giannis22k Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Καλησπερα.Ειμαι σε 24 adsl ΟΤΕ στα 26ευρω.Η ταχυτητες που πιανω ειναι 22-23-24mpbs.Μου εκαναν προταση απο ΟΤΕ με 29ευρω για 50vdsl.Με 29 ευρω εχει την 100 η forthnet η με 15ευρω την 24 .Αν παω σε αλλη εταιρεια θα εχω αυτες τις ταχυτητες η να μεινω στον ΟΤΕ?
Kozanitis1 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 24αρα δίνει μόνο ο ΟΤΕ σε προφίλ VDSL2, όπως είσαι τώρα και κλειδώνεις 27/2.7 (24/2.5 +10 % λόγω overhead), όλοι οι άλλοι θα σε συνδέσουν σε κέντρο, όπου θα είσαι πολύ χειρότερα από τώρα.. Σε 50αρα, θα πάρεις πάλι από καμπίνα, όπου η γραμμή σου είναι αρκετά καλή, όπου θα την τερματίσεις.. 55/5 Στα 100 θα δεις κάτι κοντά στο attainable (104605) Προσωπικά, θα σου πρότεινα μακριά από Νόβα, πολλά κακά σχόλια τελευταία.. Αν μπορείς να πληρώνεις τα πάγια του ΟΤΕ, τότε με κλειστά μάτια.. Αλλιώς δες για Vodafone/Wind (50 ή 100) Φίλος σε Voda 100mbps κατάφερε προσφορά στα 30 ευρώ.. Δες τι σου χρειάζεται και αποφασίζεις.., αν παίζεις online, καλύτερο ping θα δεις με ΟΤΕ 1
giannis22k Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Οντως παιζω και online. 1)Επειδη θελω λιγο να τα ξεκαθαρισω .Τα dslam(κεντρο) ολων των παροχων εινα σε ενα σημειο ετσι.Απο εκει πηγαινουν σε καμπινες/καφαο και μετα στα σπιτια οι γραμμες? 2)Με vodafone/wind θα εχω γραμμη απο καμπινα? Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από giannis22k
jkoukos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Συνδέσεις 24/1 (ADSL) μόνο ο ΟΤΕ δίνει από καμπίνα (FTTC όπου υπάρχει) σε δικούς του πελάτες. Όλοι οι άλλοι από το μακρινό αστικό κέντρο, με ταχύτητα ανάλογα την απόσταση και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχή. Από καμπίνα FTTC όλοι δίνουν και η ταχύτητα συγχρονισμού θα είναι η ίδια σε όλους, αφού παρέχεται από το ίδιο DSLAM. Η διαφορά είναι στην πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο και την απόκριση, όπου εδώ ξεκάθαρα το πάνω χέρι το έχει η Cosmote. 1. Στο αστικό κέντρο ο κάθε πάροχος έχει το δικό του DSLAM και δίνει υπηρεσία σε δικούς του πελάτες. Το χάλκινο καλώδιο από το Α/Κ περνά πρώτα σε μια υπαίθρια καμπίνα και από εκεί στο σπίτι μας. Η παρεχόμενη υπηρεσία μπορεί να είναι ADSL ή VDSL. 2. Οι νέες υπαίθριες καμπίνες FTTC, έχουν DSLAM το οποίο ανήκει σε έναν πάροχο, που έχει αναλάβει την συγκεκριμένη περιοχή. Από αυτό παίρνουν σύνδεση και όλοι οι άλλοι πάροχοι (αν το θέλουν) μέσω χοντρικής. Η υπηρεσία εδώ είναι μόνο VDSL. Από τους 4 παρόχους, μόνο η Nova δεν έχει πουθενά δική της FTTC καμπίνα. 3
giannis22k Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Αχα.Εκλεισα σε οτε οπου σιγουρα θα πλησιασω τα 50 + ζητησα και αλλαγη ρουτερ με το speedport plus
DanielRGr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 1 hour ago, giannis22k said: Αχα.Εκλεισα σε οτε οπου σιγουρα θα πλησιασω τα 50 + ζητησα και αλλαγη ρουτερ με το speedport plus Αφου εισαι gamer, ζητα να σε γυρισουν σε fast / fast path, για να εχεις ακομη πιο χαμηλο ping (ms) στα games. Τα στατιστικα της γραμμης σου φαινονται πολυ καλα, δεν θα εχεις θεμα να σηκωνεις fast / fast.
giannis22k Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Ενταξει δεν ειμαι και ο gamer ουαου αλλα ενα call of duty warzone το παιζω :P..Με fast path θα πεσω αρκετα σε ταχυτητα?
DanielRGr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 3 hours ago, giannis22k said: Ενταξει δεν ειμαι και ο gamer ουαου αλλα ενα call of duty warzone το παιζω :P..Με fast path θα πεσω αρκετα σε ταχυτητα? Δεν θα πεσεις σε ταχυτητα, απλα το fast path εχει λιγοτερο packet correction, δηλαδη αν ειχες μια κακη συνδεση οπου πολλα πακετα στελνονται/φτανουν φθαρμενα, θα ειχες packet loss, δηλαδη αρυθμιες στη συνδεση σου, μεχρι και αποσυνδεσεις. Στη περιπτωση σου, τα στατιστικα δειχνουν να ειναι πολυ καλα και πιστευω θα ειναι εξισου καλα και στη 50αρα. Οπως και να χει, δεν χανεις κατι, αφου στον ΟΤΕ μπορεις να αλλαζεις απο fast σε interleaved και το αντιστροφο, ευκολα και γρηγορα (σε αλλες εταιριες.. ειδικα αν ανηκουν σε καφαο του οτε και οχι σε δικο τους, πρεπει να κανεις ταμα για να στο αλλαξουν 1 φορα εστω)
colombiano747 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Στις 24/3/2021 στις 8:25 ΜΜ, jkoukos είπε Συνδέσεις 24/1 (ADSL) μόνο ο ΟΤΕ δίνει από καμπίνα (FTTC όπου υπάρχει) σε δικούς του πελάτες. Όλοι οι άλλοι από το μακρινό αστικό κέντρο, με ταχύτητα ανάλογα την απόσταση και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχή. Από καμπίνα FTTC όλοι δίνουν και η ταχύτητα συγχρονισμού θα είναι η ίδια σε όλους, αφού παρέχεται από το ίδιο DSLAM. Η διαφορά είναι στην πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο και την απόκριση, όπου εδώ ξεκάθαρα το πάνω χέρι το έχει η Cosmote. 1. Στο αστικό κέντρο ο κάθε πάροχος έχει το δικό του DSLAM και δίνει υπηρεσία σε δικούς του πελάτες. Το χάλκινο καλώδιο από το Α/Κ περνά πρώτα σε μια υπαίθρια καμπίνα και από εκεί στο σπίτι μας. Η παρεχόμενη υπηρεσία μπορεί να είναι ADSL ή VDSL. 2. Οι νέες υπαίθριες καμπίνες FTTC, έχουν DSLAM το οποίο ανήκει σε έναν πάροχο, που έχει αναλάβει την συγκεκριμένη περιοχή. Από αυτό παίρνουν σύνδεση και όλοι οι άλλοι πάροχοι (αν το θέλουν) μέσω χοντρικής. Η υπηρεσία εδώ είναι μόνο VDSL. Από τους 4 παρόχους, μόνο η Nova δεν έχει πουθενά δική της FTTC καμπίνα. επειδη φαινεται να εχεις γνωσεις πανω στο θεμα θελω να ρωτησω κατι γιατι ειμαι ασχετος. το καθε οικοδομημα ειναι συνδεδεμενο με ενα συγκεκριμενο καφαο ΟΤΕ; πχ στην πολυκατοικια μου εχει εναν κωδικο πανω στον πινακα, αυτο αντιστοιχει σε καποιο κοντινο καφαο οτε; Δηλαδη εγω αμα θελω να δω ποια εταιρεια μπορει να πιασει καλυτερα στο σπιτι μου πως μπορω να το ελεγξω; να κοιταξω στον χαρτη ποια εταιρεια εχει το πιο κοντινο καφαο στο σπιτι; υπαρχει καποιος τροπος;
jkoukos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Κάθε οικοδομή συνδέεται (κατά την φάση ανοικοδόμησης) με μία συγκεκριμένη καμπίνα του ΟΤΕ και αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Είναι ο μόνος πάροχος που έχει χάλκινο δίκτυο σε όλη την χώρα και κανείς άλλος δεν έχει τέτοιες καμπίνες και δίκτυο. Όλες οι οικοδομές συνδέονται μόνο στο δικό του καλωδιακό δίκτυο, χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό το χάλκινο δίκτυο χρησιμοποιούν όλοι οι πάροχοι (νοικιάζουν από τον ΟΤΕ στην χοντρική το χάλκινο ζεύγος που έρχεται σε σένα) για να δώσουν τις δικές τους υπηρεσίες. Όταν λέμε ότι ο Χ πάροχος έχει δικές του καμπίνες, αναφερόμαστε στις νέες FTTC με ενεργό εξοπλισμό DSLAM. Στην περίπτωση αυτή μόνο ένα πάροχος μπορεί να έχει καμπίνα σε αυτή την περιοχή και όλοι οι άλλοι παίρνουν υπηρεσίες από αυτόν μέσω χοντρικής. Ωστόσο οι FTTC καμπίνες δεν συνδέονται άμεσα με τις οικοδομές μας, αλλά με την αντίστοιχη διπλανή καμπίνα του ΟΤΕ, ώστε μέσω του δικού του χάλκινου δικτύου να λαμβάνουμε υπηρεσίες απ' όποιον πάροχο θέλουμε. Άρα σε κάθε περίπτωση το φυσικό ζεύγος που έρχεται στην οικοδομή μας είναι πάντα το ίδιο και πάνω-κάτω η σύνδεση θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτό που διαφέρει όσον αφορά τον συγχρονισμό ανάμεσα στους παρόχους είναι ο εξοπλισμός και οι ρυθμίσεις που βάζει ο καθένας (π.χ. η Cosmote δεν κατεβάζει ποτέ το SNR κάτω από το 8-9) και φυσικά η πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο, δηλαδή η συνολική εμπειρία (ταχύτητα, απόκριση κλπ). 1
colombiano747 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Κάθε οικοδομή συνδέεται (κατά την φάση ανοικοδόμησης) με μία συγκεκριμένη καμπίνα του ΟΤΕ και αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Είναι ο μόνος πάροχος που έχει χάλκινο δίκτυο σε όλη την χώρα και κανείς άλλος δεν έχει τέτοιες καμπίνες και δίκτυο. Όλες οι οικοδομές συνδέονται μόνο στο δικό του καλωδιακό δίκτυο, χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό το χάλκινο δίκτυο χρησιμοποιούν όλοι οι πάροχοι (νοικιάζουν από τον ΟΤΕ στην χοντρική το χάλκινο ζεύγος που έρχεται σε σένα) για να δώσουν τις δικές τους υπηρεσίες. Όταν λέμε ότι ο Χ πάροχος έχει δικές του καμπίνες, αναφερόμαστε στις νέες FTTC με ενεργό εξοπλισμό DSLAM. Στην περίπτωση αυτή μόνο ένα πάροχος μπορεί να έχει καμπίνα σε αυτή την περιοχή και όλοι οι άλλοι παίρνουν υπηρεσίες από αυτόν μέσω χοντρικής. Ωστόσο οι FTTC καμπίνες δεν συνδέονται άμεσα με τις οικοδομές μας, αλλά με την αντίστοιχη διπλανή καμπίνα του ΟΤΕ, ώστε μέσω του δικού του χάλκινου δικτύου να λαμβάνουμε υπηρεσίες απ' όποιον πάροχο θέλουμε. Άρα σε κάθε περίπτωση το φυσικό ζεύγος που έρχεται στην οικοδομή μας είναι πάντα το ίδιο και πάνω-κάτω η σύνδεση θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτό που διαφέρει όσον αφορά τον συγχρονισμό ανάμεσα στους παρόχους είναι ο εξοπλισμός και οι ρυθμίσεις που βάζει ο καθένας (π.χ. η Cosmote δεν κατεβάζει ποτέ το SNR κάτω από το 8-9) και φυσικά η πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο, δηλαδή η συνολική εμπειρία (ταχύτητα, απόκριση κλπ). σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Εστω δηλαδη οτι θελω να βαλω 50αρα συνδεση vdsl εκτος οτε, δηλαδη οπτικη ινα μεχρι το καφαο απο οσο εχω καταλαβει. Σε αυτον τον χαρτη θα πρεπει να δω στην περιοχη της κατοικιας μου που περικλειεται απο τα κοκκινα συνορα ποσο κοντα ειναι μια FTTH ή VDSL καμπινα ΟΤΕ ασχετως αμα υπαρχει διπλα μου αλλη καμπινα vdsl , FTTH αφου οπως ειπες αυτη συνδεεται παλι με την αντιστοιχη καμπινα του ΟΤΕ; Με μπερδευει λιγο αυτο. πχ στο τετραγωνο που ειναι το κτιριο του ΟΤΕ στην βικτωρια ο χαρτης βρισκει παραδοξως μονο vdsl καμπινες της vodafone! http://fttxgr.eu/map
jkoukos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1. O χάρτης αυτός δεν είναι κάποιου επίσημου φορέα, εταιρείας ή παρόχου, αλλά ευγενική χορηγία κάποιου μέλους και τον ενημερώνουμε εμείς οι χρήστες. 2. Αν στον χάρτη δεν εμφανίζεται η καμπίνα του ΟΤΕ με την οποία συνδέεται η οικοδομή σου, να μια καλή ευκαιρεία να τον ενημερώσεις εσύ. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει στον χάρτη μέχρι να το κάνει κάποιος άλλος. 3. Προς το παρόν (θα αλλάξει αυτό στο μέλλον) μία περιοχή με νέες καμπίνες θα έχει είτε FTTC (VDSL) είτε FTTH. Ποτέ και τα δύο. Άρα δεν έχουμε δικαίωμα επιλογής. Ότι καμπίνα υπάρχει (αν υπάρχει), αντίστοιχη υπηρεσία μπορούμε να έχουμε, από οποιονδήποτε πάροχο, ακόμη κι αν αυτός είναι άλλος από τον κάτοχο της καμπίνας. 4. Τις περιοχές που καλύπτει ένα αστικό κέντρο, τις αναλαμβάνει ένας και μόνο ένας πάροχος. Αυτό σημαίνει ότι μόνο αυτός επιτρέπεται να βάλει FTTC/H καμπίνες και κανείς άλλος. Καλή ώρα το αστικό κέντρο που ανήκεις (ΑΡΗΣ) το έχει αναλάβει η Vodafone και παρέχει υπηρεσία VDSL και όχι FTTH. 5. Μόνο οι VDSL καμπίνες συνδέονται με τις αντίστοιχες του ΟΤΕ, καθώς το VDSL αφορά σύνδεση μέσω χάλκινου καλωδίου. Οι FTTH καμπίνες (όπου υπάρχουν) δεν συνδέονται με τις καμπίνες του ΟΤΕ, αφού η σύνδεση γίνεται με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι μας. Για τον λόγο αυτό δεν τοποθετούνται κοντά στου ΟΤΕ, αλλά όπου βολεύει την εταιρεία. 6. Τέλος, εκ του κανονισμού FTTC καμπίνες δεν τοποθετούνται σε περιοχές έως 550 μέτρα περιμετρικά του αστικού κέντρου. Αυτές οι περιοχές είναι σχετικά κοντά οπότε εδώ και 10 χρόνια απολαμβάνουν ταχύτητες έως 50Mbps. Αργότερα θα αναβαθμισθούν κατευθείαν σε FTTH. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2021 από jkoukos 1
giannis22k Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Στο πατρικο μου απο 24 σε vdsl50 το εκανα γιατι ηταν "κακη" η 24αρα.Στο τηλεφωνο με εκπροσωπο μου ειπε εξαρχης απο 35 μεχρι 45 θα ειμαι.Τα στατιστικα ειναι καλα;
Nikoskara123x Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα μια σχετική βοήθεια Αυτήν την στιγμη έχω cosmote 50αρα αλλά δυστυχώς πιάνω μόνο 10-12mbs,0,7 upload. Γενικότερα υπάρχει κάποια λύση ώστε να δω ποιος πάροχος έχει καλύτερη οπτική ίνα στην περιοχή μου μπας και σωθώ?
Tzini_Gr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 On 24/03/2021 at 19:07, giannis22k said: Καλησπερα.Ειμαι σε 24 adsl ΟΤΕ στα 26ευρω.Η ταχυτητες που πιανω ειναι 22-23-24mpbs.Μου εκαναν προταση απο ΟΤΕ με 29ευρω για 50vdsl.Με 29 ευρω εχει την 100 η forthnet η με 15ευρω την 24 .Αν παω σε αλλη εταιρεια θα εχω αυτες τις ταχυτητες η να μεινω στον ΟΤΕ? απο wind: 26 ευρω vdsl 100, απεριοριστα αστικα υπεραστικα & ΚΙΝΗΤΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα