Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

τζάμπα πράμα μπορεί να είναι σε τιμή αλλά 12000 για μένα είναι πολλά αν κρατήσω και το άστρα. δε νομίζω οτι με συμφέρει η πρότασή σου.

panda μεταχειρισμένο φυσικά

Στο λέω γιατί αξιόλογο αμάξι με επιδόσεις , φθηνό και να καίει (edit: ειδικά και μέσα στην πόλη) λίγη βενζίνη δε θα βρεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα

Επεξ/σία από korakios
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

panda μεταχειρισμένο φυσικά

Στο λέω γιατί αξιόλογο αμάξι με επιδόσεις , φθηνό και να καίει (edit: ειδικά και μέσα στην πόλη) λίγη βενζίνη δε θα βρεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα

εσ;y τι αμάξι έχεις; αυτά τα γνωστά 1000cc τούρμπο τι κατανάλωση έχουν σε πραγματικές συνθήκες εντός πόλης? ισχύουν κάτι 6/100 που λένε;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, the_boss_93 είπε

εσ;y τι αμάξι έχεις;

το Panda CNG γιαυτό στο πρότεινα .

4 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

αυτά τα γνωστά 1000cc τούρμπο τι κατανάλωση έχουν σε πραγματικές συνθήκες εντός πόλης? ισχύουν κάτι 6/100 που λένε;

εξαρτάται για πιο μοντέλο μιλάς .

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, korakios είπε

το Panda CNG γιαυτό στο πρότεινα .

εξαρτάται για πιο μοντέλο μιλάς .

πχ ο κινητήρας ecoboost που έχει η φόρντ, της hunday ο τούρμπο, η της vw ο tsi..γενικά αυτοί οι τουρμπάτοι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, terry308 είπε

Δεν είναι μόδα και δεν πέρασε , το φ.α. υπάρχει 13+ χρόνια , από το 2008 το ήξερα , μου είχαν προτείνει Fiat Punto καινούργιο αλλά δεν προχώρησα επειδή θα έπαιρνα το 1ο μου αυτοκίνητο και έμενα καρακέντρο Θεσ/νίκης ,  επίσης πρατήρια ανοίγουν και είναι υποχρεωμένοι μέχρι το 2022 να υπάρχει ένα πρατήριο ανα 150χλμ * ,το κόστος είναι το μεγαλύτερο αποτρεπτικό και οι καθυστερήσεις των αρχών για τις άδειες +1 ότι το φ.α. δεν μπορεί να νοθεύτει .......... , αλλά μπαίνουν νέοι παίκτες στο παιχνίδι και μεγάλοι όμιλοι  (Shell-Avin-Ελιν κτλ) 

Επειδή για εμένα το αμάξι είναι κυρίως εργαλείο κάνοντας πολλά χλμ/έτος και επειδή δε γουστάρω να πληρώνω χρηματιστήριο τιμών καυσίμων , δεν ξαναγυρνάω σε υγρά καύσιμα .

Ειδικά όταν θέλω να πάω μια βόλτα ή ένα ταξιδάκι, να κάθομαι και να υπολογίζω πόσα λίτρα βενζίνης θα κάψω, πόσο έχει το λίτρο κτλ.... μπαίνω μέσα και φεύγω, γι αυτό και έγραψα ότι βάσει κόστους  πιθανών να αυξηθούν τα χλμ του θεματοθετη. 

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του , έτσι έκανα κι εγώ . 

* Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει οδηγία, η οποία έχει υιοθετηθεί από την Ελληνική νομοθεσία με το Ν.4439/2016, βάσει της οποίας όλα τα κράτη μέλη έχουν την υποχρέωση να κατασκευάσουν στους αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας πρατήρια φυσικού αερίου ανά 150 χιλιόμετρα.

θα συμφωνήσω πλέον απόλυτα ότι το αμάξι πρέπει να ναι εργαλείο με τα λιγότερα δυνατά κόστη στα πάγια έξοδα του.
το δικό σου σεατ πως πηγαίνει με αυτόν τον κινητήρα και αυτά τα άλογα? και τι κατανάλωση έχεις όταν χρησιμοποιείς βενζίνη?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, the_boss_93 είπε

θα συμφωνήσω πλέον απόλυτα ότι το αμάξι πρέπει να ναι εργαλείο με τα λιγότερα δυνατά κόστη στα πάγια έξοδα του.
το δικό σου σεατ πως πηγαίνει με αυτόν τον κινητήρα και αυτά τα άλογα? και τι κατανάλωση έχεις όταν χρησιμοποιείς βενζίνη?

Καλά νομίζω ότι είναι,με βενζίνη σε Εγνατία οδό,γύρω στα 5;; 340χλμ είχα κάνει με 22-23€, όταν ήθελα να δω πόσο θα κοστίσει  η επιστροφή  προς Θεσσαλονίκη μέχρι να βάλω φ. α., είχα γεμίσει στο χωριό επάνω και ξαναγεμισα όταν έφτασα Θεσσαλονίκη, από κει και πέρα μέσα στο χωριό που μένω επάνω, δεν ξέρω, δε το υπολογίζω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

και τι κατανάλωση έχεις όταν χρησιμοποιείς βενζίνη?

δε νομίζω να έχει νόημα η κατανάλωση σε βενζίνη πολύ , μιας και αν (υποθετικά) πας για αμάξι με φυσικό αέριο δε θα τη χρησιμοποιείς παρα μόνο ανα κάποιους μήνες λόγω παλαιότητας . Οι διαδρομές εκτός δικτύου λογικά θα είναι ελάχιστες αλλιώς δεν έχει νόημα και η αγορά με ΦΑ αν κινείσαι συχνά εκτός δικτύου.

Για τα άλογα που αναφέρεις , δε νομίζω να βρεις κάτι πλην του Leon cng (που είναι και ακριβό) , όταν έχεις αμάξι με 180 άλογα.

Εδώ άλλοι λένε για το Scala cng (που είναι το πιο τίμιο απο άποψη κόστους και μεγέθους) , με τον χιλιάρι και φορτωμένο πάει κανονικά , εσύ παίζει και να χαλαστείς ....
Η μόνη ρεαλιστική λύση που θα μπορούσα να σου προτείνω αν ήμουνα πωλητής , θα ήταν μτχ με αρκετά άλογα ,με μοτέρ φιλικό για μετατροπή σε υγραέριο ή αν σκοπεύεις να κάνεις παραπάνω χλμ απο αυτά που αναφέρεις μετατροπή σε cng .

Αλλά και πάλι αν το πατάς (σε μετατροπή) , τότε θα ψεκάζει βενζίνη σκέτη ,οπότε πάει περίπατο και η οικονομία ...
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα και οτι στα λέω με φιλική διάθεση :)

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

δε νομίζω να έχει νόημα η κατανάλωση σε βενζίνη πολύ , μιας και αν (υποθετικά) πας για αμάξι με φυσικό αέριο δε θα τη χρησιμοποιείς παρα μόνο ανα κάποιους μήνες λόγω παλαιότητας . Οι διαδρομές εκτός δικτύου λογικά θα είναι ελάχιστες αλλιώς δεν έχει νόημα και η αγορά με ΦΑ αν κινείσαι συχνά εκτός δικτύου.

Για τα άλογα που αναφέρεις , δε νομίζω να βρεις κάτι πλην του Leon (που είναι και ακριβό) , όταν έχεις αμάξι με 180 άλογα.

Εδώ άλλοι λένε για το scala (που είναι το πιο τίμιο απο άποψη κόστους και μεγέθους) , με τον χιλιάρι και φορτωμένο πάει κανονικά , εσύ παίζει και να χαλαστείς ....
Η μόνη ρεαλιστική λύση που θα μπορούσα να σου προτείνω αν ήμουνα πωλητής , θα ήταν μτχ με αρκετά άλογα ,με μοτέρ φιλικό για μετατροπή σε υγραέριο ή αν σκοπεύεις να κάνεις παραπάνω χλμ απο αυτά που αναφέρεις μετατροπή σε cng .

Αλλά και πάλι αν το πατάς (σε μετατροπή) , τότε θα ψεκάζει βενζίνη σκέτη ,οπότε πάει περίπατο και η οικονομία ...
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα και οτι στα λέω με φιλική διάθεση :)

ναι συμφωνώ ότι δεν έχει νόημα απλά ρώτησα για να καταλάβω πόσο καίει ο τρικύλινδρος. ξέρω ότι δε θα βρώ τα ίδια άλογα και πιστεύω ότι δε μου χρειάζονται κιόλας στη καθημερινή μου χρήση. ότι και να πάρω με λιγότερα άλογα θα μου κακοφανεί.
πρίν είπες για τη κατανάλωση του i10 σε 6/100. άρα θεωρείς οτι τα τουρμπάτα θα είναι κοντά στο 7αρι;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

άρα θεωρείς οτι τα τουρμπάτα θα είναι κοντά στο 7αρι;

σίγουρα , αλλά άσε τι πιστεύω εγώ και ψάξε για κάποιον που να έχει το ίδιο μοντέλο που σε ενδιαφέρει συγκεκριμένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε καινούργιο το Scala είναι vfm και με πολύ καλή χρηματοδότηση. 

6λτρ βενζίνης Χ1.5€ στη καλύτερη 9€/100km

4.5kg cng Χ0.84€ 4€/100km στρογγυλα

Στα 1000km 90€βενζίνη 40€ cng 

Στα 10.000km 900€ βενζίνη 400€ cng

🤐

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στην ίδια φάση με εσένα. Κάτοχος Octavia GT και πλέον έχω βαρεθεί να πληρώνω βενζίνη εντός πόλης που και καίει γύρω στα 10λ/100χλμ. Η μόνη επιλογή είναι φυσικό αέριο ή diesel και ας χάσω σε χώρους. Αν παω σε diesel θα είναι σίγουρα τεχνολογίας euro5b και πάνω αλλά σκέφτομαι πολύ το cng και στα μέρη που κινούμαι έχει (Θεσσαλία - Μακεδονία - Αττική). Μάλλον με κόβω για cng για την πολύ καλύτερη οικονομία που έχει όπως λένε οι κάτοχοι και θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο 

Υ.Γ. Η τρίτη λύση είναι να πάρω ένα Hyundai ότι να ´ναι και να το κάνω υγραέριο και να το έχω σαν δεύτερο αλλά μάλλον απορρίπτεται αυτή η σκέψη λόγω πολλών εξόδων σε τέλη και ασφάλειες συνολικά 

Επεξ/σία από ntsikos
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, terry308 είπε

Σε καινούργιο το Scala είναι vfm και με πολύ καλή χρηματοδότηση. 

6λτρ βενζίνης Χ1.5€ στη καλύτερη 9€/100km

4.5kg cng Χ0.84€ 4€/100km στρογγυλα

Στα 1000km 90€βενζίνη 40€ cng 

Στα 10.000km 900€ βενζίνη 400€ cng

🤐

καίει μόνο 6λτρ το σκάλα με τέτοιο σκάφος στη βενζίνη; το ξέρεις απο προσωπική εμπειρία? μου κάνει εντύπωση γιατί μιλάμε για hatcback..

2 λεπτά πριν, ntsikos είπε

Είμαι στην ίδια φάση με εσένα. Κάτοχος Octavia GT και πλέον έχω βαρεθεί να πληρώνω βενζίνη εντός πόλης που και καίει γύρω στα 10λ/100χλμ. Η μόνη επιλογή είναι φυσικό αέριο ή diesel και ας χάσω σε χώρους. Αν παω σε diesel θα είναι σίγουρα τεχνολογίας euro5b και πάνω αλλά σκέφτομαι πολύ το cng και στα μέρη που κινούμαι έχει (Θεσσαλία - Μακεδονία - Αττική). Μάλλον με κόβω για cng για την πολύ καλύτερη οικονομία που έχει όπως λένε οι κάτοχοι και θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο 

καλησπέρα. σε νιώθω απόλυτα φίλε μου.. σκέφτεσαι για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο cng? το να πάς σε κάποιο μοτέρ 1000αρι τούρμπο βενζίνης σκέφτεσαι καθόλου; έστω για να πέσει κάποια λίτρα η κατανάλωση σου σε βενζίνη.. το πετρέλαιο είναι για πολλά χμλτρα νομίζω γι αυτο δε το σκέφτομαι εγω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

καίει μόνο 6λτρ το σκάλα με τέτοιο σκάφος στη βενζίνη; το ξέρεις απο προσωπική εμπειρία? μου κάνει εντύπωση γιατί μιλάμε για hatcback..

καλησπέρα. σε νιώθω απόλυτα φίλε μου.. σκέφτεσαι για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο cng? το να πάς σε κάποιο μοτέρ 1000αρι τούρμπο βενζίνης σκέφτεσαι καθόλου; έστω για να πέσει κάποια λίτρα η κατανάλωση σου σε βενζίνη.. το πετρέλαιο είναι για πολλά χμλτρα νομίζω γι αυτο δε το σκέφτομαι εγω.

Για σκέτη βενζίνη δεν το σκέφτομαι από εμπειρίες σε γνωστούς αλλά και στην δουλειά που έκανα πριν (υπάλληλος σε πρατήριο) δεν ήταν κανένας ευχαριστημένος από την κατανάλωση σε μικρού κυβισμού βενζινοκινητήρες εντός πόλης. Κάτω από 7 λίτρα πραγματικά δεν έπεφτε κανείς (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) και επειδή η τιμή της βενζίνης πλέον θα παίρνει τον ανήφορο μόνο, για εμένα δε συμφέρει. Πετρέλαιο εντός πόλης μόνο, όπως είμαστε τώρα με τα lockdown είναι αυτοκτονία, θέλει χιλιόμετρα για να κάνει αναγεννήσεις κτλ. Κλείνω προς cng και ας είναι και fiat panda πραγματικά, με έχει κουράσει το 30€ κάθε εβδομάδα 

Επεξ/σία από ntsikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

Δεν αναφέρομαι στις καταναλώσεις του scala,απλά ότι το πιο vfm αυτή τη στιγμή είναι το Scala, βάσει εξοπλισμού & πορτ μπαγκάζ ,με το Scala φοράμε τον ίδιο κινητήρα, απλά τα καινούργια έχουν 6αρι σασμάν, ενώ το δικό μου 5αρι... οι καταναλώσεις τους είναι πάνω κάτω ίδιες, με νορμάλ οδήγηση πάντα. 

Επειδή λες ένα νέο βενζίνης δε θα καίει πχ 6-7 λτρ; σου έφερα ένα παράδειγμα προς σύγκριση με ανεβασμένη και την κατανάλωση σε cng για εντός πόλεως. 

@Facebook ,ανοιχτή ομάδα, CNG GROUP GREECE, επάνω δεξιά στην αρχική σελίδα της ομάδας έχει ένα μεγεθυντικό φακό, γράψε Scala και διάβασε απόψεις ή postαρε ότι σε απασχολεί / τις απορίες σου κτλ

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...