Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα ήταν λίγο μετά τον μετρητή ο σωλήνας στην ουσία μετά τον μετρητή εκεί που έκανα κατανάλωση 9 τώρα έκανα 27 και ο λογαριασμός εκδόθηκε στις 13 Μαρτίου εγώ το είδα εχθές και το διόρθωσα.. Μου είπαν να στείλω την απόδειξη ηλεκτρονικα όπως ανέφερε ο mezger

Απλά πήγα να δω το ρολόι και μέσα είχε νερό που να ήξερα εγώ ότι εκεί υπάρχει διαρροή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, xsterg είπε

στην πραξη δεν υπαρχει αφανης. μην λεμε οτι θελουμε. καπου παει το νερο. αν ακολουθησει καποιος την διαδρομη της σωληνας θα βρει οτι καπου παει. καπου εχει τρυπησει και χανει. αλλα ο ορος αφανης διαρροη ειναι αλλη μια εφευρεση του ελληνικου δημοσιου για να δικαιολογει την αργομισθια μερικων. 

Οτι να ναι γράφεις. Αφανείς διαρροές υπάρχουν στην ΕΥΔΑΠ ο όρος υπάρχει κυρίως για να μπορεί να λάβει μια έκπτωση ο καταναλωτής στον οποίον ήρθε πολύ υψηλός ο λογαριασμός. Τα περί αργομισθιων είναι αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. 

Σε αρκετές περιπτώσεις διαρροών κυρίως σε σωλήνες κάτω στην Γη, το νερό ακολουθεί πορεία προς τα κάτω και δεν εμφανίζεται πάντα στην επιφάνεια. Υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις σωλήνων που μπορεί να σπάσουν σε εμφανές σημείο αλλά εκεί δεν περνάνε άνθρωποι εύκολα η μπορεί να είναι κήπος και μέρος που πέφτουν γενικώς νερά πχ για πότισμα οπότε δεν θα καταλάβεις τίποτα μέχρι που θα σου έρθει ο λογαριασμός. Έτσι την πατήσαμε εμείς κάποτε με εξωτερικό σωλήνα σε ύψος 10 εκ.απο το έδαφος που έσπασε και το νερό κυλούσε σε διπλανό φρεάτιο, πρακτικά δεν υπήρχε πλημμυρα απλά φαινοντουσαν κάποια νερά τα οποία νομίζαμε ότι ήταν από βροχές και από το νερό που ρίχναμε σε εβδομαδιαία βάση για καθάρισμα του χώρου, μετά μας ήρθε λογαριασμός 500 ευρώ και ειδοποίηση ότι κάτι παίζει με τον μετρητή. 

Προφανώς θα δώσεις βεβαίωση με απόδειξη υδραυλικού, υπάρχουν περιπτώσεις με διαρροές που έρχονται χιλιάδες ευρώ και οι καταναλωτές τραβάνε τα μαλλιά τους, εύχομαι να μην σου τύχουν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Εμένα ήταν λίγο μετά τον μετρητή ο σωλήνας στην ουσία μετά τον μετρητή εκεί που έκανα κατανάλωση 9 τώρα έκανα 27 και ο λογαριασμός εκδόθηκε στις 13 Μαρτίου εγώ το είδα εχθές και το διόρθωσα.. Μου είπαν να στείλω την απόδειξη ηλεκτρονικα όπως ανέφερε ο mezger

Απλά πήγα να δω το ρολόι και μέσα είχε νερό που να ήξερα εγώ ότι εκεί υπάρχει διαρροή;

Έτσι όπως το είχες γράψει φαντάστηκα ότι θα σου είχε έρθει κανας τρομακτικός λογαριασμός, πόσο παραπάνω σου ήρθε, 5-7€? Εγώ στη θέση σου δεν θα ασχολιόμουν καν με αιτήσεις για μείωση 40%, άσε που δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι μια και μία από τις προϋποθέσεις είναι η κατανάλωση να υπερβαίνει τα 90 κυβικά το τρίμηνο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Έτσι όπως το είχες γράψει φαντάστηκα ότι θα σου είχε έρθει κανας τρομακτικός λογαριασμός, πόσο παραπάνω σου ήρθε, 5-7€? Εγώ στη θέση σου δεν θα ασχολιόμουν καν με αιτήσεις για μείωση 40%, άσε που δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι μια και μία από τις προϋποθέσεις είναι η κατανάλωση να υπερβαίνει τα 90 κυβικά το τρίμηνο.

20κατι ευρώ αντί για 9 που ερχόταν παλιά..Και ο επόμενος κάπου εκεί υπολογίζω χοντρικά.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

20κατι ευρώ αντί για 9 που ερχόταν παλιά..Και ο επόμενος κάπου εκεί υπολογίζω χοντρικά.

Μην ασχοληθείς καθόλου δεν παίζει να εγκρίνουν μείωση για τόσο χαμηλό λογαριασμό. Πάλι καλά που το πήρες χαμπάρι και το έφτιαξες πριν μεγαλώσει η διαρροή. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μην ασχοληθείς καθόλου δεν παίζει να εγκρίνουν μείωση για τόσο χαμηλό λογαριασμό. Πάλι καλά που το πήρες χαμπάρι και το έφτιαξες πριν μεγαλώσει η διαρροή. 

Ναι αλλα οταν κανω καταναλωση παντα 9 κυβικα και τωρα εκανα τα τριπλασια δεν θεωρειται λιγο αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Ναι αλλα οταν κανω καταναλωση παντα 9 κυβικα και τωρα εκανα τα τριπλασια δεν θεωρειται λιγο αυτο.

Κοιτα η ΕΥΔΑΠ έχει κάποια κριτήρια. Δεν ξέρω αν ισχύουν σωρρευτικα η διαζευκτικα. Δεν υπερβαίνεις τα 90 κυβικά κατανάλωση αλλά σου ήρθε τρεις φορές επάνω. Πάρε τους τηλ. να ρωτησεις τι ισχύει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Ένα φιλαράκι παλιότερα που ήταν φοιτητής πήγε για Χριστούγεννα στο χωριό του, και όταν γύρισε στο νοικιασμένο σπίτι βρήκε πίσω από την πόρτα έναν λογαριασμό νερού κάτι παραπάνω από 800€ και το καζανάκι του μπάνιου να τρέχει ασταμάτητα... Ο ιδιοκτήτης δεν ανέλαβε τίποτα γιατί τον είχε ενημερώσει ότι πρέπει να κατεβάζει γενικούς όταν φεύγει για ημέρες, τελικά του έκοψαν περίπου τα μισά και τα πλήρωσε...

Αν τώρα του πω για σένα πως βρίσκεις πολλά τα 20€, θα γελάει για καμιά εβδομάδα :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ένα φιλαράκι παλιότερα που ήταν φοιτητής πήγε για Χριστούγεννα στο χωριό του, και όταν γύρισε στο νοικιασμένο σπίτι βρήκε πίσω από την πόρτα έναν λογαριασμό νερού κάτι παραπάνω από 800€ και το καζανάκι του μπάνιου να τρέχει ασταμάτητα... Ο ιδιοκτήτης δεν ανέλαβε τίποτα γιατί τον είχε ενημερώσει ότι πρέπει να κατεβάζει γενικούς όταν φεύγει για ημέρες, τελικά του έκοψαν περίπου τα μισά και τα πλήρωσε...

Αν τώρα του πω για σένα πως βρίσκεις πολλά τα 20€, θα γελάει για καμιά εβδομάδα :)

Και εγώ την είχα πάθει με καζανάκι αλλά δεν πήγα να δηλώσω αφανής διαρροή χαχαχα..Είχα πληρώσει 200!!!

Πάντως νομίζω το νερό δεν μπορεί να αλλάξει όνομα παραμένει στου ιδιοκτήτη ακόμα κ να ενοικιαστεί 

Δημοσ.

Στη δική μου περίπτωση η βλάβη έγινε πριν το ρολόι , την διαρροή την κατάλαβε ο γείτονας όταν πλημμύρησε το ημιυπόγειο διαμέρισμά του ,στην αρχή ζητούσε από εμένα αποζημίωση ,όταν ηρθε η ευδαπ και διαπίστωσε ότι η διαρροή είναι στο δίκτυό της τα ζήτησε από αυτή ,τώρα είναι στα δικαστήρια

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

Υπαρχει κανενας πιστοποοιημενος υδραυλικος για να ελεξει τυχον διαρροη σε περιοχη Παλαιου Φαληρου;

Ηρθε φουσκωμενος λογαριασμος και θελω να δω τι γινεται αν ειναι μεσα απτο σπιτι ή πριν το ρακορ του υδρομετρητη

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tzini_Gr είπε

Καλησπερα σε ολους,

Υπαρχει κανενας πιστοποοιημενος υδραυλικος για να ελεξει τυχον διαρροη σε περιοχη Παλαιου Φαληρου;

Ηρθε φουσκωμενος λογαριασμος και θελω να δω τι γινεται αν ειναι μεσα απτο σπιτι ή πριν το ρακορ του υδρομετρητη

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες "πιστοποιημένος" υδραυλικός?

Πάντως στην περίπτωση που υπάρχει αφανής διαρροή δεν χρειάζεται καμία "πιστοποίηση", μόνο ένας υδραυλικός με δυνατότητα να κόβει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ο οποίος θα πρέπει να σου δώσει μια απόδειξη και μια απλή βεβαίωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολοι οι υδραυλικοί πιστοποιημένοι ειναι εφόσον εχουν αδεια και μαγαζιά.

Την διαρροή μπορεις να την ελέγξεις και εσυ.

Κλεινεις τα παντα σπιτι, και παρακολουθεις να γυριζει το μικρο "ρολογακι" ροης, το μαύρο ή πας ξανά μετά δεκα, δεκαπέντε λεπτα και βλέπεις τα δέκατα της καταναλωσης, στα κοκκινα "ρολογακια".

Μπορείς να το κανεις και με φωτογραφιες απο το κινητό σου.

Αν υπάρχει και η παραμικρή μετακίνηση εχεις πρόβλημα

Screenshot_2022-02-11-18-41-57-98_4d38fce200f96aeac5e860e739312e76.jpg

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.

το λοιπον μετα απο ελεγχο, εχουμε τα εξης

1/ η ευδαπ εχει αλλαξει ρολοι σε ψηφιακο και βρηκαν τν εξυπναδα να βαζουν σφραγιδα στν βανα και να μν μπορεις να τν κλεινεις.

2/ Υπαρχει διαρροη μετα το ρακορ του υδρομετρητη προς το σπιτι

3/ Για καλη μου τυχη ειναι σε ορατο σημειο ( 2-3 μετρα μετα το ρολοι

4/ ειναι μια μικρη τρυπα (σε σκουρασμενη σιδεροσωλημα) και εχει λιμνιασει γυρω γυρω

5/ αφου ηρθε υδραυλικος και του εδειξα το σημειο κτλπ κτλπ μου πε να παρω τν ευδαπ να τους ζητησω ειτε να δωσουν εγκριση ωστε ο υδραυλικος να σπασει τν σφραγιδα για να ξεκινησει τν δουλεια ειτε να ρθει τς ευδαπ καο να βγαλει την σφραγιδα και οταν φτιαχτει να ρθουν μα την βαλουν.

6/ Επισης μ ειπε οτι θα μου βαλει κ μια βανα μετα το ρολοι για να μν εχω θεμα ( και καλα θα κανει μοας και δεν μπορω εγω να περιμενω ποτε θα καπνισει στν ευδαπ να ρθει να σπασει τν σφραγιδα για να σταματησω τν ροη του νερου..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...