Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Επίσης τη μια γράφεις με σιγουριά πως δεν σου ζητήθηκε κανένα απολύτως έγγραφο, μετά όμως γράφεις πως δεν είσαι σίγουρος, ίσως και να σου ζητήθηκε μισθοδοσία, και γενικότερα λες ότι δεν πολυθυμάσαι λεπτομέρειες...

To μόνο που ίσως να μου ζητήθηκε είναι αποδεικτικό μισθοδοσίας που το ανέβασα εκείνη τη στιγμή online όλα τα άλλα τα είχε το σύστημα της ΕΤΕ και απλά μου ζητούσε να τα κάνω επιβεβαίωση. Ο λόγος που δε το θυμάμαι με σιγουριά είναι γιατί η εμπειρία ήταν απόλυτα SEAMLESS.  Σε 3 λεπτά είχα τελειώσει την αίτηση, μετά από 2 λεπτά μου ήρθε στο viber οτι εγκρίθηκε και μετά από άλλα 2 λεπτά να υπογράψω τη σύμβαση την οποία και υπέγραψα online στο περιβάλλον της τράπεζας. Μια εβδομάδα μετά είχα την κάρτα στα χέρια μου. Ούτε 10 λεπτά διαδικασία ήταν.

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία η Alpha είναι προφανώς ΓΤΠΚ αφού σου ζήταγε τόση χαρτούρα και τα άκυρα με courier. 

Επεξ/σία από ModernAthenian
  • Like 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία η Alpha είναι προφανώς ΓΤΠΚ αφού σου ζήταγε τόση χαρτούρα και τα άκυρα με courier. 

Σεβαστή η άποψη σου, αλλά προσωπικά δεν την συμμερίζομαι.

Δημοσ.

Απλά έχω την εντύπωση οτι τον τελευταία καιρό η ΕΤΕ έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. Παραμένει αργή σε πολλά πράγματα αλλά πλέον φαίνεται οτι τα πάει πολύ καλά. Μέχρι τον Μάιο ήμουν Πειραιώς και αυτή τη στιγμή η ΕΤΕ μου φαίνεται κλάσεις ανώτερη σε πολλές διαδικασίες ενώ στο παρελθόν από το λίγο που είχα ασχοληθεί μαζί της μου τα έπρηζαν για το παραμικρό. Σήμερα καμία σχέση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Άλλο τι χρωστάς σήμερα, άλλο τι χρωστάς αύριο. Το όριο είναι όριο και θεωρείται χρέος, όπως είπε και ο Joshua . 

Άρα ναι χρωστάς δέκα χιλιάρικα για όποιον εξετάζει την πιστοληπτική σου δυνατότητα. Και προφανώς βάσει ετήσιων εισοδημάτων δεν σε παιρνει για παραπάνω. Το ότι είσαι συνεπής δεν έχει καμία σχέση, αυτό που ελέγχεται είναι μέχρι που μπορείς να φτάσεις να πληρώνεις δάνεια μηνιαίως για να εξακολουθήσει να είσαι συνεπής και να μην βουλιάξει από τα χρέη. 

Όπως το είπες όλα αυτά είναι στη λευκή λίστα . Στην μαύρη μπαίνεις όταν είσαι ληξιπροθεσμος, όχι όταν καταβάλεις την ελάχιστη δόση. 

Καλημέρα και πάλι, οκ οπότε έτσι όπως τα γράφεις απόρριψη μπορεί να πάρεις ακόμα και αν είσαι συνεπής.Απλά το κριτήριο δεν επικεντρώνεται μόνο στο αν πληρώνεις εγκαίρως τις υποχρεώσεις των καρτών και των δανείων σου.Έχει να κάνει και με τα εισοδηματικά κριτήρια έτσι όπως το παραθέτεις.Έχω πάρει όπως προανέφερα τρία καταναλωτικά, τα περιγράφω ως δάνεια γιατί μπορεί να είναι αγορές οικοσυσκευών όμως αγοράστηκαν μέσω καταναλωτικών δανείων οπότε πρακτικά δάνεια είναι 😉.Με παραξενεύει όλο αυτό γιατί πριν προκύψει το τελευταίο μου καταναλωτικό των 289 ευρώ που αιτήθηκα και είχε εγκριθεί, οι κάρτες μου είχαν σηκώσει αρκετό βάρος και ήταν χρεωμένες αλλά και τα άλλα δάνεια που είχα πάρει δεν είχαν ωριμάσει αρκετά.Και πάραυτα εγκρίθηκε τότε.Στο σήμερα όμως που δεν έχει καμία σχέση με το χτές και τα δάνεια μου κοντεύουν να εξοφληθούν και οι κάρτες μου βρίσκονται σε απόλυτο έλεγχο και ενώ αιτήθηκα πάλι μέσω καταναλωτικού για μια αγορά περίπου 490 ευρώ, αυτή απορρίφθηκε οπότε τι θέλω να σου πώ, πρίν είχα μια πιο βαριά εικόνα και ήμουν συνεπής και εγκρίθηκε καταναλωτικό και τώρα με μια σαφέστατα καλύτερη εικόνα με συνέπεια και πάλι και δεν εγκρίθηκε δάνειο.Δεν ξέρω αν υπολογίζουν μόνο νούμερα αυτοί και βλέπουν μόνο το σύνολο των χρεών άσχετα αν κοντεύεις να εξοφλήσεις ένα δάνειο ή όχι 🙂.

Επεξ/σία από colonel32
Δημοσ.

Και γιατί δεν παίρνεις αυτό που θέλεις με ατοκες στην πιστωτική που ήδη εχεις και έχει περιθώριο;

Αφου στην ουσια με την πιστωτική δεν χρειάζεται καμια εξτρα εγκριση και η δοση θα ειναι ιδια με το να παρεις επιπλεον καταναλωτικο. Γιατι να πληρωνεις σε 2-3 διαφορετικες μεριες και οχι ολα σε ενα αφου γίνεται;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά θεωρώ την πιστωτική κάρτα ως ένα χρήσιμο εργαλείο, δεν ήταν λίγες οι φορές που με ξελάσπωσε, μα σε ένα ταξίδι θες μας σε μια αγορά θες μου έδωσε ανάσες.Όταν και εφόσον ξέρεις να τη χειριστείς με συνέπεια θα σε βοηθήσει.Τα καταναλωτικά που παρέχουν αν καιρούς οι εμπόροι με δώρο τους τόκους βοηθούν αλλά και πάλι όμως δεν θεωρούνται και 100% άτοκα, είτε στην αρχή είτε στο τέλος και την ωρίμανση τους έχουν τα περιβόητα έξοδα φακέλων που μπορεί πολλές φορές να φτάσουν και το ύψος μίας ή και δύο δόσεων.Και ενώ γνωρίζεις ότι έλαβες άτοκο δάνειο στο τέλος μόνο άτοκο δεν το λες.Οπότε όχι ότι με νοιάζει και πολύ που απορρίφθηκε η αίτηση μου για αγορά μέσω καταναλωτικού απλά ήθελα να μάθω τους λόγους απόρριψης.

7 λεπτά πριν, ulalume είπε

Και γιατί δεν παίρνεις αυτό που θέλεις με ατοκες στην πιστωτική που ήδη εχεις και έχει περιθώριο;

Αφου στην ουσια με την πιστωτική δεν χρειάζεται καμια εξτρα εγκριση και η δοση θα ειναι ιδια με το να παρεις επιπλεον καταναλωτικο. Γιατι να πληρωνεις σε 2-3 διαφορετικες μεριες και οχι ολα σε ενα αφου γίνεται;

Καλημέρα φίλε μου έχει ένα point αυτό που γράφεις απλά ήθελα να μην της τρώω το υπόλοιπο, να μην ροκανίζω το πιστωτικό της όριο.Γι αυτό και σκέφτηκα την λύση μέσω δανείου.Με την ευκαιρία αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν γνωρίζεις να μου πείς αν η τράπεζα έχει το δικαίωμα χωρίς την έγκριση του πελάτη να μειώσει το πιστωτικό όριο σε μια πιστωτική κάρτα.

Επεξ/σία από colonel32
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, colonel32 είπε

Καλημέρα φίλε μου έχει ένα point αυτό που γράφεις απλά ήθελα να μην της τρώω το υπόλοιπο, να μην ροκανίζω το πιστωτικό της όριο.Γι αυτό και σκέφτηκα την λύση μέσω δανείου.Με την ευκαιρία αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν γνωρίζεις να μου πείς αν η τράπεζα έχει το δικαίωμα χωρίς την έγκριση του πελάτη να μειώσει το πιστωτικό όριο σε μια πιστωτική κάρτα.

Καλημέρα.

Αυτο που με ρωτας δεν το ξερω γιατι δεν εχω εργασιακη σχεση με τραπεζα, αλλα μου φαίνεται απίθανο.

Οσο για το να μην "τρως" το οριο νομιζω οτι δεν εχει νοημα εκτος και αν το υπόλοιπο ειναι τετοιο που με την τελευταία σου αγορα θα ερθει στο max. 

Αλλιως με το να εχεις ανετο υπολοιπο, να μην το χρησιμοποιεις και να προσπαθεις να παρεις καταναλωτικο, η γνωμη μου είναι οτι είναι πιο εύκολο να χαθει η μπαλα.

Δημοσ.

Βασικά η φάση μου θυμίζει έναν φίλο μου που είχε αυτοκίνητο και έπαιρνε το λεωφορείο για να μην κινεί το αμάξι. Και αυτό τις παλιές εποχές, όχι τώρα με την αύξηση της βενζίνης 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, colonel32 είπε

Καλημέρα φίλε μου έχει ένα point αυτό που γράφεις απλά ήθελα να μην της τρώω το υπόλοιπο, να μην ροκανίζω το πιστωτικό της όριο.Γι αυτό και σκέφτηκα την λύση μέσω δανείου.

Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο ήθελες και τον σκύλο χορτάτο, και την πίτα ολόκληρη, ε δεν γίνονται αυτά.

Η τράπεζα έχει βάλει στην περίπτωση σου ένα πλαφόν δανεισμού, ένα πιστωτικό όριο, ας πούμε 10.000€, ε προφανώς δεν σου δίνουν άλλο δάνειο γιατί το όριο αυτό το έχεις ήδη εξαντλήσει με τα δάνεια και τις κάρτες που ήδη έχεις πάρει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/3/2021 στις 11:08 ΠΜ, Dinos1973 είπε

Εκκαθαριστικα κοιτανε, αν εισαι "μαυρος" απο καθυστερημενες δοσεις δανειων, δεν μπα να δουλευεις και στην μεγαλυτερη πολυεθνικη στην Ελλαδα, καρτα δεν περνεις!

Δεν έχεις ιδέα για πιο πράγμα μιλάς.

Ανετότατα παίρνεις πιστωτική. Προσωπικά δε διαλεξα να πάρω καθώς η μόνη περίπτωση που θα μου χρειαζόταν είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου αλλά ε΄βγαλε ο συνάδελφος που κάθεται στο ακριβώς δίπλα γραφείο, χωρίς  συνδρομή ως "μισθωτός" παρότι είναι ελ. επαγγελματίας τυπικά, απλά δείχνοντας στη τράπεζα (Πειραιώς) τις τακτικές πληρωμές "μισθωδοσίας του" (πάγια αντιμισθία ουσιαστικά) του από την εταιρεία. Και όχι δεν είναι ούε η "μεγαλύτερη πολυεθνική"  ούτε είναι κανα μεγαλοστέλεχος με κανα τρελό εκκαθαριστικό. 

Αντίστοιχα βγάζουν πιστωτική πολοί άνθρωποι που ξέρω σε βαθμό που δε καταλαβαίνω το γιατί (όπως είπα η μόνη περίπτωση που μου έχει φανει χρήσιμη είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου).

Στις 25/3/2021 στις 10:26 ΠΜ, patclo είπε

Ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της american express λέει να αποφεύγετε τις πιστωτικές 

Credit Cards ~ Warren Buffett - YouTube

Σε αυτό έχει μεγάλη σημασία ποιά χώρα ζεις και όπως είπαν παραπάνω ποια χρήση της κάνεις.

ο Buffet μιλά όταν την χρησιμοποιείς ως δάνειο.

άσε που πλεον στην Αμερική, το χρηματοπιστοτικό εργαλείο που ρίχνει πολλούς στη "λούπα"  δεν είναι πλεόν τόσο η πιστωτική αλλά αυτό που αποκαλούν "short term loan"

σε κάποιες χώρες όταν έχεις πιστωτική και τη πληρώνεις στην ώρα της δουλεύει σαν "αναποδος τειρεσίας" , ανεβαίνει το credit score σου και μπορείς πχ να πα΄ρεις ένα στεγαστικό δάνειο αν το χρειαστείς με καλύτερους όρους.

11 ώρες πριν, colonel32 είπε

Όχι καλέ μου φίλε δεν είναι χρεωμένες οι κάρτες μου δεν διάβασες τι γράφω ακριβώς έγραψα λοιπόν ότι όλες μου οι οφειλές είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ....Ακόμα και όταν δυσκολεύτηκα για 3-4 μήνες έμπαινε από την ελάχιστη καταβολή που ήταν για παράδειγμα 50 ευρώ τα 200 τέσσερις φορές πάνω!

´Εχω να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Από την στιγμή που έχουμε πιστωτικές κάρτες, είμαστε στην Λευκή Λίστα;Ρωτάω γιατί δεν ξέρω μήπως άν και με την ελάχιστη καταβολή τελικά μπαίνεις στην Black List.Γιατί υπήρξε διάστημα γύρω στους 4 μήνες που έβαζα όχι την ελάχιστη αλλά τη μέγιστη που μπορούσα.

Δε τα σκέφτεσαι καλά.

Ας παρούμε το παρακάτω ακόμα πιο ευνοικό σενάριο για κάποιον.

Εχει 4 κάρτες τις οποίες δεν τις έχει αγγίξει, δεν έχει αγοράσει τίποτα, με όριο 2.500 κάθε μία

= 4*2.500 = 10.000 συνολικά

Παει να κάνει μια αίτηση για 5η.

Υπάρχουν δυο πράγματα που μπορεί να σκεφτεί ο υπάλληλος που θα σου δώσει έγγριση

1. χμ, ο τύπος αυτός κάνει συλλογή από κάρτες όπως κάποιοι παλαβοί κανουν με κομικ και τις έχει "στο σελοφαν" ακόμα.

2. χμ, ο τύπος αυτός, αυριο το πρωί, μπορεί να πάει να αγοράσει πράγματα 12.500 ... θα μπορεί να τα ξεπληρώσει;

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζω επίσης ότι και οι ανανεώσεις πιστωτικών καρτών δεν είναι εξασφαλισμένες, κάθε 5 χρόνια όσο δηλαδή είναι η διάρκεια της πιστωτικής μας κάρτας λίγο πριν την λήξη της επανεξετάζεται αν θα ανανεωθεί ή όχι!Όπότε άνετα μπορεί να στην κόψει και η τράπεζα αν θέλει!Δεν ανανεώνονται αυτόματα όπως οι χρεωστικές!

Επεξ/σία από colonel32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πράγματι το επιβεβαίωσα και με την Εθνική Τράπεζα, μου είπαν λίγο πριν την λήξη της πιστωτικής κάρτας επανεξετάζεται η συμπεριφορά του κατόχου της κάρτας, αν είναι σωστός στις οφειλές του και αν δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα λοιπά και τότε αποφασίζει και πάλι η Τράπεζα αν θα του χορηγήσει την ανανεώμενη πλέον καινούργια του κάρτα.Με το πιο πιθανό να υφίσταται και πάλι το πιστωτικό όριο που τρέχει εκείνη την στιγμή για την αντίστοιχη κάρτα του.Αν δεν της κάνει ο πελάτης του κόβει τα πιστωτικά εργαλεία.Σε αντίθεση με τις χρεωστικές που ανανεώνονται αυτόματα και έρχονται σπίτι σου ταχυδρομικώς χωρίς προειδοποίηση!

Επεξ/σία από colonel32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται με πήραν πίσω τηλέφωνο και μου είπαν πως μου τα είπαν λάθος η σύμβαση πιστωτικής λένε είναι αόριστη και λήγει μόνο το πλαστικό σώμα της κάρτας και ανανεώνεται μόνο αν ο πελάτης εξακολουθεί να πληροί τα πιστωδοτικά κριτήρια (να έχει εισόδημα, να μην είναι άνεργος και κακοπληρωτής κτλ).Τα συμπεράσματα δικά σας.

Επεξ/σία από colonel32
Δημοσ.
1 ώρα πριν, colonel32 είπε

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται με πήραν πίσω τηλέφωνο και μου είπαν πως μου τα είπαν λάθος η σύμβαση πιστωτικής λένε είναι αόριστη και λήγει μόνο το πλαστικό σώμα της κάρτας και ανανεώνεται μόνο αν ο πελάτης εξακολουθεί να πληροί τα πιστωδοτικά κριτήρια (να έχει εισόδημα, να μην είναι άνεργος και κακοπληρωτής κτλ).Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αυτό που έγραψες μόλις τώρα με αυτό που είχες γράψει πριν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο η διατύπωση άλλαξε.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...