HappyMerchant Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά μόλις μπήκα στο taxis net για να βγάλω βεβαίωση κατοικίας και πρόσεξα κάτι περίεργο: στις διατάξεις για μετακίνηση μεταξύ νομών αναφέρεται πως μπορείς να πας στην μόνιμη κατοικία αλλά στην βεβαίωση βλέπω 2 διευθύνσεις: την πρώτη και την "κύρια". Ποια από τις δύο θεωρείτε μόνιμη; Με πιο απλά λόγια ΠΙΑ από τις δύο ("Διεύθυνση Κατοικίας" ή "Κύρια Κατοικία") είναι η μόνιμη κατοικία που εγώ έχω δικαίωμα να κάνω εφάπαξ μετακίνηση; Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από HappyMerchant
HappyMerchant Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Τελικά δεν έχει κανείς ιδέα πια από τις δύο διευθύνσεις είναι η ΜΌΝΙΜΗ κατοικία;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Έτσι όπως βλέπω και τη δική μου Βεβαίωση, κατοικία θεωρείται αυτή που επιγράφεται Διεύθυνση Κατοικίας καθώς αυτή θεωρείται στην ΑΑΔΕ η τρέχουσα διεύθυνση. Η Κύρια Κατοικία είναι αυτή που είχε δηλωθεί το 2019 (ήτοι 2 χρόνια πριν). Αν έχεις αλλάξει διεύθυνση, θα είναι διαφορετική από τη Διεύθυνση Κατοικίας. 2
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2021 19 λεπτά πριν, HappyMerchant είπε Τελικά δεν έχει κανείς ιδέα πια από τις δύο διευθύνσεις είναι η ΜΌΝΙΜΗ κατοικία; Εσύ δεν ξέρεις ποια διεύθυνση έχεις δηλώσει στην εφορία? Η μόνιμη κατοικία είναι εκεί που γράφει "ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ". Στο κάτω μέρος εκεί που λέει "ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (από τα στοιχεία Ε1 φορολογικού έτους 2019)" είναι η μόνιμη κατοικία που είχες δηλώσει στην τελευταία σου φορολογική δήλωση, δλδ η διεύθυνση που έμενες το 2019.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα