Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα προβολής εικόνων στα windows 7. Είναι μερικές εικόνες (ΟΧΙ ΟΛΕΣ) που δεν μου τις ανοίγει και ως εκ τούτου μου στην εκτύπωση βγάζει κενό το χαρτί. Μου βγάζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μνήμη του υπολογιστή. Να σημειώσω ότι έχω κλείσει όλα τα προγράμματα και έχω άλλα 25gb στο δίσκο.

Έχω ψάξει αρκετά στο internet. Μία λύση ήταν στο "ανάλυση οθόνης/για προχωρημένους/color managment/color managment να καταργήσω τα προφίλ που είχε εκεί (βέβαια εμένα δεν είχε κανένα). Άλλη λύση ήταν στην δίπλα καρτέλα "όλα τα προφίλ" να τα σβήσω όλα, αλλά δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει, έτσι δεν το έκανα. Προσπάθησα να αλλάξω το photowiz.dll από το system32, αλλά ούτε αυτό δούλεψε. Έχω κάνει ενημέρωση των windows (βέβαια 2 ενημερώσεις δεν μπορεί με τίποτα να μου τις περάσει). Όταν ανοίγω τις εικόνες με κάποιο άλλο πρόγραμμα τις δείχνει κανονικά και τις εκτυπώνει. Όταν τις ανοίξω με windows image viewer και πατήσω το f11 για fullscreen πάλι τις εμφανίζει. Δουλεύω σε φωτοτυπείο.

Υπάρχει κάποια λύση γι' αυτό το πρόβλημα;

Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα όπως το picasa αλλά δε  βολεύει, καθώς επιλέγουμε πολλές φωτογραφίες και με δεξί κλικ/εκτύπωση τις εκτυπώνουμε όλες μαζί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δουλεύεις σε τυπογραφείο αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία εικόνας που διαχειρίζεσαι μπορεί και να είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος και να μη σου φτάνει η μνήμη. Δώσε μας τις ιδιότητες ενός αρχείου που δεν σου το ανοίγει και ενός που το ανοίγει να τα δούμε. Επίσης πες μας το μέγεθος της μνήμης ram έχει το σύστημα, τι επεξεργαστή και τι δίσκο.

Εγώ από image viewers χρησιμοποιώ ή το irfan view ή το faststone image viewer.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Μια εικόνα που έχω κρατήσει που δε μου ανοίγει είναι 2160x2880 96dpi jpg, ενώ μία τυχαία που βρήκα και μου ανοίγει είναι 4288x2844 300dpi jpg. Έχω συνειδητοποιήσει ότι εικόνες jpg που μου στέλνουν από mail έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. 4gb ram ddr3 έχω. 25gb ελεύθερα από 238gb συνολικά δίσκο. Επεξεργαστή intel 2 duo e8400 3.00GHz.

Έχει βολέψει το windows image viewer γιατί μαρκάρω όποιες εικόνες θέλω και με δεξί κλικ και εκτύπωση βγαίνουν όλες μαζί όταν τις θέλω fit to paper. Δεν ξέρω αν θα βολέψει και τους υπόλοιπους να πρέπει να κάνω άνοιγμα τις εικόνες μέσα από το εκάστοτε πρόγραμμα. Μπορείς να μου πεις αν αυτά τα προγράμματα που χρησιμοποιείς έχουν το συγκεκριμένο feature; Ή αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Δημοσ.

Δοκίμασε το faststone. Κατέβασε το portable για να το δοκιμάσεις και βλέπεις αν σου κάνει. Σου δίνω ένα screen από το πρόγραμμα. Επιλέγεις τις φώτο και όταν τις στείλεις για εκτύπωση σου βγάζει αυτό.

spacer.png

Δημοσ.

Αρκετά εύχρηστο πρόγραμμα από το λίγο που το είδα. Έχει όμως το ίδιο πρόβλημα με άλλα που έχω δοκιμάσει. Πρέπει να ανοίξω το πρόγραμμα και να κάνω άνοιγμα τις εικόνες από εκεί.

Καλά δεν υπάρχει ένα fix από τη microsoft γι' αυτό; Απ' ότι βλέπω πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, αυτό που λες έχει ένα... point, είναι όμως θέμα συνήθειας. Αντί να ανοίγεις την εξερεύνηση για να βρεις τις φωτογραφίες προς εκτύπωση μπορείς να ανοίξεις το faststone. Τα ίδια κλικ θα κάνεις και έτσι θα βλέπεις μόνο τις εικόνες αντί για όλα τα αρχεία. Επίσης μπορείς να ορίσεις στο δεξί κλικ να κάνει άνοιγμα φάκελου με το faststone.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσύ άδικο δεν έχεις, αλλά άντε να αλλάξεις συνήθειες σε έναν άνθρωπο που δουλεύει έτσι 30 χρόνια... :P

Είχα και στα windows 10 ένα αντίστοιχο πρόβλημα και έβγαλα μια συγκεκριμένη ενημέρωση των windows και τώρα παίζει κανονικά. Μήπως κάτι τέτοιο παίζει και εδώ; :/

Πάντως, να ορίσω μια ενέργεια με το δεξί κλικ, αν και δεν έχω ξανακάνει κάτι αντίστοιχο, είναι η πιο βολική λύση για την περίπτωση.

Επεξ/σία από tequillaki
Δημοσ.

Μπορείς να ορίσεις με το δεξί κλικ να εκτυπώνονται οι φωτογραφίες μέσω του irfanview (επίσης δωρεάν και πολύ καλό) αλλά αυτό στέλνει τις εικόνες απευθείας για εκτύπωση με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (που ορίζεις μέσα από το πρόγραμμα) στο προεπιλεγμένο εκτυπωτή χωρίς να σε ρωτήσει τίποτα. Δεν ξέρω αν αυτό σε βολεύει.

Δημοσ.

Όχι όχι δε με βολεύει. Χρησιμοποιούμε πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε αρχείο καθημερινά. Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...