ulalume Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Αν δεν έχεις μυαλό 5χρονου (όσο αφορά τη χρήση των χρημάτων) η πιστωτική είναι ένα πολύ βολικό δωρεάν εργαλείο. Θέλω να πάρω πχ μια τηλεόραση 1000€ γιατί μου αρέσει. Έχω χρήματα, αλλά δεν θέλω να δώσω τις αποταμιεύσεις μου για τηλεόραση. Βάζω ακόμα και 36 άτοκες δόσεις και πληρώνω 25€ περίπου τον μήνα , χωρίς ούτε ευρώ επιβάρυνση και δεν μου φαίνεται... Η βρήκα μια γαμάτη προσφορά που τελειώνει σε 2 μέρες, αλλά πληρώνομαι σε 2 βδομάδες. Πληρωνω όλο το ποσό με την πιστωτική χωρίς δώσεις και μόλις πληρωθώ κάνω εξόφληση και δεν χάνω ούτε cent. Άπειρα τέτοια απλά παραδείγματα. Τώρα αν κάποιος τα βγάζει πέρα με το ζόρι και πάει και κάνει αγορές με πιστωτική και δεν πληρώνει στην ώρα του δεν φταίει η κάρτα 9 1
Nabuko Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, panostza είπε Αυτό που ο Έλληνας θεωρεί την πιστωτική δάνειο δεν το κατάλαβα ποτέ. Δεν είναι δάνειο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν δάνειο και επομένως το επιτόκιο μικρή σημασία πρέπει να έχει. σωστός. Είναι αγορά με πίστωση, δηλαδή το παλιό "γράφτα" στον μπακάλη
petros37 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Έχω κάρτα εδώ και 20 χρόνια.Δεν έχω πληρώσει τόκο ούτε cent .Αγοράζω με ατοκες δόσεις όταν δεν μου κάνουν καλύτερη τιμή μετρητοίς πληρώνω στην ώρα μου και πρόβλημα ουδέν . Προσωπικά δεν ξέρω καν ποσο είναι το επιτόκιο και δεν με ενδιαφέρει κιόλας.Η κάρτα μια χαρά εργαλείο είναι απλά όχι για όλους τους ανθρώπους.Αμα δεν ξέρεις τι κάνεις καηκες.Λεφτα δεν χαρίζει κάνεις άλλωστε για αυτό τις δίνουν τις κάρτες για να βγάλουν χρημα από τους απρόσεκτους για να το πω ευγενικά . 2
BritGreek Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Οι μόνοι λόγοι που έχω πιστωτική (την οποία μου έστειλαν στο σπίτι χωρίς να κάνω καν αίτηση) είναι οι αγορές με άτοκες δόσεις και η ενοικίαση αυτοκινήτων όπου εκεί είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη, ειδικά στο εξωτερικό. Πιστωτική πήγε πριν από μερικές ημέρες ταχυδρομικά σε ηλικιωμένη συγγενή μου, με επιστολή ότι αν δεν την θέλει θα πρέπει να πάει στην τράπεζα. Κάτι έχει αλλάξει μάλλον.
Bitbit Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 37 λεπτά πριν, BritGreek είπε Οι μόνοι λόγοι που έχω πιστωτική (την οποία μου έστειλαν στο σπίτι χωρίς να κάνω καν αίτηση) είναι οι αγορές με άτοκες δόσεις και η ενοικίαση αυτοκινήτων όπου εκεί είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη, ειδικά στο εξωτερικό. Πιστωτική πήγε πριν από μερικές ημέρες ταχυδρομικά σε ηλικιωμένη συγγενή μου, με επιστολή ότι αν δεν την θέλει θα πρέπει να πάει στην τράπεζα. Κάτι έχει αλλάξει μάλλον. εδώ άλλοι παρακαλάνε να βγάλουν και σε άλλους πάει χωρίς να τη ζητήσουν; τι διάολο γίνεται
shodan Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δεν τις χαρίζουν πάντως. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έπειτα από 10+ χρόνια πρόσφατα στη δουλειά αλλάξαμε μισθοδοσία από Εθνική σε Eurobank. Ο υπάλληλος που ήρθε στη δουλειά μαζί με τη χαρτούρα για τις χρεωστικές και τα χαρτιά για άνοιγμα λογαριασμού μας έδωσε να υπογράψουμε και μια αίτηση για έκδοση πιστωτικής. Από τους 5 στους 3 την επόμενη ημέρα μας ήρθε μήνυμα οτι έχει εγκριθεί πιστωτική με όριο 1000€. Η μόνη σχέση που είχα με την εν λόγω τράπεζα ήταν δάνειο για αυτοκίνητο (χωρίς καμία καθυστέρηση φυσικά και πάντα 1-2 εβδομάδες η πληρωμή της δόσης πριν τη λήξη). Από εθνική με είχαν πάρει επίσης πριν πολλά χρόνια (πριν τη μισθοδοσία) για έκδοση πιστωτικής. Επίσης και εκεί είχα καταναλωτικό (μέσω της δουλειάς) χωρίς καμία καθυστέρηση. Θεωρώ, προσωπικά μιλώντας, πως έχει να κάνει η τυπικότητα στις υποχρεώσεις. Μπορεί να μην έχουμε επίσημα credit score όπως οι ΗΠΑ όπως αναφέρθηκε αλλά υπάρχει ο Τειρεσίας.. Μπορεί να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορος, μηχανικός ή οτιδήποτε άλλο με 50.000+ ετήσιο εισόδημα, αν υπάρχουν ανοιχτές υποχρεώσεις όμως δεν θα πάρεις δάνειο ή πιστωτική. Τέλος κάτι που δεν ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου. Με την πιστωτική αγοράζουμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε με μετρητά την ίδια μέρα αλλά δεν το κάνουμε ώστε να έχουμε ρευστότητα. Άποψη μου τα παραπάνω και τα 2 μου σεντς. 1
tigergreg Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Αν την χρησιμοποιεις σωστα μονο κερδος εχεις. Περσι ειχα συνολικα 152 ευρω επιστροφη με το σχετικο προγραμμα..... Επισης η εθνικη μου ζητησε μετα απο 20 χρονια 50 ευρω συνδρομη τον χρονο.... Επειδη αλλαξε η "πολιτικη" τους.... Τις παρεδωσα και ληξις καθοτι η δικια μου πολιτικη παραμενει σταθερη! 4 1
BritGreek Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, Bitbit είπε εδώ άλλοι παρακαλάνε να βγάλουν και σε άλλους πάει χωρίς να τη ζητήσουν; τι διάολο γίνεται Ίσως παίζει ρόλο η επίτευξη στόχων. Δεν ξέρω τι να σου πω. Πάντως αμφιβάλλω αν έχει σχέση με εισοδήματα κλπ. Αυτή που μου ήρθε στο σπίτι είναι από τράπεζα στην οποία έχω μόλις 400 ευρώ και δεν χρησιμοποιώ τον λογαριασμό ποτέ, καθώς δεν είναι η τράπεζα που συνεργάζομαι, είτε επαγγελματικά ή ατομικά. Μπορεί να στοχεύουν στη συνδρομή, η οποία είναι 30 (νομίζω) ευρώ τον χρόνο. 1
DadyCool22 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Θέλω να κάνω μια ερώτηση έχω καθαρών εισόδημα 750€ και θέλω να βγάλω πιστωτική παλιότερα είχα αλλά έχει λήξει επίσης έχω και ένα δάνειο και δεν το έχω ξοφλήσει αρκετά χρόνια επιρεαζει κάτι αυτό επεισις έχω μηχανή και αμάξι στο όνομα μου λέτε να με αφήσουν ?
shodan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Το εισόδημα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκοπεύεις να κάνεις αίτηση στην τράπεζα που έχεις τη μισθοδοσία σου σε πρώτη φάση. Αν με την προηγούμενη πιστωτική ήσουν τυπικός και είχε εκδοθεί πάλι από τη ίδια τράπεζα (αλήθεια αφού έληξε δεν ανανεώθηκε;) θεωρώ πως βοηθάει και αυτό. Επίσης αν η μηχανή και το αυτοκίνητο έχουν αποκτηθεί με δάνειο και πληρωνόταν κανονικά θα φαίνεται σαν ιστορικό και θα συμβάλει θετικά. Ενα απλήρωτο και επί σειρά ετών καθυστερημένο δάνειο όμως δεν είναι καθόλου καλό σαν εικόνα. Σίγουρα θα υπάρχει καταχώρηση στον Τειρεσία (αν υπερβαίνει τα 1000€) εκτός και αν έκανες διακανονισμό και φαίνεται κάποια κίνηση πληρωμής. Κάνε μια αίτηση και ποτέ δεν ξέρεις. Τέλος μια σκέψη που δεν απευθύνεται σε εσένα αλλά επειδή το βλέπω και σε φίλους, γνωστούς κλπ. Κατανοώ πως σε κάποια φάση όλοι μπορεί να ζοριστούμε με τις υποχρεώσεις, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και οικογένεια, ενοίκια κλπ κλπ κλπ. Από τον γείτονα που δανείστηκες ενα μικρό ποσό ή από το μπακάλη της γειτονιάς που χρωστάς τα ψώνια της εβδομάδας θα τη βρεις την άκρη. Αν όμως μπεις στον Τειρεσία για ενα χρέος σε τράπεζα όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι χάνεις τη δυνατότητα πίστωσης σε μια μελλοντική ανάγκη. Φαντάσου βρίσκεις το μπελά σου αν μπεις σαν εγγυητής σε κάποιο δάνειο και δεν ανταπεξέλθει ο δανειολήπτης πόσο μάλλον να είναι δικό σου το χρέος. Τράπεζα και εφορία δεν χαρίζουν χρήματα δυστυχώς. Καλύτερα να μείνεις χωρίς καφέ, τσιγάρα και έξοδο ένα μήνα παρά να χάσεις μια τραπεζική δόση. Στην τελική δώσε την ελάχιστη καταβολή ώστε να φαίνεται πως κάτι δίνεις και τον επόμενο μήνα, άντε μεθεπόμενο, κλείσε την υποχρέωση. Πι.Ες: Σορρυ για το σεντόνι.
gio2739 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2021 Καλησπερα σε όλους μου είχε γίνει και εμένα η πρόταση για πιστωτική καρτα λόγω ότι συνεργάζομαι χρόνια με την τράπεζα μετα από 10 μέρες με πήραν από την τράπεζα και εγιναν όλες η απαραίτητες ενέργειες δεν είναι κάποια απάτη. μεν δεν συμφωνείς δεν υπογραφής και δεν μπορεί να γίνει κάτι επισης μου ανέφερε αν πληρώνεις της δώσεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα αν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι πολύ χρησιμη
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 23 ώρες πριν, gio2739 είπε Καλησπερα σε όλους μου είχε γίνει και εμένα η πρόταση για πιστωτική καρτα λόγω ότι συνεργάζομαι χρόνια με την τράπεζα μετα από 10 μέρες με πήραν από την τράπεζα και εγιναν όλες η απαραίτητες ενέργειες δεν είναι κάποια απάτη. μεν δεν συμφωνείς δεν υπογραφής και δεν μπορεί να γίνει κάτι επισης μου ανέφερε αν πληρώνεις της δώσεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα αν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι πολύ χρησιμη Προσπαθεί να σου πουλήσει ένα προϊόν, προφανώς και θα σου εξέθετε τα θετικά της πιστωτικής κάρτας. Στην τελική πολύ μεγάλος ντόρος γίνεται στην χώρα μας για πιστωτικές κάρτες. Τους αφήνεις να ελέγχουν μέχρι και την ****τρυπίδα σου για 2κ/μήνα πίστωση. Κλάιν μάιν ρε παιδιά σιγά, δεν είναι οξυγόνο.
gio2739 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, JohnGTA είπε Προσπαθεί να σου πουλήσει ένα προϊόν, προφανώς και θα σου εξέθετε τα θετικά της πιστωτικής κάρτας. Στην τελική πολύ μεγάλος ντόρος γίνεται στην χώρα μας για πιστωτικές κάρτες. Τους αφήνεις να ελέγχουν μέχρι και την ****τρυπίδα σου για 2κ/μήνα πίστωση. Κλάιν μάιν ρε παιδιά σιγά, δεν είναι οξυγόνο. Ξέρω τη προσπαθεί να κάνει ο κάθε υπάλληλος όπως ξέρω και εγώ αν με συμφέρει η όχι και από τη στιγμή που μπορώ να πάρω κάτι άμεσα και άτοκα με συμφέρει.
ulalume Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, JohnGTA είπε Προσπαθεί να σου πουλήσει ένα προϊόν, προφανώς και θα σου εξέθετε τα θετικά της πιστωτικής κάρτας. Στην τελική πολύ μεγάλος ντόρος γίνεται στην χώρα μας για πιστωτικές κάρτες. Τους αφήνεις να ελέγχουν μέχρι και την ****τρυπίδα σου για 2κ/μήνα πίστωση. Κλάιν μάιν ρε παιδιά σιγά, δεν είναι οξυγόνο. Δεν καταλαβαίνω πως σε ελέγχει κάποιος αν πάρεις πιστωτική τράπεζας που είσαι πελατης
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, ulalume είπε Δεν καταλαβαίνω πως σε ελέγχει κάποιος αν πάρεις πιστωτική τράπεζας που είσαι πελατης Δεν εννοώ έλεγχο υπό την έννοια της παρακολούθησης. Εννοώ ότι για να πάρεις πιστωτική πηγαίνεις 1.5εκατ έγγραφα/εκκαθαριστικά/Ε9 για να δουν ότι και καλά μπορείς να την στηρίξεις. Ποιό; Το πιστωτικό υπόλοιπο δύο-τριών χιλιάδων €. Έλεος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα