Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το command prompt, σχετίζεται με C.

ClouD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρέχω πάνω σε windows 98 Second Edition Final Retail και έχω το εξής πρόβλημα.

Όταν φτιάχνω στη C ένα πρόγραμμα που πέρνει ορίσματα στη main, δεν λειτουργεί σωστά. Συγκεκριμένα ο μετρητής argc μετράει κανονικά τα ορίσματα, αλλά το argv δεν δουλεύει. Σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει σχέση με το command prompt, αλλά δεν ξέρω πραγματικά τι φταίει οπότε δεν ξέρω και τι μπορώ να κάνω.

Πάντως σίγουρα το πρόγραμμα δεν έχει λάθος, σε άλλο μηχάνημα με winXP δουλεύει κανονικά, καθώς και σε Solaris. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά δοκιμάζω το όλο θέμα με τα ορίσματα της main, οπότε δεν με ενδιαφέρει πολύ το ότι οι τύποι δεδομένων όπως int πιάνουν διαφορετικό χώρο στη μνήμη από υπολογιστή σε υπολογιστή, ούτε και επηρεάζει το θέμα με τα ορίσματα της main μου.

Επίσης επειδή μέσα από το command κάνω compile τα προγράμματα της Java και δεν έχει μπάρα ολίσθησης δεν μπορώ να δώ όλα τα λάθη που βγάζει. Ούτε έχει επιλογή να εμφανίσω μπάρα ολίσθησης και δυστυχώς το javac δεν έχει επιλογή | more ώστε να τα βλέπω σελίδα σελίδα. Σε αυτό τι μπορώ να κάνω ? Πάλι και εδώ είδα σε xp το command (cmd εκεί ) είχε μπάρα ολίσθησης...

Ακόμα ένα πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω το nslookup από το command όταν είμαι συνδεδεμένος στο internet...

Τι κάνω για όλα αυτά ?

Ευχαριστώ...

Δημοσ.
Τρέχω πάνω σε windows 98 Second Edition Final Retail και έχω το εξής πρόβλημα.

Όταν φτιάχνω στη C ένα πρόγραμμα που πέρνει ορίσματα στη main' date=' δεν λειτουργεί σωστά. Συγκεκριμένα ο μετρητής argc μετράει κανονικά τα ορίσματα, αλλά το argv δεν δουλεύει. Σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει σχέση με το command prompt, αλλά δεν ξέρω πραγματικά τι φταίει οπότε δεν ξέρω και τι μπορώ να κάνω.

Πάντως σίγουρα το πρόγραμμα δεν έχει λάθος, σε άλλο μηχάνημα με winXP δουλεύει κανονικά, καθώς και σε Solaris. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά δοκιμάζω το όλο θέμα με τα ορίσματα της main, οπότε δεν με ενδιαφέρει πολύ το ότι οι τύποι δεδομένων όπως int πιάνουν διαφορετικό χώρο στη μνήμη από υπολογιστή σε υπολογιστή, ούτε και επηρεάζει το θέμα με τα ορίσματα της main μου.

[/quote']

Χμ, δηλαδή το παρακάτω παράδειγμα τι επιστρέφει στα Windows ʼ98 (δεν τα έχω πια περασμένα -αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα τέτοιου είδους μαζί τους).

>
// Argc test compiled under Borland C/C++ 5.6.4 Compiler

#include <stdio.h>

int     iIndex;

void main(int argc,char *argv[])
{
 for(iIndex=1;iIndex!=argc;iIndex++)
  { printf("Argc[%.2d] = %s\n",iIndex,argv[iIndex]); }
}

Με παράμετρο: atest 1 2 3 πρέπει να επιστρέφει

Argc[1]=1

Argc[2]=2

Argc[3]=3

κ.α.

Δημοσ.
Επίσης επειδή μέσα από το command κάνω compile τα προγράμματα της Java και δεν έχει μπάρα ολίσθησης δεν μπορώ να δώ όλα τα λάθη που βγάζει. Ούτε έχει επιλογή να εμφανίσω μπάρα ολίσθησης και δυστυχώς το javac δεν έχει επιλογή | more ώστε να τα βλέπω σελίδα σελίδα. Σε αυτό τι μπορώ να κάνω ?

Nomizw oti kati tetoio douleuei:

An kaneis px

dir > testfile

the dimiourgi8ei ena arxeio testfile kai tha periexei ta apotelesmata ths entolhs dir.

Δημοσ.

mkst Ευχαριστώ πολύ.

Directx το δικό σου πρόγραμμα δουλεύει. Θα πάω να ψάξω τι φταίει με το δικό μου, σε ευχαριστώ και εσένα.

Το τελευταίο. nslookup γιατί δεν μπορώ να κάνω ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...