shodan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Το επιτόκιο είναι ληστρικό αν δεν εξοφλήσεις την οφειλή στην ώρα της και το ποσό της δόσης στο ακέραιο. Αν επιλέξεις να πληρώσεις την ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα και όχι τη δόση που έχεις βάλει αρχικά φυσικά και θα σε σκίσει το επιτόκιο. 3
panostza Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 47 λεπτά πριν, Doubt είπε Γενικά, μακριά από πιστωτικές αν δεν είναι απαραίτητες. Το επιτόκιο είναι απλά ληστρικό. Αυτό που ο Έλληνας θεωρεί την πιστωτική δάνειο δεν το κατάλαβα ποτέ. Δεν είναι δάνειο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν δάνειο και επομένως το επιτόκιο μικρή σημασία πρέπει να έχει. 1 ώρα πριν, Bitbit είπε δεν είναι απαραίτητο αυτό. Κι αφού δεν ήταν απαραίτητο ούτε πριν φαντάζομαι ένας λόγος παραπάνω αυτή την περίοδο. Βέβαια ποτέ δε ξέρεις διότι ενώ έβγαλα την πιστωτική στέλνοντας τα έγγραφα με courier, από άλλη τράπεζα μου ζητάνε επικαιροποίηση των στοιχείων κι ενώ τους είπα δε γίνεται αυτή την περίοδο να πάω στο κατάστημα οπότε θα τα στείλω με mail, μου ρίξανε άκυρο. όταν μπορέσεις μου λένε. Υποψιάζομαι για να με στριμώξουν με κανένα πρόγραμμα τους όπως είχαν κάνει και άλλη φορά προσπαθώντας να μου πουλήσουν ασφάλειες, αμοιβαία κεφάλαια και ούτε θυμάμαι τι άλλο είχαν βγάλει στον πάγκο Δεν μου έχει τύχει ποτέ να μη ζητήσουν να πάω κατάστημα για υπογραφές. Μπορεί και να γίνεται πλέον. Αλλά ο σκοπός δεν είναι να σου πουλήσουν, υπογραφές είναι ο λόγος να πας σε κατάστημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατευθύνει μια τράπεζα κόσμο σε καταστήματα ενώ μπορεί να τον εξυπηρετήσει διαδικτυακά.
Bitbit Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, panostza είπε Δεν μου έχει τύχει ποτέ να μη ζητήσουν να πάω κατάστημα για υπογραφές. Μπορεί και να γίνεται πλέον. Αλλά ο σκοπός δεν είναι να σου πουλήσουν, υπογραφές είναι ο λόγος να πας σε κατάστημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατευθύνει μια τράπεζα κόσμο σε καταστήματα ενώ μπορεί να τον εξυπηρετήσει διαδικτυακά. αμφιβάλλω, κλασσική επικαιροποίηση στοιχείων θέλουν. και μάλιστα τα μισά χαρτιά τα είχα πάει αλλά τότε μου έλειπε 1 και μετά δεν ασχολήθηκα. είπα να στείλω Mail και μου λέει περάστε από εδώ. επειδή το θέμα δε με καίει όμως δεν ασχολήθηκα. αν θυμηθώ θα πάω. Μπορεί να ήταν βλακεία του υπαλλήλου σαν τις βλακείες που αναφέορυν πολλοί που τους πουλάνε ασφάλεια στην κάρτα λέγοντας ψέματα ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση Δεν έστειλα καν mail. Μπορεί αν στείλω mail να λήξει το θέμα
valkon Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Και γιατί να έχετε πιστωτική αφού δεν είμαστε αμερική έτσι ώστε να έχουμε credit score και να τρέχουμε από το φόβο μας; Αυτό το "'ώρα ανάγκης" μη το ακούσω καν.
panostza Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 43 λεπτά πριν, valkon είπε Και γιατί να έχετε πιστωτική αφού δεν είμαστε αμερική έτσι ώστε να έχουμε credit score και να τρέχουμε από το φόβο μας; Αυτό το "'ώρα ανάγκης" μη το ακούσω καν. Για τις άτοκες δόσεις και για τις 20-40 μέρες που κερδίζω δωρεάν πίστωση. Επίσης για ενοικίαση αυτοκινήτων χωρίς να δίνω εγγύηση και για τις (απειροελάχιστες πια) επιβραβεύσεις και παροχές. 3
tasanton Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Τώρε με συγχωρείτε αλλά αν μετά από 10 χρόνια μνημονίων, χρεωκοπίας σε όλα τα επίπεδα, κλπ δεν έχουμε καταλάβει ακόμα πώς λειτουργεί μια πιστωτική, τι επιτόκιο σου βάζουν στην ελάχιστη δόση, τι επιτόκιο τρως στην ανάληψη από κάρτα, αν παρέχεται "δωρεάν" ή όχι, πού χρειάζεται/απαιτείται μια πιστωτική, κλπ ε μνημόνια μέχρι να παγώσει ο ήλιος ρε παιδιά. 4
Bitbit Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, panostza είπε Αυτό που ο Έλληνας θεωρεί την πιστωτική δάνειο δεν το κατάλαβα ποτέ. Δεν είναι δάνειο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν δάνειο και επομένως το επιτόκιο μικρή σημασία πρέπει να έχει. μα στην ουσία δάνειο είναι. Απλά (υπο προϋποθέσεις) είναι δωρεαν δάνειο. από τη στιγμή που σου δίνεται η δυνατότητα να πληρώσεις με λεφτά που δεν έχεις και σου λένε μας τα επιστρέφεις μετά, τι είναι; το έγραψες κι εσύ στο επόμενο σου ποστ 1 ώρα πριν, panostza είπε για τις 20-40 μέρες που κερδίζω δωρεάν πίστωση. Εκτός αν εννοούσες ότι μερικοί το βλέπουν σαν μακροχρόνιο δάνειο. οπότε εκεί παίζει το επιτόκιο και δεν είναι δωρεαν. Τώρα το τι χρήση κάνει ο καθένας είναι άλλη ιστορία. Κατα τα άλλα, έλεος με αυτή τη δαιμονοποίηση της πιστωτικής. Και το τραγικό είναι ότι αυτοί που είναι αντίθετοι δε ξέρουν καν τη λειτουργία της. Εμένα με έχουν "κράξει" επειδή είμαι "χαζός" και χρησιμοποιώ πιστωτική και πληρώνω τόκους. Ασχέτως αν δεν έχω δώσει ούτε cent. Θεωρούν ότι όποιος χρησιμοποιεί κάρτα πληρώνει και τόκο.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, valkon είπε Και γιατί να έχετε πιστωτική αφού δεν είμαστε αμερική έτσι ώστε να έχουμε credit score και να τρέχουμε από το φόβο μας; Αυτό το "'ώρα ανάγκης" μη το ακούσω καν. Για τις άτοκες δόσεις. Έχω την ίδια κάρτα σχεδόν 20 χρόνια , παρόλο έχω από τα παλιά επιτόκια κάτω από 10% , την έχω αυτόματη πληρωμή. Το μόνο που μου μείωσαν με την κρίση ήταν το μηνιαίο όρια ανάληψης αλλά κλαιν.
Doubt Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 22 ώρες πριν, filip123go είπε Λίγο περίεργα είναι αυτά που λέει ο TS , αλλά δεν είναι απαραίτητα απάτη. Και εμένα με έχει πάρει πολλές φορές (η ίδια η τράπεζα βέβαια) για διάφορες "προσφορές", με πιο πρόσφατη, αυτή που σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις overdraw από τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου.. Και η υπερανάληψη δάνειο είναι. Και η "πιστωτική", πιστωτικό προϊόν είναι, αν δεν θέλεις να το πεις δάνειο ΟΚ. Και οι άτοκες, δάνειο (άτοκο) είναι. Όσον αφορά τη χρήση τώρα, την εποχή που έδιναν κάρτες με το κιλό (πρώτα χρόνια του ευρώ) υπήρχαν επιχειρήσεις που ζούσαν από την έκδοση καρτών και από τη λάθος χρήση. Παράδειγμα, ινστιτούτα αισθητικής που ¨ψάρευαν" πελάτες στο δρόμο και ζητούσαν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους μέσω πιστωτικής με "20 ευρώ το μήνα" (ελάχιστη καταβολή) με κωμικοτραγικές επιπτώσεις στους ανυποψίαστους χρήστες. Επίσης, πριν κάποια χρόνια είχε επιβληθεί σε διαφημιστικές καταχωρήσεις δανείων και καρτών να αναγράφεται ευκρινώς το επιτόκιο και η πραγματική ετήσια επιβάρυνση για τον καταναλωτή. Σε πρόσφατη τηλεοπτική καμπάνια (νομίζω Εθνικής) δεν υπήρχε τίποτα από αυτά. Ας κάνει μια δοκιμή ο pascalia2 να ψάξει να βρει το επιτόκιο της κάρτας που του πρότειναν, να δούμε πόση ώρα θα προσπαθεί. Για όλα αυτά λοιπόν, λέμε προσοχή. Πιστωτική έχω κι εγώ, μια του πρώην ΤΤ για όσους θυμούνται, σε ένα συρτάρι κάθεται εδώ και πολλά χρόνια.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 13 ώρες πριν, Doubt είπε Γενικά, μακριά από πιστωτικές αν δεν είναι απαραίτητες. Το επιτόκιο είναι απλά ληστρικό. Την πιστωτική την πληρώνεις πάντα όταν έρθει ο λογαριασμός ποτέ την ελάχιστη πληρωμή, εάν δεν μπορείς δεν πρέπει να έχεις πιστωτική !!!
filip123go Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 28 λεπτά πριν, Doubt είπε Και η υπερανάληψη δάνειο είναι. Ναι συμφωνώ απόλυτα. Προφανώς και δεν το δέχθηκα. Απλά μου έλεγε η υπάλληλος ότι η διαφορά με την πιστωτική είναι πως τα πρώτα 200 ευρώ είναι άτοκα. Anyway εγώ έχω βρει πως να τους αποφεύγω. Τους λέω κατευθείαν ότι και καλά ενδιαφέρομαι για στεγαστικό οπότε σκαλώνουν και μου λένε θα σας πάρει άλλος υπάλληλος (που δεν με παίρνει ποτέ).
patclo Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της american express λέει να αποφεύγετε τις πιστωτικές Credit Cards ~ Warren Buffett - YouTube
pascalia2 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 13 ώρες πριν, shodan είπε Το επιτόκιο είναι ληστρικό αν δεν εξοφλήσεις την οφειλή στην ώρα της και το ποσό της δόσης στο ακέραιο. Αν επιλέξεις να πληρώσεις την ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα και όχι τη δόση που έχεις βάλει αρχικά φυσικά και θα σε σκίσει το επιτόκιο. αν τα πληρώνεις όλα στην ώρα τους με αυτόματη χρέωση έχεις 0€ χασούρα; οπότε τι κερδίζεις τελικά; την αποπληρωμή μεγάλων ποσών αργά;
filip123go Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, pascalia2 είπε αν τα πληρώνεις όλα στην ώρα τους με αυτόματη χρέωση έχεις 0€ χασούρα; οπότε τι κερδίζεις τελικά; την αποπληρωμή μεγάλων ποσών αργά; Ουσιαστικά ναι. Και μπορείς να τραβήξεις μετρητά σε μια ώρα ανάγκης. Επίσης αν πετύχεις κάποια καλή προσφορά και δεν έχεις μετρητά, αγοράζεις με την πιστωτική και τα πληρώνεις στο τέλος του μήνα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, pascalia2 είπε αν τα πληρώνεις όλα στην ώρα τους με αυτόματη χρέωση έχεις 0€ χασούρα; οπότε τι κερδίζεις τελικά; την αποπληρωμή μεγάλων ποσών αργά; Τα πληρώνεις σχεδόν ένα μήνα μετά , έχεις το υπέρ με τις άτοκες και έχεις σημαντικά μεγαλύτερο όριο αγορών από τις debit.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα