Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν να σας πω πως δεν είμαι Τρολ. 

Είμαι εθελοντής αιμοδότης. Κάποιος συγγενής μου (κούφια η ώρα) παθαίνει ατύχημα και χρειάζεται επειγόντως αίμα. Ενημερώνεται αυτόματα ότι εγώ είμαι εθελοντής αιμοδότης και μπορεί να χρησιμοποιήσει το απόθεμα του δικού μου αίματος; 

Πρέπει να πάω εγώ στο νοσοκομείο και να δηλώσω ότι είναι συγγενής μου και πως είμαι εθελοντής αιμοδότης για να του δώσουν από το δικό μου απόθεμα; 

Για να προλάβω αντιδράσεις όχι δεν είμαι σκατοψυχος. Θέλω να βοηθάω όλο τον κόσμο. 

Απλά τυχαίνει συγγενικά μου πρόσωπα πολύ στενά να είναι Μάρτυρες τους Ιεχωβά και να μην δέχονται ούτε να δίνουν ουτε να λαβαίνουν αίμα. Για αυτόν τον λόγο δεν θα ήθελα να μάθουν ότι είμαι τακτικός εθελοντής αιμοδότη για να έχω την ησυχία μου. Οπότε για αυτό ρωτάω αν ξέρετε τι συμβαινει σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Τον ενημερώνει το νοσοκομείο ότι εγώ είμαι αιμοδότης; 

Επεξ/σία από Anonymousquestion
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είμαι εθελοντής αιμοδότης και νομίζω μπορώ να απαντήσω σε αυτά που λες:

Το αίμα που στέλνεις πάει σε μια κεντρική τράπεζα αίματος και "πιστώνεται" στο όνομα σου. Κάνεις ό,τι θες με αυτό. Αν ω μη γέννειτω κάποιος γνωστός σου παθαίνει ατύχημα και χρειάζεται επειγόντως αίμα παίρνεις τηλεφωνο στο νοσοκομείο που δίνεις αίμα και τους δίνεις το νούμερο αιμοδότη και τους λες "ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΑ". Το αίτημα σου μεταβιβάζεται και όλα κομπλέ. Το έχω κάνει για μια φίλη μου και μια χαρά πήγε και αυτή και το αίμα. Αυτόματη ενημέρωση αιμοδοτών όπως το θέτεις εσύ δεν υπάρχει αναγκαστικά. Υπάρχει απλά το recommendation: "Μήπως κάποιος συγγενής σου να δώσει αίμα;" που δεν δεσμεύει κανέναν και ποτέ.

Από περιέργεια: γιατί και έτσι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; (Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους απλά μου φαίνεται περίεργο).

Δημοσ.

Χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει (όσο δυνατόν μακρυά από εμάς) αν μπεις online στον λογαριασμό σου ως αιμοδοτης έχεις κάποιες μονάδες αίματος πιστωμένες. Αυτόματα δεν νομίζω ότι γίνεται κάτι αλλά έχεις την δυνατότητα να τις αξιοποιήσεις στο κακό ενδεχόμενο που τις χρειαστεί κάποιος συγγενής, φίλος, γνωστός, άγνωστος ή και εσύ ο ίδιος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Είμαι εθελοντής αιμοδότης και νομίζω μπορώ να απαντήσω σε αυτά που λες:

Το αίμα που στέλνεις πάει σε μια κεντρική τράπεζα αίματος και "πιστώνεται" στο όνομα σου. Κάνεις ό,τι θες με αυτό. Αν ω μη γέννειτω κάποιος γνωστός σου παθαίνει ατύχημα και χρειάζεται επειγόντως αίμα παίρνεις τηλεφωνο στο νοσοκομείο που δίνεις αίμα και τους δίνεις το νούμερο αιμοδότη και τους λες "ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΑ". Το αίτημα σου μεταβιβάζεται και όλα κομπλέ. Το έχω κάνει για μια φίλη μου και μια χαρά πήγε και αυτή και το αίμα. Αυτόματη ενημέρωση αιμοδοτών όπως το θέτεις εσύ δεν υπάρχει αναγκαστικά. Υπάρχει απλά το recommendation: "Μήπως κάποιος συγγενής σου να δώσει αίμα;" που δεν δεσμεύει κανέναν και ποτέ.

Από περιέργεια: γιατί και έτσι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; (Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους απλά μου φαίνεται περίεργο).

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βασίζονται σε ένα εδάφιο της γραφής στην κατά Κόρινθιους επιστολή που λέει να απεχετε από αίμα. Το έχουν ερμηνεύσει ότι σημαίνει πως δεν θέλει ο Θεός να δεχόμαστε μετάγγιση αίματος. Και όποιος δέχεται δεν έχει δικαίωμα ανάστασης.Γιατί κάνει τρομερή αμαρτία αφού δεν υπακούει στην Αγία γραφή. Επίσης λένε στα μέλη τους ότι τους κάνουν καλό που τους λένε να μην δέχονται αίμα η να μην δίνουν. Γιατί δεν κινδυνεύουν με μολυσμένο αίμα από Aids, ηπατίτιδες, κλπ. 

Αλήθεια σε ευχαριστώ Πάρα πολύ για την απάντηση σου. Μου έλυσε ακριβώς την απορία μου. 

Επεξ/σία από Anonymousquestion
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Anonymousquestion είπε

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βασίζονται σε ένα εδάφιο της γραφής στην κατά Κόρινθιους επιστολή που λέει να απεχετε από αίμα. Το έχουν ερμηνεύσει ότι σημαίνει πως δεν θέλει ο Θεός να δεχόμαστε μετάγγιση αίματος. Και όποιος δέχεται δεν έχει δικαίωμα ανάστασης.Γιατί κάνει τρομερή αμαρτία αφού δεν υπακούει στην Αγία γραφή. Επίσης λένε στα μέλη τους ότι τους κάνουν καλό που τους λένε να μην δέχονται αίμα η να μην δίνουν. Γιατί δεν κινδυνεύουν με μολυσμένο αίμα από Aids, ηπατίτιδες, κλπ. 

Αλήθεια σε ευχαριστώ Πάρα πολύ για την απάντηση σου. Μου έλυσε ακριβώς την απορία μου. 

Να'σαι καλά και σε ευχαριστώ για την ερμηνεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε καμία περίπτωση δεν είσαι σκατοψυχος και εγωιστής αν θες να δώσεις αίμα για το συγκεκριμένο πρόσωπο που το έχει ανάγκη, πας σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο το οποίο έχει κέντρο λήψης αίματος και λες ότι δίνω αυτό το αίμα για το τάδε πρόσωπο ονοματεπώνυμο όνομα πατρός που νοσηλεύεται στην τάδε κλινική του τάδε νοσοκομείου. Πρόσφατα το έκαναν κάποιοι συγγενείς μου οι οποίοι έδωσαν αίμα για άλλον με σοβαρή επέμβαση, το είχανε κάνει και σε εμενα πριν πολλά χρόνια σε ένα μεγάλο χειρουργείο που ένανα. 

Το σημαντικό είναι να ρωτησεις τι παίζει με τις ομάδες αίματος γιατί ξέρω πως πρέπει να έχετε ίδια ομάδα ο ληπτης με τον δότη όπως και σε περίπτωση διαφόρων παθήσεων η λήψης φαρμάκων που αν εμπίπτεις σε αυτά δεν κάνει να δώσεις αίμα και υπάρχει κίνδυνος και για τον άλλον, αυτα θα στα πουν η θα τα ρωτησεις εκει που θα πας να δώσεις η ρώτα κάποιον γιατρό. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

για να λυθουν αποριες.

α.οτι γινεσαι εθελοντης αιμοδοτης δεν το ξερει ο αλλος.οποτε και να χρειαστει αιμα δεν μπορει να παει καπου και να πει ο poulinos ειναι συγγενης μου δωστε μου απο το αιμα που εχει.δεν παιζει ουτε καν.εσυ πρεπει να παρεις τηλ και να πεις οτι δωστε μια φιαλη εκει απο αυτες που εχεις καβαντζα ή να πας να δωσεις εκεινη την στιγμη. οτι ομαδα αιματος και να εχεις αυτη θα δωσουν στον συγγενη σου την σωστη.δηλαδη θα παρουν μια απο σενα και θα δωσουν μια.δεν σημαινει οτι θα δωσουν την δικια σου.αυτο θα γινει μονο αν ο αλλος εχει σπανια ομαδα πχ  ab rhesus αρνητικο

10 hours ago, Anonymousquestion said:

Καταρχήν να σας πω πως δεν είμαι Τρολ. 

Είμαι εθελοντής αιμοδότης. Κάποιος συγγενής μου (κούφια η ώρα) παθαίνει ατύχημα και χρειάζεται επειγόντως αίμα. Ενημερώνεται αυτόματα ότι εγώ είμαι εθελοντής αιμοδότης και μπορεί να χρησιμοποιήσει το απόθεμα του δικού μου αίματος; 

Πρέπει να πάω εγώ στο νοσοκομείο και να δηλώσω ότι είναι συγγενής μου και πως είμαι εθελοντής αιμοδότης για να του δώσουν από το δικό μου απόθεμα; 

Για να προλάβω αντιδράσεις όχι δεν είμαι σκατοψυχος. Θέλω να βοηθάω όλο τον κόσμο. 

Απλά τυχαίνει συγγενικά μου πρόσωπα πολύ στενά να είναι Μάρτυρες τους Ιεχωβά και να μην δέχονται ούτε να δίνουν ουτε να λαβαίνουν αίμα. Για αυτόν τον λόγο δεν θα ήθελα να μάθουν ότι είμαι τακτικός εθελοντής αιμοδότη για να έχω την ησυχία μου. Οπότε για αυτό ρωτάω αν ξέρετε τι συμβαινει σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Τον ενημερώνει το νοσοκομείο ότι εγώ είμαι αιμοδότης; 

το νοσοκομειο δεν ενημερωνει τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...