DimosthenisG Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 Αν φτιάχνουν τα ντόνατς και στα φέρνουν έτοιμα, έχει και τα θετικά του. Δεν θα χρειαστείς φούρνο! Δεν θα ψήσεις! Στο λέω γιατί ξέρω μαγαζάκια που πουλάνε ντόνατ ή λουκουμάδες, και η ετοιμασία τους έχει μεγάλη αγγαρεία. Εσύ θα φτιάχνεις μόνο καφέ. Αν το επιτρέπουν και αυτό, γιατί είναι franchise... 1
MadCenter Δημοσ. 1 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Εννοείς για το δάνειο ότι ζήτησες από την τράπεζα να διαμορφώνεται η δόση με βάση τον τζίρο; Νομίζω ότι δεν υπάρχει πουθενά αυτό που ζητάς, μακάρι να υπήρχε βέβαια. Η τράπεζα σου βάζει ένα πλάνο δόσεων κάθε μήνα χωρίς απόκλιση η εξαίρεση, αν δεν πληρώσεις αρχίζουν τα προβλήματα. Όχι ακριβώς έτσι, στο κάθε 1€ που πουλάω τα 40 λεπτά να είναι η δόση του δανείου με βάση ανά τρίμηνο, αυτό γίνεται στην Γαλλία δεν το σκέφτηκα εγώ, έπειτα αν δεν μπορείς να πληρώσεις τίποτα γίνονται άλλες ενέργειες που δεν χάνεις ούτε εσύ ούτε η τράπεζα.Νταξει πήγα και εγώ να κάνω συμφωνία για δάνειο λες και είμαι ο βαρδινογιαννης,ο υπάλληλος ΟΤΑΝ κατάλαβε τι πρότεινα στην αρχή κρυφογελασε και μετά μού επανέλαβε ότι θέλω εγγυητή τον πατέρα μου ή την μάνα μου που να έχουν εισόδημα 3 με 4 φορές το κεφάλαιο του δανείου (λες και άμα είχαν στην τράπεζα θα πήγαινα για δανεικά) 4 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Αν φτιάχνουν τα ντόνατς και στα φέρνουν έτοιμα, έχει και τα θετικά του. Δεν θα χρειαστείς φούρνο! Δεν θα ψήσεις! Στο λέω γιατί ξέρω μαγαζάκια που πουλάνε ντόνατ ή λουκουμάδες, και η ετοιμασία τους έχει μεγάλη αγγαρεία. Εσύ θα φτιάχνεις μόνο καφέ. Αν το επιτρέπουν και αυτό, γιατί είναι franchise... Στα φέρνουν αψητα, εσύ πρέπει να τα ψήσεις και να έχεις και καβα για να πάρει κάποιος κατεψυγμένα, την επόμενη μέρα σού δίνουν φρέσκα και δίνεις τα χθεσινά που σού έμειναν και πάει λέγοντας 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Απριλίου 2021 Δημοσ. 1 Απριλίου 2021 16 ώρες πριν, MadCenter είπε Όχι ακριβώς έτσι, στο κάθε 1€ που πουλάω τα 40 λεπτά να είναι η δόση του δανείου με βάση ανά τρίμηνο, αυτό γίνεται στην Γαλλία δεν το σκέφτηκα εγώ, έπειτα αν δεν μπορείς να πληρώσεις τίποτα γίνονται άλλες ενέργειες που δεν χάνεις ούτε εσύ ούτε η τράπεζα.Νταξει πήγα και εγώ να κάνω συμφωνία για δάνειο λες και είμαι ο βαρδινογιαννης,ο υπάλληλος ΟΤΑΝ κατάλαβε τι πρότεινα στην αρχή κρυφογελασε και μετά μού επανέλαβε ότι θέλω εγγυητή τον πατέρα μου ή την μάνα μου που να έχουν εισόδημα 3 με 4 φορές το κεφάλαιο του δανείου (λες και άμα είχαν στην τράπεζα θα πήγαινα για δανεικά) Στα φέρνουν αψητα, εσύ πρέπει να τα ψήσεις και να έχεις και καβα για να πάρει κάποιος κατεψυγμένα, την επόμενη μέρα σού δίνουν φρέσκα και δίνεις τα χθεσινά που σού έμειναν και πάει λέγοντας Ρε φιλε γιατι το κουραζεις..! Πες μου που εισαι να ερθω με χρωματα να το βαψουμε και εχω 2 ετοιμα κοριτσια ανατολικου μπλοκ να ξεκινησει το μαγαζι να δουλευει!!!🤑😜🤣🤣
DimosthenisG Δημοσ. 1 Απριλίου 2021 Δημοσ. 1 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Ρε φιλε γιατι το κουραζεις..! Πες μου που εισαι να ερθω με χρωματα να το βαψουμε και εχω 2 ετοιμα κοριτσια ανατολικου μπλοκ να ξεκινησει το μαγαζι να δουλευει!!!🤑😜🤣🤣 Οι καλές πάνε στο ντουμπάι.εκει είναι το χρήμα. Εδώ έρχονται κάτι τελευταίες
haHa Δημοσ. 1 Απριλίου 2021 Δημοσ. 1 Απριλίου 2021 Στις 27/3/2021 στις 3:16 ΠΜ, MadCenter είπε Γειά σε όλη την ομάδα,ζω σε μια κωμόπολη-χωριό 2000 περίπου κατοίκων όπου ήταν η πρωτεύουσα του Δήμου πριν τον Καλλικράτη και ενδιαφέρομαι να ανοίξω μια επιχείρηση nanou, το χωριό έχει νηπιαγωγείο, δημοτικό, Γυμνάσιο και λύκειο όπου μαζί με τα υπόλοιπα χωριά είμαστε γύρω στους 10.000 Υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει ή είχε ή ξέρει πάνω σε αυτό το franchise; Διάλεξα αυτή την επιχείρηση γιατί έχω έναν δικό μου χώρο γύρω στα 50τμ και το χαμηλό κόστος που χρειάζεται για την φίρμα. Ποια η γνώμη σας; Ας κανουμε την υποθεση οτι οι εν δυναμει πελατες σου ειναι οι 10.000 απο τα γυρω χωρια. Ποσο ντονατς πιστευεις θα δωσεις την ημερα; Και για να σε βοηθησω: αν ρωτησεις 100 ανθρωπους στην Αθηνα(που υπαρχει ευκολη προσβαση σε nanou), ποσοι πιστευεις οτι εφαγαν ντονατ χθες; Επισης, ποσους φουρνους εχουν τα χωρια συνολο;
PLACEBO_89 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 18 ώρες πριν, haHa είπε Ας κανουμε την υποθεση οτι οι εν δυναμει πελατες σου ειναι οι 10.000 απο τα γυρω χωρια. Ποσο ντονατς πιστευεις θα δωσεις την ημερα; Και για να σε βοηθησω: αν ρωτησεις 100 ανθρωπους στην Αθηνα(που υπαρχει ευκολη προσβαση σε nanou), ποσοι πιστευεις οτι εφαγαν ντονατ χθες; Επισης, ποσους φουρνους εχουν τα χωρια συνολο; Το προβλημα ειναι το κοστος.. Αν μπορουσε να τα εδινε 60-70λ θα εβλεπε καταναλωση!!! Εδω υπαρχει πιτογυρο στην Αθηνα με 2.00ευρω και παρολο που λενε καποιοι απο ποιοτητα δεν λεει κατι εχει καταναλωση γιατι αυτο που τρως σε σχεση με την τιμη του ειναι τιμιο!!!
DimosthenisG Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 35 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Το προβλημα ειναι το κοστος.. Αν μπορουσε να τα εδινε 60-70λ θα εβλεπε καταναλωση!!! Εδω υπαρχει πιτογυρο στην Αθηνα με 2.00ευρω και παρολο που λενε καποιοι απο ποιοτητα δεν λεει κατι εχει καταναλωση γιατι αυτο που τρως σε σχεση με την τιμη του ειναι τιμιο!!! Όλοι αυτοί που πουλάνε τόσο φθηνά , απλά και καθαρά θα στο πω, κλέβουν το κράτος και δεν πληρώνουν φόρο ή δεν έχουν τιμολόγια. είναι αδύνατο να βγει ένα μαγαζί στην Ελλάδα του σήμερα και να πουλάει φθηνά
PLACEBO_89 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Όλοι αυτοί που πουλάνε τόσο φθηνά , απλά και καθαρά θα στο πω, κλέβουν το κράτος και δεν πληρώνουν φόρο ή δεν έχουν τιμολόγια. είναι αδύνατο να βγει ένα μαγαζί στην Ελλάδα του σήμερα και να πουλάει φθηνά Εχει να κανει με τα παγια εξοδα.. και με τι κερδος θελει να δουλεψει ο καθενας!
DimosthenisG Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Εχει να κανει με τα παγια εξοδα.. και με τι κερδος θελει να δουλεψει ο καθενας! Ακόμα και ενοίκιο να μην έχει μια ψησταρια, τα κόστη ;πο εφορία μέχρι εργατικά και ΦΠΑ είναι πολλα. Οπότε αναγκαστικά η τιμή είναι μεγάλη. Σκέψου ότι τα τελευταία 10 χρόνια, η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα. Αγοράζουν το φθηνότερο τυρί, τα φθηνότερα κρέατα, της φθηνότερες πίτες, τζατζίκι έτοιμο από ταπερακια (πίκλες) κλπ. Μονο έτσι στο τέλος βγαίνει το ανάλογο κέρδος. ο άλλος δεν κάθεται να λιώνει μπροστά στο καυτό κρέας χωρίς το ανάλογο κέρδος.
PLACEBO_89 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 35 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Ακόμα και ενοίκιο να μην έχει μια ψησταρια, τα κόστη ;πο εφορία μέχρι εργατικά και ΦΠΑ είναι πολλα. Οπότε αναγκαστικά η τιμή είναι μεγάλη. Σκέψου ότι τα τελευταία 10 χρόνια, η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα. Αγοράζουν το φθηνότερο τυρί, τα φθηνότερα κρέατα, της φθηνότερες πίτες, τζατζίκι έτοιμο από ταπερακια (πίκλες) κλπ. Μονο έτσι στο τέλος βγαίνει το ανάλογο κέρδος. ο άλλος δεν κάθεται να λιώνει μπροστά στο καυτό κρέας χωρίς το ανάλογο κέρδος. Υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα οταν ειναι μετρημενες στα δαχτυλα τι να το κανεις! Να κανεις ολοκληρο ταξιδι για ενα πιτογυρο!!!
EVMENHS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Στις 31/3/2021 στις 1:54 ΠΜ, MakeGreeceSexyAgain είπε Συμφωνώ 100% με τα παραπάνω και προσθέτω το εξής σημαντικό κατ' εμέ. Δεν ξεκινάς από το μηδέν το επιχείρην με τα μοναδικά σου χρήματα και σε καμία των περιπτώσεων με δανεικά. Κάτσε και υπολόγισε ολα τα πάγια έξοδα της πρώτης χρονιάς + τα έξοδα ανοίγματος και βάλτα στην άκρη. Τα ξεχνάς σαν να μην υπάρχουν. Είναι για το μαγαζί. Ένα το κρατούμενο. Κρατας περίπου αλλά τόσα στην άκρη για να μπορείς να κινηθείς αν χρειαστεί να επενδύσεις επιπλέον χρήματα στην επιχείρηση. (Θα χρειαστεί!). Οποτε αν χρειάζεσαι 15.000 για να ανοίξεις (τυχαίο νούμερο) + 5.000 πάγια ετήσια έξοδα (ρεύμα, ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ, επιμελητήρια κτλ), θες συνολικά 20.000*2 για να είσαι safe than sorry. 40.000€ μετρητά. Όλοι ξεκινάνε με την προοπτική ότι σίγουρα θα δουλέψουν, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια απλή οικονομική ανάλυση 2 ωρών του τι θα συμβεί και τι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αν το εγχείρημα δεν τραβήξει. Καταρχάς κανένας δεν κλείνει μαγαζί μέσα σε 1-2 μήνες από το άνοιγμα ακόμα κι αν δε τραβάει. 9 στους 10 το κρατάει μίνιμουμ ένα χρόνο και ένα μεγάλο ποσοστό 2-3 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχεις υπολογίσει εξ αρχής τα πάγια έξοδα σου για τουλάχιστον ένα έτος, δεν είναι απλά ότι χάνεις το αρχικό κεφάλαιο σε περίπτωση που δε πάει καλά, αλλά και το ότι κάθε μήνα θα συσσωρεύονται χρέη. Τα νούμερα που σου αναφέρω μπορεί να σου φαίνονται τεράστια για ένα απλό ντοναταδικο, αλλά πίστεψέ με μπορεί να χρειαστούν. Αφού λοιπόν υπολογίσεις τα λεφτά που πρέπει να έχεις στην άκρη, στην συνέχεια θα κάτσεις να υπολογίσεις: α. Τι τζίρο κάνει ένα αντίστοιχο κατάστημα σε μια αντίστοιχη οικονομικά περιοχή με τον ίδιο πληθυσμό; Με πραγματικά νούμερα από άλλα μαγαζιά και όχι θεωρητικες υποθέσεις τύπου "ε δε θα αγοράζουν 10 ντόνατ τη μέρα;"!!!!!! ΣΟΣ β. Ποιο είναι το μέγιστο κέρδος που θα μου αφήνει σε ετήσια βάση αν πάει καλά; γ. Σε πόσα χρόνια θα κάνω απόσβεση το αρχικό κεφάλαιο; (Κατά μέσο όρο δεν είναι κάτω από διετία στην εστίαση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δ. Πόσα χρόνια ζωής έχει αυτό που πάω να στήσω; (Αν είναι να κάνεις απόσβεση στη διετία, ε δε πρέπει να σε πάει τουλάχιστον άλλα 2-3 χρόνια για να σου μείνει και κανένα σοβαρό κεφάλαιο;) Το καλό με τα franchise είναι ότι έχουν άπειρα τέτοια στατιστικά. Το κακο είναι ότι σου λένε μόνο για τα μαγαζιά τους που πάνε τρένο και μόνο για τις περιόδους που πάνε τρένο. Συνήθως ένα νέο προϊόν ή μια νέα επιχείρηση, χρειάζεται από 2 έως 3 χρόνια για αποφέρει κέρδη ως επένδυση. Δια αυτόν τον λόγω τις νέες επιχειρήσεις τις διατηρούν 2-3 χρόνια. Συνεπώς κάποιος νέος επιχειρηματίας χρειάζεται ως κεφάλαιο κινήσεως (για τα πάγια έξοδα της επιχειρήσεως) το ποσό 3Χ ετήσια πάγια έξοδα. Στην περίπτωση της δικαιόχρησης (franchise), επειδή το προϊόν είναι ήδη γνωστό, το χρονικό διάστημα 2-3 ετών που σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται για να γνωρίσει το προϊόν ο κόσμος, μειώνεται σε μήνες. Η άποψη σου είναι πολύ συνετή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα