Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μόλις μπήκα στο taxis net για να βγάλω βεβαίωση κατοικίας και πρόσεξα κάτι περίεργο: στις διατάξεις για μετακίνηση μεταξύ νομών αναφέρεται πως μπορείς να πας στην μόνιμη κατοικία αλλά στην βεβαίωση βλέπω 2 διευθύνσεις: την πρώτη και την "κύρια". Ποια από τις δύο θεωρείτε μόνιμη;

Untitled-3.jpg

Με πιο απλά λόγια ΠΙΑ από τις δύο ("Διεύθυνση Κατοικίας" ή "Κύρια Κατοικία") είναι η μόνιμη κατοικία που εγώ έχω δικαίωμα να κάνω εφάπαξ μετακίνηση;

Επεξ/σία από HappyMerchant
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έτσι όπως βλέπω και τη δική μου Βεβαίωση, κατοικία θεωρείται αυτή που επιγράφεται Διεύθυνση Κατοικίας καθώς αυτή θεωρείται στην ΑΑΔΕ η τρέχουσα διεύθυνση. 

Η Κύρια Κατοικία είναι αυτή που είχε δηλωθεί το 2019 (ήτοι 2 χρόνια πριν). Αν έχεις αλλάξει διεύθυνση, θα είναι διαφορετική από τη Διεύθυνση Κατοικίας.

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, HappyMerchant είπε

Τελικά δεν έχει κανείς ιδέα πια από τις δύο διευθύνσεις είναι η ΜΌΝΙΜΗ κατοικία;

Εσύ δεν ξέρεις ποια διεύθυνση έχεις δηλώσει στην εφορία? :)

Η μόνιμη κατοικία είναι εκεί που γράφει "ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ".

Στο κάτω μέρος εκεί που λέει "ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (από τα στοιχεία Ε1 φορολογικού έτους 2019)" είναι η μόνιμη κατοικία που είχες δηλώσει στην τελευταία σου φορολογική δήλωση, δλδ η διεύθυνση που έμενες το 2019.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...