micos000 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 37 λεπτά πριν, Gunix είπε Το acronis true image, είναι καλή επιλογή για backup σε ένα μέρος του δίσκου ή σε usb stick; Η ερώτηση είναι για το αν το acronis αν είναι καλή επιλογή ή αν θα πρέπει να κάνεις το backup σε μέρος του δίσκου ή σε usb; Για το acronis, θα συμφωνήσω με τον smirnov, δοκίμασε με το macrium. Για το 2ο σκέλος, όχι, στον ίδιο δίσκο δεν είναι καλή επιλογή. Ούτε όμως και το usb stick καθώς τα στικάκια είναι αρκετά επιρρεπή για βλάβες. Καλύτερα να κρατάς τα backup σου σε εξωτερικό δίσκο που δεν θα χρησιμοποιείς για άλλο λόγο ή που δεν θα χρησιμοποιείς αρκετά συχνά.
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Υπάρχει τρόπος να έχεις στο ίδιο μέσο τόσο το rescue πρόγραμμα για να κάνεις boot, όσο και τα images. Δηλ. ένας "rescue" δίσκος γι αυτή τη δουλειά (όλα σε ένα, boot και Images). Toυλάχιστον για το macrium το έχω δει, θέλει ένα μικρό κόλπο αλλά γίνεται. Το acronis το χρησιμοποιούσα πολύ στο παρελθόν (έκδοση 2010 νομίζω) αλλά πλέον το βάρυναν πολύ με πράγματα άσχετα με το βασικό backup. Και έχουν αναφερθεί και αρκετά περιστατικά όπου παρήγαγε corrupted images (παρόλο που είχαν γίνει verify). Βαρύ και όχι αξιόπιστο πλέον. Μια σχετική συζήτηση εδώ : https://www.tenforums.com/backup-restore/149716-macrium-reflect-vs-acronis.html Το macrium έχει μερικές ιδιοτροπίες στον χειρισμό των partition αλλά είναι πολύ καλό πρόγραμμα. Για το Aomei έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα αλλά δεν έχω άποψη καθώς δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Πιθανόν είναι ακόμη καλύτερο. Γενικά η επιλογή του προγράμματος image είναι πολύ σημαντική καθώς βασίζεσαι σ' αυτό για τη δύσκολη ώρα. Πρέπει να είναι αξιόπιστο και να ξέρεις να το χειρίζεσαι. Aπό τα χειρότερα που μπορεί να σου συμβούν είναι να νομίζεις ότι έχεις backup και να μην δουλεύει 😩... - Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov
Gunix Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Μάλιστα. Να ρωτήσω. Με το macrium, πρώτον, μπορώ να το κάνω ως αρχείο image iso να το αποθηκεύσω σε ένα εξωτερικό δίσκο και να το κάνω bootable από usb stick; Δεύτερον, σκέφτομαι να αγοράσω ενα δίσκο portable 1ΤΒ, μπορώ να κάνω εκεί το backup μου και αν γίνει κάτι πχ μου χαλάσει το boot των Windows ή ο ssd, θα μπορώ να τα εγκαταστήσω από τον εξωτερικό δίσκο; Τέλος, θέλω να ρωτήσω. Αν αλλάξω το PC, και θέλω να βάλω τα windows 10 μαζί με τα προγράμματα μου σε ένα νέο PC. Θα μπορώ να πχ μέσα από το πρόγραμμα Macrium Reflect να μην πάρει τα drivers από την μητρική, κάρτα γραφικών; Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2021 από Gunix
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) H απάντηση σε όλα είναι "ναι", εκτός από την τελευταία. Για την πρώτη, το αρχείο δεν θα είναι iso αλλά στη μορφή που σώζει το πρόγραμμα ανάκτησης. Και το boot θα πρέπει να γίνει από usb που έχει το αντίστοιχο πρόγραμμα (εν προκειμένω το macrium). Είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που θέλεις. Στην τελευταία είναι μισό "ναι" - μισό "όχι". Το macrium έχει μια λειτουργία "deployment" όπου μπορεί να μεταφερθεί ένα image σε μηχάνημα με διαφορετικό hardware. Η λειτουργία αυτή υπάρχει στην ακριβή έκδοση του προγράμματος, δεν ξέρω πόσο επιτυχής είναι, η δική μου έκδοση δεν την έχει. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν ένα σωρό οδηγοί στο yt, πρέπει να ψάξεις να βρεις τα πιο πρόσφατα video. - Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov 1
micos000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Gunix είπε Αν αλλάξω το PC, και θέλω να βάλω τα windows 10 μαζί με τα προγράμματα μου σε ένα νέο PC. Θα μπορώ να πχ μέσα από το πρόγραμμα Macrium Reflect να μην πάρει τα drivers από την μητρική, κάρτα γραφικών; Μπορείς να κάνεις generalize την εγκατάσταση των windows δίνοντας σε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής το παρακάτω... %WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /generalize /oobe /shutdown Όταν τελειώσει θα κάνει τερματισμό και μετά θα μπουτάρεις από το cd/dvd/usb του προγράμματος backup και θα πάρεις ένα image το οποίο θα μπορείς να εγκαταστήσεις σε άλλο υπολογιστή με διαφορετικό hardware. Υπ' όψιν, η ενεργοποίηση δεν περνάει σε άλλο σύστημα και θα πρέπει να ξανα ενεργοποιήσεις τα windows αφού δώσεις το κατάλληλο serial. Όταν τελειώσεις και ξαναμπουτάρεις θα σε περάσει άλλη μια φορά από τα στάδιο ρύθμισης αλλά θα έχεις τα προγράμματα και τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σου όπως τις είχες. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2021 από micos000 3
Gunix Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Μάλιστα. Και κάτι ακόμη. Τι είναι το MBR και το GPT; Επίσης τι διαφορά έχουν; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας παιδιά Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2021 από Gunix
micos000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Το mbr είναι για τα παλιά συστήματα και το gpt για τα νέα , από windows 8 και μετά. https://texnikos-ipologiston.gr/τι-είναι-το-gpt-τι-είναι-το-mbr-κατά-την-διαμε/ Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2021 από micos000 1
Gunix Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Στις 29/3/2021 στις 7:19 ΜΜ, micos000 είπε Το mbr είναι για τα παλιά συστήματα και το gpt για τα νέα , από windows 8 και μετά. https://texnikos-ipologiston.gr/τι-είναι-το-gpt-τι-είναι-το-mbr-κατά-την-διαμε/ Ευχαριστώ και πάλη για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα