lightname Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Θέλησα να συνδέσω μια Gigabyte GTX 650 2GB σε έναν HP 8300 tower. Η κάρτα χρειάζεται 6πινη τροφοδοσία και καθώς το συγκεκριμένο τροφοδοτικό δεν έχει τέτοια έξοδο αγόρασα ένα καλώδιο που παίρνει ρεύμα από δυο καλώδια SATA και καταλήγει σε εξάπινη τροφοδοσία. Η κάρτα δούλεψε κανονικά (FORTNITE τριψήφια FPS, performance, όλα στα High). Παρατήρησα ότι υπάρχουν και καλώδια που παίρνουν ρεύμα από ένα και όχι δυο SATA και αποφάσισα να αγοράσω ένα να δω αν λειτουργεί. O υπολογιστής ανοίγει κανονικά πάλι αλλά η ερώτηση είναι: υπάρχει πιθανότητα η κάρτα γραφικών να μην αποδίδει 100% των δυνατοτήτων της, λόγω μειωμένης τροφοδοσίας, ή από την στιγμή που ανοίγει ο υπολογιστής όλα είναι Ok.
SabotazNic Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Τα sata δίνουν 52w, ενώ ένα κανονικό 6πινο για gpu δίνει 75. Χρησιμοποίησε το διπλό ή πάρε αντάπτορα από molex 1
Crybal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Αν πάρεις ρεύμα από ενα καλώδιο, βάλε να τρέξει ένα furmark με ανοιχτό το κουτί και με το χέρι ακούμπα το σατα που δίνει ρεύμα για να τσεκάρεις την θερμοκρασία του. Μέσα στα 25 χρόνια πειραματισμων μου έχει τύχει καλώδια να υπερθερμανθουν στο σημείο να αρχίσουν να μυρίζουν. 1
Haldol Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Η μεγάλη ισχύς απαιτείται σε μεγάλο φορτίο. Μπορεί να ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής (αφού εκείνη τη στιγμή η απαιτούμενη ισχύς είναι πολύ - πολύ μικρή) αλλά όταν "ζοριστεί" η κάρτα, μπορεί είτε να crashάρει το μηχάνημα, αφού δεν θα αρκεί η ισχύς που δίνεις, ή να πάρεις και καμιά φωτιά. Βάλε το διπλό, ή πάρε από Molex (12V / 11A). 1
lightname Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Από ότι βλέπω δεν έχει molex ο συγκεκριμένος υπολογιστής. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει κάποια καλή πηγή για τέτοια και ανάλογα καλώδια; (Κατά προτίμηση Θεσσαλονίκη, για να μην πληρώνω 2 € το καλώδια και 10 € μεταφορικά). Εγώ τα πήρα από το e-shop, αλλά μου φαίνεται ότι η διαθεσιμότητα παίζει πολύ (2 SATA σε 1 6 pin που αγόρασα δεν είναι πλέον διαθέσιμο).
Crybal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2021 Δες εδω https://www.skroutz.gr/s/23962040/Nedis-2x-15-Pin-Sata-male-6-Pin-PCIE-female-Cable-0-15m-CCGP74205VA015.html Πιθανότατα αν πας σε κάποιο Θεσσαλονικη αυτοπροσωπως να στο δώσουν χερι και χωρις μεταφορικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα