Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

η λύση diesel δε νομίζω ότι είναι κατάλληλη για μένα, είτε καταργηθούν κάποια στιγμή, είτε όχι, λόγω του ότι δε κάνω τα απαιτούμενα χλμτρα για τη καλή ανανέωση του φίλτρου και θα το λειτουργώ σχεδόν αποκλειστικά εντός πόλης.

φίλε μου είσαι κάτοχος και εσύ αυτού του αυτοκινήτου; για να μου έδινες περισσότερες πληροφορίες. 

ακριβώς αυτό. γενικά όταν δεν υπάρχουν πολλά, προς το παρόν τουλάχιστον, πρατήρια ανεφοδιασμού, τότε πιστεύω ότι είναι σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας για τέτοια αγορά.

συμφωνώ ότι παίζουν και άλλοι παράγοντες στο θέμα οικονομία ενός αυτοκινήτου.
σχετικά με αυτό που λες να αγοράζω εγώ τα ανταλλακτικά, υπάρχει τέτοια δυνατότητα; γιατί το συνεργείο που πάω και άλλα που πάνε φίλοι μου, ξέρω ότι φέρνουν τα ίδια τα συνεργεία τα ανταλλακτικά, ξεκάθαρα για να βγάζουν προμήθεια και απο εκεί. όλοι να βγάλουν θέλουν και το εκμεταλεύονται εις βάρος μας. 

Λιγα χρονια πισω δεχοντουσαν ελαχιστοι!  Τωρα που έσφιξαν τα πραγματα με την οικονομια.. ετυχε και ρωτησα τυχαια συνεργεια και δεν μου ειπαν οχι!

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, terry308 είπε

Έχεις δίκιο, επειδή το 95% των μετακινήσεων του θα είναι στην Αθήνα με 9 πρατήρια φ. α., για το 1 ταξίδι το χρόνο ας πάρει βενζίνη... έτσι κι αλλιώς αυτός πληρώνει....  που να βρει ανοιχτό βενζινάδικο όταν χρειαστεί μετά από 350 χλμ με φ. α. με νορμάλ οδήγηση;;.. 

Ειμαι τυχερός που πήρα τότε με 40λτρ βενζίνης, αν ήμουν άτυχος και έπαιρνα αργότερα με τα 9λτρ, που δεν θα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας κάνοντας 30&35.000χλμ/έτος, απλά θα έκανα 2; στάσεις 5 λεπτών για βενζίνη.

φίλε μου αν μπορείς πες μου λίγο για το ιμπιζα σου πως είναι στο δρόμο; με τα 90 άλογα δεν είναι; και πως είναι από θέμα αξιοπιστίας λόγω vag; τι σέρβις χρειάζονται παραπάνω, αν χρειάζονται λόγω φ.α., και γενικά ότι άλλη πληροφορία θα ήταν καλή να ξέρω.
το ιμπιζα είχα πάει πέρσι να το δω στην εκδοση fr 1000cc 115 hp  κάπου στα 17000 μου έβγαινε και μου άρεσε πολύ όπως ήταν με full led κλπα.. αλλά στο φ.α. νομίζω δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες αφού βγαίνει στην έκδοση style..

Δημοσ.

Φιλαράκι μην το πουλησεις θα το μετανιωσεις το αμαξι ειναι πολυ καλο τοποθετησε πανω ενα καλο ποιοτικό κιτ υγραεριου και να ξερεις το α και το ω στην λειτουργια το αυτοκινήτου ειναι ο προγραμματισμος θα σ προτεινα γκολεμη στην τριπολη θα κανεις ταξιδι αλλα αξιζει θα εχεις το κεφαλι σου υσηχο..Τωρα αυτα που λενε για fiat panda και τετοια μακρια δν θα μπορειξς να κανεις ταξιδι ανετος θα πηγαινεις 110 χιλιόμετρα και θα λες να ειχα το αστρα.. Για μενα κρατα το βαλε υγραέριο οπως ειπα και οτι ζητησει το φτιαχνεις οπως αλλαγη τουρμπίνας λογω χλμ κτλλ.. Απλα αλλαζε τα λαδια σου καθε 7 8κ χιλιομετρα μην τα αφηνεις παραπανω και να βαζεις ποιοιτικο λαδι

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, terry308 είπε

Έχεις δίκιο, επειδή το 95% των μετακινήσεων του θα είναι στην Αθήνα με 9 πρατήρια φ. α., για το 1 ταξίδι το χρόνο ας πάρει βενζίνη... έτσι κι αλλιώς αυτός πληρώνει....  που να βρει ανοιχτό βενζινάδικο όταν χρειαστεί μετά από 350 χλμ με φ. α. με νορμάλ οδήγηση;;.. 

Ειμαι τυχερός που πήρα τότε με 40λτρ βενζίνης, αν ήμουν άτυχος και έπαιρνα αργότερα με τα 9λτρ, που δεν θα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας κάνοντας 30&35.000χλμ/έτος, απλά θα έκανα 2; στάσεις 5 λεπτών για βενζίνη.

Ωραια , πες μου τι θα κανεις στην περιπτωση πχ σαν την δικη μου, που απο το τελευταιο βεζιναδικο εως το χωριο της γυναικας μου ειναι 50χλμ και αλλα 50χλμ επιστροφη συνολο 100χλμ , τι απο τα 3 θα κανω;

α) Μολις φτασω χωριο θα το κλειδωσω και δε θα το ξαναχρησιμοποιησω.

Β) θα κλεψω απο αλλα αυτοκινητα βενζινη

Γ) θα το κλειδωσω στην πολη και θα νοικιασω αλλο για να κανω τις διακοπες μου

Ακομα και για μια φορα τον χρονο, δεν θα αγορασω αυτοκινητο που δεν μπορω να το χρεισιμοποιησω.

Εσυ τι θα εκανες;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, c-max είπε

Πες ομως στον ανθρωπο οτι τωρα που εχουν 9 λιτρα ρεζερβουαρ τι θα κανει;

στάσεις με βενζίνη . Η οικονομία θέλει και συμβιβασμό σε εκτός δικτύου διαδρομές για τις ελάχιστες φορές που θα κάνει. Μακάρι και το Panda να μην είχε 35λίτρα βενζίνη αλλά να ήταν 9λιτρο με μια έξτρα δεξαμενή ΦΑ

To i20 hybrid 120 που αναφέρθηκε λέει 6,5λ για μέσα στην πόλη , άρα είναι και το ελάχιστο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, korakios είπε

στάσεις με βενζίνη . Η οικονομία θέλει και συμβιβασμό σε εκτός δικτύου διαδρομές για τις ελάχιστες φορές που θα κάνει. Μακάρι και το Panda να μην είχε 35λίτρα βενζίνη αλλά να ήταν 9λιτρο με μια έξτρα δεξαμενή ΦΑ

To i20 hybrid 120 που αναφέρθηκε λέει 6,5λ για μέσα στην πόλη , άρα είναι και το ελάχιστο.

Διαβασε ακριβως το απο πανω ποστ. Τι θα κανεις και εσυ στην περιπτωση αυτη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, c-max είπε

Διαβασε ακριβως το απο πανω ποστ. Τι θα κανεις και εσυ στην περιπτωση αυτη;

Αν πήγαινα στο χωριό αυτό συχνά ΔΕΝ θα έπαιρνα  cng , τι ρωτάς , τα αυτονόητα ? Αφού είσαι εκτός δικτύου τελείως !

Προσωπικά αν πήγαινα μια στο τόσο όπου και τα χλμ για το χωριό είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που κάνω και ήθελα οικονομία

- Panda cng

- μτχ cng με κανονικό ρεζερβουάρ βενζίνης

- μετατροπή σε cng με συνθετική (προφανώς να αξίζει το κόστος)

- κανονικό cng και ειδικό μπετόνι βενζίνης

Λύσεις υπάρχουν αλλά είναι ότι βολεύει τον καθένα . Εγώ κάτι απο αυτά θα έκανα , εσύ όχι ....

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

Αν πήγαινα στο χωριό αυτό συχνά ΔΕΝ θα έπαιρνα  cng , τι ρωτάς , τα αυτονόητα ? Αφού είσαι εκτός δικτύου τελείως !

Λύσεις υπάρχουν αλλά είναι ότι βολεύει τον καθένα . Εγώ κάτι απο αυτά θα έκανα , εσύ όχι ....

Ακριβως αυτο. Η αγορα φυσικου αεριου ειναι πολυ ιδιαιτερη περιπτωση και το ποστ του φιλου παραπανω λεγοντας οτι θα εχω την βενζινη οταν χρειαστει ενω δεν υπαρχουν πλεον 40αρια ντεποζιτα παραπλανει τον ανθρωπο που θελει να αγορασει ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αυτοκινητο. Ολα τα αλλα που γραφεις ειναι πατεντες που δεν εχουν καμια σχεση με καινουργιο αυτοκινητο. Απλα πραγματα.

6 λεπτά πριν, korakios είπε

Προσωπικά αν πήγαινα μια στο τόσο όπου και τα χλμ για το χωριό είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που κάνω και ήθελα οικονομία

Ακριβως αυτο. Η αγορα φυσικου αεριου ειναι πολυ ιδιαιτερη περιπτωση και το ποστ του φιλου παραπανω λεγοντας οτι θα εχω την βενζινη οταν χρειαστει ενω δεν υπαρχουν πλεον 40αρια ντεποζιτα παραπλανει τον ανθρωπο που θελει να αγορασει ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αυτοκινητο. Ολα τα αλλα που γραφεις ειναι πατεντες που δεν εχουν καμια σχεση με καινουργιο αυτοκινητο. Απλα πραγματα.

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, the_boss_93 είπε

φίλε μου αν μπορείς πες μου λίγο για το ιμπιζα σου πως είναι στο δρόμο; 

Το Ibiza το φέρνουν business + style  τώρα, η business είναι πιο φτωχή νομίζω, το Scala στην ambition, που έρχεται, έχει έξτρα απ το ibiza style δισκόφρενα πίσω , τεμπέλη , μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ , φώτα led, mirrolink android auto, χειρολαβές οροφής, κάμερα οπισθοπορειας. 

90 άλογα σωστά όπως και τα polo, Scala, kamiq, arona 

Για τις αποστάσεις που κάνω είναι μια χαρά, με 110-120χλμ/ώρα,  το Σεπτέμβριο έκανα το Σουφλί - Βέροια (με διανυκτέρευση σπίτι μου ) - Αθήνα, 2 διανυκτερευσεις κ επιστροφή πάλι με διανυκτέρευση Βέροια, θα ήθελα να είχα clima και γιατί όχι και άλλο κινητήρα για πιο άνετο ταξίδι, όχι ότι δεν πήγα καλά... Αλλά το έκανα μια φορά στα σχεδόν 3 χρόνια , τώρα μια φορά το μήνα μπορεί και 2 φορές για 3-4ημερο κάνω το Σουφλί - Βέροια - Σουφλί. Όλα μια χαρά... μέχρι σήμερα 89000χλμ δεν έχω κάνει κάποιο ιδιαίτερο Service πέρα από τα βασικά, λάδια φίλτρα ανά 15000χλμ και μπουζί που ήταν στα 60.000χλμ.  

Και περιμένω να έρθει το νέο leon, να δω τιμές και να σκεφτώ για μετάβαση σε αυτό με dsg κιβώτιο μιας και σε 5 μήνες θα ξεκινήσω να κάνω πάλι 140χλμ/ημέρα... κι ας έχει 9λτρ βενζίνης 😎

1 ώρα πριν, c-max είπε

Εσυ τι θα εκανες;

Θα αγόραζα μεταχειρισμένο στη θέση σου, αλλά δεν είμαι στη θέση σου κι ούτε ο νηματοθετης, οπότε..   . + - και δεν παραπλανω κανέναν, δεν έχω κανένα κέρδος, απόψεις ζητάει και γράφω την άποψη μου ΞΕΚΆΘΑΡΑ σε παρακαλώ πολύ πρόσεχε τι γράφεις, δεν μιλάμε για εσένα και το καθένα στη θέση σου, δεν είπε ότι θέλει να πηγαίνει σε διαδρομές σα τη δική σου.. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, c-max είπε

Δεν ηξερα οτι ο άνθρωπος πηγαίνει στο συγκεκριμένο χωριό της γυναίκας σου συχνά....

μας συγχωρείται...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, korakios είπε

Δεν ηξερα οτι ο άνθρωπος πηγαίνει στο συγκεκριμένο χωριό της γυναίκας σου συχνά....

μας συγχωρείται...

Ωραιο επιχειρημα εχεις Μπραβο! Μηπως ομως παει και αυτος σε κατι παραπλησιο; Τον ρωτησες;

14 λεπτά πριν, terry308 είπε

😎

Θα αγόραζα μεταχειρισμένο στη θέση σου, αλλά δεν είμαι στη θέση σου κι ούτε ο νηματοθετης, οπότε..   . + - και δεν παραπλανω κανέναν, δεν έχω κανένα κέρδος, απόψεις ζητάει και γράφω την άποψη μου ΞΕΚΆΘΑΡΑ σε παρακαλώ πολύ πρόσεχε τι γράφεις, δεν μιλάμε για εσένα και το καθένα στη θέση σου, δεν είπε ότι θέλει να πηγαίνει σε διαδρομές σα τη δική σου.. 

Δεν διαφωνω σε αυτο που γραφεις, αλλα αν διαβασεις παλι το ποστ σου θα δεις οτι δεν αναφερεις τα 9 λιτρα βενζινης αλλα μονο για τα 40. Και εδω λαθος κανω; Φιλικα το λεω.

Τεσπα ας κρινει ο ενδιαφερομενος , δεν θα ενοχλησω αλλο.

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ.
Μόλις τώρα, c-max είπε

Ωραιο επιχειρημα εχεις Μπραβο! Μηπως ομως παει και αυτος σε κατι παραπλησιο; Τον ρωτησες;

Το επιχείρημα πάει ανάλογα με το ύφος σου .

https://www.insomnia.gr/forums/topic/766993-εντονοσ-προβληματισμοσ-και-συμβουλεσ-για-αυτοκινητο/?do=findComment&comment=58542340

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/3/2021 στις 6:11 ΜΜ, terry308 είπε

Είσαι Αθήνα, υπάρχει περίπτωση λόγω δουλειάς να φύγεις σε άλλη πόλη; 

Κινεισαι κυρίως Αθήνα, οπότε έχεις πολλές επιλογές σε πρατήρια... 1 ταξίδι οοοοταν πας θα πρέπει να κάνεις καλό σχεδιασμό, κυρίως λόγω των 9λτρ τεποζιτου βενζίνης αν πας σε ολοκαίνουριο , αλλά μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο μοντέλο πριν του 2019 με 40λτρ... πx leon - golf, θα πέσεις βέβαια από τα 180ps στα 110ps... στα 12-13.000€

Το όχημα σου ετοιμάζεται να πάει στη 15ετια ζωής του... + ότι  σα κάτοχος cng σου λέω να κάνεις την αλλαγή,πονάω διαβάζοντας τα "12 λτρ/100 χλμ", θα πας στα 5kg/100χλμ, τα cng οχήματά δε χάνουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα την μεταπωλητικη αξία τους, έχουν βέβαια μικρότερο αγοραστικό κοινό. 

Όσο για τα ετήσια χιλιόμετρα σου, αν μεταβείς σε cng θα κάνεις περισσότερα γιατί δεν θα υπολογίζεις το κόστος. 

Μέχρι το 2030 που λένε... έχουμε ακόμα πολλά χρόνια. 

6 λεπτά πριν, c-max είπε

Δεν διαφωνω σε αυτο που γραφεις, αλλα αν διαβασεις παλι το ποστ σου θα δεις οτι δεν αναφερεις τα 9 λιτρα βενζινης αλλα μονο για τα 40. Και εδω λαθος κανω; Φιλικα το λεω.

Τεσπα ας κρινει ο ενδιαφερομενος , δεν θα ενοχλησω αλλο.

25/3 18:11 1η απάντηση στο θέμα και 1η δική μου🤐 😎

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, terry308 είπε

25/3 1η απάντηση στο θέμα και 1η δική μου🤐 😎

Καταραμενη πρεσβυωπια! Συγνωμη φιλε terry. Και να σκεφτεις το κοιταξα δυο φορες!

• Like 1
Δημοσ.

Να περιμένεις λίγο να έρθει το καινούργιο Dacia Sandero Stepway που και όμορφο είναι και πατάει πάνω στην πλατφόρμα των καινούργιων Clio και Captur. Και να πάρεις την έκδοση βενζίνη/υγραέριο που βγαίνει εργοστασιακό. Θα σου έλεγα το Captur αλλά ξεφεύγει στην τιμή οπότε το Stepway θα είναι ό,τι πρέπει. 40 λίτρα βενζίνη + 40 λίτρα υγραέριο. 

Έχω υγραέριο στο αυτοκίνητο από το 2015 και δεν το έχω μετανιώσει στιγμή. Καίω 10lt/100km μέσα στην πόλη είτε αέριο είτε βενζίνη και η οικονομία είναι τεράστια. Σχεδόν μισή τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...