Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο λόγος  για τα προσωπικά  δεδομένα  και πως και αν είναι δυνατόν  να τα προστατεύσει καποιος  με τα σημερινά  δεδομένα κάποιου  παιδιού  η και ενήλικα  ωπος πχ στην υποχρεωτική  τηλεκπαίδευση. 

• Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, katsapoli είπε

Ο λόγος  για τα προσωπικά  δεδομένα  και πως και αν είναι δυνατόν  να τα προστατεύσει καποιος  με τα σημερινά  δεδομένα κάποιου  παιδιού  η και ενήλικα  ωπος πχ στην υποχρεωτική  τηλεκπαίδευση. 

Δηλαδή;

• Super Moderators
Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι η ερώτηση είναι με αφορμή τα δημοσιεύματα για τo Cisco Webex?

Δημοσ.

Ναι κατά πόσο μπορεί  κάποιος  να κάνει κάτι ώστε  να προστατεύσει  την ιδιωτικού  ζωή αυτού η του παιδιού πχ με το κάποιος να μην έχει Fb    την προστατεύει  αλλά όταν είναι υποχρεωτική  υπάρχει  κάποιος  τροπος;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δηλαδή;

Μη το ψάχνεις. Κι αυτοί που τα λένε δε ξέρουν τι εννοούν.

Έχουν γίνει μόδα τώρα τα προσωπικά δεδομένα και το πετάνε ολοι.

Σε λίγο όπως πάει δε θα μπορούμε όταν κυκλοφορούμε να πέσει η ματιά μας στο πρόσωπο κάποιου άλλου. Είναι προσωπικό δεδομένο θα μας πουν 

Έχει καταντήσει γελοιοτητα αυτό το πράγμα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, katsapoli είπε

Ναι κατά πόσο μπορεί  κάποιος  να κάνει κάτι ώστε  να προστατεύσει  την ιδιωτικού  ζωή αυτού η του παιδιού πχ με το κάποιος να μην έχει Fb    την προστατεύει  αλλά όταν είναι υποχρεωτική  υπάρχει  κάποιος  τροπος;

Ας το πάρουμε απο την αρχή. Γνωρίζεις ποια είναι τα "προσωπικά δεδομένα" που συλλέχθηκαν στην τηλεκπαίδευση ? 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3
Δημοσ.

Οχι  δεν κολαω  στο συγκεκριμένο θέμα μιλάω γενικά  γτ τώρα είναι η τηλεκπαίδευση  αύριο  θα είναι κάτι άλλο  αλλά αμα ξέρεις πες μ και πως μπορούν αυτά να εκμεταλευτουν  

Δημοσ.

Οκ αλλά τι ακριβώς σε ενοχλεί από την τηλεκπαίδευση; Συγκεκριμένα, όχι αερολογιες από κάποιο blog του ...ωλου.

Ποια προσωπικά σου δεδομένα παραβιάστηκαν; 

Ποια θεωρούνται προσωπικά δεδομένα;

Έχω κι άλλες ερωτήσεις...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, katsapoli είπε

Οχι  δεν κολαω  στο συγκεκριμένο θέμα μιλάω γενικά  γτ τώρα είναι η τηλεκπαίδευση  αύριο  θα είναι κάτι άλλο  αλλά αμα ξέρεις πες μ και πως μπορούν αυτά να εκμεταλευτουν  

Θα τα γράψω συνοπτικά απο group επαγγελματιών της πληροφορικής. Ξεκινάμε από το βασικό. Το όλο θέμα "ανακαλύφθηκε" ξεκάθαρα για πολιτικές σκοπιμότητες. Ποια είναι τα δεδομένα που υπάρχουν?

• To GDPR της Ευρώπης, φροντίζει για τους νόμους των προσωπικών δεδομένων για τους πολίτες της ΕΕ, ακόμα και αν στα δεδομένα των πολιτών της ΕΕ, εμπλέκονται εταιρίες εκτός ΕΕ.
  • Η cisco συλλέγει  ανωνυμοποιημένα δεδομένα τηλεμετρίας. Ουτε διευθύνσεις mail, ούτε φωτογραφίες, ούτε τίποτα απ ολα αυτα που νομίζει ο κόσμος και μπορεί να διαρρεύσουν τα μυστικά του και οι συνήθειες του. 

Οπότε για να απαντήσουμε στην αρχική σου ερώτηση, σωστά ανησυχείς. Έτσι θα έπρεπε να κάνουμε για τα πάντα στη ζωή μας και να ψάχνουμε την αλήθεια και τη γνώση. Στην τρέχουσα φάση, απλά είμαστε χαρούμενοι που ανήκουμε στην ΕΕ και έχουμε ένα επίπεδο προστασίας σε πολλούς τομείς, που άλλοι δεν έχουν στον πλανήτη και έτσι έχουμε λιγότερα να μας απασχολούν, γιατί κάποιος άλλος ασχολείται με αυτα. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν ξερω πολλά γιαυτο άνοιξα το θέμα έχω διαβάσει  θέματα ωπος τότε με το Fb και την  Cambridge analytik και είμαι λίγο καχύποπτος  να ξέρεις πράγματα  για εμένα ετεριες έστω και για στοχευμενη  διαφήμιση 

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι telemetry, ότι δλδ μαζεύουν κι άλλες εταιρείες, πχ Microsoft (Win10), Google (Android) κτλπ.

Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, katsapoli είπε

Δεν ξερω πολλά γιαυτο άνοιξα το θέμα έχω διαβάσει  θέματα ωπος τότε με το Fb και την  Cambridge analytik και είμαι λίγο καχύποπτος  να ξέρεις πράγματα  για εμένα ετεριες έστω και για στοχευμενη  διαφήμιση 

Έστω ότι όντως έχουν υποκλαπεί δεδομένα. Τι θα κάνεις;

Θα πεις στο παιδί σου μην ξαναπάει σχολείο;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Αυτό είναι  το θέμα  το fb και της άλλες εταιρίες πες δεν της χρησιμοποιείς εδω δεν το κάνεις  αυτο 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

τι ακριβώς δεδομένα θα κλαπούνε; τι ώρα μπήκε στο κάθε μάθημα;

παιδιά σοβαρευτείτε.

από τη μια έχουμε αυτούς που και στην τουαλέτα να πάνε το ανεβάζουν στο fb και από την άλλη έχουμε τους άλλους που νομίζουν ότι όλες οι εταιρίες και μυστικές υπηρεσίες τους παρακολουθούν.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Bitbit είπε

τι ακριβώς δεδομένα θα κλαπούνε; τι ώρα μπήκε στο κάθε μάθημα;

παιδιά σοβαρευτείτε.

από τη μια έχουμε αυτούς που και στην τουαλέτα να πάνε το ανεβάζουν στο fb και από την άλλη έχουμε τους άλλους που νομίζουν ότι όλες οι εταιρίες και μυστικές υπηρεσίες τους παρακολουθούν.

Ναι εντάξει  αλλά αλλο  να είναι η επιλογή  σ να ανεβάζεις  την τουαλέτα  και αλλο να ξερουν  ποτε πας τουαλέτα  χωρίς  να το ξέρεις  εσύ ή χωρίς να είσαι  σωστά ενημερωμένος  ότι το κάνουν  αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...