθοδήγηση άλλες 2 ακόμα και μετά μπορείς άνετα μόνος.

Τους έχεις για χαζούς? Κάνουν την δουλειά σαν άσκηση δημοτικού. Έτσι ώστε όταν ο κάθε υπάλληλος ζητήσει αύξηση, να τον στείλουν από εκεί που ήρθε. Σαν ένα γρανάζι που απλά το πετάς και βαζουν ένα άλλο όμοιο στην θέση του. 

Ξεφευγουμε πολυ απο το θεμα μας απλα επειδη μας διαβαζουν πολλοι δεν ειναι δυνατον να λεγονται τετοια πραγματα. Στο κτιριο που ζω πηρε συνταξη ο θυρωρος και εδω και ενα τετραμηνο που ηρθαν οι νεοι περναμε τα παθη του Χριστου! Μεσα σε τεσσερις μηνες δεν εχουν μαθει ακομα τα κατατοπια και τα μυστικα μιας απλης δουλειας οπως αυτη του θυρωρου.

Θεσεις με στοιχειωδη εξειδικευση θελει κανεις πολλους μηνες για μαθει τα βασικα και να ειναι παραγωγικος. Εκει πατανε οι εργαζομενοι, φερνουν μια προταση απο αλλη δουλεια και τσιμπανε αυξηση.

Τωρα αν μιλαμε για δουλεις οπως απλη γραμματειακη υποστηριξη η τηλεφωνητης ναι εκει ισως εχεις δικιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...