Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mpentenis είπε

Πες τα γιατί ορισμένοι μας περνάνε και για....χειρουργούς! Προσωπική εμπειρία χθεσινή, 2 συνεργατες παίρνουν, ο ένας έλα Γιώργο παλεύω 3 ώρες να φτιάξω ένα mikrotik (!) Στο οποίο είναι όλα σωστά αλλά δεν μπαίνω ίντερνετ. Μπήκα με anydesk και σε ένα λεπτό το έφτιαξα. ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ και του πήρε 3 ώρες. Ο άλλος, έλα το λινκ από 80Mbps έχει πέσει στα 30, δεν έκανα κάτι. Σε 3 λεπτά μέσα βλέπω logs, αλλαγμένες συχνότητες, ότι ναι ρυθμίσεις σε σχέση με αυτά που έχω κάνει. 3 λεπτά για να το φτιάξω όταν ο άλλος από το προηγούμενο μεσημέρι πάλευε. Πάω να στήσω φορολογικό που είναι δέκα λεπτά, πήγα 2 φορές και έκανα κοντά 3 ώρες, γιατί το πρόγραμμα του ήταν custom και ο προγραμματιστής δεν ήξερε εν έτει 2031 τι είναι η γραμμή Ε, γιατί είχε 10 φορές κάθε εκτυπωτή εγκατεστενο, γιατί είχαν κάνει πατεντες με τους χρήστες και διαφορα αλλα. Συμφωνημένο πόσο από την μαμά εταιρία 50 συν ΦΠΑ για την εγκατάσταση με μετάβαση για 30 λεπτα, τις άλλες 3.30 ώρες ποιος θα τις πληρώσει? Ο αμπαλος προγραμματιστης ή ο αμπαλος τεχνικός του? Πάω το απόγευμα σε σπίτι, να κουμπωσω μία καρτα γραφικων. 2 λεπτά υπόθεση, ξεβιδωνεις βάζεις βιδωνεις βάζεις adaptor βάζεις καλώδιο αναβεις. Του λέω 10, ειναι γνωστός χρόνια και ψιλογειτονας, στραβωσε. Ναι έκοψα απόδειξη, με κάρτα πλήρωσε. Ούτε αγόρασε από εμένα κάτι ούτε πάω συχνά, μία φορά το χρόνο πάω. Ρωτάω εγώ τώρα, για το ένα λεπτό και για τα άλλα τρία τι έπρεπε να χρεωσω?Δεν σηκώθηκα καν από το γραφείο μου, με το καφεδάκι μου δίπλα. Για την κάρτα γραφικών γιατί να μην πάρω 30 για επίσκεψη στο σπίτι? Αν έπαιρνα 30 δεν θα με έλεγε λαλακα που πήρα τόσα για 2 λεπτά? Δεν οδηγεί για να το φέρει στο μαγαζί αλλά και πάλι θα χρέωνα το 10ρικο. Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι εκτός των λειτουργικών κλπ κλπ, ενοίκια δεν έχω,  αλλά έδωσα 36Κ για ανακαίνιση από την τσέπη μου, για να μάθω να τα κάνω σε 1 και 3 λεπτά έχω δώσει για τις πιστοποιησεις-μετακινησεις-διαμονες κοντά στα 5.000. 3ημερα σε ξενοδοχεία, εκπαιδεύσεις, πτήσεις για Αθήνα και διάφορα άλλα. Να υπολογίσουμε και τις αμέτρητες ώρες διαβάσματος και ψαξιματος? Να υπολογίσουμε ότι βιντεάκια και pdfs είναι κοντά 60 γιγα? Δεν βρέθηκαν ούτε κατέβηκαν μόνα τους, ούτε τα μαθαίνω με υπνοπαιδεια, χρόνο δαπανώ για να τα φτιάχνω σε ένα λεπτό.

Επιχείριση ανταγωνιστική κοντά μου χρεώνει 3 ευρώ για να βάλει κάρτα ανανέωσης χρόνου στα παππουδια τις περιοχής, ένα λεπτό δουλειά, τα παππουδια έχουν εγγόνια και όταν ρωτάω γιατί δεν πάνε στα εγγόνια αρχίζουν εεεεε κοιμούνται κλπ κλπ. Τα εγγόνια 25 χρόνων άνεργα και μένουν στο διπλανό σπίτι. Εγώ δεν χρεώνω την συγκεκριμένη δουλειά, ένα λεπτό δουλειά είναι,  αλλά ούτε ένα λεπτό δουλειά δεν υπάρχει ούτε όταν πρέπει να πληρώσουν την επόμενη φορά θα θυμούνται το τσάμπα. Έμαθαν στο τσάμπα και έρχονται διαρκώς για την τσάμπα κάρτα, για να δούμε γιατί είναι χαμηλωμένο κλπ κλπ. Τα εγγόνια? Ε κοιμούνται. Δεν έχουν όλοι τα εγγόνια δίπλα ούτε έχουν όλοι εγγόνια, αλλά και οι επιχειρήσεις λέγονται επιχειρησεις για καποιο λόγο αλλιώς θα λέγονταν ευεργέτες. Δεν συμφωνώ με τα 18 αλλά δεν συμφωνώ και με το ότι έκαναν 1 λεπτό άρα να μην χρεώσουν. Μπήκαν σε τσαντίρι ή μαγαζι? Ήταν σκοτεινό? Ήταν παγωμένο? Είχε πόρτα? Είχε υπαλλήλους? Είχε ράφια για εμπορεύματα? Είχε ταμπέλα για να το βρουν? Αυτά κάνουν....λεφτακια κοπέλια! Αν ήταν πολλά τότε δεν ξαναπάς, απλά πράγματα! Για να μην πει κανείς την λαλάκια του, χρεώνω πελάτες και τις μισές φορές ακούω "μόνο;" Οπότε όχι δεν τα βλέπω όλα ως κέρδος αλλά βλεπωντας το κέρδος βλέπω και τα έξοδα. Επίσης ούτε το ένα λεπτό χρέωσα ούτε τα 3 γι'αυτό και οι 2 παίρνουν αβερτα κάθε λίγο και λιγακι με ότι κουλο συναντήσουν για να το κάνουν τζάμπα και αμέσως. 

Μάθαμε ότι οι επιχειρήσεις είναι κλέφτες, στον φίλο που δουλεύει σε ΙΤ και τον τάραξαν στα τηλέφωνα μία ερώτηση, ήταν όλοι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούσαν να το φτιαξουν ή είναι σε ηλικία που το FB- ινστα κλπ κλπ το παίζουν στα δάχτυλα αλλά τα άλλα δεν θελουν να τα κάνουν ούτε να ψάξουν? Για τον άλλο που.λεει πως υπολογίζει λόγω εργασίας του τα έξοδα υπαλλήλων, τον δικό μου χρόνο για ψάξιμο και διάβασμα για να μαθω, πως τον υπολογίζει ο λογιστής μου? Από το ρεύμα που εκαψα? Αν σου στείλω εσένα όλες τις δαπάνες και τα έσοδα δηλαδή θα μου βγάλεις ακριβώς κόστη? Και οι αμέτρητες ώρες? Ποιος θα μου κόψει ένα παροχής για να ξέρεις πόσο μου στοίχησαν αυτές μακριά από την οικογένεια, την μουρμούρα της γυναίκας, μακριά από παρέες γιατί έπρεπε να διαβάσω ένα αρθρο ακόμα? Πόσο κοστολογεις τον χρόνο σου όταν διαβάζεις και ψαχνεις? Όταν διαβάζω ένα βιβλίο 400 σελίδες και δω 20 βιντεο, όταν στήνω πάλι και πάλι και πάλι gns3, centos, zabbix, esxi, όταν πηγαίνω από 951 σε ccr για να έχω επεξεργαστή που θα σηκώνει τα labs που κάνω, όταν εκπαιδευτης μου λέει όσα μαθαίνεις σε εκπαιδεύσεις τα κάνεις labs μετά μόνος σου, όταν μαζεύω καμένες πλακέτες και τρώω ώρες για να βελτιώνουμαι με αλλαγές ολοκληρωμένων, όταν αλλάζω nas ώστε να έχω περισσότερες δυνατότητες να ψάξω, όταν τρώω ένα μήνα για να κάνω το traffic shaping σε mikrotik να παίξει σωστά και 2 εκπαιδευτές μου λένε παρουσίασε το στο mum, αυτές τις ώρες που τις υπολογίζεις στα έξοδα μου? Εσύ βλέπεις ότι το μαγαζί ειναι κλειστο το απόγευμα, εγώ ξέρω πόσες  φορές εχω στερηθεί διαφορακ αι στεναχωρήσει κόσμο για να τα κανω σε ένα λεπτό.

Κοπέλια σόρρυ για το υπερδιπλο σεντόνι αλλά να είμαστε όμως αντικειμενικοι. Καμιά δουλειά δεν είναι μόνο 2 λεπτά!

Τα είπες όλα, αστους να λένε. Αλλά βλέπεις οταν πάει ο υδραυλικός ο ηλεκτρολόγος κτλ σκάνε όλοι το 50'αρικο και λενε και ευχαριστώ γιατι τρέχουν τα νερά στο πάτωμα ή δεν έχουν ρεύμα κτλ. Το δικό μας κομμάτι επειδή δεν είναι άμεσης ανάγκης τις περισσότερες φορές για τον ιδιώτη το θέλουν ολοι τζάμπα. Και ναι όπως το είπες, τίποτα δεν ειναι 2 λεπτα. Τα αμέτρητα τηλέφωνα πως κανω το ένα πως κάνω το άλλο κτλ τα κάνετε και στον υδραυλικό?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, MikeKata είπε

Για να μην παιδευεσαι πάμε να δούμε τι ποσταρες. Μια εγκατάσταση εφαρμογής παίρνει βαριά 1 λεπτό. 18€ μεικτα, 14,51€ καθαρά, 3,49€ ΦΠΑ. Από τα 14.51, ισχυρίζεσαι ότι το κόστος του τεχνικού και τα λειτουργικά κόστη για 1 ΛΕΠΤΟ εργασίας είναι  6.51€. Ο τεχνικός παίρνει 700€ το μήνα καθαρά περίπου (κατά παραδοχή μέσο όρο). Με 22 ημέρες εργασίας ανά ημέρα, που για 8ωρο μας βγάζει 0.066€/λεπτό. Το κόστος του τεχνικού για εργασία ενός λεπτου αξίας 18€ είναι δηλαδή το 1/100 περίπου των χρημάτων που ισχυρίζεσαι ότι εντάσσονται στα λειτουργικά κόστη της εταιρείας. Προσπαθείς να μου πεις ότι τα λειτουργικά κόστη μιας εταιρείας είναι περίπου 99 φορές μεγαλύτερα από το κόστος του τεχνικού της; Επομένως, το καθαρό κέρδος της εταιρείας είναι πολύ μεγαλύτερο από 8€/λεπτό. Πού ακόμα και αυτό να ήταν, 8*60*8=3840€ ΚΑΘΑΡΟ κέρδος.

Για να μην παιδευεσαι λοιπόν, κάτσε και ξαναυπολογισε τα νούμερα.

Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να δικαιολογησετε τέτοιες πρακτικές και θέλετε να είστε και "ακριβείς", μη χρησιμοποιείτε μπακαλιστικα νούμερα. Βάλτε τις αναλογίες. Γιατί με τα ποσοστά φαίνεται η πραγματικότητα.

Φίλε μου όπως λέω και παρακάτω από το αρχικό σου μήνυμα είχα ένα μαγαζί το οποίο το έκλεισα το 2018. για τέτοια μικροπροβλήματα δεν μπορώ να κοροϊδέψω τον άλλον να του πω ότι έχει πρόβλημα το κινητό και να του πάρω 10 ευρώ 15.

Εννοείται ότι τα κανα πάντα δωρεάν Και εννοείται ότι κάποιος που δεν ήταν πελάτης μου και με ρώταγε τι χρωστάς του έλεγα Άσε ότι θες. με τις περισσότερες φορές να φεύγει με ένα ευχαριστώ...

Με αποτέλεσμα και να κλείσω και το μαγαζί.

Και τώρα θα μου πεις τι φάσκεις και αντιφάσκεις αλλά έτσι είναι.

παραδέχομαι αυτούς που παίρνουν 10-15 ευρώ για κάτι τέτοιο αλλά  δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο...

Και εννοείται αν αύριο μεθαύριο πάω σε ένα μαγαζί να επισκευάσω κάτι και ο μάστορας με το που το κοιτάξει επισκευαστεί θα ήθελα να μου πει Δεν χρωστάς τίποτα και να του αφήσω κάτι.

Και εννοείται δεν ήταν μόνο αυτός Ο λόγος που έκλεισε το μαγαζί ήταν και όλες οι κομπίνες που γινόντουσαν με τους μεγάλους με το ΦΠΑ και φαινόμουνα ασύμφορος εγώ.

Αν και τώρα που παρακολουθώ λίγο τις τιμές χονδρικής με τα καταστήματα στο Skroutz και best price παρατηρώ ότι οι τιμές έχουν ανέβει Στα πλαίσια που θα έπρεπε να έχει μία συσκευή η οποία θα πρέπει να φορολογηθεί με ΦΠΑ 24%.

Επεξ/σία από masterbil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, alan2 είπε

Οι χειρότερες στη χρέωση είναι οι επιχειρήσεις καταστημάτων που συνεργάζονται με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πχ Γερμανός(cosmote), vodafone. Προτιμούμε μικρά καταστήματα για απλό service.

Άστο....πήγα το λαπτοπ μου σε μικρό μαγαζάκι, δήθεν γνωστός, για καθαρισμό και έλεγχο στο ανεμιστηράκι, μου πήρε 30€ για να διαπιστώσω ότι τελικά δεν το άνοιξε ποτέ. Στο επόμενο μικρό μαγαζάκι που το πήγα μου πήρε άλλα τόσα και όταν το συναρμολόγησε τα έκανε μαντάρα. Και όταν πας να βρεις το δίκιο σου σου λένε ότι είσαι άσχετος. Σε άλλο μικρό μαγαζάκι άλλαξα την μπαταρία στο κινητό μου, που την πλήρωσα για γνήσια και έτρωγε μπανάνες και όταν διαμαρτυρήθηκα κατάπιε την γλώσσα του. Όλα τα παραπάνω χωρίς αποδείξεις, χωρίς ΦΠΑ, χωρίς κανέναν τρόπο να βρεις το δίκιο σου μετά. Από τότε μόνο μεγάλο μαγαζί με εγγύηση στην εργασία, με αποδείξεις και τα πάντα. 

Επεξ/σία από gianniskks
  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, gianniskks είπε

Άστο....πήγα το λαπτοπ μου σε μικρό μαγαζάκι, δήθεν γνωστός, για καθαρισμό και έλεγχο στο ανεμιστηράκι, μου πήρε 30€ για να διαπιστώσω ότι τελικά δεν το άνοιξε ποτέ. Στο επόμενο μικρό μαγαζάκι που το πήγα μου πήρε άλλα τόσα και όταν το συναρμολόγησε τα έκανε μαντάρα. Και όταν πας να βρεις το δίκιο σου σου λένε ότι είσαι άσχετος. Σε άλλο μικρό μαγαζάκι άλλαξα την μπαταρία στο κινητό μου, που την πλήρωσα για γνήσια και έτρωγε μπανάνες και όταν διαμαρτυρήθηκα κατάπιε την γλώσσα του. Όλα τα παραπάνω χωρίς αποδείξεις, χωρίς ΦΠΑ, χωρίς κανέναν τρόπο να βρεις το δίκιο σου μετά. Από τότε μόνο μεγάλο μαγαζί με εγγύηση στην εργασία, με αποδείξεις και τα πάντα. 

Απλα, μακρια απο μικρα μαγαζια... παθων κι εγω. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, markos9 είπε

Απλα, μακρια απο μικρα μαγαζια... παθων κι εγω. 

Μην τα ισοπεδώνεται ολα, και το μικρό μαγαζί, αν ειναι σωστό, θα σου δώσει και εγγύηση αλλά και απόδειξη. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν γνώστες και 'ασχετοι. Δεν έχει να κάνει με το αν ηταν μικρό ή μεγάλο το μαγαζι. Και στο μικρό μαγαζί θα σε εξυπηρετήσει και καλύτερα για να σε κανει και πελατη

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tsismal είπε

Μην τα ισοπεδώνεται ολα, και το μικρό μαγαζί, αν ειναι σωστό, θα σου δώσει και εγγύηση αλλά και απόδειξη. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν γνώστες και 'ασχετοι. Δεν έχει να κάνει με το αν ηταν μικρό ή μεγάλο το μαγαζι. Και στο μικρό μαγαζί θα σε εξυπηρετήσει και καλύτερα για να σε κανει και πελατη

Αυτο που λες ομως φιλε μου, γινεται σε καποια μεγαλη πολη, και οχι στην δικη μου(Πρεβεζα).

Δημοσ.

Εχω πληρώσει 8 ευρώ στο Γερμανό απλά για να δούνε το κινητό και να μου πούνε την επόμενη οτι πρέπει να αλλάξουν τη πλακέτα με τιμή περίπου το κόστος του κινητού, ενώ η μικρή επιχείρηση το επισκεύασε στο 1/4 της τιμής αλλαγής πλακέτας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...