Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Σκέφτομαι να ενοικιάσω ένα Διαμέρισμα σε Ισόγειο και θέλω να ξέρω αν γίνεται να δηλωθεί ως Επαγγελματική Στέγη για Πωλήσεις Αγαθών & Παροχή Υπηρεσιών.

Οι πωλήσεις και η παροχή υπηρεσιών θα γίνονται αποκλειστικά μόνο online ή τηλεφωνικός (eshop), δεν θα λειτουργεί ως Φυσικό Κατάστημα δηλαδή υποδοχή πελατών.

Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία; 

Απ' όσο ξέρω πρέπει να δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη ως επαγγελματική έδρα, είναι κάτι δύσκολο και πολύπλοκο; 

Δημοσ.

Παροχή υπηρεσιών μπορεί. Για πωλήσεις αγαθών, ακομα κι αν μιλάμε για eshop, δεν γνωριζω. Ήξερα ότι πρέπει να δηλώσεις στην εφορία εκμισθωμενο χώρο ή δικό σου εφόσον έχει χρήση καταστήματος η επαγγελματική στέγη. Για να κάνει αλλαγή χρήσης ο ιδιοκτήτης είναι μπελαλίδικη διαδικασία, εξαρτάται τι θέλει να κάνει, χρειάζεται και μηχανικός ενώ αυξάνονται και τα δημοτικά τέλη μέσω δεη. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Παροχή υπηρεσιών μπορεί. Για πωλήσεις αγαθών, ακομα κι αν μιλάμε για eshop, δεν γνωριζω. Ήξερα ότι πρέπει να δηλώσεις στην εφορία εκμισθωμενο χώρο ή δικό σου εφόσον έχει χρήση καταστήματος η επαγγελματική στέγη. Για να κάνει αλλαγή χρήσης ο ιδιοκτήτης είναι μπελαλίδικη διαδικασία, εξαρτάται τι θέλει να κάνει, χρειάζεται και μηχανικός ενώ αυξάνονται και τα δημοτικά τέλη μέσω δεη. 

Λογικά είναι αυτά που λες.

Έχω ψωνίσει άπειρες φορές από  άλλα eshops και μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί έχω δει eshop να είναι στυμμένα κανονικά σε Διαμερίσματα εντός Πολυκατοικιών.

Λογικά, ο εκάστοτε ιδιοκτήτης των διαμερισμάτων αυτών θα τα έχει δηλώσει ως επαγγελματική στέγη.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MariosX είπε

Λογικά είναι αυτά που λες.

Έχω ψωνίσει άπειρες φορές από  άλλα eshops και μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί έχω δει eshop να είναι στυμμένα κανονικά σε Διαμερίσματα εντός Πολυκατοικιών.

Λογικά, ο εκάστοτε ιδιοκτήτης των διαμερισμάτων αυτών θα τα έχει δηλώσει ως επαγγελματική στέγη.

Δεν είμαι σίγουρος και δεν ξέρω τι παίζει, ενδέχεται να τα έχει δηλώσει χωρίς να είναι επαγγελματική στέγη. Η αλλαγή χρήσης χώρου είναι γενικά μπελάς. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, MariosX είπε

Καλησπερα

Σκέφτομαι να ενοικιάσω ένα Διαμέρισμα σε Ισόγειο και θέλω να ξέρω αν γίνεται να δηλωθεί ως Επαγγελματική Στέγη για Πωλήσεις Αγαθών & Παροχή Υπηρεσιών.

Οι πωλήσεις και η παροχή υπηρεσιών θα γίνονται αποκλειστικά μόνο online ή τηλεφωνικός (eshop), δεν θα λειτουργεί ως Φυσικό Κατάστημα δηλαδή υποδοχή πελατών.

Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία; 

Απ' όσο ξέρω πρέπει να δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη ως επαγγελματική έδρα, είναι κάτι δύσκολο και πολύπλοκο; 

Γιατί να ενοικιάσεις διαμερισμά ?

Χάθηκαν τα καταστήματα ?

ΥΓ. Η αλλαγή χρήσης έχει κόστος και χρόνο και δεν ξέρω αν θα συμφέρει τον ιδιοκτήτη. Για πόσα χρόνια συμβόλαιο, μιλάμε ?

Και αν δεν προχωράει η δουλειά ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Γιατί να ενοικιάσεις διαμερισμά ?

Χάθηκαν τα καταστήματα ?

ΥΓ. Η αλλαγή χρήσης έχει κόστος και χρόνο και δεν ξέρω αν θα συμφέρει τον ιδιοκτήτη. Για πόσα χρόνια συμβόλαιο, μιλάμε ?

Και αν δεν προχωράει η δουλειά ?

Θα προχωράει η δουλειά. 

Διότι το Διαμέρισμά σε σύγκριση με Κατάστημα κατά πάσα πιθανότητα προσφέρει:

- Κλειστούς Χώρους (Δωμάτια)

- Κουζίνα (Για καφέδες & φαγητό)

- Δεν έχουν βιτρίνα (σημαντικό)

Δεν λέω βέβαια ότι δεν υπάρχουν καταστήματα μεγάλα όπου μπορείς να διαμορφώσεις ανάλογα τους χώρους αυτούς ή να έχουν και κουζίνα.

Επεξ/σία από MariosX
Δημοσ.

Η παροχη υπηρεσιων με τις πωλησεις λιανικης/χονδρικης ειναι 2 εντελως διαφορετικα πραγματα σε οτι αφορα την εφορια τουλαχιστον. Ενω δηλαδη η παροχη υπηρεσιων ειναι πιο "ευκολη" οχι μονον ως διαδικασια αλλα και σε οτι αφορα την δυνατοτητα των υπηρεσιων ελεγχου για την προσβαση στον χωρο, η λιανικη εχει συγκεκριμενες ιδιαιτεροτητες. Μια προφανης και η βασικη ειναι και το στοκ των εμπορευματων το οποιο και θα πρεπει να μπορει να ελεγχεται ανετα οσο και το πηγαινε ελα των πελατων, δηλαδη η ταμειακη μηχανη γενικα.

Απο την δικη μου εμπειρια λοιπον, που διατηρουσα παλια eshop σε διαμερισμα οροφου πολυκατοικιας, η βασικη προυποθεση ηταν η ανεξαρτητη και μοναδικη εισοδος. Δηλαδη η εφορια ΔΕΝ δεχεται να χωρισεις ενα μερος της κατοικιας σου για λιανικη πωληση και αποθηκευση εμπορευματων, κατι που ισχυει στην παροχη υπηρεσιων. Και βασικα ενα eshop και ενα κλασσικο καταστημα με βιτρινα ειναι τυπικα και για την εφορια ενα και το αυτο. Τα ιδια απολυτως.

Απο την στιγμη ομως που δεν θα δεχεσαι πελατες στον χωρο, μπορεις να σκεφτεις την εδρα σου σε μια αποθηκη ή ενα ή περισσοτερα γραφεια σε ενα κτιριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...