Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε, διάβσα όλα τα σχόλια και θέλω να επικαιροποιήσω την ερώτηση γιατί ψάχνω άμεσα αγορά:

Μεταξύ Dromeas Alma HT και IKEA IDASEN, ποιο προτείνετε; Έχω την εντύπωση ότι το Dromeas είναι πιο ποιοτικό, τουλάχιστον στην τάβλα. Η ερώτηση αφορά κυρίως σταθερότητα σε ψηλό ύψος, ποιότητα τάβλας, λοιπά χρήσιμα στοιχεία.

Βέβαια το IKEA είναι μάλλον ετοιμοπαράδοτο ενώ το Dromeas έχει μια αναμονή 6 εβδομάδων.

Τέλος έχει κανείς άποψη για τα αντίστοιχα standing desks της SATO;

Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενα Γραφεία | Sato

Επεξ/σία από tasanton
  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 10/12/2023 στις 11:07 ΜΜ, Billator είπε

- Οργανωτή καλωδίου 27,41ευρώ από τον Δρομέα (το οποίο είναι Must γιατί καλύπτει τα πάντα και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο και επειδή ανοίγει η πρόσβαση είναι πανεύκολη αν βάλεις στο μέγιστο ύψος το γραφείο)
https://eshop.dromeas.gr/el/organosi-kalodion/1208-kanali-kalodion.html

Ίσως από τις πιο fail αγορές που έχω κάνει.
Χειρότερο σχεδιασμό βάθους/ύψους δεν θα μπορούσε να κάνει ο Δρομέας, που πλασάρεται και για premium εργονομία... Άκρως παραπλανητικές οι φώτο στο site που μάλιστα δείχνουν και πολύμπριζο στο κανάλι. Πολύμπριζο μπορείς να βάλεις, πρίζες όμως όχι.:P Αρκετά βαριά κατασκευή η οποία όμως στηρίζεται σε 2 πλαστικά κλιπς που αμφιβάλω αν θα αντέξουν σε βάθος χρόνου.

Πέρα από κάποια καλώδια που θα περνάνε κατά μήκος και θα έχεις "εύκολη πρόσβαση" (γιατί άραγε;) δεν προσφέρει καμία πρακτικότητα. Ψάχνω να βρω πατέντα να κρύψω/κολλήσω/στερεώσω ένα APC 5 θέσεων και αυτό μαζί μόνο και μόνο επειδή ξόδεψα χρόνο να τα λύσω.

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω με ποιόν τρόπο σε βόλεψε εσένα τόσο πολύ. Εγώ θα πρότεινα το απλό IKEA SIGNUM που φαινομενικά αξιοποιείται στο έπακρο στο 1/2 της τιμής.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Ψάχνω να βρω πατέντα να κρύψω/κολλήσω/στερεώσω ένα APC 5 θέσεων και αυτό μαζί μόνο και μόνο επειδή ξόδεψα χρόνο να τα λύσω.

Κοιτα aliexpress, θα βρεις παρα πολλες λυσεις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Κοιτα aliexpress, θα βρεις παρα πολλες λυσεις.

Τι εννοείς για το cable management; Έχω κάθε είδους tie-wrap/scratch.
Εννοούσα πως κοιτάω τον καλύτερο τρόπο να μπει το πολύμπριζο κάπου δίπλα/πίσω από το κανάλι αφού θα είναι εκτεθειμένο. Μάλλον κόλα σιλικόνης ή mount με βίδες θα γίνει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, grinder_ είπε

Τι εννοείς για το cable management; Έχω κάθε είδους tie-wrap/scratch.
Εννοούσα πως κοιτάω τον καλύτερο τρόπο να μπει το πολύμπριζο κάπου δίπλα/πίσω από το κανάλι αφού θα είναι εκτεθειμένο. Μάλλον κόλα σιλικόνης ή mount με βίδες θα γίνει.

Παράδειγμα:

https://a.aliexpress.com/_ExF9KKU

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Πέρα από κάποια καλώδια που θα περνάνε κατά μήκος και θα έχεις "εύκολη πρόσβαση" (γιατί άραγε;) δεν προσφέρει καμία πρακτικότητα. Ψάχνω να βρω πατέντα να κρύψω/κολλήσω/στερεώσω ένα APC 5 θέσεων και αυτό μαζί μόνο και μόνο επειδή ξόδεψα χρόνο να τα λύσω.

Λογικά κάτι δεν κάνεις καλά, αλλά ναι το ύψος συμφωνώ είναι "οριακό", με σωστή τοποθέτηση νομίζω μπορείς να χωρέσεις τα πάντα. Βέβαια ιδανικά θα ήθελε ακόμα 1.5-3cm. 

Θα σου πω εγώ τι έχω βάλει:
-  Έχω μέσα ένα APC 5 θέσεων που αναφέρεις https://www.skroutz.gr/s/18992232/APC-Polyprizo-Asfaleias-5-THeseon-me-Diakopti-PM5-FR.html
-  Όλα τα καλώδια από 2 οθόνες (type C / HDMI / PD τα πάντα), την τροφοδοσία υπολογιστή, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (γιατί έχω πολύ "spare" χώρο κατά μήκος).

Το μόνο που ήθελε "πατέντα", ήταν η τροφοδοσία του εξωτερικού σκληρού γιατί με αυτό πάνω στο APC όντως δεν έκλεινε, και απλά έκανα ένα μικρό extend σούκο. Αν ήταν το APC πιο low profile θα χωρούσαν όμως τα πάντα χωρίς πατέντες, για αυτό συνήθως αυτοί οι οργανωτές συνδιάζονται καλύτερα με Low profile πολύμπριζα. 

27 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Αρκετά βαριά κατασκευή η οποία όμως στηρίζεται σε 2 πλαστικά κλιπς που αμφιβάλω αν θα αντέξουν σε βάθος χρόνου.

Όντως είναι αρκετά βαρύ αλλά έχοντας φάει αρκετές κλοτσιές κατά λάθος δεν βλέπω να κάνει κιχ ούτε να "παίζει" στο ελάχιστο. Επίσης η εγγύηση του δρομέα σε καλύπτει σε αυτό αν και νομίζω δεν θα την χρειαστείς.

Αν και δεν βλέπω να σου πω την αλήθεια να υπάρχει πρόβλημα στα πλαστικά του, στην αρχή το φοβήθηκα  και εγώ γιατί φαίνονταν να είχαν ρωγμές, αλλά μου είπαν ότι ήταν από το καλούπι (το έτριψα και όντως ήταν επιφανειακό), παρόλα αυτά ζήτησα αντικατάσταση και τώρα έχω ένα spare ζευγάρι ακόμα. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Billator είπε

Λογικά κάτι δεν κάνεις καλά, αλλά ναι το ύψος συμφωνώ είναι "οριακό", με σωστή τοποθέτηση νομίζω μπορείς να χωρέσεις τα πάντα. Βέβαια ιδανικά θα ήθελε ακόμα 1.5-3cm. 

Θα σου πω εγώ τι έχω βάλει:
-  Έχω μέσα ένα APC 5 θέσεων που αναφέρεις https://www.skroutz.gr/s/18992232/APC-Polyprizo-Asfaleias-5-THeseon-me-Diakopti-PM5-FR.html
-  Όλα τα καλώδια από 2 οθόνες (type C / HDMI / PD τα πάντα), την τροφοδοσία υπολογιστή, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (γιατί έχω πολύ "spare" χώρο κατά μήκος).

Το μόνο που ήθελε "πατέντα", ήταν η τροφοδοσία του εξωτερικού σκληρού γιατί με αυτό πάνω στο APC όντως δεν έκλεινε, και απλά έκανα ένα μικρό extend σούκο. Αν ήταν το APC πιο low profile θα χωρούσαν όμως τα πάντα χωρίς πατέντες, για αυτό συνήθως αυτοί οι οργανωτές συνδιάζονται καλύτερα με Low profile πολύμπριζα. 

Όντως είναι αρκετά βαρύ αλλά έχοντας φάει αρκετές κλοτσιές κατά λάθος δεν βλέπω να κάνει κιχ ούτε να "παίζει" στο ελάχιστο. Επίσης η εγγύηση του δρομέα σε καλύπτει σε αυτό αν και νομίζω δεν θα την χρειαστείς.

Αν και δεν βλέπω να σου πω την αλήθεια να υπάρχει πρόβλημα στα πλαστικά του, στην αρχή το φοβήθηκα  και εγώ γιατί φαίνονταν να είχαν ρωγμές, αλλά μου είπαν ότι ήταν από το καλούπι (το έτριψα και όντως ήταν επιφανειακό), παρόλα αυτά ζήτησα αντικατάσταση και τώρα έχω ένα spare ζευγάρι ακόμα. 

Λολ έχουμε και το ίδιο πολύμπριζο. Τι να πω ίσως μου έδωσαν άλλο προϊόν. Με 6,5cm και 13cm διαστάσεις δύσκολα να χωρέσεις κλασσικές τροφοδοσίες monitor/laptop/led και δεν νομίζω να φταίει το APC μιας και όπως και να το βάλεις είναι αδύνατον να μην τσακιστούν υπερβολικά τα καλώδια για να πεις ότι τα χώρεσα.

Εγώ πάντως ήδη από κατασκευής είδα το μαύρο πλαστικό στις βάσεις και τις κουμπωτές βίδες "άσπρο" που σημαίνει με τα όποια άνοιξε-κλείσε είναι αμφίβολο αν θα αντέξουν την καταπόνηση.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, grinder_ είπε

Εγώ πάντως ήδη από κατασκευής είδα το μαύρο πλαστικό στις βάσεις και τις κουμπωτές βίδες "άσπρο" που σημαίνει με τα όποια άνοιξε-κλείσε είναι αμφίβολο αν θα αντέξουν την καταπόνηση.

Αυτό το "άσπρο" είχα δει και εγώ αλλά είναι από το καλούπι όπως "κόβεται" το επιπλέον κομμάτι. Αν το "φοβάσαι" κάνε ότι και εγώ, θα σου στείλουν επιπλέον ζευγάρι. 

2 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Λολ έχουμε και το ίδιο πολύμπριζο. Τι να πω ίσως μου έδωσαν άλλο προϊόν. Με 6,5cm και 13cm διαστάσεις δύσκολα να χωρέσεις κλασσικές τροφοδοσίες monitor/laptop/led και δεν νομίζω να φταίει το APC μιας και όπως και να το βάλεις είναι αδύνατον να μην τσακιστούν υπερβολικά τα καλώδια για να πεις ότι τα χώρεσα.

Γενικά εργονομικό ΔΕΝ είναι, εκτός και αν έχεις low profile πολύμπριζο (ίσως), το πήρα ξεκάθαρα για το οπτικό αποτέλεσμα και με την λογική ότι θα χρειάζεται το πολύ 2-3 φορές το χρόνο και αν "χέρι". Εγώ το έβαλα να ανοίγει από την μπροστά πλευρά γιατί σηκώνω το γραφείο (από πίσω είναι τοίχος) και βολεύει πολύ περισσότερο. 

Άκου πως θα το βάλεις, από την πλευρά που ανοίγει, θα βάλεις την ψηλή πλευράς του APC , και θα σου χωρέσουν όλα, ίσως μικρό πρόβλημα έχεις με τις πρίζες που δεν είναι 90 μοιρών, εκεί θέλει λίγο "γωνία" 5-10 μοίρες, με ένα αερόθερμο ή πιστολάκι μπορείς να το ζεστάνεις λίγο και με το που το κλείσεις θα πάρει ακριβώς την μορφή χωρίς να ζωρίζεται. Και μετά ανοιγοκλείνει χωρίς προβλήματα. 

Δημοσ.

Ούτε εμένα με βόλεψε αυτό το κανάλι του δρομέα οπότε απλά έκανα την δουλειά με το συγκεκριμένο πολύμπριζο https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/legrand-polyprizo-6-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-mavro-1-5m_289798/?affid=14&custom_campaign=&custom_source=google&custom_medium=cpc&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9bq6BhAKEiwAH6bqoNRf2DXIu9gzVluvHwASTM87a1CrrosnNOGHG-rQShi--LanO5CmoBoCK44QAvD_BwE

και cable management αυτοκόλλητα από το Temu

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
20 hours ago, simply88 said:

Αξιζει η αγορα standing desk pπου δεν ειναι ηλεκτρικο;

οπως αυτο https://jysk.gr/grafeio/grafeia-me-rythmizomeno-ypsos/grafeio-m/rythmypsos-assentoft-70x130-mayro?article=3680130#product-intro 

Ναι. Απλά αυτό φαίνεται ακριβό. Νομίζω ότι τα ικεα έχουν φθηνότερο.
Δεν θα του αλλάζεις ύψος καθημερινά, αλλά αν χρειαστεί να του αλλάξεις, θα έχεις την δυνατότητα και είναι τεράστιο θετικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...