Προς το περιεχόμενο

Πακετακι βιδες, αποστατες κτλ για pc, με απαραιτητα αποστατες με διαμετρο M2

SabotazNic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχει κανενα πακετακι ετοιμο που να περιλαμβανει αποστατες μεγεθους M2?

Γενικα τα εχω βρει και στο grobotronics σε τεμαχια για να παραγγειλω, αλλα ψαχνω και γενικα ενα οικονομικο πακετο με ολες τις βασικες βιδες για μητρικες, σκληρους κτλ γτ ευκολα χανονται.

m2 steel

Πχ αυτο νομιζω οτι ειναι λιγο τσιμπημενο

Γνωριζω οτι το κλασικο μεγεθος ειναι 3mm για την διαμετρο, αλλα το silverstone case μου εχει 2 διαφορετικα μεγεθη αναλογως την μητρικη, και για atx εχει 2mm τρυπα. Προφανως εχω δοκιμασει ηδη αποστατες που εχω 3mm και δεν μπαινουν (και στην φωτο φαινεται η διαφορα)

Untitled.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο βολικά θα σου έρθει να πάρεις ένα βιδολόγο 3mm (ή 2.7, αν υπάρχει) και να στρώσεις λίγο τις υπάρχουσες τρύπες (για να μην περάσω σε άλλου επιπέδου καφριλίκια...).

3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Πιο βολικά θα σου έρθει να πάρεις ένα βιδολόγο 3mm (ή 2.7, αν υπάρχει) και να στρώσεις λίγο τις υπάρχουσες τρύπες (για να μην περάσω σε άλλου επιπέδου καφριλίκια...).

Δοκίμασα με τις πάνω μύτες, αλλά δεν κατάφερα να ανοίξω την τρύπα. Θα ξανά δοκιμάσω γιατί περιμένω την μητρική να έρθει. 

Απλά ίσως να μην πίεσα πολύ. Stanley σχετικά οικονομική κασετίνα με b&d 18v κρουστικό δραπανκοτσαβιδο. Στην κρουστικό λειτουργία να το αφήσω? 

Αν και τόσα χρόνια έχω 6 βίδες στην μητρική, είπα να τα βάλω όλα για καλύτερα στήριξη. Αλλά νταξ, δεν θα σκάσω κιόλας. 

Τεσπα, κάποια γενικά κασετίνα με τα βασικά? Να δω προς ebay μεριά? 

20210326_001953.jpg

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Δοκίμασα με τις πάνω μύτες, αλλά δεν κατάφερα να ανοίξω την τρύπα. Θα ξανά δοκιμάσω γιατί περιμένω την μητρική να έρθει. 

Απλά ίσως να μην πίεσα πολύ. Stanley σχετικά οικονομική κασετίνα με b&d 18v κρουστικό δραπανκοτσαβιδο. Στην κρουστικό λειτουργία να το αφήσω? 

Αν και τόσα χρόνια έχω 6 βίδες στην μητρική, είπα να τα βάλω όλα για καλύτερα στήριξη. Αλλά νταξ, δεν θα σκάσω κιόλας. 

Τεσπα, κάποια γενικά κασετίνα με τα βασικά? Να δω προς ebay μεριά? 

20210326_001953.jpg

Τα συγκεκριμένα είναι τρυπάνια, δεν είναι βιδολόγοι. Θα ανοίξουν την τρύπα μεν, αλλά δεν θα φτιάξουν βόλτες για να πιάσει το σπείρωμα της βίδας.

Βέβαια, το 2.5ρι που δείχνει πάνω πάνω, θα την ανοίξει ίσα ίσα να φτιάξει βόλτες μετά η ίδια η βίδα (του αποστάτη), απλά με λίγη προσοχή.

Όχι στο κρουστικό, και όχι πολύ ψηλά τις στροφές. Μαλακό και λεπτό μέταλλο είναι το κουτί, είναι κρίμα να το χαλάσεις.

Αυτό που σου λέω (βιδολόγος/σπειροτόμος), είναι αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/20645974/Powerfix-Σετ-Τρυπάνια-Σπειροτόμοι-15τμχ.html?from=catspan

Εκείνα που έιναι σα μεγάλες βίδες, κάνουν τη δουλειά που θες. Ανοίγουν τρύπα δημιουργώντας ταυτόχρονα βόλτες για να βιδώσει μετά η βίδα σου. Αν βρεις σε κανένα μαγαζί (άντε βρες μαγαζί ανοικτό, τώρα) κανέναν σκέτο, με 2-3 έουρα (ίσως να λέω και πάρα πολλά), θα κάνεις τη δουλειά σου άψογα.

Ίσως κανένα μηχανουργείο στην περιοχή σου, να έχει να σου δανείσει. Πες του ότι θες να πιάνει βίδα 3μμ, θα σε κατευθύνει (αν και το σπείρωμα αλλάζει, ανάλογα τον τύπο της βίδας).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Οι αποστατες για την μητρικη ειναι 6mm υψος, αν δεν κανω λαθος

Εδω τα μεγεθη

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Eγω για m2 στο εβαλα οχι για μητρικη.

Μ2 = 2mm

23 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Τα συγκεκριμένα είναι τρυπάνια, δεν είναι βιδολόγοι. Θα ανοίξουν την τρύπα μεν, αλλά δεν θα φτιάξουν βόλτες για να πιάσει το σπείρωμα της βίδας.

Δεν με πειράζει η αλήθεια είναι, θα τοποθετήσω την μητρική ξαπλωμένη και θα βιδωσω τους αποστάτες. Τουλάχιστον αν πιέζω καμία μνήμη, gpu κτλ να μην λυγίζει προς τα κάτω

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1

6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Μ2 = 2mm

Δεν με πειράζει η αλήθεια είναι, θα τοποθετήσω την μητρική ξαπλωμένη και θα βιδωσω τους αποστάτες. Τουλάχιστον αν πιέζω καμία μνήμη, gpu κτλ να μην λυγίζει προς τα κάτω

Ένα μέγεθος κάτω το τρυπάνι για αρχή, έτσι?

Ξεκίνα με το 2.5ρι, όχι 3ρι απευθείας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...