tzitzikas2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα. Θα ήθελα τις προτάσεις σας! Χρειαζόμαστε 2 ίδιους ή παρόμοιους σε ισχύ υπολογιστές PC για χρήση σε τεχνικό γραφείο ηλεκτρομηχανολογικών μελετών (και έργων). Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το gaming. Δεδομένων των τιμών των GPU προσανατολιζόμαστε για ενσωματωμένα γραφικά και αργότερα βλέπουμε για gpu αν πέσουν οι τιμές. -> Θα ήθελα cpu σε Ryzen AMD για τα ενσωματωμένα τους, αλλά με τις τιμές τους μάλλον σε Intel καταλήγουμε με ενσωματωμένα. Θα έλεγα κάτι σε 6cores/12threads. Οπότε εδώ θα ήθελα να ρωτήσω αν με τα ενσωματωμένα σε Intel θα είμαστε οκ για τα προγράμματα που αναφέρω ποιο κάτω. Θα θέλαμε να τρέχουν δυνατά τα προγράμματα χωρίς κολλήματα κτλ. -> δίσκος SSD 500GB για το λειτουργικό και HDD 1TB στον κάθε υπολογιστή -> ram 16 GB (κατα προτίμηση 2 Χ 8 GB DDR4 για να εκμεταλλευτούμε το dual channel) -> Η μητρική να έχει οπωσδήποτε 4 slots για ram (αν χρειαστεί μελλοντικά να πάμε σε 4 Χ 8GB) και να παίρνει και κάποια αναβάθμιση σε cpu (εφόσον χωράει στο budget το θέμα της αναβάθμισης) -> rgb, extreme κουτιά και τέτοια μπιχλιμπίδια δεν μας ενδιαφέρουν. Απλά θέλουμε ένα απλό οικονομικό κουτί με καλό airflow καθότι οι υπολογιστές θα εργάζονται πολλές ώρες καθημερινά και σχετικά αθόρυβο. -> Ενα αξιοπρεπές psu που να μπορεί να υποστηρίξει και gpu άνετα Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή: Ποσό που διαθέτουμε : 600 Ε (max) Χρήση υπολογιστή : Για τεχνικό γραφείο ηλεκτρομηχανολογικών μελετών (καθόλου games) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad 2D 2017 και 2020, Λογισμικό ηλεκτρομηχανολογικών μελετών 4Μ (fine), Office Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? όχι, θα αγοραστεί για τον έναν απο τους 2 υπολογιστές κάποια οθόνη. Αν έχετε να προτείνεται κάποια οικονομική κατάλληλη για σχεδίαση σε Autocad Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι θα αγοραστούν ξεχωριστά. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος) Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Απο ένα κατάστημα (κατα προτίμιση Vision Studio που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη) Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Συναρμολόγηση απο το κατάστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. (windows 10 home 64bit. *γίνεται σε αυτλη την τιμή να χωρέσει windows 10 pro 64bit?) ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε βοήθεια! 🙃
nickol-us Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Nομίζω παρακολουθείς το site και ξέρεις τι παίζει. Σίγουρα πας κατευθείαν για Intel με ενσωματωμένα και στα προγράμματα που θες σίγουρα θα παίζουν καλύτερα αφού multicore δε νομίζω οτι χρησιμοποιεί κάτι από τις εφαρμογές που τρέχεις. Στα λεφτά που θες βγαίνει κλασσικό συστηματάκι με 10400 τώρα ανάλογα το κατάστημα παίζουν λίγο οι τιμές. Για windows pro νομίζω θα ζορίσει πολύ το πράγμα και θα πρέπει να ρίξεις τις απαιτήσεις σου στα υπόλοιπα για να τα αποκτήσεις αφού τα χρώνουν περίπου 150ευρώ. Θα δοκιμάσω να σου βγάλω συνθεσούλα και θα επανέρθω. Νομίζω παίζει και vision studio στα βόρεια που ίσως σε βολέψει, o @JDROGAS γνωρίζει και δίνει συνθέσεις από εκεί. Eshop, οτι ζητάς, χωρίς windows, σε εικόνα, *παρέλειψα να συμπληρώσω 1-2 120αρια fan για να είσαι "δροσερός" Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από nickol-us 1
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, nickol-us είπε Nομίζω παρακολουθείς το site και ξέρεις τι παίζει. Σίγουρα πας κατευθείαν για Intel με ενσωματωμένα και στα προγράμματα που θες σίγουρα θα παίζουν καλύτερα αφού multicore δε νομίζω οτι χρησιμοποιεί κάτι από τις εφαρμογές που τρέχεις. Στα λεφτά που θες βγαίνει κλασσικό συστηματάκι με 10400 τώρα ανάλογα το κατάστημα παίζουν λίγο οι τιμές. Για windows pro νομίζω θα ζορίσει πολύ το πράγμα και θα πρέπει να ρίξεις τις απαιτήσεις σου στα υπόλοιπα για να τα αποκτήσεις αφού τα χρώνουν περίπου 150ευρώ. Θα δοκιμάσω να σου βγάλω συνθεσούλα και θα επανέρθω. Νομίζω παίζει και vision studio στα βόρεια που ίσως σε βολέψει, o @JDROGAS γνωρίζει και δίνει συνθέσεις από εκεί. Eshop, οτι ζητάς, χωρίς windows, σε εικόνα, *παρέλειψα να συμπληρώσω 1-2 120αρια fan για να είσαι "δροσερός" καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ!. Αν δεις στην φόρμα έχω ζητήσει vision studio λόγω του οτι αν έχω θέμα τους το πάω κατευθείαν και δεν μπλέκω στην διαδικασία του e-shop, μιας και καλό είναι να έχουμε άμεση απόκριση σε περίπτωση βλάβης εντός εγγύησης, απο την στιγμή που είναι υπολογιστής για γραφείο. Corsair vs seasonic vs thermaltake vs cougar vs οτιδήποτε άλλο, τι να προτιμήσω σε psu? Για τα corsair οι περισσότεροι λένε καλά λόγια αλλα κάποιοι λένε οτι είναι υπερεκτιμημένα. Η συναρμολόγηση απο vision studio πόσο κοστίζει? Στην τιμή αυτή περνάνε και windows 10 home με κλειδί? Τα ενσωματωμένα της intel πόσο ram δεσμεύουν μέγιστο?? edit: Στην σελίδα του Vision Studio δεν βλέπω στο "φτιάξτε το pc σας" να έχει το socket 1200 που είναι ο i5 10400, αλλά μεμονωμένα τον έχει https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=71230&cat=2 ήθελα να δοκιμάσω να βγάλω την παραπάνω σύνθεση του nickol-us απο Vision Studio αλλά δεν υπάρχει επιλογή το socket 1200. τι παιζει? Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από tzitzikas2
nickol-us Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δεν πρόσεξα οτι ζήτησες vision studio, πάντως το σκέφτηκα κι εγώ απλά δεν έχω εμπειρία απο το κατάστημα γι'αυτό είπα για jdrogas που έχει προτείνει στο παρελθόν build απο εκεί. Αν δεν σου δώσει κάποιος build απο εκεί θα μπω να δω τι παίζει και θα σου προτείνω Τα psu είναι μια μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν πάρα πολλά στην αγορά σε σημείο που μπερδευεσαι. Σαν μίνιμουμ θεωρώ πως πρέπει να πας σε ένα 80+ bronze και παρόλο που η κλάση αυτή αναφέρεται στην κατανάλωση - απόδοση ισχύος (Pin/Pout) συνήθως δείχνει και σε μια βαθμίδα την ποιότητά του. Το πόσο καλό είναι εξαρτάται από πολλά, όπως τι πυκνωτές έχει, τι mosfets, τι θόρυβο βγάζει κλπ κλπ που ακόμα κι αν βλέπεις teadown όλη μέρα στο youtube είναι πολύ δύσκολο να έχεις ολοκληρωμένη άποψη. Υπάρχει μια λίστα (psu tier list) που βοηθάει, ότι είναι μέσα στη λίστα, από tier d και απάνω θεωρείται ασφαλές και όσο ανεβαίνεις κλάση, ανεβαίνεις σε τιμή και ποιότητα. Όλες οι εταιρίες, ακόμη και οι πιο επώνυμες, έχουν τροφοδοτικά σε όλες τς κλάσεις, οπότε το brand από μόνο του δεν υποδηλώνει κάτι. Στην περίπτωσή σου ένα 550watt 80+ τροφοδοτικό είναι αρκετό, καθώς το σύστημα που θες καταναλώνει μέχρι το πολυ 250-300watt στα full load και μια κάρτα που θα βάλεις, μέχρι 100-150watt αρκεί να την τρέξει άνετα χωρίς να δουλεύει στα κόκκινα. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπέρα και ευχαριστώ. Προσπάθησα να κάνω την σύνθεση που πρότεινες πιο πάνω με την φόρμα του Vision Studio, στο "φτιάξτε το pc σας" απο το menu αριστερά της σελίδα τους αλλά δεν έχει επιλογή το socket 1200 που είναι ο i5 10400. Μεμονωμένα τον έχει τον επεξεργαστή https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=71230&cat=2 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Εχει κανείς ιδέα? Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από tzitzikas2
JDROGAS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, tzitzikas2 είπε καλησπέρα και ευχαριστώ. Προσπάθησα να κάνω την σύνθεση που πρότεινες πιο πάνω με την φόρμα του Vision Studio, στο "φτιάξτε το pc σας" απο το menu αριστερά της σελίδα τους αλλά δεν έχει επιλογή το socket 1200 που είναι ο i5 10400. Μεμονωμένα τον έχει τον επεξεργαστή https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=71230&cat=2 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Εχει κανείς ιδέα? Δεν ξερω και εγω γιατι τωρα ειμαι μεσα και προσπαθω........δυστυχως το ηλεκτρονικο τους καταστημα ειμαι απαρχαιωμενο (το ιδιο ηταν και πριν 15 χρονια δεν εχει αλλαξει τιποτα). Προσπαθω να φτιαξω ενα καλαθει πρεπει να συνδεθω σαν πελατης....... Διαθεσιμοτητα δεν εχει σε κανενα προιον και ειναι και ολα τσιμπημενα στις τιμες. Δεν ξερω αλλα δεν θα το προτιμουσα....εαν θελεις να βοηθησω απο αλλα καταστηματα ευχαριστως,δεν μπορω να βγαλω ακρη απο το ηλεκτρονικο τους καταστημα.
Angelcrow Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, η 11th γενια επεξεργατών της intel έχει βελτιωμένα γραφίκα (ανάλογα με τη μνήμη ορίζεις και τη μνήμη στη καρτα γραφικών)και υποστήριξη σε σε καινούργιο set εντολών ονοματι avx 512! Ξέρετε αν το autocad εκμεταλευεται το avx 512 μιας και το πληρώνετε σαν εταιρεία? Αν ναι πρέπει να πάτε σε 11γενιά επεξεργαστών. Αν χρειάζεστε μόνο 1 nvme τότε μπορείτε να πάτε σε micro atx κουτιά και να γλιτώσετε χώρο! Έχουμε φτάσει σε ενα σημείο που η τεχνολογια ssd 2,5 είναι πιο αξιοπιστη απο μηχανικούς δίσκους παρόλο που το κόστος είναι μεγάλο Αν πάτε σε ssd για αποθηκευτικό χώρο πάτε σε ακόμα μικρότερα κουτιά και τροφοδοτικά. 400 wat αξιόπιστο τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό 1 nas synology με 2 σκληρούς δίσκους nas είναι πιο αξιόπιστη λύση για αποθηκευση δεδομένων απο έναν exta δίσκο 1 η 2 tb hdd σε κάθε pc Θεωρώ την ύπαρξη ups δεδομένη για επαγγελματικά μηχανήματα συνεπώς δεν θα έχετε πρόβλημα με τους nvm και ssd Αυτά είχα να σας πω!
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπέρα. Nas υπάρχει σε εναν υφιστάμενο υπολογιστή. Μέσω τοπικού δικτύου θα μπορούσαν να συνδεθούν και οι 2 νέοι υπολογιστές σε αυτό? JDROGAS όντως το σαιτ δεν είναι σωστό. Πάντως τον Intel Core i5 10400 2.9 GHz τον έχει διαθέσιμο λεει με παράδοση 1 εργάσιμη. Θα μπορούσα και τηλεφωνικά να δώσω παραγγελία εφόσον καταλήξω σε μια συγκεκριμένη σύνθεση. Πάντως βλέπω όντως οτι έχει τσιμπήσει σε τιμές. Οπότε μπορεί να δούμε και σε e-shop αν και είναι κάπως αρνητικός παράγοντας οτι αν συμβεί κάτι εντός εγγύησης πρέπει να σταλθεί Αθήνα αν δεν ασχοληθούν στο κατάστημα Σταυρούπολης που έχει έλεγχο. Για να περάσουν και windows 10 home με κλειδί στο e-shop πόσο χρεώνουν παραπάνω??. Επειδή πρόκειται για τεχνικό γραφείο θα είναι προτιμότερο τα windows να πωληθούν μαζί με τον υπολογιστή και να αναφέρεται στο τιμολόγιο οτι περιλαμβάνει windows το pc, παρά να πάμε στην λύση τα περνάμε εμείς+κλειδάδικο. Τι λέτε? edit: βλέπω οτι το e-shop χρεώνει κανονικά τα windows. Ποια καταστήματα τα περνάνε ενεργοποιημένα με την αγορά του υπολογιστή στην τιμή αγοράς τους? Αλλιώς πάμε για κλειδάδικο. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από tzitzikas2
JDROGAS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) To θεμα της εγγυησης-υποστηριξης γενικα ειναι προβλημα οταν εισαι εκτος Αθηνων.....το καταλαβαινω απολυτα (μιας και μενω στην πατριδα σου μαλλον) 😉 Προσπαθησα να σου φτιαξω μια συνθεση απο cosmodata με τον καινουργιο 11500 με τα 750 γραφικα που λεγεται για 50% αυξηση,αλλα δυστυχως εχουν φερει τον επεξεργαστη και δεν εχουν ποικιλια σε μητρικες (εχει πχ 560 μητρικη με 195 ευρω) Ειμαι στο ψαξιμο (και σε amd) μιας κι εχουνε καλυτερα γραφικα. Το αλλο μεγαλο θεμα ειναι τα windows εαν τα θελεις γνησια (οποτε και ψαχνω και σε ετοιμα συστηματα) μηπως βρω κατι. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από JDROGAS
nickol-us Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Κανονικά πρέπει να έχεις κλειδί σε τιμολόγιο σωστά επίσης νομίζω πως υποχρεωτικό να είναι και pro η άδεια, από γρήγορη ματιά σε eshop-cosmodata windows pro κοστίζουν περίπου 170 οπότε για τα 600 ούτε λόγως, εκτός αν ρίξουμε φοβερά το hardware 1
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 nickol-us, αν είναι έτσι και πρέπει να βάλουμε τα γνήσια pro με κλειδί σε κανονική έκδοση, μάλλον θα πρέπει να ανεβάσουμε το budget για να χωρέσουμε και windows pro και πάμε στα 700 το τεμάχιο. Το hardware δεν γίνεται να πέσει ιδιαίτερα. Νομίζω οτι 6πύρηνος cpu με ενσωματωμένα είναι μονόδρομος. offtopic: JDROGAS, αν είσαι Καλαμάτα, ναι εκεί είναι η πατρίδα μου, εκεί μεγάλωσα αλλα μένω Θεσσαλονίκη. Καλοκαίρι κατεβαίνω τον Αύγουστο, είναι το πατρικό μου 😁 1
JDROGAS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 17 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Για να περάσουν και windows 10 home με κλειδί στο e-shop πόσο χρεώνουν παραπάνω??. Επειδή πρόκειται για τεχνικό γραφείο θα είναι προτιμότερο τα windows να πωληθούν μαζί με τον υπολογιστή και να αναφέρεται στο τιμολόγιο οτι περιλαμβάνει windows το pc, παρά να πάμε στην λύση τα περνάμε εμείς+κλειδάδικο. Τι λέτε? edit: βλέπω οτι το e-shop χρεώνει κανονικά τα windows. Ποια καταστήματα τα περνάνε ενεργοποιημένα με την αγορά του υπολογιστή στην τιμή αγοράς τους? Αλλιώς πάμε για κλειδάδικο. Το λειτουργικο για να το κερδισεις πρεπει να παρεις "ετοιμο" branded η οχι,ειδαλλως πας για 160+ευρω. Κλειδαδικο νομιζω δεν ειναι safe.
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 βασικά και έτοιμο να πάρεις, π.χ https://www.e-shop.gr/innovator-10-cyber-power-10700-me-windows-10-p-PER.910003 έχει τα home. Οπότε τυπικά δεν ξέρω αν καλύπτεται μια επιχείρηση να δoυλεύει τα home. Ασε που τα έτοιμα e-shop, plaisio έχουν "σάπια" psu. Αλήθεια μπορείς να αγοράσεις ένα έτοιμο, σαν το παραπάνω και να ζητήσει πληρώνοντας μια μικρή διαφορά να αλλάξουν το force, π.χ με ένα corsair?
Angelcrow Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Ashrock desk mini 470 το σκεφτηκατε σαν λυση! Όλοι οι υπολογιστες μπορουν να συνδεθουν μεσω δικτυου στο nas για backup
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα