Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι φοιτητής στο τμήμα πληροφορικής της ασσοε και άμα όλα πάνε κάλα το καλοκαίρι θα έχω το πτυχίο μου και μετά θα μπω στρατό (Έχω καλή γνώση Java, και μετρια sql, c++ απο σχόλη) Μιας και πλησιάζω στην αποφοίτηση έχω αρχίσει να προσγειώνομαι στην πραγματικότητα διότι μέχρι τώρα ήθελα να γίνω game developer και ασχολιόμουν on&off με unreal engine, blender και άλλα τέτοια χωρίς να έχω καταφέρει κάτι σημαντικό ωστόσο

Θέλω λοιπόν σε αυτό το εξάμηνο να χτίσω ένα skill και κάτι για το portofolio μου που θα μου εξασφάλιση μια δουλειά στην Ελλαδα οταν τελειώσω στρατό.

Ποια ειναι η γλωσσα ή skill λοιπον που μου προτείνετε να λιωσω μέχρι να μπω στρατο για να έχω κατι να δείξω μεθαύριο για μια θεση εργασιας? Ξερω οτι στην Ελλαδα παιζει πολυ web και τετοια να μάθω javasript, html? wordpress? Γενικα τι ειναι hot στην ελλαδα στην αγορα εργασίας? Δεν με ενδιαφέρει να πάω εξωτερικό, θελω απλα οταν τελειωσω στρατο να βρω μια δουλεια. Ευχαριστω για τον χρονο σας.
 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή παρακολουθώ τις αγγελίες ζητάνε το PHP framework Laravel κάτι που (εγώ προσωπικά) δεν θα σε συμβούλευα να μάθεις. Ο λόγος είναι ότι αν δουλέψεις σε κάποια από αυτές τις εταιρίες θα κάνεις copy paste κώδικα και όταν γίνεις Senior Developer θα τα γράφεις. Αυτά τα λίγα για την αγορά.

Μιας και έχεις χρόνο σου προτείνω να ασχοληθείς με JavaScript μιας και μόνο με αυτή τη γλώσσα θα μπορείς να προγραμματίσεις για κινητά, PC και Web (Front end & Back end)

Όταν απολυθείς θα έχεις πολλά skill για πρόσληψη μιας και θα ξέρεις JS HTML5 CSS3 για όλα τα περιβάλλοντα.

  • Moderators
Δημοσ.

Είναι αστείο να λέει κάποιος που πριν μια βδομάδα ρώταγε για την χρησιμότητα των frameworks ότι με αυτά κάνεις copy-paste κώδικα. Το web γενικά έχει πέραση, άρα ό,τι σχετίζεται με αυτό θα σου φανεί χρήσιμο. HTML, CSS με κάποιον preprocessor (Sass, Less), PHP με κάποιο framework (Laravel, Symfony), JS, React, Docker, SQL και noSQL. Επειδή προφανώς όλα αυτά είναι πάρα πολλά, εγώ θα έλεγα αρχικά να ρίξεις μια επιφανειακή ματιά σε όλα να δεις περίπου τι είναι και μετά να κάνεις ένα απλό project δικό σου, χρησιμοποιώντας λίγο-λίγο ό,τι σου χρειάζεται.

  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Cyrex είπε

Είμαι φοιτητής στο τμήμα πληροφορικής της ασσοε

Καταρχήν καλό πτυχίο εύχομαι (την ίδια σχολή- με διαφορά μερικες δεκαετίες- εχουμε βγάλει) , πρόσθεσε αν μπορείς στις γνώσεις σου την Python (μου κάνει εντύπωση , την βγάλανε την python απο τη σχολή ; )  και διάφορες διαδικασίες για machine learning , και κανε καποια project στο git , μικρά-μεγάλα δεν έχει σημασία , το βασικό είναι να ξεκινήσεις να την δουλευεις και να έχεις και πράγματα να δείξεις περαν απο του "ξερού" βιογραφικού.

  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ζω στην Ελλάδα τα τελευταία 12+ χρόνια αλλά στην Αμερική. Δεν ξέρω αν μπορείς να ταυτίσης κάπως το τί γίνεται εδώ και τι στην Ελλάδα σε σχέση με τις γλώσσες προγραμματισμού, αλλά όπως και να έχει θα σου δώσει μια πιο συνολική ιδέα τι να περιμένεις.

Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι developers: General/stack developers και Scientific development.

A. General/Stack devs. 

Αυτό περιλαμβάνει web/general apps/ διαχείριση databases κλπ, κλπ. Εδώ μάλλον τα πράγματα είναι απλά. Όσα περισότερα ξέρεις, τόσο το καλύτερο. Η εμπειρία μετράει και πόσο φορτωμένο είναι το github με δικά σου projects/contribs. Από μισθούς, ανάλογα με την πολιτεία, περιμένεις κάπου μεταξύ $35,000 - $80,000.  

B. Scientific Development.

Εδώ τα πράγματα γίνωνται ενδιαφέροντα. Το development γίνεται για apps που εκτελούν συγκεκριμενες δουλειές (guidance, navigation, scada, cooling, SLAM κλπ).  Οι γλώσες προγραματισμού πάνε ως εξής: 

  1. Python 
  2. C- Embedded
  3. C++/C#/C
  4. Υπόποιπες γλώσσες

Πρόσεξε μια λεπτομέρεια. ΟΛΕΣ οι εφαρμογές τρέχουν κατά 99% σε Linux και 1% Windows. Επομένως bash scripting και γενικά οτιδήποτε σχετικό με Linux είναι αυτονόητο. Τα windows υπάρχουν παντού αλλά το development γίνετε σχεδόν αποκλειστικά σε Linux.   

Ο κύριος λόγος για Python είναι data analysis, machine & deep learning, artificial intelligence, και autonomous driving apps. Πρόσεξε τώρα πως όλοι οι αλγόριθμοι γράφονται σε python αλλά στο τέλος πρέπει να τρέξουν σε embedded systems άρα εκεί χρειάζεσαι κάποιον με γνώση embedded C για να γράψει το firmware.   

Κάτι τελευταίο. Το 90% τον αγγελιών προυποθέτει πως έχεις εξαιρετικά καλή γνώση μαθηματικών. Για την ακρίβεια, κατά τη διάρκεια του hiring process θα σε υποβάλουν σε μια σειρά από τεστς για προγραμματισμό στα οποία θα πρέπει να λύσης μέσω Python ένα μαθηματικό μοντέλο. Από μισθούς, ανάλογα με την πολιτεία ξανά, περιμένεις από $90,000 με $100,000 και ανεβαίνει στον ουρανό για εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό. 

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως.

Δημοσ.

γνωμη μου ειναι οτι οταν αποφοιτησεις και λετειωσεις τον στρατο τα δεδομενα θα ειναι διαφορετικα. ειδικα σε ειδικοτητες οπως η πληροφορικη τα πραγματα αλλαζουν ραγδαια. οποτε οποια προσπαθεια τοσο μακροπροθεσμη ειναι για εμενα εκτος πραγματικοτητας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...