Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είχα φουσκωμένο λογαριασμό πήγα στον μετρητή και είδα νερό μέσα κάλεσα υδραυλικό και μου έδωσε απόδειξη που αναφέρει αφανής διαρροή τώρα πρέπει να την στείλω με ένα mail? Θα πάρω τίποτα πίσω;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Καλησπέρα είχα φουσκωμένο λογαριασμό πήγα στον μετρητή και είδα νερό μέσα κάλεσα υδραυλικό και μου έδωσε απόδειξη που αναφέρει αφανής διαρροή τώρα πρέπει να την στείλω με ένα mail? Θα πάρω τίποτα πίσω;

Ο υδραυλικός δεν σου είπε τι να κάνεις;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Κατι εχω ακουσει οτι ειναι εξω απο την οικοδομη δεν το πληρωνεις..

Δημοσ.

Να τηλεφωνήσεις στην ΕΥΔΑΠ και να ρωτησεις για την διαδικασία. Κανείς μια αίτηση για επανεκκαθαριση και μείωση της οφειλής λόγω αφανους διαρροής, μείωση έχεις αλλα εξαρτάται και πόσο σου ήρθε ο λογαριασμός, όσο υψηλότερος έρθει τόσο υψηλότερη η μείωση που κάνουν, τους δίνεις και την βεβαίωση του υδραυλικού. 

18 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Δεν πληρωνεις επισκευή και προφανώς κατανάλωση αν η διαρροή είναι από τον μετρητή και πίσω, δηλαδή στο δημόσιο δικτυο. 

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αθήνα είσαι, στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ? Αν ναι, το παρακάτω pdf λέει αναλυτικά τα πάντα:

https://www.eydap.gr/userfiles/47614413-661a-4fba-ba7c-a14f00cfa261/miosi_logariasmou.pdf

Δημοσ.

τι παει να πει αφανης διαρροη? οπου και να γινεται θα πρεπει να εχεις η λιμναζοντα νερα η υγρασια η με καποιο τροπο να φαινεται. και πριν το ρολοι δεν γραφεται στον μετρητη. 

παντως για να το δεχτει λεει οτι πρεπει να επισκευασεις την διαρροη και να προσκομισεις την αποδειξη του υδραυλικου. αν ηταν με δηλωσεις καθε μηνα η μιση ελλαδα θα επικαλειτο αφανη διαρροη...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, xsterg είπε

τι παει να πει αφανης διαρροη? οπου και να γινεται θα πρεπει να εχεις η λιμναζοντα νερα η υγρασια η με καποιο τροπο να φαινεται. και πριν το ρολοι δεν γραφεται στον μετρητη.

αφανής σημαίνει προφανώς μη εμφανής και όχι σε αυτές τις διαρροές δεν χρειάζεται να υπάρχουν λιμνάζοντα νερά ή υγρασίες που φαίνονται με το μάτι. Οι αφανείς διαρροές γίνονται αντιληπτές από την αδικαιολόγητη αύξηση στην μέτρηση  και ανιχνεύονται με όργανα ή με σκάψιμο.

• Like 2
Δημοσ.

στην πραξη δεν υπαρχει αφανης. μην λεμε οτι θελουμε. καπου παει το νερο. αν ακολουθησει καποιος την διαδρομη της σωληνας θα βρει οτι καπου παει. καπου εχει τρυπησει και χανει. αλλα ο ορος αφανης διαρροη ειναι αλλη μια εφευρεση του ελληνικου δημοσιου για να δικαιολογει την αργομισθια μερικων. 

• Confused 1
Δημοσ.

προφανώς και το νερό δεν εξαφανίζεται αλλά μπορεί να ρέει σε σημεία που δεν φαίνονται. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για υπόγεια δίκτυα και ότι το νερό ακολουθεί πάντα την ευκολότερη διαδρομή και όχι αυτή που μας το φέρνει στα πόδια μας. Μαλλού δεν έχεις ασχοληθεί πότε με εκτεταμένα δίκτυα διανομής νερού και τρόπους ανεύρεσης αφανών διαρροών.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είσαι στην ΕΥΔΑΠ, γράψου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, δηλώνεις απλά την διαρροή online ανεβάζοντας την απόδειξη του υδραυλικού. Σε δική μου αίτηση ανταποκρίθηκαν σχετικά γρήγορα, ήρθε άνθρωπος να κάνει έναν έλεγχο της επισκευής, και έκαναν τη σχετική μείωση στον λογαριασμό μετά από λίγες μέρες.

ΥΓ: Αν το όνομα του ρολογιού είναι σε κανέναν παππού, προπάππο κλπ και δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή, γίνεται και η αλλαγή ονόματος ηλεκτρονικά και απλά. 

Επεξ/σία από mezger
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

Η διαρροή δεν είναι πάντα εμφανής, θα σου δώσω 2 πραγματικά παραδείγματα:

1. Στην ταράτσα τρύπησε ένας σωλήνας νερού που πάει στο ηλιακό, και το νερό που έχανε κατέληγε μέσω της υδρορροής στον αγωγό ομβρίων. Οι ένοικοι δεν το πήραν χαμπάρι επειδή δεν ανεβαίνουν ποτέ στην ταράτσα, ο φουσκωμένος λογαριασμός ήταν αυτό που τους έκανε να ψαχτούν και να το εντοπίσουν.

2. Στον πίσω ακάλυπτο χώρο μιας πολυκατοικίας εκεί που ήταν οι μετρητές νερού είχε σπάσει ένας σωλήνας, τη διαρροή την εντόπισε ο διαχειριστής όταν πήγε να παραλάβει πετρέλαιο, αλλά ήδη ο μετρητής είχε γράψει πάρα πολλά κυβικά.

Ναι, αν το ψάξεις θα βρεις είτε λιμνάζοντα νερά είτε υγρασία (εκτός και αν φεύγει το νερό κάπου υπογείως), αλλά αν δεν έχεις εντοπίσει κάποιο πρόβλημα δεν ψάχνεις.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Για ΤΙ ποσό, μιλάμε ?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Εγω θα σου πρότεινα να φέρεις τον υδραυλικό σου και άμεσα να λυσετε το προβλημα, πέραν της οφειλής στην ευδαπ μια διαρροή νερου οπουδήποτε στο κτίριο είναι οτι το χειρότερο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Το εάν είναι μέσα ή έξω από την οικοδομή είναι αδιάφορο, σημασία έχει μόνο αν είναι πριν ή μετά τον μετρητή, μόνο αν η διαρροή είναι πριν δεν αφορά τον καταναλωτή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...