famas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Το σύστημα έχει μητρικη Gigabyte Z 370 και δίσκος 960 NVME. Έβαλα έναν SSHD seagate για να πάρω μπακ απ το λειτουργικό με Acronis, όλα καλά. Φυσηξα το κουτί με τον φυσητήρα για τη σκόνη. Ε, από τότε μου εμφανίζει το παραπάνω μήνυμα. Έκανα clear cmos, έβγαλα μπαταρία, στο BIOS βλέπει και τους δύο δίσκους, έχω επιλέξει τον NVME σαν πρώτο, ξεκούμπωσα τον seagate, τίποτα. Συνεχίζει να εμφανίζει το ίδιο μήνυμα. Πέραν του ότι ο NVME τα έχει παίζει, υποψιάζεται κανείς κάτι άλλο; Μήπως το άθλιο Acronis έκανε τίποτα; τροφοδοτικό coolermaster 550 bronze, ο υπολογιστής έχει ελάχιστα πράγματα επάνω... Ευχαριστώ για όποια πρόταση... Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από famas
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, famas είπε Φυσηξα το κουτί με τον φυσητήρα για τη σκόνη. Τα ανεμιστηράκια τα αποσυνδέσατε από τη τροφοδοσία της μητρικής ή τα μαγκώσατε με κάτι για να μη γυρίζουν; 1 ώρα πριν, famas είπε Έκανα clear cmos, έβγαλα μπαταρία, Ήταν αποσυνδεδεμένο το τροφοδοτικό εκείνη τη στιγμή και βγαχυκυκλώσατε με jumper τις αντίστοιχες επαφές του CMOS;
famas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Πολύ σωστά @Τέρης Α. Μόνο το ανεμιστηράκι από το τροφοδοτικό μπλόκαρα και τον πίσω ανεμιστήρα. Άλλα 2 φουρφούρια πήραν κάποιες στροφές. Στο clear cmos το τροφοδοτικό το είχα κλειστό από το διακόπτη, δεν το είχα βγάλει από τη πρίζα.
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, famas είπε Άλλα 2 φουρφούρια πήραν κάποιες στροφές. 😥 2 ώρες πριν, famas είπε το τροφοδοτικό το είχα κλειστό από το διακόπτη, Εντάξη είναι. Τα jumper τα βραχυκυκλώσατε όμως; (Αν δεν ξέρετε που είναι τα μεταλάκια στείλτε μου το ακριβές μοντέλο να σας επισημάνω το σημείο). Τον NVME τον επενατοποθετήσατε;
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Τότε το μόνο που μένει είναι μια επανατοποθέτηση του NVME μήπως και μπήγε σκόνη σε κάποια επαφή. 1
famas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Σωστά atheatos, το διπλοτσέκαρα κι αυτό ότι είναι σε UEFI. 1
atheatos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Τότε μάλλον έγινε corrupt το boot partition του σκληρού από το acronis, καθώς πήγε να κάνει τον κλώνο bootable. θα χρειαστεί usb εγκατάστασης του windows για repair. Με τον δίσκο που ειχες επάνω στη αρχή, δηλαδή τον 960. 1
Aris_ Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 μια φορά μου έτυχε κατι παρόμοιο αλλα ηταν σε clone απο μεγαλύτερο σε μικρότερο και οχι 100% health ο κυρίως 1
famas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Τελικά, άφησα μόνο τον NVME, τον οποίο έβγαλα κ καθάρισα τις επαφές. Bootάρω πάλι τα ίδια. Στο επόμενο Boot, όλα καλά. Σε επαναλαμβανόμενες επανεκιννήσεις δε νπαρουσίασε άλλο πρόβλημα. Ευχαριστώ όλους τους φορουμίτες που απάντησαν και με βοήθησαν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα