Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε

Δεν εννοώ έλεγχο υπό την έννοια της παρακολούθησης. 

Εννοώ ότι για να πάρεις πιστωτική πηγαίνεις 1.5εκατ έγγραφα/εκκαθαριστικά/Ε9 για να δουν ότι και καλά μπορείς να την στηρίξεις. Ποιό; Το πιστωτικό υπόλοιπο δύο-τριών χιλιάδων €. Έλεος.

Υπό αυτήν την έννοια ναι, συμφωνώ.

Αλλά για αυτό φταίνε υποθέτω οι κακοπληρωτες και όσοι στα αλήθεια δεν ξέρουν τι είναι η πιστωτική και μετά φταίει η "κακη" τράπεζα.

Άρα εφόσον φεσωνονται από πολλούς, δυσκολεύουν την διαδικασία για όλους για να καλυφθούν εν μέρει. Άρα παίρνει η μπάλα και αυτούς που απλά τη χρησιμοποιούν για διευκόλυνση

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ulalume είπε

Άρα εφόσον φεσωνονται από πολλούς, δυσκολεύουν την διαδικασία για όλους για να καλυφθούν εν μέρει. Άρα παίρνει η μπάλα και αυτούς που απλά τη χρησιμοποιούν για διευκόλυνση

Δυσκολεύουν τη διαδικασία, αλλά όλο τον κόσμο μια χαρά τον ζαλίζουν στα τηλέφωνα. Τραβάτε με κι ας κλαίω.

Δημοσ.

Τι να πω, δεν ξέρω. Εγώ έχω μεν αλλά έκανα μόνος μου αίτηση και δεν με έχει πάρει και κάνεις ποτέ για κάρτα.

Οι μόνοι που με ζαλίζουν είναι για ρεύμα σε ιδιωτικές και πιο σπάνια για σταθερό/κινητό..

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Δεν εννοώ έλεγχο υπό την έννοια της παρακολούθησης. 

Κακώς δεν το εννοείς, γιατί με τις κάρτες παρακολουθούν πιο εύκολα τις αγοραστικές μας συνήθειες και το που κινούμαστε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ulalume είπε

Υπό αυτήν την έννοια ναι, συμφωνώ.

Αλλά για αυτό φταίνε υποθέτω οι κακοπληρωτες και όσοι στα αλήθεια δεν ξέρουν τι είναι η πιστωτική και μετά φταίει η "κακη" τράπεζα.

δυσκολεύουν την κατάσταση ή απλά πριν ήταν χυμαριό και τώρα είναι ψιλονορμαλ;

Γιατί ξέρω άτομα που μια χαρά βγάζουν κάρτα και τώρα και όσοι τρώνε άκυρο είναι για κλάμματα. 

πηγαίνει ο άλλος άνεργος ή με 3 και 60, τρώει άκυρο και μετά του φταίει η κατάσταση που έχει δυσκολέψει.

ή άλλος με 6000 εισόδημα, στο ενοίκιο και με δάνεια. ε ναι ρε φίλε, λογικό να μη σου βγάλουν.

Ανοίγουν κάποιοι θέματα για καρτα με εισόδημα τέτοιο που απορώ πως ζούνε και θέλουν κάρτα. Να την ξεχρεώσουν σε 100 χρόνια και μετά να βρίζουν τις τράπεζες.

Οι περισσότεροι που κλαίνε για τα άκυρα είναι μπατίρηδες. ή άλλοι που ναι μεν έχουν το εισόδημα αλλά μαύρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δυσκολεύουν την κατάσταση ή απλά πριν ήταν χυμαριό και τώρα είναι ψιλονορμαλ;

Γιατί ξέρω άτομα που μια χαρά βγάζουν κάρτα και τώρα και όσοι τρώνε άκυρο είναι για κλάμματα. 

πηγαίνει ο άλλος άνεργος ή με 3 και 60, τρώει άκυρο και μετά του φταίει η κατάσταση που έχει δυσκολέψει.

ή άλλος με 6000 εισόδημα, στο ενοίκιο και με δάνεια. ε ναι ρε φίλε, λογικό να μη σου βγάλουν.

Ανοίγουν κάποιοι θέματα για καρτα με εισόδημα τέτοιο που απορώ πως ζούνε και θέλουν κάρτα. Να την ξεχρεώσουν σε 100 χρόνια και μετά να βρίζουν τις τράπεζες.

Οι περισσότεροι που κλαίνε για τα άκυρα είναι μπατίρηδες. ή άλλοι που ναι μεν έχουν το εισόδημα αλλά μαύρα.

Βασικά έχεις απόλυτο δίκιο αλλά είπα να τα πω πιο light για να μην έχω απαντήσεις με αντιπαραθέσεις και στο τέλος μου πουν ότι δουλεύω και σε τράπεζα....😀 

Η αλήθεια είναι ότι και με φορολογική κάτω από 8000 πιστωτική 1000-1500 βγάζει σε όλες τις τράπεζες άμεσα αν δεν χρωστάς πουθενά

Επεξ/σία από ulalume
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, εμένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι συμβαίνει ακριβώς με τις κάρτες και τα δάνεια? Έχω 2 πιστωτικές, 1 στην Alpha Bank με όριο 1.500 ευρώ και 1 στην Εθνική με όριο 6.000 ευρώ.Έχω επίσης και 3 καταναλωτικά δάνεια που προέκυψαν από το πλαίσιο computers το μεν πρώτο στα 1.500 ευρώ και εξοφλείται σε 3 μήνες, ένα ακόμα στα 580 ευρώ και εξοφλείται σε 6 μήνες και 1 τελευταίο στα 289 που εξοφλείται σε 3 μήνες επίσης.Όλα μου τα δάνεια ήταν αγορές με το πρόγραμμα μήνα-μήνα και έγιναν με σκοπό να μην πειράξω τις πιστωτικές.Δεν καθυστέρησα ποτέ να πληρώσω κάποια δόση τους ούτε ώρα αργότερα.Η πιστωτική με τα 6.000 ευρώ έχει κάλυψη ορίου στο 30% και η πιστωτική με τα 1.500 της Alpha έχει κάλυψη ορίου στο 35% περίπου.Έκανα προχθές απόπειρα να αγοράσω κάτι πάλι μέσω άτοκου δανείου αλλά ξαφνικά νατη και η απόρριψη.Και ενώ πάντα πλήρωνα, πάντα έστω και την ελάχιστη καταβολή των καρτών μου, τα δάνεια μου πάντα ενήμερα τα οποία προέκυψαν μέσω Εθνικής Τράπεζας από Πλαίσιο.Οπότε ψάχνομαι να βρω τι φταίει και πήρα απόρριψη.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, colonel32 είπε

Καλησπέρα σας, εμένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι συμβαίνει ακριβώς με τις κάρτες και τα δάνεια? Έχω 2 πιστωτικές, 1 στην Alpha Bank με όριο 1.500 ευρώ και 1 στην Εθνική με όριο 6.000 ευρώ.Έχω επίσης και 3 καταναλωτικά δάνεια που προέκυψαν από το πλαίσιο computers το μεν πρώτο στα 1.500 ευρώ και εξοφλείται σε 3 μήνες, ένα ακόμα στα 580 ευρώ και εξοφλείται σε 6 μήνες και 1 τελευταίο στα 289 που εξοφλείται σε 3 μήνες επίσης.Όλα μου τα δάνεια ήταν αγορές με το πρόγραμμα μήνα-μήνα και έγιναν με σκοπό να μην πειράξω τις πιστωτικές.Δεν καθυστέρησα ποτέ να πληρώσω κάποια δόση τους ούτε ώρα αργότερα.Η πιστωτική με τα 6.000 ευρώ έχει κάλυψη ορίου στο 30% και η πιστωτική με τα 1.500 της Alpha έχει κάλυψη ορίου στο 35% περίπου.Έκανα προχθές απόπειρα να αγοράσω κάτι πάλι μέσω άτοκου δανείου αλλά ξαφνικά νατη και η απόρριψη.Και ενώ πάντα πλήρωνα, πάντα έστω και την ελάχιστη καταβολή των καρτών μου, τα δάνεια μου πάντα ενήμερα τα οποία προέκυψαν μέσω Εθνικής Τράπεζας από Πλαίσιο.Οπότε ψάχνομαι να βρω τι φταίει και πήρα απόρριψη.1.500+

1.500+6.000+1.500+580+289= 9.869

Χρωστάς δυνητικά δηλ 10 χιλιάρικα και περιμένεις να πάρεις και άλλη πίστωση; 

Πόσο ετήσιο εισόδημα δηλώνεις; 

30-40 χιλιάρικα; 

Δημοσ.
Στις 31/3/2021 στις 7:29 ΜΜ, Επισκέπτης είπε

Εννοώ ότι για να πάρεις πιστωτική πηγαίνεις 1.5εκατ έγγραφα/εκκαθαριστικά/Ε9 για να δουν ότι και καλά μπορείς να την στηρίξεις. Ποιό; Το πιστωτικό υπόλοιπο δύο-τριών χιλιάδων €. Έλεος.

Τι κουλά παλαιολιθικα είναι αυτά?

Φέτος έκανα online την αίτηση για πιστωτική στην Εθνική χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό έγγραφο. Πήρα άμεσα την έγκριση και η κάρτα ήρθε ταχυδρομικά σε μια βδομάδα. Απλά είχα επικαιροποιήσει κάποιους μήνες νωρίτερα online μέσω του gov.gr το προφίλ μου στην Εθνική.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Τι κουλά παλαιολιθικα είναι αυτά?

Φέτος έκανα online την αίτηση για πιστωτική στην Εθνική χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό έγγραφο. Πήρα άμεσα την έγκριση και η κάρτα ήρθε ταχυδρομικά σε μια βδομάδα. Απλά είχα επικαιροποιήσει κάποιους μήνες νωρίτερα online μέσω του gov.gr το προφίλ μου στην Εθνική.

Εγώ πάλι βρίσκω κουλά αυτά που περιγράφεις.

Η επικαιροποίηση στις τράπεζες γίνεται επειδή το κράτος υποχρεώνει την τράπεζα να διατηρεί αρχείο με επικαιροποιημένα τα στοιχεία των πελατών της για λογαριασμό του, και όχι για προσωπική της χρήση δλδ για να εξακριβώνει την πιστοληπτική τους ικανότητα. Όταν ο πελάτης ζητάει δάνειο ή πιστωτική κάρτα (που στην ουσία και αυτή είναι εν δυνάμει δάνειο), ζητάει κάποια χαρτιά αλλά για λογαριασμό της.

Αυτό έγινε και με μένα που έκανα αίτηση τον Μάρτιο στην Alpha για πιστωτική, μου ζήτησαν από την αρχή σχεδόν τα πάντα παρόλο που και εγώ είχα κάνει λίγους μήνες πριν επικαιροποίηση μέσω gov.gr, και μάλιστα όπως συνηθίζεται μου ζήτησαν τα εκκαθαριστικά των δύο τελευταίων ετών.

Επίσης μετά την έγκριση μεσολαβεί η υπογραφή της σύμβασης, μου την έστειλαν με κούριερ και την υπόγραψα μπροστά στον διανομέα, ο οποίος τους την επέστρεψε ξανά, εσύ πως ακριβώς την πήρες χωρίς να υπογράψεις σύμβαση?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

1.500+6.000+1.500+580+289= 9.869

Χρωστάς δυνητικά δηλ 10 χιλιάρικα και περιμένεις να πάρεις και άλλη πίστωση; 

Πόσο ετήσιο εισόδημα δηλώνεις; 

30-40 χιλιάρικα; 

Όχι καλέ μου φίλε δεν είναι χρεωμένες οι κάρτες μου δεν διάβασες τι γράφω ακριβώς έγραψα λοιπόν ότι όλες μου οι οφειλές είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ....Ακόμα και όταν δυσκολεύτηκα για 3-4 μήνες έμπαινε από την ελάχιστη καταβολή που ήταν για παράδειγμα 50 ευρώ τα 200 τέσσερις φορές πάνω!

´Εχω να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Από την στιγμή που έχουμε πιστωτικές κάρτες, είμαστε στην Λευκή Λίστα;Ρωτάω γιατί δεν ξέρω μήπως άν και με την ελάχιστη καταβολή τελικά μπαίνεις στην Black List.Γιατί υπήρξε διάστημα γύρω στους 4 μήνες που έβαζα όχι την ελάχιστη αλλά τη μέγιστη που μπορούσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι βρίσκω κουλά αυτά που περιγράφεις.

Η επικαιροποίηση στις τράπεζες γίνεται επειδή το κράτος υποχρεώνει την τράπεζα να διατηρεί αρχείο με επικαιροποιημένα τα στοιχεία των πελατών της για λογαριασμό του, και όχι για προσωπική της χρήση δλδ για να εξακριβώνει την πιστοληπτική τους ικανότητα. Όταν ο πελάτης ζητάει δάνειο ή πιστωτική κάρτα (που στην ουσία και αυτή είναι εν δυνάμει δάνειο), ζητάει κάποια χαρτιά αλλά για λογαριασμό της.

Αυτό έγινε και με μένα που έκανα αίτηση τον Μάρτιο στην Alpha για πιστωτική, μου ζήτησαν από την αρχή σχεδόν τα πάντα παρόλο που και εγώ είχα κάνει λίγους μήνες πριν επικαιροποίηση μέσω gov.gr, και μάλιστα όπως συνηθίζεται μου ζήτησαν τα εκκαθαριστικά των δύο τελευταίων ετών.

Επίσης μετά την έγκριση μεσολαβεί η υπογραφή της σύμβασης, μου την έστειλαν με κούριερ και την υπόγραψα μπροστά στον διανομέα, ο οποίος τους την επέστρεψε ξανά, εσύ πως ακριβώς την πήρες χωρίς να υπογράψεις σύμβαση?

Τότε είναι ΓΤΠΚ η Alpha ή έκανες πολύ παλιά την αίτηση. 

Πλέον οι αιτήσεις για πιστωτική γίνονται σε ΟΛΑ τα πιστωτικά ιδρύματα και online. Εμένα δεν μου ζητήθηκε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ έγγραφο όπως τόνισα. Η σύμβαση μου ήρθε σε email έκανα αποδοχή της στο οnline περιβάλλον της τράπεζας και μου ήρθε στο ταχυδρομείο μετά από μια εβδομάδα χωρίς να έχω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ φυσική επαφή με κάνενα έμβιο όν. 

Η δική μου λογική λοιπόν λέει οτι εσύ ή η Alpha έχετε μείνει στις παλαιολιθικές εποχές. Ξαναλέω οτι καθαρά και μόνο με βάση την κρίση μου είναι ξεκάθαρο οτι δε μου ζητήθηκε απολύτως τπτ ως έγγραφο διότι είχα επικαιροποιηθεί μέσω του gov.gr. Άντε ίσως να είχα ανεβάσει online την τελευταία μου μισθοδοσία την ώρα της αίτησης. Που ούτε και αυτό το θυμάμαι με σιγουριά.  Αυτό που θυμάμαι ξεκάθαρα ήταν οτι απαντούσα online σε διάφορες ερωτήσεις τύπου πόσο χρόνια μένω στο σπίτι μου, πόσα χρόνια είμαι στον ίδιο εργοδότη και ήδη η τράπεζα καθώς προχωρούσα την αίτηση είχε το ετήσιο εισόδημα μου και μου ζητούσε να το επιβεβαιώσω την ώρα της αίτησης.

Επεξ/σία από ModernAthenian
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, colonel32 είπε

Όχι καλέ μου φίλε δεν είναι χρεωμένες οι κάρτες μου δεν διάβασες τι γράφω ακριβώς έγραψα λοιπόν ότι όλες μου οι οφειλές είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ....Ακόμα και όταν δυσκολεύτηκα για 3-4 μήνες έμπαινε από την ελάχιστη καταβολή που ήταν για παράδειγμα 50 ευρώ τα 200 τέσσερις φορές πάνω!

´Εχω να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Από την στιγμή που έχουμε πιστωτικές κάρτες, είμαστε στην Λευκή Λίστα;Ρωτάω γιατί δεν ξέρω μήπως άν και με την ελάχιστη καταβολή τελικά μπαίνεις στην Black List.Γιατί υπήρξε διάστημα γύρω στους 4 μήνες που έβαζα όχι την ελάχιστη αλλά τη μέγιστη που μπορούσα.

Οι πιστωτικές κάρτες που έχεις είναι στην ουσία σαν να έχεις πάρει δάνειο, για αυτό ακριβώς δεν έχει καμία σημασία το εάν σήμερα είναι χρεωμένες ή όχι, αύριο πχ μπορείς να εξαντλήσεις με τη μία τα πιστωτικά τους όρια.

Όσο για το άλλο δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά δεν νομίζω να έχει να κάνει το ότι για λίγο καιρό πλήρωνες μόνο την ελάχιστη καταβολή.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, colonel32 είπε

Άλλο τι χρωστάς σήμερα, άλλο τι χρωστάς αύριο. Το όριο είναι όριο και θεωρείται χρέος, όπως είπε και ο Joshua . 

Άρα ναι χρωστάς δέκα χιλιάρικα για όποιον εξετάζει την πιστοληπτική σου δυνατότητα. Και προφανώς βάσει ετήσιων εισοδημάτων δεν σε παιρνει για παραπάνω. Το ότι είσαι συνεπής δεν έχει καμία σχέση, αυτό που ελέγχεται είναι μέχρι που μπορείς να φτάσεις να πληρώνεις δάνεια μηνιαίως για να εξακολουθήσει να είσαι συνεπής και να μην βουλιάξει από τα χρέη. 

Όπως το είπες όλα αυτά είναι στη λευκή λίστα . Στην μαύρη μπαίνεις όταν είσαι ληξιπροθεσμος, όχι όταν καταβάλεις την ελάχιστη δόση. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Τότε είναι ΓΤΠΚ η Alpha ή έκανες πολύ παλιά την αίτηση. 

Πλέον οι αιτήσεις για πιστωτική γίνονται σε ΟΛΑ τα πιστωτικά ιδρύματα και online. Εμένα δεν μου ζητήθηκε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ έγγραφο όπως τόνισα. Η σύμβαση μου ήρθε σε email έκανα αποδοχή της στο οnline περιβάλλον της τράπεζας και μου ήρθε στο ταχυδρομείο μετά από μια εβδομάδα χωρίς να έχω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ φυσική επαφή με κάνενα έμβιο όν. 

Η δική μου λογική λοιπόν λέει οτι εσύ ή η Alpha έχετε μείνει στις παλαιολιθικές εποχές. Ξαναλέω οτι καθαρά και μόνο με βάση την κρίση μου είναι ξεκάθαρο οτι δε μου ζητήθηκε απολύτως τπτ ως έγγραφο διότι είχα επικαιροποιηθεί μέσω του gov.gr. Άντε ίσως να είχα ανεβάσει online την τελευταία μου μισθοδοσία την ώρα της αίτησης. Που ούτε και αυτό το θυμάμαι με σιγουριά.  Αυτό που θυμάμαι ξεκάθαρα ήταν οτι απαντούσα online σε διάφορες ερωτήσεις τύπου πόσο χρόνια μένω στο σπίτι μου, πόσα χρόνια είμαι στον ίδιο εργοδότη και ήδη η τράπεζα καθώς προχωρούσα την αίτηση είχε το ετήσιο εισόδημα μου και μου ζητούσε να το επιβεβαιώσω την ώρα της αίτησης.

Δεν έκανα πολύ παλιά την άίτηση, όπως έγραψα και παραπάνω την έκανα φέτος τον Μάρτιο.

Οι αιτήσεις για πιστωτική πλέον γίνονται ΜΟΝΟ online, τουλάχιστον στην alpha, έτσι την έκανα και εγώ, 

Επίσης τη μια γράφεις με σιγουριά πως δεν σου ζητήθηκε κανένα απολύτως έγγραφο, μετά όμως γράφεις πως δεν είσαι σίγουρος, ίσως και να σου ζητήθηκε μισθοδοσία, και γενικότερα λες ότι δεν πολυθυμάσαι λεπτομέρειες...

Κατά τα άλλα είναι όπως το βλέπει ο καθένας, εγώ θα έλεγα πως η alpha είναι τυπική, ενώ ΓΤΠΚ είναι η Εθνική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...