palamas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σας! Επιστρέφω στο φόρουμ μετά από 3-4 χρόνια. θα μπω αμέσως στο ψητό. Θα χρειαστεί να γίνει μία αναβάθμιση σιγά σιγά στο pc της υπογραφής μου. Λόγω των τιμών σε κάρτες γραφικών θα πάρει μία παύση η κάρτα. Ξέρω ότι η 770 είναι αρκετά παλιά ειδικά για τα παιχνίδια τα οποία θέλω να παίζω. Να αναφέρω ότι ήταν για σχεδών 1 μιση χρόνο σε αποθήκη στη Σκωτία λόγω ότι πήγαινοερχόμουν για συνεντεύξεις και λοιπα. Λοιπόν αρχικά να πω ότι θέλω να κινηθώ σε μικρότερο κουτι. Όσο πιο κοντά σε mini'-itx τόσο το καλύτερο. Το μοναδικό που θέλω να κρατήσω όπωσδήποτε έιναι το τροφοδοτικο. Είναι σχεδών καινούργιο και φοβερά αξιόπιστο. Τι κουτί έχουμε που να τικάρει αυτες τις προδιαγραφες? Full atx psu με αρκετά μεγάλη κάρτα αλλά να είναι και μικρό? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
conqueror06 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδή είμαι ακριβώς της ίδιας λογικής στα full atx κουτιά, δηλαδή να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα, ίσως μπορώ να σου προτείνω κάποια. τι διαστάσεις θέλεις περίπου να έχει σαν μάξιμουμ? επίσης το βάρος παίζει ρόλο στην επιλογή σου? γιατί υπάρχουν κάποια μικρά κουτιά αλλά επειδή έχουν αρκετό tempered glass το βάρος αυξάνει δυσανάλογα. Πάντως όταν μου είπες για μικρό ATX κουτί αυτομάτως μου ήρθε στο μυαλό αυτό. https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Cases/Mid-Tower-ATX-Cases/Carbide-Series-SPEC-DELTA-RGB-Tempered-Glass-Mid-Tower-ATX-Gaming-Case-—-Black/p/CC-9011166-WW ΥΓ: Πολύ καλή επιλογή το κουτί που έχεις, γενικά μου άρεσε πολύ η phanteks πριν 5 χρονια. ειδικά σε κάποια άσπρα κουτιά που είχε βγάλει παλιότερα ΥΓ2: Το τροφοδοτικό σου κράτα το για ΠΑΝΤΑ. Έχω σε επαγγελματικό pc, με εξαντλητική και βαριά χρήση καθημερινά, αυτο το τροφοδοτικό χρόνια και πραγματικά είναι σκύλος από τους λίγους. Όπως και το RM850i που έχω σε gaming pc. Μακράν τα καλύτερα τα Corsair σε τροφοδοτικά και ας πληρώνεις premium για τη μάρκα. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από conqueror06 2
palamas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ για την απάντηση.. Για αυτό θέλω να το κρατήσω! Γενικά ψάχνω ακόμα πιο μικρό. Τύπου fractal design node 304 ή Fractal design era itx... η αναβάθμιση που θα κάνω μάλλον θα είναι προς itx ή micro atx mobo.
conqueror06 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Ααα δεν κατάλαβα ότι θα πάρεις itx/micro την επόμενη μητρική σου, τότε οι επιλογές σου γίνονται πολλές. Νόμιζα το μικρότερο δυνατό για ATX κάρτα. Πόσο μπάτζετ έχεις περίπου για case μαξιμουμ?
JDROGAS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Tα παρακατω ειναι copy paste απο μια γρηγορη ερευνα που εκανα για ενα αλλο παλλικαρι σε αλλο νημα. Sharkoon QB ONE Κατα: Παιρνει μονο Mini-ITX μητρικες. Δεν παιρνει τροφοδοτικο modular (δηλ.με αποσπωμενα καλωδια) κατι που μας ενδιαφερει λογω μικρου χωρου. Υπερ: Ανοιχτη προσοψη για καλυτερο εισερχομενο αερα Καρτες γραφικων μεχρι 315mm Προεγκατεστημενο 120αρη ανεμιστηρα στο επανω πανελ. Thermaltake Core V1 Snow Edition Κατα: Παιρνει μονο Mini ITX μητρικες. Υπερ: Σωστη θεση τροφοδοτικου διαχωρισμενο απο τη μητρικη. Εμπρος διατρυτη προσοψη με τεραστιο ανεμιστηρα 200mm (που σημαινει μεγαλη ροη αερα-χαμηλος θορυβος) Πισω προαιρετικοι ανεμιστηρες 2x80mm Επαρκες μηκος για καρτες γραφικων (255mm Inner chassis 285mm Outer chassis) Eπαρκες μηκος για τροφοδοτικο modular η μη. Μεγαλο υψος για μελλοντικη τοποθετηση ψυκτρας (140mm) CoolerMaster Elite 110 Kατα: Νομιζω αρκετα μικρο σε σημειο που ειναι ολα ενας αχταρμας μεσα. Μεγιστο μηκος καρτας γραφικων 210mm Tροφοδοτικο μηκους μεχρι 180mm που σημαινει μαλλον οχι modular. Μητρικες μονο Μini Itx Xαμηλο περιθωριο υψους για ενδεχομενη ψυκτρα επεξεργαστη(75mm) Υπερ: Διατρητη προσοψη με προεγκατεστημενο ανεμιστηρα Chieftec CI-01B-OP Εχει καλο airflow παιρνει 3 ανεμιστηρες εναν μπροστα 14αρη η 12αρη,εναν πισω 12αρη,κι εναν επανω 12αρη. Μητρικες και m/itx και micro atx.Καρτα γραφικων μεχρι 320mm.Υψος ελευθερο επανω για ψυκτρα μεχρι 150mm. Aπλετο χωρο για τροφοδοτικο ολων των ειδων (semi modular-modular) Θεσεις εξωτερικες μια 5.25 για dvd και μια 3.5 για card reader η για οποιοδηποτε panel εσυ θελησεις. Θεσεις εσωτερικες για δισκους 2x 3.5” and 3x 2.5” Τιμη σε λογικα πλαισια. https://www.skroutz.gr/s/11860065/Chieftec-CI-01B-OP.html Το fractal design node 304 σορυ αλλα το θεωρω απαραδεκτο εινα σαν μια κουτα απλα για να τα πεταξεις μεσα.......τροφοδοτικο μαζι με μητρικη διπλα-διπλα το θεωρω εκρηκτικο σεναριο. Μαλλον το ιδιο βλεπω λεει και ο τυπος εδω για το era - itx. Που περιπου θελεις να κινηθεις σε χρηματα; Nα ξερω μεχρι που μπορω να κοιταξω. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από JDROGAS 2
palamas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Αρχικά να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.... Πολύ κατατοπιστηκές! Αρχικά να απαντήσω για το budget. εξαρτάται από το case. Αν είναι για itx mobo ξέρω ότι ειναι πιο ακριβά ειδικά αν θέλω να κρατήσω το τροφοδοτικο.( περίπου 150-200) όσον αφορά τα κουτιά... δυστυχώς μου φαίνονται πολύ ''κουτιά''. Πολύ τετράγωνα! Μου αρεσε το era γιατί είναι πανέμορφο μικρο και παίρνει και atx psu. Αν δεν υπάρχει itx κουτί με atx psu που μου αρέσει τότε πάμε σε μικρο premium κουτι. (100-150)
Angelcrow Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=26 https://www.skroutz.gr/s/23758678/Silverstone-RL08-Black-red.html#shops Ψάχνεις για inverted case με καλός σχεδιασμό και να χωράει full atx τροφοδοτικό! Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από Angelcrow
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα