Προς το περιεχόμενο

Apple TV 4K COSMOTE TV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dead-Poet είπε

Η Apple έτσι κι αλλιώς δεν παίρνει λεφτά από αυτό, καθώς η πώληση των συνδρομών Cosmote TV δεν γίνεται μέσα από τις εφαρμογές.

Παίρνει για τις εφαρμογές 

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 29/6/2022 στις 12:07 ΜΜ, medidia είπε

Όχι μόνο η Cosmote tv αλλά κανένα ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι δεν έχει εφαρμογή στο tvOS για συμβατότητα με Apple TV. O λόγος είναι ότι το SDK του tvOS δεν υποστηρίζει κάποιου webview και έτσι δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθούν cross platform framework που βασίζονται σε web τεχνολογίες. Πρέπει να η εφαρμογή να αναπτυχθεί native κάτι που αυξάνει το κόστος. Βέβαια αν θέλεις να ανταγωνιστείς Netflix, disney+ κ.λπ. δεν αρκεί μόνο το περιεχόμενο αλλά και σωστές υποδομές. Το να μεταφέρεις απλώς την ιστοσελίδα αυτούσια σε application έιναι η φθηνή λύση αλλά σίγουρα όχι η σωστή.

Υπάρχει μόνον το Ionian TV 

Μια εφαρμογή τίμια για αυτό που κάνει 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Δεν υπαρχει ουτε αυτο στα Project της Cosmote οπως και η ενεργοποιηση του Apple Watch (Roaming και Cellular) για το επομενο εξαμηνο. Και για τα 2 ζηταει η Apple Προμηθεια για τις ενεργοποιησεις.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, iYannis είπε

Υπάρχει μόνον το Ionian TV 

Μια εφαρμογή τίμια για αυτό που κάνει 

Μια χαρά δουλεύει το Ionian TV! Και δεν φαίνεται να έχει κανένα θέμα μετάδοσης live και replay σε Apple TV, όπως ακριβώς και στα iPhone και στην σελίδα τους.

Όμως ακόμα και αν υπήρχαν όλα τα υπόλοιπα κανάλια, δεν θα ήταν πρακτικό να δεις tv. Άσε που ενδεχομένως να χρειάζονται και ένα σωρό συνδρομές.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω αν κι έχω Apple TV.   Τι διαφορά έχει το cosmote tv αν το βλέπεις μέσω Apple TV από το να το βλέπεις από το cosmote app της smart τηλεόρασης σου;  

Προσωπικά το Apple TV το έχω παροπλισμένο μιας και η τηλεόραση μου έχει δικό της app για όλα, ακόμα και για το AppleTV (την υπηρεσία). 

Cosmote TV δεν έχω συνδρομή αλλά αν είχα πιστεύω πως μια χαρά θα έπαιζε από το ενσωματωμένο app της τηλεόρασης χωρίς να χρειάζεται να συνδέσω την Apple TV συσκευή.

Δεν έχω συνδρομή της Apple TV υπηρεσίας αλλά έχω αγοράσει καμιά δεκαριά ταινίες από την Apple. Μπαίνοντας στο apple TV app της τηλεόρασης μου βγάζει τις ταινίες που έχω αγοράσει και τις βλέπω χωρίς να έχω συνδεδεμένη Apple TV συσκευή.  Αυτός ήταν κι ο λόγος που παρόπλισα την Apple TV συσκευή. 

Η ερώτησή μου είναι,  μου διαφεύγει κάτι; Υπάρχει κάτι που χάνω χρησιμοποιόντας το app της τηλεόρασης κι όχι την Apple TV συσκευή ; 

Δημοσ.

Αν κάποιος έχει παλιότερη τηλεόραση που δεν δίνει εφαρμογή για cosmote TV ενσωματωμένη και έχει μια συσκευή Apple TV συνδεμένη θα ήταν καλό να μπορεί να βάλει εκεί την εφαρμογή της Cosmote

Δημοσ.

Να κάνω και γω μια ερώτηση ελαφρώς off-topic για το AppleTV 4K 2022:

Αν η τηλεόραση στην οποία θα συνδεθεί δεν υποστηρίζει HDMI 2.1, πρέπει να γίνει η σύνδεση με HDMI 2.0 καλώδιο και απλά δεν θα έχει τις δυνατότητες DolbyAtmos, DolbyVision και HDR10+, αλλά κατά τα άλλα θα παίζει κανονικά απλό 4K? Ή είναι απαραίτητη η χρήση HDMI 2.1 καλωδίου ακόμα και αν η SmartTV δεν το υποστηρίζει?

Για την ιστορία η τηλεόρασή μου είναι η Samsung QE55Q70.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/12/2022 στις 1:43 ΠΜ, kriosgr είπε

Να ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω αν κι έχω Apple TV.   Τι διαφορά έχει το cosmote tv αν το βλέπεις μέσω Apple TV από το να το βλέπεις από το cosmote app της smart τηλεόρασης σου;  

Προσωπικά το Apple TV το έχω παροπλισμένο μιας και η τηλεόραση μου έχει δικό της app για όλα, ακόμα και για το AppleTV (την υπηρεσία). 

Cosmote TV δεν έχω συνδρομή αλλά αν είχα πιστεύω πως μια χαρά θα έπαιζε από το ενσωματωμένο app της τηλεόρασης χωρίς να χρειάζεται να συνδέσω την Apple TV συσκευή.

Δεν έχω συνδρομή της Apple TV υπηρεσίας αλλά έχω αγοράσει καμιά δεκαριά ταινίες από την Apple. Μπαίνοντας στο apple TV app της τηλεόρασης μου βγάζει τις ταινίες που έχω αγοράσει και τις βλέπω χωρίς να έχω συνδεδεμένη Apple TV συσκευή.  Αυτός ήταν κι ο λόγος που παρόπλισα την Apple TV συσκευή. 

Η ερώτησή μου είναι,  μου διαφεύγει κάτι; Υπάρχει κάτι που χάνω χρησιμοποιόντας το app της τηλεόρασης κι όχι την Apple TV συσκευή ; 

1) Καταρχάς γιατί βαριόμαστε να χρησιμοποιούμε 2-3-4-5 χειριστήρια για την ίδια δουλειά και να αλλάζουμε συνέχεια πηγή (από το hdmi 1 στο 2 στο 3 στο 4 κοκ). Το remote του AppleTV καλύπτει και την τηλεόραση. 
2) Οι εφαρμογές στις smart tv (ειδικά της Cosmote TV) σέρνονται. Μόνο στο δικό της TV Box πάει καλά.
3) Δεν θέλουμε το δικό της TV BOX γιατί είναι Android και μας σπάει τα νεύρα. 
4) Έχουμε όσα χρειαζόμαστε στο Apple TV. Το μόνο που λείπει είναι η εφαρμογή για μία συνδρομή που διατίθεται επί πληρωμή... Φανταστείτε να πληρώνατε NetFlix και να μην είχαν αναπτύξει την απαιτούμενη εφαρμογή cross platform. Δεδομένης της υποχώρησης και σταδιακής κατάργησης πακέτων/υπηρεσιών για το CosmoteTV μέσω δορυφόρου, χρειάζεται κάτι παραπάνω από πλευράς τους για να εδραιώσουν την ιντερνετική τηλεόραση.
5) Όταν το Ionian Channel είναι σε θέση να φτιάξει εφαρμογή για το AppleTV, γιατί να μην μπορεί η Cosmote? Πιο πολλά έσοδα έχει το Ionian FreeTV? Μάλλον έχουν δίκαιο όλοι όσοι αναφέρονται για κόμπλεξ των παρόχων έναντι στην Apple. Πρέπει να αποφασίσουν πως δεν γίνεται να τα έχουν όλα. Η εξέλιξη απαιτεί και συντονισμό με τις εξελίξεις. Δεν μπορείς να αποκλείεις χρήστες από υπηρεσίες επειδή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι δεν θα έχει κοινό η αλλαγή. Τα έχουμε συζητήσει και σε άλλο thread για την Apple Watch eSIM. Δεν υπάρχει κοινό εξαιτίας της δικής τους αργοπορίας να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις και να προσφέρουν το αυτονόητο. Είτε αυτό λέγεται CosmoteTV App for Apple TV, είτε eSIM for Apple Watch, είτε μία πραγματικά οικολογική και ανέξοδη διαδικασία αντικατάστασης eSIM. Και πολλά άλλα που δεν θα τα θίξω εδώ.
6) Σε κάθε ΣΠΙΤΙ και σε κάθε ΧΩΡΑ, έχει γεμίσει ο τόπος από eWaste. Καλώδια, Φορτιστές, Scrap Αποκωδικοποιητές from day 1... Για λόγους οικολογίας ας τα περιορίσουμε σιγά σιγά... Οι πάροχοι θέλουν απλά να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους με κάθε κόστος. Δεν λέω να μην παρέχουν αποκωδικοποιητή σε όποιον τον χρειάζεται (πχ με μία επιβάρυνση) αλλά έτσι όπως έχει τώρα η κατάσταση αν εγώ θέλω να κάνω συνδρομή σε όλους, πόσους αποκωδικοποιητές θα έχω τελικά? Προς τί όλο αυτό, όταν έχω μία συσκευή και μπορώ να περάσω όλες τις συνδρομές σε ένα μέρος... Στο εξωτερικό έχουν κάνει μεγάλα βήματα σε αυτό το κομμάτι. Εδώ....

Και άλλοι πολλοί λόγοι που δεν έχω υπομονή να αναλύσω.

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ramarg είπε

1) Καταρχάς γιατί βαριόμαστε να χρησιμοποιούμε 2-3-4-5 χειριστήρια για την ίδια δουλειά και να αλλάζουμε συνέχεια πηγή (από το hdmi 1 στο 2 στο 3 στο 4 κοκ). Το remote του AppleTV καλύπτει και την τηλεόραση. 
2) Οι εφαρμογές στις smart tv (ειδικά της Cosmote TV) σέρνονται. Μόνο στο δικό της TV Box πάει καλά.
4) Έχουμε όσα χρειαζόμαστε στο Apple TV. Το μόνο που λείπει είναι η εφαρμογή για μία συνδρομή που διατίθεται επί πληρωμή... Φανταστείτε να πληρώνατε NetFlix και να μην είχαν αναπτύξει την απαιτούμενη εφαρμογή cross platform. Δεδομένης της υποχώρησης και σταδιακής κατάργησης πακέτων/υπηρεσιών για το CosmoteTV μέσω δορυφόρου, χρειάζεται κάτι παραπάνω από πλευράς τους για να εδραιώσουν την ιντερνετική τηλεόραση.
5) Όταν το Ionian Channel είναι σε θέση να φτιάξει εφαρμογή για το AppleTV, γιατί να μην μπορεί η Cosmote? Πιο πολλά έσοδα έχει το Ionian FreeTV? Μάλλον έχουν δίκαιο όλοι όσοι αναφέρονται για κόμπλεξ των παρόχων έναντι στην Apple. Πρέπει να αποφασίσουν πως δεν γίνεται να τα έχουν όλα. Η εξέλιξη απαιτεί και συντονισμό με τις εξελίξεις. Δεν μπορείς να αποκλείεις χρήστες από υπηρεσίες επειδή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι δεν θα έχει κοινό η αλλαγή. Τα έχουμε συζητήσει και σε άλλο thread για την Apple Watch eSIM. Δεν υπάρχει κοινό εξαιτίας της δικής τους αργοπορίας να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις και να προσφέρουν το αυτονόητο. Είτε αυτό λέγεται CosmoteTV App for Apple TV, είτε eSIM for Apple Watch, είτε μία πραγματικά οικολογική και ανέξοδη διαδικασία αντικατάστασης eSIM. Και πολλά άλλα που δεν θα τα θίξω εδώ.
6) Σε κάθε ΣΠΙΤΙ και σε κάθε ΧΩΡΑ, έχει γεμίσει ο τόπος από eWaste. Καλώδια, Φορτιστές, Scrap Αποκωδικοποιητές from day 1... Για λόγους οικολογίας ας τα περιορίσουμε σιγά σιγά... Οι πάροχοι θέλουν απλά να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους με κάθε κόστος. Δεν λέω να μην παρέχουν αποκωδικοποιητή σε όποιον τον χρειάζεται (πχ με μία επιβάρυνση) αλλά έτσι όπως έχει τώρα η κατάσταση αν εγώ θέλω να κάνω συνδρομή σε όλους, πόσους αποκωδικοποιητές θα έχω τελικά? Προς τί όλο αυτό, όταν έχω μία συσκευή και μπορώ να περάσω όλες τις συνδρομές σε ένα μέρος... Στο εξωτερικό έχουν κάνει μεγάλα βήματα σε αυτό το κομμάτι. Εδώ....

Πες τα, χρυσόστομε!

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, ramarg είπε

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση.  Απ’ ότι καταλαβαίνω το μόνο επιχείρημα είναι ότι συνήθως το cosmotetv app στις smart τηλεοράσεις “σέρνεται”.  Πως όμως είσαι σίγουρος ότι αν βγάλουν cosmotetv app για AppleTV δεν θα σέρνεται;

1. Τα εξτρά καλώδια, πηγές και τηλεκοντρολ που αναφέρεις είναι το αποτέλεσμα της χρήσης περισσότερων πηγών από αυτό της τηλεόρασης. Στην ουσία απ’ ότι καταλαβαίνω το tvbox του cosmotetv θέλεις να αποφύγεις.
  2. Το κύριο επιχείρημα. Πάω πάσο μιας και δεν ήμουν ποτέ συνδρομητής cosmotetv. Τα Netflix και AppleTV πάντως που έχω δοκιμάσει σε smart τηλεόραση με έχουν αφήσει υπερ ικανοποιημένο. Βλέπω σε 4K/60HZ με Dolby Atmos ήχο.  Για ποιο λόγο να συνδέσω την AppleTV συσκευή μου που υποστηρίζει μόνο HD ή να αγοράσω το AppleTV 4K;
  3. Συμφωνώ κι επαυξάνω   
  4. Εδώ θέλω να σου αντιστρέψω το ερώτημα. Αν είχε βγει ένα καλό cosmotetv app για την τηλεόραση σου που να μην σέρνεται θα είχε λόγο ύπαρξης η Appletv συσκευή ;
  5. To ionian channel που λες δεν έχει app σε κάθε smart TV που πωλείται στην Ελληνική αγορά.  Βρήκε λοιπόν έναν παράλληλο κι έξυπνο τρόπο για να εισχωρήσει κι αυτό. Δεν νομίζω να ασχολούνταν αν υπήρχε διαθέσιμο σε κάθε τηλεόραση στα defaults.
  6. Όλα τα μαγαζιά Γερμανός έχουν ανακύκλωση για ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες και καλώδια. Έρχεσαι στην θεωρία μου. Μαζί με το cosmotetv box πιστεύω πως θέλει πέταμα και η AppleTV συσκευή .

Είσαι σίγουρος πως κολλάει το cosmotetv στις τηλεοράσεις; Απ’ ότι ξέρω το cosmotetv box συνδέεται στο internet μέσω ethernet. Την τηλεόραση λογικά την έχεις συνδέσει μέσω wifi.  Το έχεις τσεκάρει με άλλους συνδρομητές και σέρνονται κι αυτοί;  

Μου φαίνεται τρελό πανελλαδικά ο μόνος τρόπος για να δεις cosmotetv να είναι ο αποκωδικοποιητής όταν το app το βρίσκω σχεδόν παντού.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/12/2022 στις 2:42 ΠΜ, kriosgr είπε

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση.  Απ’ ότι καταλαβαίνω το μόνο επιχείρημα είναι ότι συνήθως το cosmotetv app στις smart τηλεοράσεις “σέρνεται”.  Πως όμως είσαι σίγουρος ότι αν βγάλουν cosmotetv app για AppleTV δεν θα σέρνεται;

1. Τα εξτρά καλώδια, πηγές και τηλεκοντρολ που αναφέρεις είναι το αποτέλεσμα της χρήσης περισσότερων πηγών από αυτό της τηλεόρασης. Στην ουσία απ’ ότι καταλαβαίνω το tvbox του cosmotetv θέλεις να αποφύγεις.
  2. Το κύριο επιχείρημα. Πάω πάσο μιας και δεν ήμουν ποτέ συνδρομητής cosmotetv. Τα Netflix και AppleTV πάντως που έχω δοκιμάσει σε smart τηλεόραση με έχουν αφήσει υπερ ικανοποιημένο. Βλέπω σε 4K/60HZ με Dolby Atmos ήχο.  Για ποιο λόγο να συνδέσω την AppleTV συσκευή μου που υποστηρίζει μόνο HD ή να αγοράσω το AppleTV 4K;
  3. Συμφωνώ κι επαυξάνω   
  4. Εδώ θέλω να σου αντιστρέψω το ερώτημα. Αν είχε βγει ένα καλό cosmotetv app για την τηλεόραση σου που να μην σέρνεται θα είχε λόγο ύπαρξης η Appletv συσκευή ;
  5. To ionian channel που λες δεν έχει app σε κάθε smart TV που πωλείται στην Ελληνική αγορά.  Βρήκε λοιπόν έναν παράλληλο κι έξυπνο τρόπο για να εισχωρήσει κι αυτό. Δεν νομίζω να ασχολούνταν αν υπήρχε διαθέσιμο σε κάθε τηλεόραση στα defaults.
  6. Όλα τα μαγαζιά Γερμανός έχουν ανακύκλωση για ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες και καλώδια. Έρχεσαι στην θεωρία μου. Μαζί με το cosmotetv box πιστεύω πως θέλει πέταμα και η AppleTV συσκευή .

Είσαι σίγουρος πως κολλάει το cosmotetv στις τηλεοράσεις; Απ’ ότι ξέρω το cosmotetv box συνδέεται στο internet μέσω ethernet. Την τηλεόραση λογικά την έχεις συνδέσει μέσω wifi.  Το έχεις τσεκάρει με άλλους συνδρομητές και σέρνονται κι αυτοί;  Μου φαίνεται τρελό πανελλαδικά ο μόνος τρόπος για να δεις cosmotetv να είναι ο αποκωδικοποιητής όταν το app το βρίσκω σχεδόν παντού. Δεν υπήρχε περίπτωση να έκανα κριτική βασιζόμενος στην εμπειρία με WiFi. Πάντα με Ethernet δουλεύω. Συν τοις άλλοις, το App τους δημιουργεί τεράστια προβλήματα (ειδικά με την εγγραφή/αναγνώριση συσκευών στις διαθέσιμες θέσεις). Όποιος ασχολείται ξέρει ακριβώς τί εννοώ. Όσο δεν λύνουν αυτά τα απλά θέματα, δυστυχώς δεν μπορούμε να βασιστούμε στο app. 

Καλημέρα και Καλή Χρονιά καταρχάς.!

1. Είναι γενικό το πρόβλημα. Το έθιξα και στο τέλος της απάντησης μου. Οι πάροχοι προκειμένου να ''πουλήσουν'' όσο το δυνατόν περισσότερες συμβάσεις και να αυξήσουν τα έσοδα τους (ή και τα bonus τους) δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Όπως είπα και πιο πάνω, αν εγώ θέλω να κάνω συνδρομή σε ΟΛΟΥΣ του παρόχους στο τέλος θα βρεθώ με 40 αποκωδικοποιητές. Αν ο καθένας κρατά την εφαρμογή του κλειστή σε ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα ή σε ένα custom tv box δεν καταφέρνουμε τίποτα. Ούτε η ζωή μας γίνεται ευκολότερη, ούτε καλό στο περιβάλλον κάνουμε. Είτε το θέλεις είτε όχι μπλέκεις με πολλές πηγές. Συν τοις άλλοις είναι και ενοχλητική όλη αυτή η προσπάθεια διαχείρισης καλωδίων και συνδεσμολογίας (την οποία αν κατέχουμε μας ταλαιπωρεί για να δείχνει όμορφο).
  2. Το πρόβλημα μας δεν είναι οι smart τηλεοράσεις. Οι σοβαρές εταιρίες του χώρου έχουν κάνει τεράστια βήματα, συμβιβασμούς και συμφωνίες προκειμένου να παρέχουν στον πελάτη τους ένα προιόν που θα τους διευκολύνει την ζωή. Εγώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο στις τηλεοράσεις επέλεγα πάντοτε LG και γι αυτές θα μιλήσω. Η υιοθέτηση του WebOS ήταν μία δύσκολη απόφαση, και όσοι αγοράσαμε τις πρώτες SmartTV της εποχής, ξέρουμε καλά ότι δεν ήταν ακριβώς Smart.. Ελλείψει εφαρμογών ήταν άχρηστες. Πέρασαν χρόνια μέχρι να πειστούν οι συνδρομητικές να βγάλουν εφαρμογή και να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Αυτό ακριβώς ζητάμε και στην περίπτωση του Apple TV. Να βγάλουν μία εφαρμογή να τελειώνουμε.
  3. Spoiler

Πριν σχολιάσουμε όμως αυτό που μας αφορά, ας πάρουμε ως παράδειγμα το NetFlix που αποδείχθηκε ότι ήταν μπροστά από την εποχή του. Όχι απλά προέβλεψε τον θάνατο στις ενοικιάσεις DVD αλλά μετέτρεψε την εταιρία σε ένα θαύμα δημιουργίας αποκλειστικών σειρών/ταινιών. Φρόντισε να υποστηρίξει τη σελίδα της cross-platform, να αναπτύξει/διαθέσει την εφαρμογή της προς ΠΑΣΑ κατεύθυνση. Διένυσε τόσο μεγάλα βήματα σε εποχές που θεωρούνταν τρελή μία τέτοια επένδυση (καθώς κυριαρχούσε η πειρατεία και κανείς δεν είχε πλέον την πρόθεση να πληρώσει για να δει μία ταινία) και ορίστε.. Έχει αφήσει τους πάντες πίσω και έχει κάνει όλες τις εταιρίες να ''ζηλεύουν'' και να προσπαθούν να μιμηθούν το success story (κλέβοντας μερίδιο από την πίτα).  Η υποστήριξη Netflix μετατράπηκε σε selling point ακόμα και για τηλεοράσεις της πλάκας. Αυτό λέει πολλά. Όλα αυτά τα αναφέρω για να καταλήξω στο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις με βάση το ''σήμερα''. Όταν το NetFlix φρόντιζε να κυκλοφορήσει την εφαρμογή του για SmartTv's δεν έκανε διακρίσεις. Όποιος είναι κοντόφθαλμος στην αγορά προκαλεί ζημία. Είτε τους αρέσει είτε όχι το Apple TV είναι προιόν μίας εταιρίας με σημαντικό εκτόπισμα,  χρόνια παρουσία στην αγορά και με ένα πιστό καταναλωτικό κοινό που περιμένει το αυτονόητο. Όσο δεν αναπτύσσεις εφαρμογές πώς περιμένεις διείσδυση σε νέο κοινό? 

4. Προφανώς και δεν μας χαλάει καθόλου το γεγονός ότι οι εταιρίες τηλεοράσεων έχουν καταφέρει να καθοδηγούν τους παρόχους συνδρομητικής TV ως προς αυτό ''που ζητάνε οι καταναλωτές''. Σε καμία περίπτωση δεν θα υποτιμήσω την εφαρμογή που ανέπτυξε η Cosmote.  Έγινε η αρχή, είναι φιλότιμη η προσπάθεια αλλά άργησαν. Η εφαρμογή δεν στήνεται σε μία μέρα επειδή το αποφάσισες χθες. Οι dev's του NetFlix App ξεκίνησαν νωρίς και όπως είδαμε διένυσαν χιλιόμετρα (με αποτέλεσμα η εφαρμογή τους να ΤΡΕΧΕΙ ακόμα και σε hardware γελοίων δυνατοτήτων). Αντίθετα η εφαρμογή της Cosmote έχει καταφέρει να κάνει ακριβά μοντέλα τηλεοράσεων (με σοβαρή επεξεργαστική δύναμη) να σέρνονται. Προφανώς και αν παραπονεθείς θα σου προτείνουν μετάβαση στο δικό τους TV BOX για να γλιτώσουν την γκρίνια (επομένως και πάλι καταλήγουμε στην κατάρα της εναλλαγής πηγών). Δεν υπάρχει συντονισμός, ούτε συχνές ενημερώσεις της εφαρμογής, ούτε ταχύτητα επίλυσης των Bugs. Η αρχή έγινε ναι αλλά.... Τώρα ως προς το αν έχει λόγο ύπαρξης το AppleTV θα σου απαντήσω. Στην Ελλάδα έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα όχι (ειδικά τα τελευταία χρόνια που υποστηρίζονται δυνατότητες του AppleTV απευθείας μέσα στην τηλεόραση. Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που δεν πανηγύριζε όταν είδε την LG και τις άλλες μεγάλες εταιρίες να υποστηρίζουν Native AirPlay? Εννοείται πώς μας λύνει τα χέρια όλη αυτή η ενοποίηση. Αν μπορούσα να γλιτώσω και το AppleTV Box εννοείται θα το έκανα (γιατί όχι άλλωστε). Αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγονες για να λάβει κανείς υπόψιν (βλ.παρακάτω)
  5. Το Ionian Channel και ο σκοπός που ανέπτυξε εφαρμογή δεν μας αφορά εδώ. Απλώς αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ανεπάρκεια των παρόχων να αναπτύξουν εφαρμογές και να υποστηρίξουν σοβαρά τις συνδρομές που προσφέρουν έναντι υψηλού κόστους. Καταννοώ ότι έχουν πολλά εταιρικά/επενδυτικά ζητήματα να λύσουν, αλλά και όταν τους περισσεύει χρόνος/πόροι τα διαθέτουν αλλού (βλ. εφαρμογές πληρωμών). Εδώ μιλάμε για μία εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί μεν, επιλεκτικά δε. Σε τελική ανάλυση αφού αναπτύσσεις εφαρμογή για το GoogleTV Box γιατί όχι και για το Apple... Αφού αναπτύσεις εφαρμογή για το iOS/iPadOS γιατί όχι και για το tvOS? 
  6. Το Cosmote TV Box είναι Android. Γι'αυτό τον λόγο και μόνο θέλει πέταμα εντός 2 ετών 😂 Το Apple TV είναι άλλη περίπτωση. Λαμβάνει υποστήριξη για χρόνια και οι βασικές δυνατότητες του (βλέπε AirPlay & Apps) λειτουργούν ικανοποιητικά ακόμα και χρόνια μετά την διακοπή υποστήριξης. 

Παράγοντας Α) Οι εταιρίες τηλεοράσεων, ΝΑΙ βοηθούν με διαπραγματεύσεις την κυκλοφορία νέων εφαρμογών/δυνατοτήτων (αλλά δεν μπορούν και να αναγκάσουν τον εκάστοτε πάροχο υπηρεσιών να υποστηρίξει σωστά τις εφαρμογές με συχνά updates & προσαρμογές). Σε αυτό το κομμάτι είτε υπάρχει θέληση των εταιριών είτε όχι. Και όπως είπαμε δεν είναι όλοι NetFlix. 
Παράγοντας Β) Το Hardware μίας SmartTV είναι συνήθως πολύ αδύναμο και ήδη επιβαρυμένο με ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία της εικόνας. Μία κακογραμμένη εφαρμογή κάνει και την πιο καινούρια τηλεόραση να κολλάει σαν να είναι 10ετίας. Η εμπειρία χρήσης καταλαβαίνεις πώς πέφτει κατακόρυφα. Χωρίς ουσιαστική υποστήριξη κάνεις ζημία (κυρίως) στην εικόνα της εταιρίας καθώς η οργή του καταναλωτή θα στραφεί λανθασμένα στην εταιρία που κατασκεύασε την τηλεόραση και όχι στον δημιουργό της εφαρμογής.
Παράγοντας Γ) Φυσικά και οι εταιρίες τηλεοράσεων δεν είναι αθώες. Όλη αυτή η ενοποίηση προφανώς απαιτεί θυσίες και προσπάθεια εκ μέρους όλων. Και κυρίως μία διαχρονική προσπάθεια να κρατηθεί το προϊόν λειτουργικό με ενημερώσεις. Οι εταιρίες τηλεοράσεων ΚΑΙ  δεν μπορούν να αναγκάσουν τις εταιρίες να κυκλοφορούν updates των εφαρμογών τους ΑΛΛΑ και οι ίδιες δεν ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τα προϊόντα τους σε βάθος χρόνου. Και δεν αναφέρομαι σε υποστήριξη τηλεοράσεων 10ετίας αλλά ακόμα και σε τηλεοράσεις ηλικίας <1 έτους. Σίγουρα μπορούν αλλά δε θέλουν. 

Spoiler

Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει την κοροϊδία που εισπράξαμε το 2018 από την LG. Αγορά τηλεόρασης σοβαρού κόστους, και λίγους μήνες μετά (αρχές 2019) ανακοίνωσαν την υποστήριξη AirPlay στην νέα έκδοση του WebOS (την οποία φυσικά δεν έδωσαν στα προηγούμενα μοντέλα). Τηλεοράσεις με ηλικία <1 έτους ή και μηνών πετάχτηκαν έξω (χωρίς αυτό να τεκμηριώνεται από άποψη Hardware). Μετά από απίστευτο κράξιμο που έκαναν οι τότε χρήστες αποφάσισε να υποστηρίξει ορισμένα μοντέλα του 2018 (όχι όλα). Εν τέλει ενώ το μοντέλο μου ήταν στα προβλεπόμενα της λίστας, η ενημέρωση δεν έφτασε ποτέ και απ'ότι κατάλαβα ήταν update region locked. Με επικοινωνία μαζί τους και πείραγμα στις ρυθμίσεις δεν καταφέραμε να την αναβαθμίσουμε ούτε με κόλπο. Και αυτό γιατί δεν είναι ζήτημα δυνατοτήτων της τηλεόρασης αλλά συμφωνιών. Προφανώς υπήρχε συμφωνία για τα δικαιώματα χρήσης του AirPlay (κόστος το οποίο δεν είχαν τη πρόθεση να διαθέσουν για τα κορόιδα που είχαν ήδη αγοράσει τηλεόραση - συνεπώς μας άφησαν στο περίμενε μέχρι να κουραστούμε και να αλλάξουμε τηλεόραση). Αυτό έγινε και στις υπόλοιπες εταιρίες (με εξαίρεση την Samsung που θυμάμαι υποστήριξε τα μοντέλα του 2018). Πρόσεξε όμως. Έγινε ολόκληρη ιστορία για να υποστηριχθούν οι νέες δυνατότητες σε τηλεόρασης μόλις 1 έτους. Για τηλεοράσεις 2-3-4 ετών ούτε λόγος. Όσοι αγοράσαμε/αγοράζουμε smart tv's θα ζήσουμε αυτό το συναίσθημα με βεβαιότητα όταν η εκάστοτε συσκευή συμπληρώσει τα 3-4 έτη λειτουργίας και φτάσει σε σημείο να μην κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να την πετάξεις και να πάρεις άλλη κανένα πρόβλημα. Αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε σύμφωνα με τον μέσο (έλλογα σκεπτόμενο) καταναλωτή που δεν θέλει να πετάει μία λειτουργική συσκευή/θέλει να κάνει απόσβεση. Εσύ ως πελάτης τί μπορείς να κάνεις για να μην αναγκαστείς να πετάξεις μία (κατά τα άλλα) λειτουργική 4Κ τηλεόραση? Θα αναγκαστείς να δώσεις ξανά τα ίδια χρήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για να πάρεις μία αντίστοιχη τηλεόραση απλά και μόνο για να γλιτώσεις τον πονοκέφαλο και να βρεις τις εφαρμογές εκεί? Μην αναρωτιέσαι λοιπόν γιατί μπαίνει κάποιος στη διαδικασία να αγοράσει ένα AppleTV. Έστω ότι έχεις μία τηλεόραση 5ετίας. Αγοράζεις ένα TV Box και προσθέτεις άλλα 5 οφέλιμα χρόνια στην συσκευή. Γι'αυτό κράτησε το εξής συμπέρασμα. Καλή η ενοποίηση που προσφέρουν οι SmartTV αλλά δεν έχει διάρκεια. Αν θέλεις να κάνεις απόσβεση το κόστος της τηλεόρασης θα αναγκαστείς να περάσεις σε κάποιο TV Box μελλοντικά. Γιατί λοιπόν όταν έρθει εκείνη η ώρα, να είσαι στη θέση που είμαστε εμείς τώρα και να παραπονιέσαι για την απουσία εφαρμογών όπως της CosmoteTV?

Παράγοντας Δ) Τηλεοράσεις (μίας όχι και τόσο περασμένης ηλικίας και απίστευτου κόστους) αν και Smart, δεν έχουν υποστήριξη νέων δυνατοτήτων και εφαρμογών (καλή ώρα το CosmoteTV App που συζητάμε). Η ενοποίηση δυνατοτήτων στις SmartTV μας λύνει τα χέρια και την προτιμούμε. Αλλά δεν μας δίνει τα εχέγγυα διάρκειας στο χρόνο. Τώρα λειτουργεί σε 3-4 χρόνια όμως όχι. Χωρίς updates καμία smart λειτουργία της τηλεόρασης δεν μπορεί να υποστηριχθεί μελλοντικά. Η Apple τουλάχιστον αφενός είναι σε θέση να εξασφαλίσει (για περίπου 5-7 έτη) ενημερώσεις για το TV Box της & το κυριότερο να ''πιέσει έξυπνα΄' τον προγραμματιστή να μην έχει παρατημένη την εφαρμογή του δηλαδή να κυκλοφορεί ενημερώσεις εντός ευλόγου χρόνου (ειδικά όσο προχωρούν οι εκδόσεις του iOS/iPadOS/tvOS. 

Spoiler

Να θυμίσω πως όταν κυκλοφόρησε το CosmoteTV App, ήταν συμβατό με συγκεκριμένα μοντέλα τηλεοράσεων, συγκεκριμένης χρονολογίας και έκδοσης WebOS (πετάμε το μπαλάκι στην εταιρία που δεν σου δίνει την ενημέρωση, και η εταιρία με τη σειρά της πετά το μπαλάκι σε εσένα που έχεις ''παλιά'' τηλεόραση. Προφανώς και δεν έγινε καμία προσπάθεια εναρμόνισης με παλαιότερα μοντέλα αν και είχαν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν εφαρμογή στο store προηγούμενων εκδόσεων.

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 2
  • Thanks 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

έχει αλλάξει καθόλου η κατάσταση με cosmote από τότε που άνοιξε αυτό το θέμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, peros550 είπε

Σιγά να μην αλλάξει κάτι. Για την Cosmote μιλάμε...
Μέχρι να βάλουν μυαλό θα κόβουμε τις συμβάσεις μας (ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ). 
Ήδη έκοψα το σταθερό και νιώθω τεράστια λύτρωση...

Επεξ/σία από ramarg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...