Marsoupilami22 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Γεια σε όλους!! Θέλω να κάνω μια αγορά κάρτας δικτύου για το λάπτοπ μου για να υποστηρίζει 5ghz ώστε να μπορώ να πιάνω ταχύτητα 100mbps. Αυτή την στιγμή η κάρτα δικτύου που έχω είναι αυτή εδώ με αυτά τα specs : https://fccid.io/TX2-RTL8723AE/User-Manual/user-manual-1638442 Σκέφτομαι να αγοράσω αυτή εδώ: https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/94150/intel-dual-band-wireless-ac-8265.html Το ερώτημα μου είναι επειδή δεν είμαι απόλυτα σίγουρο εάν αυτή η κάρτα δικτύου θα ταιριάζει στο laptop μου και αν θα δουλεύει κανονικά. Το laptop είναι ένα Toshiba c855-237 Ευχαριστώ πολύ
mphxths Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Αν υποθεσουμε οτι η καρτα που εχει τωρα ειναι αυτη , και η καρτα που θες να βαλεις ειναι αυτη , τοτε δεν βλεπω να ειναι ιδιου τυπου αν κρινω απο τις εγκοπες τους. Λογικα πρεπει να κινηθεις προς καποια AC-7260 καρτα. Καποια τετοια δηλ. Εχει διαφορα υπομοντελα οποτε θελει και λιγο προσοχη. Αν μπορεις να εχεις φυσικη προσβαση στην καρτα σου να επιβεβαιωσεις τις εγκοπες θα ειναι πιο σιγουρα τα ο,τι πουμε απο δω και περα. Την 7260 την εχω βαλει σε ενα λιγο παλιο φορητο που εχω , οποτε μπορω και να σου πω ακριβες μοντελο και εγκοπες αν χρειαστει...
sil_unique Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 υπάρχει ένα θέμα ακόμα το κάθε μοντέλο έχει στο bios whitelist & blacklist για τις κάρτες που δέχεται οπότε υπάρχει πιθανότητα να βάλεις κάρτα και να μην την δέχεται θέλει ψάξιμο αν δεις αν την έχει δοκιμάσει κάποιος άλλος υπήρχε forum που πειράζανε τα bios για να δέχονται κάρτες που το original δεν δεχόταν
Marsoupilami22 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Τώρα βρήκα χρόνο και άνοιξα το laptop για να βγάλω φωτογραφίες από την κάρτα. Σας παραθέτω 2 φωτογραφίες από την κάρτα. Από ότι βλέπω τα pin είναι όντως διαφορετικά οπότε μάλλον αυτό θα είναι πρόβλημα. Όσο για το θέμα τον bios πρώτη φορά το ακούω εγώ, αλλά θα το ψάξω και αυτό
mphxths Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Marsoupilami22 είπε Από ότι βλέπω τα pin είναι όντως διαφορετικά οπότε μάλλον αυτό θα είναι πρόβλημα. Ναι , οπως το προεβλεψα. Πρεπει να κινηθεις προς AC-7260 καρτες οπως ειπα. 2 ώρες πριν, Marsoupilami22 είπε Όσο για το θέμα τον bios πρώτη φορά το ακούω εγώ, αλλά θα το ψάξω και αυτό Ισχυει αυτο και το εχω φαει στην μαπα πολλες φορες. Συνηθως σε κατι lenovo/hp/dell κανουν τετοιες μαλακιες. Για toshiba δεν εχω ακουσει τετοια φαινομενα , αλλα καλου κακου γοογλαρε μηπως εχει αναφερθει καποιο τετοιο σκηνικο για το φορητο σου... Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από mphxths
Marsoupilami22 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Οσο το έψαξα δεν βρήκα ότι υπάρχει κάποιο θέμα με τα bios γενικά στα Toshiba. Στο μεταξύ βρήκα αυτή εδώ την κάρτα: https://www.amazon.com/Dual-Band-Wireless-Intel-WiMax-Toshiba/dp/B07BK1TYPW/ref=ex_alt_wg_m?_encoding=UTF8&pd_rd_r=9a0e0cb5-e7e3-42c3-b526-0987142e393b&pd_rd_w=9Qlwm&pd_rd_wg=qkOCb&pf_rd_r=F9YANBNETC2WPRBV0W5F&pf_rd_p=e06954f1-ab26-49e7-940f-21fea3d5decd&pd_rd_i=B07BK1TYPW&psc=1 Δεν μπορώ να βρω και κάτι που να ταιριάζει σε εμένα στην Ελλάδα ώστε να το έχω συντομότερα στην κατοχή μου. Αν κάποιος ξέρει κάτι σε ελληνικό μαγαζί θα το εκτιμούσα.
mphxths Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δεν νομιζω οτι θα βρεις τετοιες καρτες Ελλαδα και σε σοβαρες τιμες. Όποτε εχω παρει wifi card , εχω ψωνισει απο εξωτερικο. Τσεκαρε καποιο ευρωπαικο αμαζον μπας και εχουν σχετικα γρηγορους χρονους παραδοσης αν και λογω καραντινων και φορτου εργασιας μια σχετικη καθυστερηση αναμενεται να υπαρχει.
Marsoupilami22 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Ναι με βλέπω να πηγαίνω στην επιλογή του να παραγγείλω από το εξωτερικό. Εδώ παίζουν κάτι τρελές τιμές όσο κοιτάω. Ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια σας!!
Aris_ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 υπαρχει και usb λύση https://www.skroutz.gr/c/2002/network_adapters/f/548018/asyrmati.html και μπαίνεις μέσα με 2 πρωτόκολλα
Marsoupilami22 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Ναι την έχω και αυτή την ιδέα στο μυαλό μου. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αξιόπιστο και αν θα έχω συχνές αποσυνδέσεις ή γενικά αν θα μου ρίχνει την ταχύτητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα