Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Χτες που έκανα μια εργασία στο υπολογιστή μου, με το που το ανοίγω σήμερα μου εμφάνιζε αυτό το μήνυμα.

Αναφορά σε κείμενο

"Reboot and Select proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"

Έβαλα τα Windows 10 Pro να κάνω Repair από την επιλογή Troubleshoot --> Advanced options --> Startup Repair δεν έγινε κάτι. Δοκιμάζω μέσω Command Prompt με τις εντολές

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildBCD 

στην πρώτη εντολή έγινε επιτυχώς, στην δεύτερη επιλογή δεν έγινε και μου εμφάνισε αυτό το μήνυμα element not found.

Βγάζω τον δισκό και το βάζω στο άλλο pc μου και βλέπω ότι στο Computer Management είναι Unallocated.

Πως μπορώ να το φτιάξω αυτό χωρίς να του κάνω format για να πάρω τα δεδομένα μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οδηγίες θα δώσουν άλλοι, έμπειροι σε τεχνικά θέματα.

Αλλά εγώ ως απλός χρήστης θα πω το εξής.
Η μια partition του δίσκου πρέπει να περιέχει ΜΟΝΟΝ το λειτουργικό και τα εγκατεστημένα προγράμματα.
Όλα τα δεδομένα του χρήστη (εικόνες, μουσική, έγγραφα κλπ) πρέπει να αποθηκεύονται σε χωριστή partition, 
ΟΧΙ
σε αυτή του λειτουργικού.
Έτσι, αν κάτι πάει στραβά στο λειτουργικό, η partition των δεδομένων κινδυνεύει πολύ λιγότερο να γίνει corrupted,
και η partition του λειτουργικού είναι εύκολο να γίνει recovery με image αφού είναι ξεχωριστά από την άλλη
και τα δεδομένα δεν επηρεάζονται.
Και είναι και πιο εύκολο να λαμβάνεται backup από την partition των δεδομένων.

Επίσης, πριν κλείσουμε τον υπολογιστή, ΠΑΝΤΑ σώζουμε τη δουλειά που κάναμε σε εξωτερικό μέσο.
Δεν αφήνουμε αυτό που κάναμε μόνον στον εσωτερικό δίσκο.

Απαράβατοι κανόνες για να μην έχουμε κακές εκπλήξεις όπως αυτή.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως την παθαίνετε.
Απλές αρχές είναι, όχι υψηλή επιστήμη.

Tώρα πρέπει να δοκιμάσεις με προγράμματα που κάνουν ανάκτηση δεδομένων 
(διαβάζουν corrupted partitions κλπ).
Kαλή τύχη...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...