devilaki Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) καλημέρα παίδες έστειλα ένα mail στα ελληνικά από τον Thunderbird όταν μου έστειλαν απάντηση, ότι είχα γράψει εγώ αλλά και η απάντηση αντί για γράμματα έχει το αγγλικό ερωτηματικό: ????????????? οι αριθμοί φαίνοντε μια χαρά αλλά αντί για γράμματα στις λέξεις εμφανίζοντε : ? παραθέτω ένα μέρος από το mail που έστειλα : καλησπέρα πληρώθηκε, σας παρακαλώ να μου στέλνετε και στο mail που μου απάντησαν το παραπάνω φαίνεται έτσι : ?????????????????? ??????????????????, ?????? ???????????????? ???? ?????? ???????????????? γνωρίζετε τι μπορεί να συμβαίνει ; είναι άραγε δικό μου πρόβλημα ή του αποστολέα του mail ? ευχαριστώ Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από devilaki
jim_p Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Για αρχη ρωτας απο που στο εστειλε ο αλλος, δηλαδη τον παροχο, πχ gmail, και αν χρησιμοποιησε καποια εφαρμογη (και ποια, πχ outlook) ή απλα απο τη σελιδα του παροχου. Μετα, στο δικο σου tb, πας preferences > general > language and appearance > advanced > και βαζεις τα dropdown που εχει κατω κατω για το encoding των εισερχομενων και των εξερχομενων σε utf8. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από jim_p
devilaki Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 UTF 8 είναι, άρα θεωρώ ότι δεν είναι δικό μου πρόβλημα σε ευχαριστώ πολύ jim_p
jim_p Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Αν θες παντως να δοκιμασεις, το tb δινει τη δυνατοτητα on the fly αλλαγης του encoding απο το view > text encoding > και επιλεγεις ενα απο τα 2 ελληνικα. Αν δεν αλλαξει κατι, πες του φιλου σου να αλλαξει παροχο mail
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα